![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 12:18:33
|
|
|
|
Vplanu
|
Hvala Tinca123 - čisto možno ja - ker kakšnih drugih znakov ni. Kavica - hvala za info glede Martke - dobro vedeti take stvari - ker smo ljudje različni in različno odreagiramo v situacijah .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 12:38:39
|
|
|
|
YOZIKA
|
Evo, mi smo prisli iz pregleda in se je nas malcek ta mesec zredil samo za 500g , prejsnji pa za 1,3 kg. No, saj sem tudi pricakovala, glede na to da je bil bolan in je 1 teden zelo slabo jedel tako da je rekla zdravnica, da je OK. Mi smo se odlocli, da ga naslednjic cepimo proti rotavirusu. Pri nas 2 cepivi staneta 130 EUR.Drugac pa ima nas pikec po obrazku suho kozo in nam je priporocla Mustelino kremo za mazat. Tudi nas Miha je prebolel respiratorni virus. Je en teden res malo jedel in skoz samo spal. Sem ga budila za hranjenje, ki ga drugace nikoli nisem. Res je blo hudo par dni, ful je kasljal in stokal. V bolnici so mu skoz merli kolicino kisika, a na ventulinu na sreco nismo pristali. Samo izpiranje noska s fiziolosko in pa infuzija pa vse preiskave krvi, urina, blata. Joj, res so ubogi ta mali, ko zbolijo. Pri nas se jena sreco hitro zacelo obracati na bolje.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 12:45:48
|
|
|
|
katja_p
|
Naša ima tud vsako jutro zabit nosek ... pa dans kr spi ... pa bolj mal je ... hmmm ... bom še počakala kak dan, drgač bom pa klicala zdravnico.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 13:08:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ojoj boga Martka!!! Zdaj me je pa zaskrbelo, ker naša ponoči lepo spi pa potem še čez dan ful (saj ste videle moj graf) in 1x na dan ji iz noska smrklčke potegnem (drugače lepo diha) ... saj to ne more bit ta virus, ali pač?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 13:38:34
|
|
|
|
teja2008
|
Zdaj je tud mene zaskrbelo. Naša pa je-hrani normalno, spi tudi kot ponavadi, ampak ji rahlo hropi-ko pa se odkašlja je boljše-kašlja pa nekje 5x na dan, ampak se kašelj grdo sliši. Tud ko ji ščistim nos je boljše-ima katera podobne izkušnje?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 13:50:18
|
|
|
|
Nincica1
|
Zdaj smo pa vse zaskbljene,...moj tudi danes že cel dan spi, sicer, ko zajokca ga nahranim, ampak mu pa tudi zelo v pljučkih trohni, ko diha,...bom tudi jaz počakala, če bo kaj slabše, mu pa že kakšen mesec vsak dan spiram nosek in čistim, ker težko diha,...boščki so.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:19:33
|
|
|
|
čebeli
|
Ojla! Po dolgem času se spet malo oglašam...zaenkrat smo še vsi ok. Recimo. Naša je končno izgubila vse pikice na ličkih. Imela je tudi rezpokano kožico. Vse to sem pocajtala tako, da sem jo mazala z Bepantenom in za dva dni je bla čist drug obrašček... Trenutno jo matrajo sam ušeski, ki jo izgleda neznosno srbijo ..skos se praska. Ne vem več s čim naj jo mažem, da bi to minilo...Bepanten izgleda ne pomaga...ribodermin tut ne, otroška olja (Hipp, Nivea) tut ne.. Prehlajena je pa tudi naša Doroteja malo...ni krize. Vsem, ki imate problemčke, veliko , posebej Otikini !
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:21:27
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008 Zdaj je tud mene zaskrbelo. Naša pa je-hrani normalno, spi tudi kot ponavadi, ampak ji rahlo hropi-ko pa se odkašlja je boljše-kašlja pa nekje 5x na dan, ampak se kašelj grdo sliši. Tud ko ji ščistim nos je boljše-ima katera podobne izkušnje? Pri meni se je ravnokar oglasila patronažna in sva govorili o teh zamašenih noskih i prehladih in je rekla da dokler je, in nima vročine, nič skrbet ko pa zavrača hranjenje in ima vročino pa takoj k zdr. Je pa ravnokar imela dvomesečno dojenčico ki je bila čisto "zasluzena" zaradi močnega prehlada in je padla v komo. HB je zdaj že doma in okreva. , kdaj bodo tile virusi pokrepali da bomo lahko vsi normalno zadihali . Kje si pomlad ?
