lejca
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania KLISTIR ma meni je bil čist fajn..sem imela 2 dni pred porodom fuuul prebavo, je šlo vse od mene, pa sem mislila da ziher ni vč kaj za spucat..aha, ful je še šlo..je pa tako, da jaz med porodom sploh nisem čutila nekega pritiska da bi me kaj tiščalo....Klistirja sem se jaz fuuul bala., ker me je ena babura zastrašila, da to je pa najhujš...mah ja...tudi čutiš ne cevkice, ki ti jo porine v zadnjo, in nič no..res kot da ni nič, samo teče pol...topla voda....sem pa jaz mogla ležat in posodo pod rito imeti, ker mi je doma voda odtekla, tako da niti popadkov nisem imela ne med britjem, ne klistirjem....potem čez ene pol urce v porodni se je pa začelo... ne vem zakaj, tudi trebuha nisem imela trdega...samo bolelo ko , kot pri menstri, samo 1000x bolj...potem ko so pa rekli da je to to, in da naj pritisnem, pa je šlo za šalo...ko gledam kake porode in fuuul jamrajo, ko je npr.glavica zunaj in je treba počakat da se naštima v položaj za naprej, ma meni to ni bilo nič, res ne...nobene panike, samo še en pritisk in mala je bila zunaj....ful lepo...upam da bo tudi pri vas šlo tako hitro...sej bo, verjamem, če sodeluješ...samo tisto odpiranje je mučno, do 10 cm... Se pa spomnim ko mi je v porodni rekla babice: gospa, če nimate nič proti, bi vam nogavičke zdaj dala dol, da jih boste mogoče še na oddelku imela, da se ne bojo zdaj umazali, če bo kaj špricnilo...ma ja,,,daj dol, sem rekla....no in res, mi je drai rekel, še dobro da ti jih je sezula....haha ja sej klistir pa res ne more bit nc tazga...po mojem grs tud potem lazje rodit... yania ,si me tud mal potolazla, po tv res dajo same take,da jih je hudo gledat kok se matrajo...te ful neki prestrasijo...jst sm se odlocla kr skulirat pa bo