|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
22.1.2009 23:23:50   
pikatara
taškica se strinjam, da malo pretiravajo pri vadbi v nosečnosti, ampak so raje previdni. Mi je ena trojna mamica in vaditeljica aerobike rekla, da je to čist neraziskano področje, ker pač ne delajo preizkusov na nosečnicah. Moje mnenje je, da vsaka zase najbolj ve, saj ti telo samo pove. Moj pa pravi, da je težko rečt kaj je za nekoga zmerno, za enega je 5 km lavfanja, zame pa 1 km. Me pa v šoli za starše včasih kar malo razjezijo ko tako pretiravajo, pa seveda vsak po svoje. Fizioterapevtka je rekla, da se lahko začneš s športom ukvarjat po 6 tednih, bolj konkretno pa po 12, sestra pa da po 6 mesecih. Ko bi bral to kdo ki me pozna iz srednje šole bi mislil, da se mi je zmešalo ker sem bila totalni antišportnik in skoz opravičeno telovadbo. kaj dela ljubezenuser posted image

Hedi menda te mora malo začet skrbet, če dva dni niti enkrat ne zabrcata, tedaj se bi naj začel porod. Ampak to so čenče, ne vem koliko je res. Sem si rekla, da dokler ne bom čutila da sta se premaknila dol ne bom nič skrbela.

Maja čestitke za dobro opravljen pregled. Bom jutri poročala koliko sta naš težka. Zafira pa je super avto. Meni so že od nekdaj všeč velikani.

Taškica Maja ima prav. Najbolje, da kar doma praznujete, če mu je tako všeč, kajti drugo leto vas bo malo več. Pa še prava atrkcija boš. Včeraj po plavanju sem si sušila lase in je šla  cela četica šolarčkov mimo in so vsi moj trebuh gledali. Koliko imam MV  pa nimam pojma, bom jutri vprašala. Še to ne vem kako to merijo.

Blanč to je pa res grozno. Poskuši bit čim bolj mirna, ker bo potem bolje. Vem, da te skrbi, saj sem tudi sama prve mesece krvavela, čeprav čist malo, pa sem zganjala celo paniko. Pridno počivaj in pazi na pikici.

Šmarnogorka šola za starše je ob 9, 16 in 18.15. Pri olivnem olju pa pazi, da ga ne greješ preveč, najbolje je hladen polit po hrani. Od začetka je bilo meni to ful čudno, sedaj sem se pa navadila in mi je všeč. paše v kfremne juhe, pa na paštice, pa čez ribo. Meni je najljubši z baziliko. V eni posodici imava v olje namočeno svežo baziliko, v drugega pa feferone, pa je predvsem za pizzo.

Taškica tale tvoj bjondi bi bil pa glih za naju, da ga malo porediva. Če rabiš varstvo sva takoj za, sploh če mu je v kuhinji všeč. Najin nečak je tolk star, pa je bil z mojim prvič v kuhinji, se je naučil jajce vbijat in testo za paštico mesit. Si je pa naredil testenine v obliki smrekce, čolna, avta,... in pojedel toliko kot še nikoli. Midva imava še vedno smrekco, ker so mojemu dragemu lučke všeč. Pomoč si pa le omisli, da boš imel več časa za otroke, ker jih ne bo malo. Tudi jaz sem že razmišljala o tem, predvsem lani ko sva bila poleti cele dneve na tenisu. Pravzaprav je o tem razmišljal moj dragi. Zaenkrat še kar rada pospravim pol bomo pa videli. Je pa res lažje, ker skoraj ne kuham, razen če sem pomočnik, likam samo srajce, pospravljava pa oba vse sproti. Ampak pri otrocih je pa to drugače, se vso delo potroji.

Taškica od mene niso zahtevali ničesar, mi pa jutri poteče odločba tako da mi mora ginekologinja da nov pildek da ga nesem k zdravnici. A je to res, da če si na bolniški avtomatsko začneš s porodniško 45 dni prej in ne 28. Pol moraš pa prej nazaj delat. Moram jutri malo povprašat, če ne bi bilo bolje zadnje tedne dopust koristit.

