|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
27.1.2009 10:20:53   
Urša T.
Arwen, skrene čestitke user posted image user posted image user posted image .Samo, da je vse v redu.Superrrrrr!!!

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
27.1.2009 10:35:46   
Barbk
Čestitke vsem za uspešno opravljene NS in preglede. user posted image
Sulfinija lepo se imejta z dragim na NS in držim pesti.
Zdaj pa šibam v službo.
Uf sem bila kratka. user posted image

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
27.1.2009 10:40:57   
simonalokar
včeraj sem popoldne spet imela krče tako da je bilo spet hudo. pa bruhanje ma kdaj bo to bruhanje konec in da bova s pikico začeli uživati.

joj danes me je kar mal strah glede NS, nevem zakaj nek nemir imam v sebi in sam gledam na uro kdaj bo 3 ura da pridel moj dragi iz službe in nato hitro pojest in G. upam da bo vse OK. zdaj vidim da smo 3 srečke za NS sporočajte kako je šlo.

upam da bo pokazal kdo je notri pomembon pa je da je zdrav.

naj nam hitro minejo ure

lp simona 12t in 3 dni

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
27.1.2009 10:43:55   
Sulfinija
Ujej simonaklar isti nemir je v meni,mater vse sem drisko dobila hi,hi.Joj še pet ur hudiča pa ura ne gre nikamor.Grem malo kozmeitko urejat,da mi ura vsaj nekam odide.Moj dragi pa je kar doma si je vzel danes odput je pa bolj nemir kot jaz,tako da mi nič kaj ne pomaga ori tolažbi.

LP Mojcauser posted image 11t5dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
27.1.2009 10:48:35   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),  NASLEDNJI PREGLED

XX.08. 
moom   -  ??, ?, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ??
irency84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), NS-02.02. 
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??    
any83   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ) , 28.01.

01.08.
Sisy 
 -  30, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , user posted image , ??
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.            
ema82   -  ??, ?, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), 24.02.

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), NS-26.01.

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ) , user posted image , 28.01.

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), ?? 
M1987   -  21, zaročena, LJ, (1 user posted image ), 04.02., NS-04.02.

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), NS-30.01.                 
Drnula   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image )
, ??

06.08.

pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), 10.02., NS-29.01.         

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ?? 
Anonimna 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ),18.02., NS-27.01. 
5ra83   -  ??, ?, MB, (1 user posted image ) , NS-30.01.

09.08.
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), NS-30.01.
cowgirl   -  29, ?, Medvode, (1 user posted image , ? user posted image ), ?? 

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-26.01.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), NS-02.02.

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03., NS-29.01.                             
Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ), 09.02., NS-27.01., AC-24.02. 

13.08.      
Zima07   -  29, IZS, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ) , 26.01., NS-28.01.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ) , 10.02., NS-27.01. 
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), 29.01., NS-04.02.

14.08.
lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
sarajan   -  27, IZS, Kamnik, (1 user posted image ), ??

katyy26   -  ??, ?, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 02.03., NS-02.02.

15.08.
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), 04.03., NS-30.01.

16.08.              
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 05.02., NS-29.01.

Anonimna16   -  ??, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), NS-02.02.

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ) , NS-06.02.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ) , NS-05.02. 
anonimen   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ) , 13.02., NS-03.02.   
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-03.02. 
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), 13.02., NS-10.02.

20.08.
Anonimen
   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.02., NS-02.02.
mony5   -  29, ?, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-10.02. 
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 26.01.
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 17.02.. NS-06.02. 
lara27   -  26, ?, CE, (3 user posted image , ? user posted image ), 10.03., NS-09.02. 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ) , 06.02., NS-09.02. 

činka_beba   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), ??

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 17.02., NS-04.02. 
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ) , 05.02., NS-13.02.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), NS-10.02.
Alisa
   -  28, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) , NS-12.02.

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ) , 06.02., NS-11.02. 
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), NS-09.02.

24.08. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.01.

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 06.03., NS-13.02.  
hel32   -  ??, ?, Lovrenc, (? user posted image , 1 user posted image ), ??

