Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 15:50:52
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica ojla! evo mene iz pregleda. vse je ok pritisk niti ni bil grozno visok (no, nizek tudi ne) - 135/90, ampak malo mi vedno vzamejo v zakup, da pač maš pri zdravniku višjega.... tak da niso panike delali - še zaenkrat. pikica je še vedno z glavo navzdol, tak da upam, da tak tudi ostane. podatki pa so + 16kg obseg pa je 106 cm naslednji pregled pa se je sestra zmotila in me je naročila šele 9.3., grem zdaj klicat da popravimo pomoto pa potem javim še to IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Moje počutje je čedalje slabše , grem ležat še malo in če ne bo bolje se grem pokazat v porodnišnico. Aja, samo eno vprašanje še, pritisk imam normalen oziroma nizek (96, 75), ampak mi pred očmi plešejo ene pikice, kaj bi to bilo??? mogoče pa je to za tebe prenizek pritisk.... če imaš ponavadi višjega. če se ne počutiš dobro, se raje idi pokazat v P tudi tebi za pregled!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 15:52:08
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m BEBIJI MARČEVK 2009 ANŽE in TOMAŽ - Persida LOVRO-Tejči H kaki lepi!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 15:52:40
|
|
|
|
NoBady
|
Čao... js mam eno uprašanje... sej mislim da je blo o tem že govora, pa se ne spomnim, nazaj iskat po prejšnih straneh, ker mi net tko počas dela da je groza priznanje očetovstva? ... Kdaj se to rihta... po porodu al pred pordom.... kdaj ste to ve zrihtale... men doma vsak drugač pravi in sem čist zgubljena... Stvar je taka da sem js na zavodu in na socialni prijavljena, in s partnerjem ne živima skupi, če je to mogče kej drugačn posptopek, ne vem... ??? Dejte prosim napisat kok ste to ve zrihtale, sploh tiste, če je katera ko bo kao mati samohranilka in je na socialni in na zavodu prijavljena ... hvala za odgovore P.s. Bi dans več čvekala tuki gor, pa ne vem kaj je že stokrat napisano - z mojijm internetom, da mi tko počas dela (povezavo mam kao 100mb/s, pa ni ne duha ne sluha o tem...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 15:54:35
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Claud hvala za informacijo..no ravno danes sem našla še eno od moje male, ko je v zeleni-vijola barvi..ma kaj vem, ni glih modra no...me je pa ena kolegica dopoldan klicala, ko ima še od svojega fantička (4 in pol je star) vse to, je rekla, da mi bo posodila ful cunjic od 56 Št. pa tudi posteljnino ima v modri....isto kot jaz v roza...super, tako da mislim, da ne bom rabila kupovat....samo brisačke še--.. Sem pa danes nekaj začela skup metat v toaletno za v P. rabim kupiti copate, pa šampon...ne spomnim se, al sem si pri Naji prala glavo v P ali ne...če bom glih ne vem kaka, pa šivana, se mi ne da..pa tudi sej ni najboljš prati takoj glave, al se samo neki tko spomnim,,,,kakšne so izkušnje...če si šivan tam doli, tudi ni najboljše da ta šampon dol teče...jaz sem spomnim, da sem se večkrat na dan tuširala, samo z vodo,,,tolk da se osvežiš... Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem??
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:01:31
|
|
|
|
Nina00
|
MalaČebelica in Lorencia čestitke za pregled!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:04:37
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: NoBady priznanje očetovstva? ... Kdaj se to rihta... po porodu al pred pordom.... kdaj ste to ve zrihtale... men doma vsak drugač pravi in sem čist zgubljena... Stvar je taka da sem js na zavodu in na socialni prijavljena, in s partnerjem ne živima skupi, če je to mogče kej drugačn posptopek, ne vem... ??? Dejte prosim napisat kok ste to ve zrihtale, sploh tiste, če je katera ko bo kao mati samohranilka in je na socialni in na zavodu prijavljena ... Za očetovstvo lahko urediš že prej na CSD, da ti potem ni treba takoj po porodu okol letat. Midva sva tako naredila prvič in tudi sedaj bova. Sem pa slišala, da sedaj ni več tako enostavno, da ti samo rečeš, da si samohranilka, temveč, da moraš to urejat preko sodišča... Se pa za to nisem zanimala, tako da najboljše, da vprašaš na CSD.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:06:10
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem?? Pojma nimam. Mislim pa, da je izpadanje las po porodu povezano s hormonskimi spremembami v telesu. Skoraj dvomim, da bi ne/pranje kaj vplivalo na to.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:09:15
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem?? lolita vsaki vraži pa res ne rabiš verjet ... nima veze kdaj si glavo pereš, če si šivan daš pač glavo na banjo in si tko umiješ lase.. da bi mogla 14 dni met umazano glavo, pa pr novorojenčku je že to nehigijensko...
