|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki-3. del............ :)
5.2.2009 20:50:07   
arabela*

A vaši tut še kej polivajo?

nam se je full popravilo stanjeuser posted image
je pa res,da jo sedaj čist drugače hranim,jo imam v ležalniku,ko se naje,pa jo pustim,nič jo s kupčki ne matramo.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
5.2.2009 20:51:16   
leda
nam se je full popravilo stanje

super. sej ela tut ni nič več, dokler se ni začela na trebuh obračat...grrr.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
5.2.2009 20:54:00   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: leda

sej za flaško je tut men jasno da jo rabi, pa najbrž tut cucl user posted image

ja saj vem,malo sem čudno napisalauser posted image .Sem hotla povedat,da ni nuje imet drugih stvari,kot to.Npr voda se naprej v termovko pripravi,tako da ni treba gret,sterilizira pa se tud lahko v vreli vodi....user posted image .

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
5.2.2009 20:55:32   
leda
Mi tudi Laro tko dvigujemo v zrak in sem jo prej hmal v luster ruknila... Se zgodi, dej...

leti, leti...

ja, pri nas je to ta hujši žur...

pa gloria, sej veš da so trpežni malčki. če ne bruha in ni preveč zaspan, je zihr vse ok...

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
5.2.2009 20:55:39   
arabela*

super. sej ela tut ni nič več, dokler se ni začela na trebuh obračat...grrr.

ja na trebuščku kar polivajo..

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
5.2.2009 20:57:13   
leda

sej za flaško je tut men jasno da jo rabi, pa najbrž tut cucl

ja saj vem,malo sem čudno napisala .Sem hotla povedat,da ni nuje imet drugih stvari,kot to.Npr voda se naprej v termovko pripravi,tako da ni treba gret,sterilizira pa se tud lahko v vreli vodi.... .

sej vem, da se hitr piše, pa kdaj kaj zapiše user posted image ampak to hočem slišat; kaj res rabiš. in recimo dosedaj 3:0 za termovsko proti grelcu, in 2:1 za sterilizator proti vretju...

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
5.2.2009 20:58:11   
Jazzy1

jazzy, super, da lahko jajca ješ. jst sem sicer že čist doma v tej dieti; ful zdravo živim, brez čudežnih napitkov mam že idelno težo, pokam od energije kljub katastrofalnemu spalnemu vzorcu najljubše in si, kot večina mamic v tem zosu domišljam, da bom obdržala ta lajf stajl tudi ko bo karkoli že mamo izzvenelo...hahaha. valda.

Ja saj v principu je ta dieta res zdrava, sam jest se potem zaradi pomanjkanja raznih dobrot pa s kruhom bašem (resda polnozrnatim), kar pa spet ni ok.user posted image user posted image  

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
5.2.2009 21:00:52   
leda
(resda polnozrnatim),

polnozrnat je glede teže že v redu, glede alergijske diete pa ne. jst sem ravno zarad tega nesrečna, ker sem morala polnozrnatega zamenjat za jelenovga, martina in krjavlja (no, vsaj dobra imena majo), ki edini nimajo mleka v sebi...

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
5.2.2009 21:02:08   
*bubi*
Meni je sterilizator za v mikrovalovko super user posted image

Pa termovke jaz nisem nikoli rabila - sem vodo (že prej prekuhano) v flaško odmerila in v mikrovalovki segrela. Saj hitro naštudiraš, koliko sekund mora bit, da ni prevroče.

Pa fajn je imet tisto posodico, v katero si mleko že prej odmeriš, tako da potem samo pretreseš. Na poti je itak super, doma pa tudi, da se sredi noči ne zmotiš pri štetju user posted image

Jaz imam pač vse od Aventa, ker sem že pri bubiju imela.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
5.2.2009 21:02:24   
leda
Ja saj v principu je ta dieta res zdrava,

pa roko na srce, jst iznenada pojem ful majoneze (brez jajc, ampak ne bi vedla, če bi jo z zavezanimi očmi degustirala)...ampak očitno dojenje, pa ostala sveža zelenjava in sadje delajo svoje...

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
5.2.2009 21:03:18   
leda
Pa fajn je imet tisto posodico, v katero si mleko že prej odmeriš, tako da potem samo pretreseš.

kaj pa je to? najbrž ne merca, ki je bržkone pri vsakem mleku?? ali pač?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
5.2.2009 21:04:56   
*bubi*

Pa fajn je imet tisto posodico, v katero si mleko že prej odmeriš, tako da potem samo pretreseš.

ne, tole:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=159337

lahko je seveda tudi od kake druge firme.

Mislim, da gre v en prekat 7-8 meric mleka not. Meni je res ful praktično. Za 3x si lahko v naprej nameriš.

< Sporočilo je popravil *bubi* -- 5.2.2009 21:06:34 >

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
5.2.2009 21:05:49   
Jazzy1

(resda polnozrnatim),

polnozrnat je glede teže že v redu, glede alergijske diete pa ne. jst sem ravno zarad tega nesrečna, ker sem morala polnozrnatega zamenjat za jelenovga, martina in krjavlja (no, vsaj dobra imena majo), ki edini nimajo mleka v sebi...

