Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: barbaw se podpišem A si predstavljaš ljudi, ki živijo od otroških dodatkov? Kako bi to zgledalo. ja si predstavljam , ker sem na žalost delala z eno tako družino, ko sem delala na socialni. no nej ti povem: oče in mati, stara mati in 5 otrok, nobeden zaposlen, doma imajo kmetijo, če temu človek lahko reče kmetija, bolj podrtija, kot kmetija. Živijo v hiši, ki se na pol podira, v njej dobesedno smrdi po hlevu (jaz sem prve dni, ko sem gor hodil, skor dobesedno bruhala notri v hiši, pol ko sem bla pa noseča je blo pa še tolk slabše). Sem vedno ko sem šla od njih, šla domov pod tuš, obvezno umila lase, se stuširala, potem pa do naslednje stranke. Znali so samo jamrati kako jim je hudo, da država nič ne naredi za njih, da smo vsi proti njim, da jim hočemo otroke pobrati, .... bla bla bla In za otroke so skrbeli tako, da je porazno. Imeli so punčko staro 3,5 let, ki je znala samo sedeti, se ni plazila, ni hodila, ni znala reči drugega ko aaaa, aaaaaa, bila še vedno v plenicah, ..... uglavnem nobene se ni ukvaraj z njo. Midve ko sem 11 mesecev hodila gor 1-2x na teden sva prišle tako daleč, da znala par besed spregovoriti, da se je začela počasi premikati po hiši, .... ampak kaj se sedaj dogaja z njo, ...... najbrž je še na slabšem kot je bila. SEm pa ravno ta teden slišala, da je mamica spet noseča, v šesto in da je šla na socialno, da je nesla vlogo za porodniško in jim dejala: ker mi hočete otroke vzet sem vaz zaj**** in še enega naštimala. Mislem halo, kaj tej familji ni jasno Nimam besed. Kakšen postopek pa je za odvzem otrok? Poznam dva, ki sta imela otroka v leseni vrtni hiši. Brez vode in ogrevanja, tla pa so bila zemlja. Kaj??? A so jih jima odvzeli? Ne! Še enega sta naredila, pa sta se potem v cerkveno stanovanje preselila, ker je dobil službo kot "vrtnar" v cerkvi. Lahko pa bi dobil službo v TAM-u, plača 800 eurov, pa ni hotel delat. Otroka so pozimi na pol nagega nosili zunaj, da se bo utrdil. Zgodilo se je celo, da se je drl, ker sta seksala in je rekel, da njega to ne briga, da je on prvi. Pa seveda je bil brez imena do 3. meseca. V glavnem čudaki. Da ne omenjam, da sta smrdela po švicu, pa je v svoj zagovor rekel, da se 1x tedensko umiva in da je to dovolj, pa je delal fizično na vrtu pa poletje je bilo in ..... Aja pa še račke sta dobila od sorodnikov in sta jih imela v hiši. Moj pa alergičen na perje. Se vprašaš kako sploh živijo taki ljudje, najhuje pa je, da se plodijo. ajoj, ajoj kaj ljudem hodi po glavi
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|