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:12:11
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Moje počutje je čedalje slabše , grem ležat še malo in če ne bo bolje se grem pokazat v porodnišnico. Aja, samo eno vprašanje še, pritisk imam normalen oziroma nizek (96, 75), ampak mi pred očmi plešejo ene pikice, kaj bi to bilo??? za boljše počutje, pa le sporoči kako si, da nas ne bo preveč skrbelo zate
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:14:20
|
|
|
|
Pupa7
|
MalaČebelica in Lorencia, čestitke za preglede
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:20:37
|
|
|
|
jadrnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Grahec Moje počutje je čedalje slabše , grem ležat še malo in če ne bo bolje se grem pokazat v porodnišnico. Aja, samo eno vprašanje še, pritisk imam normalen oziroma nizek (96, 75), ampak mi pred očmi plešejo ene pikice, kaj bi to bilo??? helou, kaz imam tud tak prisk, sem bolj zanič, kaj čmo, pa poskušam dosti piti ter se gibati. ze skoz je nizek, sem tud na 90/60,pa gre. Pikice pred očmi - sem na zadnjem pregledu to omenila, pa me je poslala na pregled mrežnice, do katerega še ni prišlo.Predlagam da obvestiš svojo G o tem ,saj veš bojl da gres nekam zastonj, kot da je kaj narobe pa ve ok. Pristik je pa pač nizek, welcome in the club
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:24:49
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem?? lolita vsaki vraži pa res ne rabiš verjet ... nima veze kdaj si glavo pereš, če si šivan daš pač glavo na banjo in si tko umiješ lase.. da bi mogla 14 dni met umazano glavo, pa pr novorojenčku je že to nehigijensko... To mi je frizerka svetovala, sam problem je da jaz si glavo počoham do kraja, ker še en teden je muka, kaj šele 2.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:25:07
|
|
|
|
jadrnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem?? Pojma nimam. Mislim pa, da je izpadanje las po porodu povezano s hormonskimi spremembami v telesu. Skoraj dvomim, da bi ne/pranje kaj vplivalo na to. Tole glede pranja glave je blo pa pr nas v šoli posebej izpostavljeno: lahko si jo preše, seveda ne takoj ko prideš iz porodne po ene dveh treh dneh pa,amapk samo ko je kdo od tvojih pri otroku in da se ne zaklepaš v kopalnico, če kaj skup padeš, pa seveda šampon stran od rane - če si šivan - pa fen si je treba s saboprnest. Je babica prav rekla, da moramo biti urejene in čiste - po 14 pa mislm ,da ne bi ble več.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:27:01
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 To mi je frizerka svetovala, sam problem je da jaz si glavo počoham do kraja, ker še en teden je muka, kaj šele 2. tud jaz ja
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:30:54
|
|
|
|
jadrnica
|
ma jaz si glavo na 3 dni perem, ker se moji lasje kar dosto mastijo, tako da bom nekako tudi v tem slogu nadaljevala po porodu, seveda z zgorja navedenimi omejitvami (šampon stran od šivov). to je teorijam, počakmo prakso ma moja sluzba mi še zdaj ni poslala za CSD izpolnjeno..brrrr zdej je pa res že čas, samo odločbo za denar sem dobla...upam, da nisem prepozna.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:35:39
|
|
|
|
Lolita23
|