A te nimajo mleka, ostali pa???????????????? Ej sploh vedela nisem. Jaz jem sprovega polnozrnatega in njihove žemljice, pa mi še na kraj pameti ni prišlo, da bi vprašala ali je notri mleko ali ne!!!! user posted image user posted image user posted image No, drgač so mi pa tudi te, ki si jih ti omenila zelo dobri, tako da komot zamenjam. Ampak je pa zanimivo, da tamala nima nobene reakcije če jem tak kruh. Hmmm. user posted image user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
5.2.2009 21:08:37   
leda
A te nimajo mleka, ostali pa???????????????? Ej sploh vedela nisem. Jaz jem sprovega polnozrnatega in njihove žemljice, pa mi še na kraj pameti ni prišlo, da bi vprašala ali je notri mleko ali ne!!!! No, drgač so mi pa tudi te, ki si jih ti omenila zelo dobri, tako da komot zamenjam. Ampak je pa zanimivo, da tamala nima nobene reakcije če jem tak kruh. Hmmm.

tolk se še nisem poglobila, ker še vedno upam, da bo izzvenelo do 6. mesca, ampak z delčkom možganov se spomnim, da je neki intoleranca na mleko in neki alergija. in če je prvo, so pol mlečni derivati kul (kamor po moje tut kruhi spadajo, pa jogurti, pa ostalo). alergija je pa ****, ker je pol tut kozje no go...

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
5.2.2009 21:09:48   
leda

ne, tole:

Mislim, da gre v en prekat 7-8 meric mleka not. Meni je res ful praktično. Za 3x si lahko v naprej nameriš.

super, sem že poslala njenmu tipu, ki bo očitno moral v šoping...

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
5.2.2009 21:10:22   
Jazzy1

A te nimajo mleka, ostali pa???????????????? Ej sploh vedela nisem. Jaz jem sprovega polnozrnatega in njihove žemljice, pa mi še na kraj pameti ni prišlo, da bi vprašala ali je notri mleko ali ne!!!! No, drgač so mi pa tudi te, ki si jih ti omenila zelo dobri, tako da komot zamenjam. Ampak je pa zanimivo, da tamala nima nobene reakcije če jem tak kruh. Hmmm.

tolk se še nisem poglobila, ker še vedno upam, da bo izzvenelo do 6. mesca, ampak z delčkom možganov se spomnim, da je neki intoleranca na mleko in neki alergija. in če je prvo, so pol mlečni derivati kul (kamor po moje tut kruhi spadajo, pa jogurti, pa ostalo). alergija je pa ****, ker je pol tut kozje no go...

Aha. No Lija ima potrjeno alergijo na mleko s kožnimi in krvnimi testi, tko da ...kar srauser posted image ja, kar se palete hrane, ki odpade tiče. No, ampak sej ni panike, itak da bo izzvenelo! 

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
5.2.2009 21:14:32   
leda
kar se palete hrane, ki odpade tiče. No, ampak sej ni panike, itak da bo izzvenelo!

točno tako. večina res izzveni, če pa ne, pa je alergija pravzaprav še zlo majhen problem. pač mal preurediš lajfstajl pa je.

(odgovor članu Jazzy1)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
5.2.2009 21:18:45   
leda
Meni je sterilizator za v mikrovalovko super

čaki, čaki, upam, da to ne pomen, da rabiš tut mikrovalovko poleg sterilizatorja??!!

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
5.2.2009 21:21:46   
gold fish

sej za flaško je tut men jasno da jo rabi, pa najbrž tut cucl

ja saj vem,malo sem čudno napisala .Sem hotla povedat,da ni nuje imet drugih stvari,kot to.Npr voda se naprej v termovko pripravi,tako da ni treba gret,sterilizira pa se tud lahko v vreli vodi.... .

sej vem, da se hitr piše, pa kdaj kaj zapiše user posted image ampak to hočem slišat; kaj res rabiš. in recimo dosedaj 3:0 za termovsko proti grelcu, in 2:1 za sterilizator proti vretju...

leda- evo kaj imam jaz:

• flaško Avent, cucelj rabi 1 kapljico zdaj od začetka, če bo imela recimo NUK črko S za mleko more pisat...., maš pa še Tomme Tippe, .....sam teh ne poznam..
  • termovko  (ni nujno) če ima mikrovalovko lahko tam segreje sproti ....cca25s
  • vodo ustekleničeno za bebice...imajo tudi ugodne variante (to ni nujno, ker jo lahko prekuha in ima v termovki)
  • sterilizator  (jaz mam za mikrovalovko od Aventa)
  • mleko adaptirano..... od začetka na mesec porabi cca 8 škatel aptamila 900g...za dvojčke....4 škatle enojček...
  • posodica za odmerjanje...si pripraviš recimo koliko meric poje in daš v to posodico...ima 3 prekate...je za 3 obroke...samo odpreš in vsipaš v flaško

Jaz mam recimo 2 flaški in 2 cuclja iste velikosti za mleko + 1 manjšo flaško za čaj+cucelj ....