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 27.01., NS-16.02.

30.08.   
tulpek  -  26, ??, ??, (1 user posted image ) , 03.03., NS-12.02. 
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ) , ?? 

04.09. 
Pia67   -  41, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ) , ??

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 78 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu Urša T.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1355
27.1.2009 11:58:19   
kea
Čačka, vidim, da edini čakava na 29/1-2009! >joj, ko bi že bilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
27.1.2009 12:12:57   
kerala
Ojla punce!

Pri meni se na NS sigurno ni nič videlo. Delala mi jo je dr.Tul iz ginekološke klinike, zeloooo profesionalna in zanesljiva, še poznava se in ji absolutno popolnoma zaupam. Tudi nepravilnost je ona ugotovila, sem se z njo zmenila za dodatno morfologijo in 3D UZ. Prišli smo cela family, da bomo pikico gledali 3D, pa da jo malo posnamemo.... In takrat tista groza, čim je začela gledati, je utihnila, rekla, da bo povedala kasneje, pol je moji punci ven poslala in povedala diagnozo. Kasneje je še enkrat pregledala vse slike, ki jih je posnela na NS in dejansko ni bilo prav nič videti.

Glavni namen NS je ugotavljanje kromosomskih nepravilnosti in je pri tem tudi zelo zanesljiva. To pa žal ni edino, kar se lahko pripeti našim pikicam. Do nepravilnosti v razvoju pa lahko privede tudi kakršenkoli drugi razlog - mikrobiološki, kemijski, radiološki... karkoli pač... Naše bebice so na NS velike komaj okoli 5 cm in se nepravilnosti v razvoju določenih organov še ne vidijo najbolje. Pri meni je bilo tudi po kasnejših preiskavah s kromosomi vse OK, tako da je bil rezultat NS vredu, tudi amniocinteza bi pokazala vse OK.
Na morfologiji je pa detece že toliko večje, razvoj organov je zaključen in če je karkoli narobe, se takrat sigurno vidi. Seveda pod pogojem, da te gleda zanesljiv G.
Jaz nikoli ne bom vedela, kaj je bil vzrok, da je prišlo do nepravilnega razvoja možganov.

Regularno morfologijo pri svoji G bi pa naj imela 5 dni kasneje, pa je žal nisem več rabila. Vprašanje pa je, kako bi se na tistem starem izolskem UZ videlo, saj se slika UZ na ginekološki kliniki sploh ne more primerjati s tisto, ki jo gleda moja G.

Seveda pa sem kasneje na forumih vse živo prebirala, kako so nekateri G šlampasti in tudi na morfologiji ne ugotovijo napak, ki bi jih morali videti. Eni je pri izvidu morfologije pisalo, da so ledvice vidne, kasneje pa jih ni bilo. V bolnici pa sem bila s punco, ki je morala splaviti v 32. tednu, ker ji prej napake niso ugotovili. Morali pa bi jo na morfologiji. Pa še kasneje je njen G ugotovil samo nepravilen razvoj želodca, dr.Tulova pa je videla še napake na možganih in kaj vem kje vse, tako da ni bilo druge možnosti kot splav oz. porod... Zato je res pomembno, kdo te pregleduje in na kaki napravi.

Samo pustimo te žalostne zgodbe. Zaupajmo, da je z našimi pikicami vse OK, bodimo pozitivne, saj skrbi in slabe misli ne bodo koristile niti nam niti našim bebicam. Edino z nakupi je mogoče res bolje malo počakati, za vsak slučaj... saj užitek ob nakupovanu kasneje ne bo prav nič manjši!

Tudi jaz držim pesti za vse, ki imate kmalu NS! Jaz jo imam naslednji teden, pri dr. Tulovi seveda. juhuhu!!!