Lara meni je zdravnica rekla, da ni kaj narobe tudi če ji potrdilo od ginekologa prinesem par dni po tem, ko mi poteče odločba, ker sem že v bolniški, tako da pomoje ni panike. Meni poteče jutri pa grem šele jutri ali v ponedeljek do svoje zdravnice. Sedaj en mesec nisem imela pregleda, pa nisem k ginekologinji smo po to potrdilo hodila.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
23.1.2009 7:38:13   
emaa
Ne, porodniška se zmeraj začne 28 dni pred PDP, razen če ne rodiš prej, pa z dnem poroda. 

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
23.1.2009 8:50:54   
taškica
Jutro punce!
Moja kavica je že popita, čas je za internet! Pika bravo user posted image si se le oglasila na dolgo in široko, sem te pogrešala!!!!Z vsem kar pišeš se strinjam; komentiram pa sledeče:
Taškica tale tvoj bjondi bi bil pa glih za naju, da ga malo porediva. Če rabiš varstvo sva takoj za, sploh če mu je v kuhinji všeč.
Saj to je največji problem. Hrana mu ne diši. Nič pametnega ne je; razen dunajcev, pa pomfija. Pa ne me obsojat, tudi jaz sem se šla raznorazne zadeve v kuhinji; ta mlajši je olive, je joto, zelje, vseeeee, ta večji je pa ena suha princeska.

Včeraj nam je vzgojiteljica omenila, da mora ta mlajši 5 letnik narediti športno značko v vrtcu Zlati sonček; pa mu ne gre tapkanje z žogo. Ker smo zavezana familija športu z dušo in telesom, smo zadevo vzeli zares. Popoldne smo  umili košarkaško žogo, mali in fotr sta se zaprla v hodnik in eno uro vadila tapkanje. Punce, sem mislila da bom znorela. Tup, tup, tup, tup - ENO URO!!!! Da ne govorim o sosedu spodaj, ki je po moje fasal migreno. Iz hodnika sem dobila popolnoma prešvicanega 5 letnika z zlomljeno voljo do košarke (po moji strani smo košarkaška familija, moj fotr 1,92m, mama 1,82 vsi košarkarji), fotr pa obupan nad malce slabšo motoriko najmlajšega člana familije. Njegove trenerske besede so bile: čez vikend vadimo spet.

O bog!!!!!!

Sem šla takoj palačinke delat, da nam dvignejo voljo do življenja.user posted image

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
23.1.2009 10:06:11   
rmmaja
Živjo sončice, nosečkice!

Pridno čvekljate, user posted image user posted image .
Včeraj sem bila spet v LJ, mi je dolžina MV dala pogum, da sem se dala še enkrat peljat in smo še s hčerko zaključili pri pulmologinji. HB.
Pogledat sem si šla avto Opel Zafira in mi je kar všeč. Zadaj sta sedeža malo nizka, ampak ko daš gor jahača je čisto OK. Pa če imaš zadaj en sedež podrt, ostane celo prtljažnik za dvojni voziček pa še kaj. Najboljše pa je to, da za dobrih 16000 € dobiš nov avto. Potem bomo pa revni kot cerkvene miši. (Saj te pa niso ravno revne, a?) Zdaj se mora pa moj odločiti, kdaj ga bo naročil.
Saj jaz bi še vseeno kakšnega Peugeota 807 ali pa Citroen C8, samo ne najdem nič pametno rabljenega.

Taškica, dajva skupaj otroke Pikatari, da jih malo poredi. Moj starejši zdaj kar malo bolj je, ima pa dneve, ko nič ne spraviš dol. Mala pa je po tisti "kao" pljučnici v decembru shujšala za 1kg. Pri skoraj treh letih jih nima niti 12. In zadnje tedne je zelo razdražljjiva, samo nekaj stoka, pa trebušček boli, rita peče... Antibiotiki res uničijo črevesno floro. Sta pa oba pravi suhljadki, sama rebra sta jih. Nič čudnega da sta v mojem trebuhu dva piščančka.

