|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 2. del
5.2.2009 15:09:27   
pokica_
Menda pa pr nas v MS P rabiš prvo G povedat, da ti da neko napotnico za EA in pol greš h anastezistu na pogovor in po potrdilo.
Lalica1, a ti boš imela EA? Veš kaj več o tem pr nas?

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
5.2.2009 15:11:44   
Lalica1
Ja, jaz sem tudi slišala da včasih dobiš injekcijo in menda full boli, hasni pa ne nič (tak primer je imela sodelavčeva žena).

Pokica: o EA v MS ne vem nič, razen zgornjega primera. Drugače so pa menda nosečnice kar zadovoljne s to zadevo. Saj pravim, če ti prime... In zaenkrat se še nisem odločila da bi imela. Verjetno ne.

Drugače pa sem jaz 1. dobila prvi popadek ob 3 zjutraj in potem so šibali kar na 4 in 2 minuti. Sem kar čakala tiste na 10 (o katerih so toliko govorili) pa jih ni bilo od nikoder. Sem potem zbudila user posted image in rekla, da zdaj pa gremo... In še ves od spanja, cel zmeden  (me je spominjal na Mr. Beana)...user posted image Sem se potem šla še mirno stuširat in nazaj v posteljo, češ mogoče pa oni na 10 minut še vseeno pridejo. Pa niso, zato sva nekje ob 5 ali 6 prispela v bolnico. Tu me je vmes že kar malce metalo, ampak sploh ni bilo hudo. No, in potem papirji, pa klistir, pa tuširanje in AKCIJA. Vse je potekalo brez zapletov. O bolečini ne bi user posted image . Se da čisto lepo zdržati, samo če je vse v redu in porod lepo napreduje. Ob 9.22 smo imeli Laro pri sebi. Upam, da me sedaj čaka prav takšen ali pa boljši user posted image porod, ker se mi zdi, da je šlo kar zlahka.

Sam porod mi je tako ostal v kar lepem spominu, o tistem kar pa je sledilo pa raje ne razmišljam user posted image . Glaven pa je srečen konec!!!

< Sporočilo je popravil Lalica1 -- 5.2.2009 15:13:46 >

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
5.2.2009 15:17:12   
Anonimen
saj sploh ne vem kje naj začnem, ste se ful naklepetale, mene pa danes ful v trebuhu boli, pa sploh ne vem zakajuser posted image user posted image

pri nas je pa nekaj sonce sijalo, zdaj pa že rosiuser posted image

(odgovor članu Lalica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1453
5.2.2009 15:23:10   
KatMat
moja kolegica ni mela nc...pa je sam ob prihodu v porodnisnico rekla da hoce ea...mal so pizdil ker nista imela potrdila ampak jo je pol useen dobila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
5.2.2009 15:23:42   
psaša
KatMat sem ti poslala ZS.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
5.2.2009 15:23:47   
KatMat
cveki,

ti pa raj pocivi...da ne bomo spet dih drzale....

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
5.2.2009 15:24:41   
pokica_
No Lalica1, pol pa imaš lepe spomine na porod. user posted image  Ko bi pr meni tako hitro vse potekalo, bi bilo super, pol se še verjetno za EA nebi odločila. user posted image  
Ja bomo počakali in vidli. Če ti ni hudo govorit o tem,...kaj je bilo potem po porodu? user posted image  

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
5.2.2009 15:28:23   
Anonimen
saj se mirkamuser posted image sem cel dopoldne ležala!

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1458
5.2.2009 15:31:35   
KatMat
kaj bos pa kuhala dons cveki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1459
5.2.2009 15:33:27   
ptejka
Hej čvekice - a ste ve na čvek olimpijskih igrahuser posted image - boste zmagaleuser posted image  (ste tolk napisale - vas je težko dohajat - sej vem da ste ženske - sama nisem nč kaj dosti boljša ko se spravim čvekatuser posted image user posted image ).

Jest mam mal težav, saj mi otroček preveč pritiska navzdol. Sem bila v torek na pregledu in mi je ginekologinja povedala, da se moram čimbolj paziti, nič športati ali imet spolnih odnosov, ker bi lahko sprožili prezgodnji porod. Drugi teden 12.2. ko imam pregled bom izvedela kako in kaj - verjetno mi sledi bolniška - kar težko zdržim 8 ur v pisarni za računalnikom - zvečer sem čist uničena pa še za user posted image  je nevarno. 