Lepo se imejte, kaj dobrega pojejte, pa fajn se cartajte!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
27.1.2009 13:21:57   
Sulfinija
Punce za zajtrk sme si spekla dve jajčki z sirom in šunko.Sedaj sem si prala lase,se tuširala in na densi strani čike pazim cele rdeče fleke,ujej najbž mi niso jajčka pasala.pa še nekrat sem danes user posted image ,ha ziher me je user posted image  opozorila da je zdrava.Ura se pa tesno bliža še prej pa bo eno dobro kosilo padlo,pa zunaj lepo sneži juhej pa ravno na tale lepi dan.

So vam posneli vaše user posted image  na nuhalni na CD ali dvdeje.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
27.1.2009 13:41:26   
Urša T.
Sulfinija, na CD so mi posneli slikice in filmček.
Mi je pa cd dau iatq Dr. Pušenjak, sicer sem ga imela  s sbo, pa je rekel, da imajo tam cd-je.
Ti pa vseeno priporočam, da ga za vsak slučaj vzameš s sabo, ker ne vem, kako imajo drugje to urejeno.
Kam pa greš na NS?
Boš videla, vse bo v redu, nič skrbeti.Ko boš videla pikico migat, boš pa itaq na vse slabo pozabla v momentuuser posted image .
Želim ti, da ti čas do NS čimhitreje mine.

Ali lahko jemo jajčka na oko?Ker sem nekje zasledila, da ne.ker rumenjak ne doseže 70 stopinj pri peki?
Hmm... Jaz jih imam zelo rada, pa jih še nisem jedla, od kar sem to prebrala, tako, da si pripravim umešana.
Če pa druge veste, da jih lahko jemo, mi pa le povejte, bi jih z veseljem po dolgem času papcala user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
27.1.2009 14:18:25   
tejči77
Uh, glede jajčka pa nič ne vem. Jaz jih sicer nasploh prav sovražim in tudi v prvi nosečnosti jih nisem jedla. Tokrat sem pa pri vseh slabostih lahko pojedla le kakšen mehko kuhan jajčekuser posted image  Čudno, ko jih res ne maram. Ah kakorkoli že, sem jih kuhala ene 6 minut, da ni blo ravno čisto tekoče. Glavno da sem nekaj pojedla.

Vas skozi berem, pa imam bolj malo časa za pisat. Držim pesti za nuhalno danes, pa seveda tudi jutri in v četrtek. V petek sem pa že jaz na vrsti.user posted image  A katera ve, se dolgo čaka pri Pušenjaku v porodnišnici in ali tam tudi posname na CD?

Glede opreme, jaz sem prvič po nuhalni kupila en lep body, to je bilo vse. Potem pa šele po morfologiji en kompletek. Vse ostalo sem potem kasneje. Tokrat pa ne bom kupovala ničesar, samo preprala. Voziček itak že imamo. Kupili bomo samo posteljo za Lariso, da bo lahko svojo zdajšnjo posteljico odstopila dojenčku.

Meni je moja gin. že na prvem pregledu malo namignila kakšnega spola bi lahko bil otrok. Me je prav presenetila, ker je v prvi nosečnosti govorila, da je tako zgodaj absolutno še prezgodaj karkoli govoriti, tako, da je morala biti dokaj prepričana. Zdaj sem se že kar navadila na to misel in me je strah, da bom potem razočarana, če bo drugače. Ah, glavno je, da bo otrok zdrav.user posted image

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
27.1.2009 14:44:00   
simonalokar
morfologija kaj je to

jaz pri prvemjenisem imela ali ima to vsaka nosenčnica  kajti jaz  za to nevem in me je kar mal sram povprašati  ker sem nevedna

hvala vam zdaj pa stuširat in bom mogla iti na nuhalnao jupiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
27.1.2009 14:45:49   
tejči77
simonalokar, morfologijo si sigurno imela, ker jo ima vsaka. To je zelo natančen ultrazvočni pregled, kjer v grobem rečeno pregledajo vse organe.

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
27.1.2009 15:00:57   
kerala
Simonalokar, točno tako kot je napisala tejči77. Opravlja se okoli 20. tedna, naredi pa jo kar tvoj G.