Da vam povem, kaj sem še danes doživela, no sem šla v lekarno kupit, pač še ostalo kar rabim razen hladilnega mazila, tisto bo pa pač ati.No in ker je ena omenila, da je fajn vse razkužit, jaz pač hočem kupit razkužilo(sicer jaz nisem freak za razkuževanje, sam pač ko so en tak zagovarjale, zakaj pa ne).No v glavnem, me una lekarnarka pogleda kot da se mi je strgal, češ kaj zdaj mislim otroka,takle v balon zapret.Mene je tak sram ratal, da sem se nasmehnila, pa plačal pa šla. V glavnem, sem danes vse prebrisala, pa še do pdpja, bom parkrat, sam razkuževala pa ziher ne bom.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:38:08
|
|
|
|
mama_milchy
|
Ojla, evo mene; Kako ste kaj? No, jaz sem danes imela G pregled in mi je dal ginekolog neke tablete za si dajat tam dol, da se vse do konca pozdravi, je blo malo vneto, je pa rekel da je vse tako pripravljeno kot da bi šla recimo v kakih 2 tednih rodit, ne pa da imam rok čez 5 tednov; je tako vse mehko, pripravljeno na porod...mi je dal še napotnico za kri za ziher še enkrat prekontrolirat sedimentacijo, ostalo pa je OK. No, ker je vse tako pripravljeno, mi je rekel da moram mal več počivat in naj kr ležim ter da ne pretiravam z delom tako da bom to tudi storila. Naslednji pregled: 23.2. KG: skupno +11,5kg, še kaj? včeraj sva z mamo vse iz škatel zložle v omaro in zdaj smo 98% preseljeni, no morda moram še kako malenkost pospravit ampak ta glavno je. Cunjice za so vse oprane, še nekaj malega je za zlikat ampak jih bo kr moj , se je ponudu in ga ne smem zavrnit; torbo za v P imam pa tudi pripravljeno. Uradno sem danes na letnem dopustu za 2009 , se mi je končno uspelo dogovorit z našo kardovsko, malo so se ustrašli dopisa pa sindikata in odvetnika; sem bla kr oštra danes po telefonu in je pomagalo V petek sem pa prejela papirje od CSD-ja in zdaj lahko le še čakam našga bebeja Najaa, kdaj v sredo zjutraj bi se dobile; jaz imam čas od 8:30 pa do 12-te, ko grem po Žigca in seveda kje? Magari se bomo prek sms-ja zmenle Dokler nam ne priklopijo interneta bom bol malo gor, če bo karkoli prehitevalo al se dogajalo, bom seveda naši Naji sporočila
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:51:34
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: jadrnica ma moja sluzba mi še zdaj ni poslala za CSD izpolnjeno..brrrr zdej je pa res že čas, samo odločbo za denar sem dobla...upam, da nisem prepozna. Meni je na CSD rekla, da je 30 dni pred PDP zadnji rok, da ji prinesem papirje, tako da mislim, da še nisi prepozna.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:54:21
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy Ojla, evo mene; Kako ste kaj? No, jaz sem danes imela G pregled in mi je dal ginekolog neke tablete za si dajat tam dol, da se vse do konca pozdravi, je blo malo vneto, je pa rekel da je vse tako pripravljeno kot da bi šla recimo v kakih 2 tednih rodit, ne pa da imam rok čez 5 tednov; je tako vse mehko, pripravljeno na porod...mi je dal še napotnico za kri za ziher še enkrat prekontrolirat sedimentacijo, ostalo pa je OK. No, ker je vse tako pripravljeno, mi je rekel da moram mal več počivat in naj kr ležim ter da ne pretiravam z delom tako da bom to tudi storila. Naslednji pregled: 23.2. KG: skupno +11,5kg, še kaj? včeraj sva z mamo vse iz škatel zložle v omaro in zdaj smo 98% preseljeni, no morda moram še kako malenkost pospravit ampak ta glavno je. Cunjice za so vse oprane, še nekaj malega je za zlikat ampak jih bo kr moj , se je ponudu in ga ne smem zavrnit; torbo za v P imam pa tudi pripravljeno. Uradno sem danes na letnem dopustu za 2009 , se mi je končno uspelo dogovorit z našo kardovsko, malo so se ustrašli dopisa pa sindikata in odvetnika; sem bla kr oštra danes po telefonu in je pomagalo V petek sem pa prejela papirje od CSD-ja in zdaj lahko le še čakam našga bebeja Najaa, kdaj v sredo zjutraj bi se dobile; jaz imam čas od 8:30 pa do 12-te, ko grem po Žigca in seveda kje? Magari se bomo prek sms-ja zmenle Dokler nam ne priklopijo interneta bom bol malo gor, če bo karkoli prehitevalo al se dogajalo, bom seveda naši Naji sporočila za pregled!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:55:02