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:28:42
|
|
|
|
zverinca
|
eto, tako kot je napisala abi. Skrbi ni odveč, ni pa treba zaganjat panike!! In Gaja od Martke, upam da boš kmalu doma ZDRAVA!! Jaz sem pa kr hitro opravila zjutraj, sam sem doživela aroganco ene bakice, kako res ne velja več rek 'lepa beseda lepo mesto najde'. Dobila sem nova zdravila za pritisk in lahko šibam dalje... Jooj, jest imam tudi občutek da je Jernej že razvajen, sploh čez dan zaspi le na rokah, pa enako, če ga odložim je prec uweee, da mojega musklfibra ne omenjam... sedaj pa kosilo, pa po veliko Niko...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:42:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli Prehlajena je pa tudi naša Doroteja malo...ni krize. Vsem, ki imate problemčke, veliko , posebej Otikini ! Sicer hvala za skrb, samo kako pa to, da posebej naši? Ker kakor vas berem, gre moji Nežiki super fino fajn v primerjavi z nekaterimi .
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:46:02
|
|
|
|
katja_p
|
najbrž je mislila martkino Gajo
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:51:36
|
|
|
|
teja2008
|
YOZIKA-kakšni pa so bili pri tvojem znaki tega virusa, kdaj si šla k zdravniku in kako je potekalo zdravljenje v bolnici? Jaz še za enkrat nebi šla k pediatru ker mamo ful čudno pediatrinjo-šla pa še nebi ker je mala dobro razpoložena-ni sitna, normalno spi in je-se dojiva-ji pa hrope in občasno kašlja-tak da ne vem kaj naj? Ali še naj čakam-traja pa že nekje tri dni-stanje nespremenjeno. Kakšno pa je vaše mnenje ima katera podobne probleme?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 14:56:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p najbrž je mislila martkino Gajo Men se tut tako zdi .... Gaja ena zate!!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:01:33
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: čebeli Prehlajena je pa tudi naša Doroteja malo...ni krize. Vsem, ki imate problemčke, veliko , posebej Otikini ! Sicer hvala za skrb, samo kako pa to, da posebej naši? Ker kakor vas berem, gre moji Nežiki super fino fajn v primerjavi z nekaterimi . Ups, sem tut munjena... Ja, mislila sem martkino dete,no pa sej tut teb želim vse fajn...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:08:50
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008 YOZIKA-kakšni pa so bili pri tvojem znaki tega virusa, kdaj si šla k zdravniku in kako je potekalo zdravljenje v bolnici? Jaz še za enkrat nebi šla k pediatru ker mamo ful čudno pediatrinjo-šla pa še nebi ker je mala dobro razpoložena-ni sitna, normalno spi in je-se dojiva-ji pa hrope in občasno kašlja-tak da ne vem kaj naj? Ali še naj čakam-traja pa že nekje tri dni-stanje nespremenjeno. Kakšno pa je vaše mnenje ima katera podobne probleme? No, naša tut hrope, včasih celo malo kašlja, zaenkrat sam, ko se ji pri dojenju zaleti... požrešno dete...mislim vsaj da mi hrope zaradi prehitrega požiranja, ko ji mlekec zaide v pljučka...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:09:04
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008 YOZIKA-kakšni pa so bili pri tvojem znaki tega virusa, kdaj si šla k zdravniku in kako je potekalo zdravljenje v bolnici? Jaz še za enkrat nebi šla k pediatru ker mamo ful čudno pediatrinjo-šla pa še nebi ker je mala dobro razpoložena-ni sitna, normalno spi in je-se dojiva-ji pa hrope in občasno kašlja-tak da ne vem kaj naj? Ali še naj čakam-traja pa že nekje tri dni-stanje nespremenjeno. Kakšno pa je vaše mnenje ima katera podobne probleme? Moja tud malo hrope, vsako jutro ima zamašen nosek, nekajkrat kihne in zakašlja na dan, pa men se zdi, da ima mal utrujene očke. Hranjenje je pa kak obrok lepo mirno, včasih je pa ful nestrpna in kr neki hlasta pa v bistvu nč ne poje ...
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:09:48
|
|
|
|
katja_p
|
Kolk časa naj bi bli 2-mesečni otročki budni v dnevu?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:20:08
|
|
|
|
zverinca
|
Katja TUKAj je ena shema...