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
27.1.2009 17:14:53   
poopsie
Oj nosečke :)

Se 2dni nisem javila in ste toliko naklepetale da nevem kje naj začnemuser posted image

No.. Včeraj sem povedala v službi. Odziv? Pričakovanuser posted image  Šefica je bila kar vesela,mi čestitala me objela.. Šef me je samo pogledal in rekel,da moram v pisarno. Malo je gledal sem in tja,rekel da mu prav nič ni všeč da sem noseča ker me rabijo v službi... In jaz nisem držala jezika za zobmi. Sem kar povedala da je čisto moja odločitev in ne rabim nobenega psraševat,če slučajno lahko zanosim. In da imam tega otročka rada in tudi če službo zgubim mi je vseeno.. Pol pa je samo rekel,da bom do porodniške še delala kasneje pa bo dobro dobro premislil,če me bo vzel nazajuser posted image
Sem zelo žalostna in mi je prav težko vsak dan hodit v službo,če vem da jo bom potem izgubila.. Ampak sem se z dragim pogovarjala in je zdaj brezveze to službo pustit ker z eno plačo pa res ne bi zmogla.

Čestitke vsem za pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa držimo pesti za vse,ki imate danes pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobrodošla anjaPH user posted image user posted image user posted image

Bila sem v šopingu..sem si kupila ene nosečniške hlače in dve malo večji trenerki.. Sem pa bila zelo razočarana nad ponudbo vseh stvariuser posted image  Sem prav iskat mogla in brskat,da sem našla nekaj kar mi je bilo približno všečuser posted image user posted image
Pa ne,nisem izbirčna ampak se mi zdi,da res ničesar pametnega niuser posted image

Šibam..se moram z Irayo igratuser posted image

Iraya je 4 tedne prezgodaj postala sestra mali Isabelli. :)

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
27.1.2009 18:13:27   
pika984
IZVIRNO SPOROČILO: kea

Čačka, vidim, da edini čakava na 29/1-2009! >joj, ko bi že bilo!

Lep pozdrav.
Kea tudi jaz čakam na NS na 29.1. Pa tak se mi vleče zadne dni. Ti maš tudi pri dr. Pelkičevi. Vidim da si napisala da maš 15.30, jaz mam pa ob 14.30 mogoče še se kje srečava.

(odgovor članu kea)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
27.1.2009 18:28:23   
Sulfinija
user posted image user posted image user posted image

Kaj niste nič firbčne?

Nuhalna za nami v 15.minutkah je bilo konec.In user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,veliki smo kar 6cm,noseči po merah ploda 13t2dni in ne komaj 11t5dni juhej,srček nam bije z udarci 168.  mere odlične ion tudi razmerje.

Končno sem začela uživati,ma pa carski nosek,glavico in nogice,rokice,spol se še ni videl.

LP Mojcauser posted image

(odgovor članu pika984)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
27.1.2009 18:51:12   
aprilčica07
poopsi: mi je žal za tak odziv šefa.. ampak je brezveze se sekirat, v prvi vrsti si pomembna ti in tvoj neorjeni otroček, tako, da vrži take stvari preko rame in pogumno dalje... ni pa prijetno, jst zdej lahko tle pametujem, ampak kako bi se obašala če bi se oziroma se bo to meni zgodilo pa nimam pojma.. čeprav mislim, da pr nas glede tega ne bo težav, vsaj kolkor jst vem jih do zdaj ni bilo HB. Naj tako ostane.
Sulfinija: čestitke za uspešno opravljeno NS!
kerala: bolj ko berem take in podobne zgodbe kot je tvoja bolj se mi mešajo misli po glavi...ampak trenutno si ne morem pomagat in me kr neki fleša... upam, da bo bolše in da je to le trenutna zmešnjava v moji betici..user posted image
Ena izmed mojih sodelavk je imela tudi podobno žalostno zgodbo  kot ti, ampak precej cajta nazaj, in zanimivo, da me v prvi nosečnosti to niti ni bremenilo, evo, zdaj me pa prav vozi... ah, mogoče je to le vpliv mlaja, ki je bil včerajuser posted image user posted image

Grem malo uživat v mir, je šel tamali z mojimi starši k moji noni, moj je itak mogel letel v službo, tako, da sem sama samcata in mi trenutno še prav paše.