|
|
|
|
Nina00
|
Mama_milchy čestitke za pregled! Sedaj pa res bolj počivaj, da ne boš prehitro šla rodit! Pa bravo, da si si izborila dopust, ki ti pripada
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:55:30
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Men so eni rekli, da si kao glave ne bi smela prat 2 tedna po porodu, da potem na izpadajo lasje toliko, sicer je res, da imam majhno gužvo na glavi, me pa zanima če je kaj na tem?? lolita vsaki vraži pa res ne rabiš verjet ... nima veze kdaj si glavo pereš, če si šivan daš pač glavo na banjo in si tko umiješ lase.. da bi mogla 14 dni met umazano glavo, pa pr novorojenčku je že to nehigijensko... se strinjam.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:57:15
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 MalaČebelica in Lorencia, čestitke za preglede se podpišem pod to pa mama_m tebi tud čestitke. Zdaj pa le noge v luft pa počivat, čeprav vem da je težko..
< Sporočilo je popravil tasa_m -- 2.2.2009 17:06:29 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 16:59:27
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Da vam povem, kaj sem še danes doživela, no sem šla v lekarno kupit, pač še ostalo kar rabim razen hladilnega mazila, tisto bo pa pač ati.No in ker je ena omenila, da je fajn vse razkužit, jaz pač hočem kupit razkužilo(sicer jaz nisem freak za razkuževanje, sam pač ko so en tak zagovarjale, zakaj pa ne).No v glavnem, me una lekarnarka pogleda kot da se mi je strgal, češ kaj zdaj mislim otroka,takle v balon zapret.Mene je tak sram ratal, da sem se nasmehnila, pa plačal pa šla. V glavnem, sem danes vse prebrisala, pa še do pdpja, bom parkrat, sam razkuževala pa ziher ne bom. no vidiš smo rekle da ni potrebno vse razkuževat,..pa smo ble najbolj "trapaste" takrat tiste, ki smo zagovarjale ne razkuževanje vsega
< Sporočilo je popravil tasa_m -- 2.2.2009 17:06:53 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 17:01:38
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Da vam povem, kaj sem še danes doživela, no sem šla v lekarno kupit, pač še ostalo kar rabim razen hladilnega mazila, tisto bo pa pač ati.No in ker je ena omenila, da je fajn vse razkužit, jaz pač hočem kupit razkužilo(sicer jaz nisem freak za razkuževanje, sam pač ko so en tak zagovarjale, zakaj pa ne).No v glavnem, me una lekarnarka pogleda kot da se mi je strgal, češ kaj zdaj mislim otroka,takle v balon zapret.Mene je tak sram ratal, da sem se nasmehnila, pa plačal pa šla. V glavnem, sem danes vse prebrisala, pa še do pdpja, bom parkrat, sam razkuževala pa ziher ne bom. no vidiš smo rekle da ni potrebno vse razkuževat,..pa smo ble najbolj trapaste takrat tiste, ki smo zagovarjale ne razkuževanje vsega
|
|
RE: Marčevke 2009 - 6.del 2.2.2009 17:08:13
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo novo a ti je smešno?? A se spomniš te debate?? sem se že zbala, da si nam ki ostala v P. sem že najoo tipkala če ima tvojo gsm cifro.. vidiš kak skrbim zate
< Sporočilo je popravil tasa_m -- 2.2.2009 17:16:36 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?