Pšemek
|
Dobro jutro še z moje strani! Včeraj popoldne sem se trikrat vsedla za računalnik, da bi vam napisala, kako je bilo pri G, pa sem vedno le dva stavka napisala in je potem kaj vmes prišlo, da sem morala nehati Upam, da bo zdaj uspelo. Najprej se vam moram opravičiti, ker sem glede mirene pisala napačne informacije. Očitno sem vse čisto pomešala. Torej, mireno, ki mi jo je svetovala G in ki se lahko uporablja pri dojenju je hormonski maternični vložek. Obstajajo pa tudi še navadni MV, brez aktivne snovi in MV z dodano bakreno žico. Za doječe mamice so poleg hormonskega MV primerne še mini tabletke in vsa nehormonska zaščita - kondom, diafragma, tehnika umika tik pred zdajci . Pa da ne nakladamo tem... MV deluje 5 let, menstruacije naj bi bile šibkejše, ko bom želela ponovno zanositi, se MV preprosto odstrani in lahko začneva... mbd0411 vprašala sem tudi, kako je s povišanim pritiskom in mireno, pa mi je povedala, da je lahko stranski učinek mirene tudi povišan krvni pritisk, samo se to dogaja zelo redko. Moja izkušnja z vstavljanjem mirene pa je sledeča. Najprej sem prišla tja in mi je sestra dala recept in sem morala v lekarno po mireno OK, je lekarna blizu tko da ni bilo panike. Grem tja in doživim šok, ko zagledam škatlo, ki je dolga vsaj 30cm. Pa sem pomislila, kaj mi bodo to notri dali!? Pa so zgleda v škatli še drugi pripomočki za vstavitev, ker je sam MV velik nekje 3cm.... Sama vstavitev je potekala zelo hitro in neboleče. Lokalne anestezije nisem dobila. Najbolj sem čutila tiste ginekološke vilice, al kako se že tisti stvari reče, k ti celo zadevo odprto drži. Po 5 minutah mi G reče, da je to to. Opozorila me je še, da bi lahko 2 dni imela krče, podobne kot pri menstruaciji, da morava biti z mojim dva dni pridna, v soboto pa zadevo lahko stestirava. Krčev nisem imela. Le tisti pritisk sem imela, kot ga običajno čutim prvi dan menstruacije. Aja, pa včeraj sem malo krvavela, danes pa nič več. Pa pritiska tudi ne čutim več. Upam pa, da vam bom v nedeljo poročala, kako je bilo super ko sva z dragim po dolgem času spet sproščeno . Joj, še to sem pozabila napisati, da lahko partner pri spolnem odnosu na začetku čuti tiste vrvice, ki ostanejo v nožnici. Mi je G rekla, naj njemu to nič ne omenim in jih verjetno sploh ne bo zaznal. Se pa po kakšnem mesecu vrvice zmehčajo in ji potem res ne čutijo več. Če pa bi slučajno jih tudi kasneje čutil, pa naj pokličem, da jih bo skrajšala, pa bla, bla, bla... nakladam. Upam, da vas nisem preveč zamorila s svojim romanom