Uživajte.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
27.1.2009 19:12:36   
sams
ojla klepetuljice,
končno sem šla skozi vse, kar ste napisale. Čestitam za opravljene preglede in NS.
V glavnem, jaz se tudi poroda bojim bolj kot 1., ker takrat nisem vedela, kaj me čaka in sem bila flegmatik. Vedela sem, da si želim čutiti vse (torej brez EA). In mojega poroda je bilo hitro konec (3h), to pa zato, ker so me fuuul našopali z umetnimi popadki (ja, ti pa reees bolijo), ker mi je odtekla voda in nisem vedela kdaj. RES! Ker na filmih vedno kažejo lužico pod nogami, jaz pa te lužice nikoli nisem imela in zato nisem prišla v P. In so me ful napizdile, da kakšna mati pa sem itd. in mi je šlo na jok, in ti popadki in potem sem bila še fuuuul raztrgana zunaj in notri in tako. Samo res bolečine takoj pozabiš, ko vidiš user posted image . Zdej me pa je seveda spet strah, da ne bom vedela, da mi je odtekla voda (mogoče se bom glih kopala user posted image , ker obožujem morje in se poleti skoraj vsak dan kopam). In se bojim umetnih popadkov in neprijazne babice.

Ampak je treba priti do tistega trenutka, vmes bo še ful pregledov itd itd.
Nič, lepo se imejte, grem pogledat, kaj je novega v poročilih.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
27.1.2009 19:18:40   
činka_beba
Hello!
Da vam še jaz malo opišem moje stanje.
Sem v 11. tednu, ful se mi še nič ne pozna, pa ful nimam filinga da sem noseča.
Nimam nobenih problemov, jem normalno tak kot sem prej, nič mi ne smrdi. Slabo mi je bilo v 6. tednu - celi teden pa enkrat sem bruhala, ampak sem ugotovila, da je bla to reakcija na tablete Tifol, ki sem jih jedla samo tisti teden. Ko sem jih nehala, so se nehale tudi slabosti in počutila sem se super. Upam, da mi ne bo žal da nisem jedla folne kisline (pa umirala od slabosti).user posted image
Zredila se nisem do zdaj niti za gram - bomo vidli kako bo v prihodnje (verjetno me bo razneslo user posted image )

NS imam 16.2. upam da bo vse OK.
Nekaj podatkov za seznam: stara sem 24 let, neporočena živim s fantom, MB.

Imam pa eno vprašanje, mogoče je katera v isti situaciji. Sem študentka absolventka, status imam do konca septembra. V tem času sem zavarovana (zdravstveno) prek očeta. Zanima pa me, kako bo potem ko ne bom imela več statusa? Preko staršev več ne morem biti, ker ne bom več redni študent, pa tudi zaposlena še nisem bila nikoli. Si bom mogla plačevat sama?

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
27.1.2009 19:27:05   
simonalokar
hoj

jaz sem tudi prišla domv od Nuhalne notri sem bila cirka 20 minut. srček bije, razmerje je super tako da zaenkrat ni bojazni. o spolu pa še ni 100% zato bom zadržala zaenkrat zase ker ni čisto prepričana. to bom izvedela pri naslednjem pregledu 18.02. oči je bil navdušen in zelo veliko je spraševal. skuz pa je imel rokice v sutih kar je bilo ful dobr videti. je skuz spal zato je lako ga dobr pregledala. možgani se lepo razvijajo. mehur je n tudi želodček se lepo že vidi.

veliki smo 61mm.

zdaj grem pa možu pomagat pri večerji

lp simona

(odgovor članu činka_beba)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
27.1.2009 19:36:12   
TjasaJ
Čestitke sulfinija za NS in tudi ostalim za preglede! Kje pa ste ostale s poročanjem?