Vodenje žoge za zlati sonček: tudi pri nas je bila katastrofa. Ga nismo nič silili z vajami, ker je potem še slabše. Ni rojen športnik, bo pa inženir user posted image po mami. Včeraj je risal take načrte, da padeš dol. Moj mož pravi, da še njegov tehnolog v službi tega ne obvada tako dobro user posted image user posted image . Tudi na smuč. tečaj smo ga hoteli dati, pa samo tuli, da ga bolijo noge. Hodi na nogomet, pa me boli glava, ko ga gledam kako brezglavo teka sem in tja. Dobro mu gre plavanje, pa kolo. In glasbena šola zaenkrat. Niso vsi za vse, mislim da je pomembno, da razvija vsaj en talent.

Mucka 25, če se ne motim, moraš veliko počivati. Zato malega na vrvico in uravnavaj njegovo gibanje s kavča user posted image .

MV ne merijo samo v LJ in Mariboru, je pa res, da ne obvladajo vsi ginekologi tega najbolje. Potem pa vedi kdo zna in kdo ne. Po 24 tednu pa ni nič nenavadnega, če se krajša in mehča. Pri dvojnih nosečkah pa naj bi bil do takrat dolg vsaj 25mm ali tam okrog.

Kopijo materinske knjižice po novem zahtevajo na ZZZS. Menda zato, da vidijo PDP, pa najbrž še kaj. Meni je že G prvič naročila, naj jo skopiram. In ko sem podaljševala bolniško, sem šla vedno do osebnega zdravnika, ki je nekaj dni pred potekom odločbe spet poslal karton in zahtevek za podaljšanje na ZZZS.
Zdaj pa uživam na dopustu, bolniško grem iskat konc februarja in ne bom imela nič več opravka z ZZZSjem, ker bom rabila manj kot 30 dni.
Ve se pa ne bojte, ne bodo vas dali nazaj delat, ste že predaleč in tako preveč rizične za zavarovalnico.

Še ena lepa novica. Naročila sem voziček in sicer Easy Walker Sky duo s koošarami. Na http://www.babyjungle.nl/english-home.htm
Zdaj pa čakamo. Če bi ga naročila dva dni prej na Kikiwelt.de, bi prihranila 80€ user posted image . Zdaj imajo pa nove modele in so dražji too much, stare so pa malo poskrili.
Saj ni važno, samo da bom zadovoljna.

V Rutarju sem gledala Careno, kar zanimiv, ugoden... Ampak so imeli samo črnega.

Šmarnogorka in Taškica, prosim za pomembne informacije s šole za starše. Šla bi zaradi družbe, drugače pa že vse obvladam user posted image .

Blanč, user posted image user posted image da se te krvavitve nehajo!
Taškica, saj še smrekice nisi pospravila, pa že o narcisah sanjaš ! Imaš pa prav, zdaj prihaja naš čas in smo že tako daleč, da se samo še sprostimo in uživamo. Bom šla ob prvi priliki v cvetličarno. Na oknu mi pa že cvetijo ciklame in vijolice, družbo jim pa še vedno delajo suhe pomaranče in keramični angelčki in snežaki.

user posted image user posted image vsem starim in novim, okroglim in počasi okroglim, user posted image user posted image vsem!