- Glede bodijev na preklop lahko povem, da sem jih jaz dobila v ELeclercu - poceni in luštni.
- Za epiduralno se verjetno ne bom odločila - bom poskusila naravno, pa čeprav je prvič - bi rada čutila kako so to počele naše mame in babiceuser posted image
- V šolo za starše greva v začetku marca - da bom vse imela čimbolj sveže v spominu.

Se še kaj javim!

pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1460
5.2.2009 15:35:25   
Dudica1
ptejka mirkaj nase in na svojega user posted image ,

(odgovor članu ptejka)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
5.2.2009 15:37:30   
Dudica1
me zanima katera gre v postojno rodit,če se srečamouser posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
5.2.2009 15:44:53   
Blueeyes
samo da se na hitro javim, ker drgač nimam časa... se vam kej v soboto dopoldne oglasim k bom mela več cajta

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
5.2.2009 15:45:51   
Anonimen
ptejka: men je takoj prepisala boln iško moja os. dr. ker imaš podobne probleme kot jaz! pejt raje takoj na bolniško da ne bo kaj narobeuser posted image

danes smo meli pizzo! user posted image user posted image user posted image
jutri bom pa naredila fižol v pečici in solato, bomo videl kako mi bo ratalouser posted image

jaz bom šla pa konec meseca mal na okol ker grem v lj. pa še RD imam, in da me ne bo kdo presenetu, bom šla mal v nabavo da bom mela kaj za postreštuser posted image ! mogoče bom celo kakšen tiramisu naredila, še ne vem, no ja saj imam še 20 dni časauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1464
5.2.2009 15:46:01   
Lalica1
Saj mi ni hudo govoriti o tem, ampak bolečino še vedno čutim...

No, vse je bilo res super, lepa pupa in zdrava, dojile sva se in vse...Ampak jaz sem se počutila precej slabo. Ko bi že lahko šla iz porodne pa pride babica, češ, da nekaj slabo zgledam. Sem jo lepo prosila (čeprav s težkim srcem) če lahko odnese malo in malce odpre okno, ker nisem več nič mogla. Pa se je za kakih par minut stanje izboljšalo, potem pa spet isto...In mi je dala gor kisik. Pa tudi ni pomagalo. Spodaj me je grozno bolelo in kot da bi izgubljala zavest, težko sem dihala. Za bolečino nisem nič rekla, ker sem mislila, da je to pač po šivanju in porodu normalno. Pa me je pregledala in šla telefonirat. V sekundi je pritekel G ki je bil pri porodu in ene par sester. Pa me pregleda še on in mi samo pravi: imate hematom v velikosti moške pesti. Seveda nisem razumela kaj to je, ampak moška pest pa je kar velika, zato sem se malo prestrašila. Takoj na operacijo!!! Problem pa je bil, da mi je mož že med porodom dal nekaj tekočine, po porodu pa še babica (Zato se ne sme piti!!!). Ampak druge ni bilo, kot operacija.
Zaradi tega se je moje okrevanje kar zavleklo. Več kot en dan sem preživela v šok sobi, brez hčerke, potem pa sem bila tudi precej zanič. Te bolečine ne privoščim nikomur na svetu. Če sem bila pokonci 5 minut, sem ležala vsaj 2 uri, da sem prišla k sebi. Tuširanje, hoja, previjanje, lulanje, kakanje...grozljivka, ki je ne bom nikoli pozabila.

Se je pa vse dobro izteklo, čeprav spomini na bolečino še živijo.

Zato moj nasvet, kot mi je rekla babica v porodni: PO PORODU VAS SPODAJ NE SME BOLETI NIČ, ČE STE BILE ŠIVANE!!! Zato ker je omrtvičeno in se nič ne čuti! Če boli, to pomeni, da nekaj ni v redu in ne čakajte, kot sem jaz!!!

Aja, hematom pa je prišel zato, ker sem zelo močno pritiskala in mi je počila žilica.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
5.2.2009 15:48:28   
KatMat
ojoj

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1466
5.2.2009 15:50:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

a gre kaksna jutri z mano na predavanje o epiduralni an. v porodnisnico postojna??

grem po potrdilo

V Postojni ni nobenega potrdila, se samo udeležiš predavanja in se tam vpišeš. Tam dobiš liste, ki jih doma izpolniš in imaš v materinski knjižici. Če se ne udeležiš predavanja, dobiš ravno tako EA, sam mal te postrani gledajo, sploh anestezist.