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:25:50
|
|
|
|
katja_p
|
zverka, hvala
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 15:44:12
|
|
|
|
katja_p
|
Babnce, a rabi ktera Sparove nalepke? Jih imam 25 odveč in jih lahk kteri pošljem!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 17:51:28
|
|
|
|
JAPE
|
Naša ima še kr rdečo ritko. Že 4 dni. Ne pomaga nobena kremica, sem že 4 probala (bepanten, sudokreme, praška pasta in ena specialna od bubhna). Zamenjala sem tudi plenice in robčke. Mogoče je malenkost boljš, ampak je še vedno zelo zelo rdeča in pikasta ritka... otika: tale tabela v exelu je dora ideja!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 19:14:56
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Naša ima še kr rdečo ritko. Že 4 dni. Ne pomaga nobena kremica, sem že 4 probala (bepanten, sudokreme, praška pasta in ena specialna od bubhna). Zamenjala sem tudi plenice in robčke. Mogoče je malenkost boljš, ampak je še vedno zelo zelo rdeča in pikasta ritka... Naši je pomagalo hladilno mazilo od gorenjskih lekarn...sam ni bla skor nič rdeča ritka...tiste rdeče pikice pa mažemo s Sudocrem-om...tut sem in tja je bla kdaj kaka pikica. Drgač pa pusti ritko mal na zraku, da se posuši...Js našo pa pobrišem s suho tetra plenico, pa včas jo pustim da mal nagica pobrcka...je takrat res srečna.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 19:36:59
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Naša ima še kr rdečo ritko. Že 4 dni. Ne pomaga nobena kremica, sem že 4 probala (bepanten, sudokreme, praška pasta in ena specialna od bubhna). Zamenjala sem tudi plenice in robčke. Mogoče je malenkost boljš, ampak je še vedno zelo zelo rdeča in pikasta ritka... Če uporabljaš robčke ima po vsej verjetnosti rdečo rito in pikice od teh robčkov. Uporabljaj namesto robčkov raje vodo in vato- in pač še namaži ritko z eno od krem (jaz uporabljam bepanten), po parih dneh bo boljše- boš videla. Tud moj je imel vneto ritko in to po pampers robčkih, sedaj smo na vodi in vatiki in je tako lep ritka- prav lepa dojenčkova koža -
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 19:41:30
|
|
|
|
petruscha
|
Čebeli: ti si omenjala, da svojo pupo povijaš široko zaradi kolkov. Si že imela pregled oziroma slikanje in kje? Jaz imam napotnico (sem jo dobila pri pediatrinji) in se moram naročiti v12 tednu starosti. Imaš mogoče kakšno telefonsko in ali se ni potrebno prej naročiti!?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 20:02:00
|
|
|
|
YOZIKA
|
IZVIRNO SPOROČILO: teja2008 YOZIKA-kakšni pa so bili pri tvojem znaki tega virusa, kdaj si šla k zdravniku in kako je potekalo zdravljenje v bolnici? Jaz še za enkrat nebi šla k pediatru ker mamo ful čudno pediatrinjo-šla pa še nebi ker je mala dobro razpoložena-ni sitna, normalno spi in je-se dojiva-ji pa hrope in občasno kašlja-tak da ne vem kaj naj? Ali še naj čakam-traja pa že nekje tri dni-stanje nespremenjeno. Kakšno pa je vaše mnenje ima katera podobne probleme? Znaki virusa- zelo pogosto kašljanje in hropenje v pljučih, tisto noč ko je bilo najhujše je celo noč stokal ter kašljal kot kakšen odrasli (takšen moker kašelj) in ni niti pol ure mirno spal (smo z možem vsak pol noči prebedela zraven njega), pa seveda zapacan nosek. Vročine ni imel. Pa veliko manj je pojedel kot ponavadi. Je že prej nekaj dni malo pokašljeval, vendar je vsaj jedel normalno. K zdravniku smo šli naslednje jutro po tej neprespani noči. Pediatrinja nas je takoj poslala v bolnico. Smo dobili že v zdravstvenem domu eno dozo inhalacije. V bolnišnici so vsega pregledali, dali infuzijo (po tej infuziji je imel še manjši apetit in je še bolj spal), merili količino kisika, ki je bila v mejah normale, čistili nosek s fiziološko raztopino (so mu jo kar vlivali v nosek, da bi se vse izpralo in da bi potem vse ven izbruhal) in pregledali kri in urin. Ker so bili vsi izvidi bp in se je stanje naslednji dan izboljšalo, so nas poslali domov "na vikend" in naročili, da v primeru poslabšanja pridemo nazaj. Na srečo so se začele stvari izboljševati, vse manj kašljanja, nosek vse bolj čist, še enih 4 do 5 dni je trajalo, da se je apetit povsem povrnil. Mislim, da smo še kar dobro preboleli ta virus, lahko bi bilo hujše. Teja 2008- če je pri vas tako kot si napisala in da je stanje nespremenljivo jaz na tvojem mestu še ne bi šla k zdravniku. V primeru, da pa se bi stanje poslabšalo, pa bi bil seveda obisk zdravnika skoraj obvezen.
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.