san
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma O San lepo te je brat. Dobrodošla nazaj! Kako pa so velike te Izabelnine bule? A so naredili tudi kak bris? NČK midve imave danes skupaj pospravljalni dan. No jaz sem naredila higienski minimum v stanovanju. Sem pa tudi jaz slabe volje, tud zarad pospravljanja, sam nit ne bi tuki in zdej o tem. A se vam zgodi, da morate za svoje škrate večkrat kosilo skuhat v istem dnevu? Sploh npr,. ko poskusite kakšno novo jed? Julija mi je včeraj naredila pravo štalo. Sem za nas naredila zelenjavni kus kus. Da prste oblizneš, res! Pa sem rekla evo, bom njej naredila isto. Dve žlici in je zaprla usta. Ok sem namesto kus kusa skuhala polento in jo ponudila s tisto zelenjavno omako. Še slabše, čeprav je polento že jedla, ni pa njen veliki fan. Pol sem popustila na celi črti, ker joška pa za cel obrok nimam, sploh za kosilo in sem ji naredila pire s špinačo. Pa je vse pojedla,skor da je bilo premalo. Eh kompliciram, ji bom pač kuhala tistih pet jedi, ki jih ima rada, sej to znese skor za cel teden. ups alarm urban je spet zaspal, revež mali, ga je čist utrudilo to tekanje... vilma, niso ji punktiral, ker po punkciji se ta stavr rada vname in pol je treba urgentno pod nož. do sedaj so ji punkcijo naredili samo na roki, pa se ji je pol tako povečal, da so ji mogl izrezat - za primerjavo, bila je velika za lešnik in se povečala na maelico oz. manjšo breskev, tko da potem na vratu nismo tega naredil in sedaj na glavi tudi ne, ampak samo sklepamo da gre za isto reč, ker so se vse isto kar en dan pojavile in vse so isto spreminjale barvo. to se v bistvu elice okoli korenine dlake deformirajo in spremenijo in potem če se ta stvar še vname, naj bi nastala bula, ki je najprej črna in proseva skozi kožo, potem pa se spreminjajo barve kot pri podpludbi, ampak na koncu bula ostane pod kožo in se vidi kot izboklina, barve je pa kožne. imenuje se pilomatriksom. ampak baje pilomatriksom nastaja vedno na istem mestu, njej pa je nastal na hrbtu, roki, vratu in glavi, se pravi na štirih različnih mestih in pri njej ta bula ne zraste, ampak se kar en dan pojavi . in to je tej zdravnici čudno, ker ni tipično... ampak nima pojma kaj bi bilo, tut prejšnji ni bilo čisto jasno, ker takih primerov še nista imeli. ampak ker izabele to ne boli in ne moti, raje pustijo na miru. ko so ji pa tisto na roki izrezal in bi morali dobiti izvide od preiskav, so pa izgubili vzorec . in tko nismo nikol zvedl kaj je tisto zares bilo... pospravljanje... več raje ne komentiram hrana in urban... on skoz bolj juhe je na sto in en način, z različno zelenjavo in mesom. če mu dam samo riž, ga pljuva, isto makarone. tko, da sem jaz tut že parkrat skuhala po tri kosila na dan, da je jedu, zdej mu pač kuham sam tist k vem da bo jedu. no sej je praktično vse, sam ne more pojest če je pregosto, se prav more biti redka hrana. ampak npr. sir pa zna zgrist, pa jabolko tudi že mal grizlja. od makaronov pa sam rezanke in risone, drugo pa ne zgrize. po rižu se pa davi
|