felix7
|
drugače pa pozdravljam vse šašavke in ostale marčevke, vidim, da ste danes vse nekako pri perilu. Meni se tudi en stroj pere, goveja juhica se kuha (en ogromen lonec, da si moj potem to juhico zmrzne po posodicah in jo ima za dva tedna), zdajle greva k tašči na kosilo, popoldne pa v Ljubljano v shoping. Moj rabi čevlje, pa tudi jaz si mogoče kaj privoščim. Tasi, ne pusti se jezit tvojmu. In skuhaj tisto, kar tebi paše, se bo že on prilagodil, drugače naj pa lačen bo Cita, res ganljiva izjava tvoje Laure No, in še recept za piškotno torto: PIŠKOTNA TORTA Najprej naredimo nadev: 1 maslo zmešaj s sladkorjem (sladkor daj po želji, jaz dam 10-15 dag), dodaj 4 rumenjake, 20 dag stopljene jedilne čokolade (ki jo je treba prej ohladiti, da se maslo ne sesiri), 1 stepeno sladko smetano, rum (nč šparat), sneg. V posodi, kjer smo stopili čokolado, pogrejemo mleko, nato pa v njem začnemo namakati albert kekse. Lepo namočene polagamo v pekač kvadratne oblike. Jaz piškote kar dobro namočim, da je torta sočna. Ko položimo prvo plast piškotov, gor premažemo nadev, nato spet položimo piškote, pa spet nadev, in tako dalje... Jaz dam običajno 5 plasti piškotov in 3 plasti nadeva. Običajno tudi naredim nadev z dvojnimi porcijami navedenih sestavin, da je nadeva res veliko - pride precej boljše. No, ko so vse plasti položene, damo v hladilnik, da se strdi in čez ene dve urici jo lahko začnemo rezat. Pa dober tek!
_____________________________
Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.
|