Maja T.
|
Jutro! Pri nas še vse spi, snega do kolen, ok malo manj . Erin srčno upam, da bo s Tilnom vse dobro in da je to samo prehodnega značaja . Fajn zrihtajta danes, ja valda da ti mora dati napotnico za NUJNO, saj to je NUJNO. Res držim pesti Sayuri hvala za . Jao, ko berem koliko vaši pojejo, se kar držim za glavo Ja pa kaj ste ve takrat, ko imate GH ukinile dojenje oz. flašo? MI imamo 3 obroke GH, zjutraj in zvečer pa mlečni obrok z Aptamilom + riževi kosmiči + joškice. No da natančno napišem , kako mi jemo, pa mi prosim povejte, če preveč futram, da v bistvu ni lačna in mi na obrok poje cca 60 ml. Ponoči: dojiva se cca ob 2.00 in 6.00 Zajtrk: se podojiva cca 8.00, malo kasneje ji pripravim iz 60 ml mleka + 2 žlici raznih kosmičev (riževe ali ovsene ali koruzne) kosmiče + 1/4 zmiksane banane. To nanese cca 100 g kašice. Ne poje mi vsega, cca 60-70 g. Po tem ji še podojim iz druge joškice, ker se mi zdi, da mi je premalo pojedla in mi seveda pije Malica: med 11.00 - 12.00 uro kuhano, zdaj že tudi surovo celo jabolko ali hruško. Kombiniram ju med sabo ali z 1/4 banane ali z kuhanim korenčkom. Noter dam spet različne kosmiče, tako da pride spet cca 100-120 g. Poje cca 50 - 60 g, jo podojim. Se prisesa na joškico kot cek . Potem ponavadi zaspi, greva na sprehod (zdaj spet nisva bili 3 dni zunaj, ker je takrat ravno snežilo ). Ko se zbudi, jo ponavadi podojim, ker je kao lačna, se mi pa še prehitro zdi za GH-kosilo. Kosilo: cca ob 15.00 ji dam kuhan krompirček oz. riž + kuhano zelenjavo (1 korenček ali 1/2 bučke ali 2-3 cvetke cvetače ali 2-3 cvetke brokolija - ga ne mara in sem ga trenutno ukinila ali beli del pora). Zdaj še dodam 3x meso. To količinsko nanese med 100-150 g, ko je zraven meso cca 200 g. Poje celo 80 g 100 g. Včeraj, ko je bila teletina + korenček + krompirček na menuju, mi je pojedla samo 50 g . Ji je zelo dobro, odpira usteca kot ptiček, samo ko noče več jest, ni šanse, da jo prisilim. Po kosilo se spet podojiva. Malica: med 17.30-18.30 1 kuhano jabolko. Noter nič ne dam kosmičev, poje samo to čežano, jo ima zelo rada, ji uspe včasih pojesti celo. Tu jo ne podojim Večerja: Potem sledi nega oz. kopanje in nato flaša 180 ml Aptamila2 + 4 žličke riževih kosmičev. Včasih poje celo, včeraj je 100 ml, se tudi zgodi, da sploh noče. Jo podojim iz obeh joškic, tako da je polna na full in ajat. Zaspi med 20.00-21.00 uro. Zdaj sta celo dve noči mini, da se mi ne zbuja na 2-3 ure , mi je danes v kosu spala 5 ur , nato še 4 ure. Aja dojenje traja cca 3 min in zgleda takole, da vleče, vleče da si potegne tisti rukar, ko začne mleko full teči, to popije, mogoče še malo, po tem pa gleda okoli, ali se reži v joško, se z njo pogovarja, piha v njo . Zdaj mi pa prosim recite, če jo preveč futram in zato ne poje na obrok toliko, kot so neki standardi? Kaj ve med temi obroki GH sploh še dojite? Ker meni se zdi, da samo kuham miksam in dojim