Sterilizirat je od začetka fajn vsak dan....vsaj prve mesece, pol parkrat na teden......   meni je boljše v sterilizatorju kot v vodi prevrevat.....

Grelnika pa po moje ne rabi...itak niso bog ve kak fajn....je boljše recimo..tak smo prakticirali mi na začetku...v tistem grelcu vode vodo prevret in pogret v tisti vroči vodi.....  upam, da je razumljivo kaj sem hotela povedatuser posted image

..če se še kaj spomnim dodam...

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
5.2.2009 21:23:45   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Meni je sterilizator za v mikrovalovko super user posted image

Pa termovke jaz nisem nikoli rabila - sem vodo (že prej prekuhano) v flaško odmerila in v mikrovalovki segrela. Saj hitro naštudiraš, koliko sekund mora bit, da ni prevroče.

Pa fajn je imet tisto posodico, v katero si mleko že prej odmeriš, tako da potem samo pretreseš. Na poti je itak super, doma pa tudi, da se sredi noči ne zmotiš pri štetju user posted image

Jaz imam pač vse od Aventa, ker sem že pri bubiju imela.  

no vidim, da si že ti odgovorilauser posted image

jaz sem edino od začetka termovko imela, ker nisem imela pojma kako in kaj.... pa sem pol ugotovila, da če imam kupljeno vodo za user posted image , jo najhitreje pripravim v mikrovalovki...pri meni je na max 25 sek.user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
5.2.2009 21:25:03   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

ne, tole:

meni tudi...sploh ponoči...samo zagrabiš, odpreš in sipaš....

bubi hvala še enkrat, da si mi jo pokazalauser posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
5.2.2009 21:26:12   
gold fish

čaki, čaki, upam, da to ne pomen, da rabiš tut mikrovalovko poleg sterilizatorja??!!

ja

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
5.2.2009 21:26:49   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish

ja, če maš tega za mikrovalovkouser posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
5.2.2009 21:28:22   
gold fish
naše detece pa se je ful navadio zaspat tak, da ga položiš v kinderpet in čez čas zaspi..... včasih sem tam, me malo gleda, pol pa zaspi...zdaj par dni je pa kar sam zaspaluser posted image ..

...prviuser posted image ...samo na rokah oz. ob ziziuser posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
5.2.2009 21:30:56   
meta21

tko da bodte dobre in napište en rezime kaj res rabi (sterilizator, grelec,...) in še kak dober nasvet bi prow prišel.

Jaz rabim oz. sem rabila naslednje (recept za 1 osebouser posted image ):

- flaška + cucelj (najprej enko-z najmanjšo luknjo pol pa prilagajaš); sprobala sem avent in tommee tippee ampak mi je aventova boljša, sploh, če bo še dojila zraven, ker TT hitreje teče kljub 1 luknji in je pozavgal 1,2,3. Tudi, če se doji, novorojenček je cca 20 min-pol ure, ne? Priporočam več flašk, da ne bo kar naprej pomivala, ampak naj ne kupuje majhnih (125ml), ker v veliko (220ml) lahko malo natočiš, obratno pa ne...itakuser posted image  . Je pa res, da mora v tem primeru kupit dude posebej, ker na velikih so avtomatsko dude št. 2 ampak so pač za kasneje.

- sterilizator-jaz imam TT za v mikrovalovko in sem super zadovoljna samo ne smeš ga dat na žar, ker se stopi (preverjenouser posted image )

- termovko-jaz si vodo prevrem in zlijem v termovko, tako da imam zmeraj toplo vodo pripravljeno in samo zmešam in po potrebi ohladim v lončku hladne vode (mam 750ml in si vodo dvakrat na dan segrejem)

ALI

- grelec stekleničk + kupljeno prekuhano vodo, kar se meni osebno zdi nepotrebna potrata denarja je pa sigurno lažje, če samo naliješ vodo, daš stekleničko v grelec za 3-5 min in je gotovo

Odsvetujem nakup v BC, ker je npr. v leclercu vse popolnoma enako ampak ceneje-no vsaj poleti je blo (sterilizator v BC 45 eur, v leclercu 32-ISTI!!!) Od hrane poznam samo aptamil-če se bo odločila za to hrano naj jo kupuje v mullerju, ker je delana za nemški trg in je drugačnega okusa in sestave, če pa bo kupovala tistega za slovenski trg, ki je tudi OK pa naj ga kupuje v tuš drogeriji lepota in zdravje, ker je najcenejši tam (cca 14 eur) in vsekakor NE v lekarni, ker je tam najdražji (ca 20 eur).

Aja, pa če sem se že razpisala...jaz nikoli nisem upoštevala tistega dela navodila, da moraš prah najprej zmešati v 2/3 vode in šele potem dodat preostanek in tudi temperaturo sem merila bolj po občutku, ne tolk natančno kot je v navodilih.

Mislim, da je to vseuser posted image ...pa srečno, mamica dvojčkov!

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?