KAr se športanja tiče sem že pred nosečnostjo upešala, saj imam precejšnje težave s koleni. Me ful jezi, ker sicer sem bila aktivna športnica in vem, da zdaj bi to res morala negovati. Pa se tolažim, da nekatere morajo celo N preležati in je tudi ok... Sprehodi pa so zaenkrat (razen 45 min v službo in nazaj) še zelo redki, saj me vedno sili na bruhanje. Plavati pa ne upam v toplice, saj odsvetujejo (Čatežke so sploh user posted image - po izkušnjah, čeprav so pred nosom). Kako pa druge s plavanjem?

Jajca? Sem slišala, da niso ok, jih pa jaz kar nekaj pojem. Ko mi zapašejo - pečena ali kuhana - se takoj nadnje spravim, saj sem vsaj za nekaj časa sita in mi je tudi manj slabo.

Pia67 - če bi bilo res vse v glavi, bi bila jaz še zdaj na parketu z žogo, slabosti sploh ne bi občutila in niti najmanj ne bi preživljala popoldneve na kavču. Sem bila prepričana, da bo temu tako. Res pa je težko razumeti te slabosti, če jih sam nimaš. Tudi sama sem bila malo skeptična do občutkov prijateljice, ki je imela podobne težave.

Aja, glede NS in slikic pa so meni rekli, naj prinesem USB ključ, ker je to edina možnost. Tako da ga vzemite, če vam niso rekli drugače.

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
27.1.2009 19:42:34   
TjasaJ
simonalokar - čestitke tudi tebi in užitke ob slikicah! (sem pisala odgovor, ko si ga ti poslala)

činka-beba - jaz sem sicer pred 10 leti prebirala pravilnik (pa se potem ni izšlo), se pa spomnim, da je takrat veljala, da se status podaljša za čas porodniške. Si to preverila? Po končanem statusu (pred 5 leti) pa sem se jaz prijavila na CSD, ki je plačeval osnovno zavarovanje - 6 mesecev, ker sem se potem zaposlila. Stari podatki, mogoče pa pridejo prav...

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
27.1.2009 19:53:37   
Piha
user posted image  NS je mimo, veliki smo 62.5, stari 12t in 5dni, srček 153- to je sigurno po očku user posted image . Rezultati so odlični, sploh za moja leta... in jih na AC ne smem nesti s seboj, ker bi me lahko zavrnili, tako pravi moj G . user posted image  je poziral kot ta velik , dal mi je samo slikce, jih bom ob priliki skenirala in dala v album.  Škoda da je mož zamudil na pregled user posted image  zaradi zastojev na cesti, s pregledom nismo zamujali niti minutko, me je pa počakal po pregledu in me peljal na en ogromeeen dunajski zrezek, jutri bo tehtnica kazala 1kg več, mene pa boste kmalu srečali v trgovinah za nosečniške obleke , ker se mi zdajle zdi, da se bom razpočila za računalnikom od svoje požrešnosti .  

Držim pesti za vse ki imate NS v prihodnjih dneh user posted image

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
27.1.2009 19:56:30   
činka_beba
TjasaJ - ja sem preverila glede podaljšanja statusa, samo mam namen diplomirati pred septembrom, ker že predolgo odlašam s to diplomo, tako da mi potem ne bojo več podaljšali. Ni pa 100% da se bo to izšlo, mogoče pa bom vseeno izkoristila podaljšanje, ker mam to šanso samo enkrat. Bom še vidla, kako se bodo stvari odvijale.

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
27.1.2009 20:02:26   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: TjasaJ

Plavati pa ne upam v toplice, saj odsvetujejo (Čatežke so sploh user posted image - po izkušnjah, čeprav so pred nosom). Kako pa druge s plavanjem?

Meni je rekel, da pri nas ni problema. Pa ne vem, ali je mislil na naše konce ali na splošno v Slo. Rekel je edino, da se moram vedno takoj posušit in preoblečit kopalke ter da lahko uporabljam eno kremo in mi dal tester - Bioclin Multi-Gyn.

Sem bila v soboto na kopanju in sedaj sem še čisto OK. Edino v nedeljo sem bila tako zelo zmatrana user posted image .

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.