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1467
5.2.2009 15:59:38   
Anonimen
lalicia1: ojej to je bila pa slaba izkušnjauser posted image

jaz sem pa prvega rodila z CR, in še zdaj ne vem koliko možnosti imam da bom spetuser posted image
no ja pol ko je bil moj malček star pol leta pa sem imela še slepičuser posted image in tako rekoč mojega frajerja nisem videla 10 dni, tako da te čist razumem kako je če nimaš user posted image pri sebiuser posted image

a bo kera hodila v PO v šolo za starše, bi se ji pridružla, ker mojga ne bom prepričala da me bo vozu pa še časa nima, služba!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1468
5.2.2009 16:11:41   
KatMat

v solo bom sla pa v domzalah,hotla sem it v kamnik pa smo mal zamudil...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1469
5.2.2009 16:12:20   
Dudica1
lalica huda izkušnja ampak iz izkušenj se na žalost učimo a neuser posted image user posted image user posted image ,v glavnem tudi po tej izkušnji se pomoje ne bi odrekla naravnemu poroduuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
5.2.2009 16:17:36   
ledenka
a gre katera v MŠ marca v Ljubljani?

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
5.2.2009 16:25:38   
majuška10
Bella106 no glede splošnih zdravnikov, lahko si ga izbereš kjerkoli hočeš. sam izjavo pač podpišeš, pa v svoj matični zd kličeš, da karton pošljejo.
Jaz sem lani septembra izbrala dr. Radonjič Logar, je ok.
Drugače sem pa tudi jaz preseljena iz notranjsko primorskega konca - Ilirske bistrice v kamnik. Ne vem kaj nas vleče pod te kamniške planine.
heheheuser posted image
Drugače pa nimam prijavljenega stalnega bivališča, bom pa začasno uredila, ker sva itak v najemu, moj pa je iz domžal

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
5.2.2009 16:27:25   
Anonimen
jaz še zdaj ne vem če bi šla, sploh ker bi morala počivat (MŠ)user posted image user posted image

zdaj pa res ne vem kaj bom naredila, sem govorila s kolegico je rekla da je ona kupila rabljen voziček pa je bil ful slabuser posted image zdaj pa res ne vem ali naj kupim novega ali rabljenegauser posted image user posted image user posted image res ne vem, kaj pravte pa ve? v načrtu nimamo več nobenega user posted image ta naj bi bil zadnji, a se mi potem splača kupovat novega ali rabljen vozičekuser posted image

(odgovor članu ledenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1473
5.2.2009 16:59:12   
HM84
Uh, ste pridne, nč čudnega da pada dež namest snega user posted image

Pri meni včeraj je bilo na pregledu vse ok, samo tista tehtnica tam laže - za 2kg! user posted image Sem se potem doma na dveh različnih tehtnicah tehtala, pa je na obeh pokazal 2kg manj:))) Tako da sem se po tisti tehtnici tam zredila za celih 10!!kg, po moji pa "samo" za 8kg user posted image

V glavnem, G mi je predpisala kar nekaj "zdravil". Sirup za železo (ne vem kako se imenuje...), ta je bil še sreča na recept, kupit sem pa mogla Magnesol in pa 2 škatlici...ufff..spet ne vem kako se reče... neke "inekcije" za v nožnico za uravnavanje pH. Skupaj me je stalo 28 €user posted image Eh ja, vse za zdravega otročičkauser posted image

Naslednji pregled imam 11.3 '09

Vidim, da ste kar pridne kuharce, nas pa tašča že cel teden razvajauser posted image Jutri bom pa mal manj jedla, imam pa zobarjauser posted image Bo šel kakšen gram doluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
5.2.2009 17:08:53   
Dudica1
H/M84 tud jaz sm po porodu pila sirup za železo nek rdeče barveuser posted image zdaj mam pa tolk dobro kri da še niso vidl tolk lepeuser posted image .

No čestitke za pregleduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu HM84)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Plodovi ovoji: zakaj jih ni dobro rutinsko...
Pogosto porod sprožijo s tem, da predrejo plodove ovoje. Vendar ta rutinski postopek ni ustrezen. Zakaj? Kakšno vlogo im...

Katero ime?
marijaa

Katero ime za fantka vam je najbolj všeč?

Marcel (22%)

Gaj (5%)

Lan (31%)

Gal (22%)

Svit (20%)

Število vseh glasov: 484

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!