Lovely
|
Daaaaaaaaan, mi smo s pregleda in prve pikice. In smo OK, ni nobene šuma na srčku Kok sem si pa oddahnila, vso noč nisem mogla spat, od včeraj nič jedla in tko... Tehta 5.020 kg, ima 60 cm in 39 obseg glave. Baje ravno na črti povprečja in naj se ne sekiram, ker lepo pridobiva in ni posledic brohiolitisa. Drugače pa je rekla: cepljenje za rota virus: ni res, da je cepivo samo za eno vrsto temveč za vse tiste vrste, ki se pojavljajo v Sloveniji. Priporočljivo je za otroke z bratci in sestricami, ki hodijo v vrtec ali pa če kdo od staršev dela z otroci. Mi smo se odločili za ne, ker je v najslabšem primeru otrok pač dehidriran in gre na infuzijo. Prvič, ful mamlo otrok poznam, ki so imeli rota virus, drugič je edinka in noben od naju ni v vsakodnevnem stiku z otroci, tretjič kaj vse smo preživeli z bronhiolitisom - če pride do tega bomo pa še to. cepljenje za pnevmokok (al kako se reče točno ne vem, bom danes pogooglala in vam napisala več): to cepljenje je npr. na Danskem že vključeno v obvezno shemo cepljenj. Gre za protitelesa, ki preprečujejo kronična vnetna stanja (npr. gnojno vnetje ušesa, pljučnica ipd.). Jaz bom malo še pogledala za to ampak mislim, da bom kar naslednji teden šla. Dobi po žlički, 3x kot navadno cepljenje. Navpična drža: srogo ne dokler ne drži sama glave, samo ko se podira kupček. Kengurujček je P kar pike dobla ko je slišala. No go... No, jaz bom ampak ne tako pogosto. Vojna med hranjenjem: meni je rekla naj probam zamenjat mleko, priporočila mi je od Nestle BEBA k ima malo okusa po vaniliji, da bo bolj z užitkom jedla. Pa sem rekla, da se bojim, da mi potem zelenjave ne bo hotla pa je P rekla da ne, da bova z uvajanjem GH pač začeli z zelenjavo in ne s sadjem. Ne vem np, bom vidla, itak imam še eno škatlo Milumila za porabit pol bom pa videla. Sem se pa razpisala, Inya mi je zaspala potem, ko je pojedla 120 ml, ful je bila tečna pa jokala je kot da jo boli pikica, moram ful pazit kako jo držim. Jaz dajem mrzlo fiziološko na pikico. Vročine pa nima. Zanimivo, moja P pa je rekla, da po 4 do 6 urah vidiš če bo reakcija, ne 24 ur kot sem pri eni prebrala....