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
23.1.2009 11:34:25   
lara light
Ojla, Pika, hvala za razlago. Se strinjam z emamair glede porod.; 28 dni prej ali z datumom poroda, če se zgodi prej.
MMMmm, bom tud jaz pripravila taka vrsta olja, njami!user posted image

Taškica veš, ravno danes sem dobila odločbo do 11.3. Tako, da grem konec jan po bolniški list za računovodkinjo. Boš naredila kot je rekla maja, žur za tamale s predstavo tvojega trebuščka?user posted image  To bi bilo zanje res nepozabno. Ne obremenjuj se preveč, to pa pazi, prosim.user posted image

Taškica, tapkanjeuser posted image user posted image user posted image  ma vi ste ena familijauser posted image ... super ste!user posted image

Maja, sem te prebrala skrbno! Zanimivi tud vi, pestro z otroci, me brez se lahko samo učimo od vas!user posted image  MV, 25 mm je normalno praviš, da bom imela orientacijo..če mi bo gledala 28.1. Če se prav spomnim, je enkrat govorila meni o nekih 4,5 cm  čisto na začetku nosečnosti...ne vem, več.
Zgleda da vaš konec rabi MK, tle mene še niso spraševali po njej.
Bravo za Easy Walker!user posted image  Upam,da boš kje drugje prihranilauser posted image

Punce, jaz razmišljam da bi mala spala v začetku v eni postelji, ker smo res na tesnem. Imam že posteljo 70 x 140 od mojih nečakov. Kaj če bi jo lepo z vseh strani oblazinila in ju položila enega pod drugim, glavice v isti smeri, si predstavljate, samo ne vem kako bi ju pokrivala, kakšne rjuhce in dekce...
Glede zaščitne blazine sem gledala v BC in bi rabila dve, vsaka je po 57 Eur, se pravi 114 eur; res ni poceni je pa zelo lepa, svetlo bež barve z medvedkom v peščeni in malo rjavi, nežna in fina.  Galeb.eu pa jo naredi za 13 + 5 eur cca poštnine; in vzorci so kar so, meni preveč kičasti. Zgleda precej tanjša od tiste iz BC, je pa cena super ugodna. Kaj menite, kaj nameravate ve?

Grem malo ven, pol pa kosilce, mljask, mljaskuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
23.1.2009 12:03:26   
taškica
Majči glede kilaže - ne sekiraj se preveč prosim; samo solata raste hitro. če je tvoja triletnica pač 12kg, je iz dobrega materiala in kaj potem če se vidijo rebra. Mene vsakič zazebe ko vidi ta starejšega ali v kopalkah ali pa nagega. Kolena debela, noge suhe.

Lara - da me ubiješ, ne znam avatarja namestiti. Ne vidim kje ga insertiraš v moj profil. Zdaj ga imam naloženega na desktopu, samo gor ga moram spraviti.

Posteljice - glede tega sem jaz že odločena - imam ta malo posteljico 60x120, oba bosta hkrati notri, ker nameravam imeti isti ritem spanja, bujenja, dojenja. Drugače pa je sistem v posteljici manj je več. Čim manj oblazinjenosti; jaz pri nobenemu nisem imela niti ene zaščitne blazine - ker sem ga lahko čez ograjico gledala s postelje. Itak zaradi možnosti zadušitve ni dobro imeti ničččč. Kupila sem zgolj samo 15 cm rok okoli postelje v Ikeiji, ne vem če sem za enega dala 10 Eur...

Maja, bravo za ogledan avto - ane bi vi počakali na rojstvo dvojčkov - vam ne bo treba plačati davka na motor? Mi vsekakor bomo, pa tudi cerkvene miši bomo postali......Danes sva šla zjutraj z mojim v trgovino in srečala ene daljne sorodnice; so nama rekli, da sva pogumna. Pa kr mal nerada slišim to, ker pri meni to vzbuja slabo vest. Pol sva se pa kar zasikirala - že sedaj kar precej porabimo za hrano najmanj 600 Eur na mesec - kaj šele bo!!!!!!!!!  Me je moj potolažil je rekel, noben pogum ni potreben, samo močan moraš biti - in to je res.

Bravo za voziček user posted image , pa kaj za tistih 80 Eur! hvala bogu da ga dobiš in da pride do tebe.

grem tudi jaz kuhat kosilce, čao!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
23.1.2009 12:06:55   
rmmaja
Lara, jaz sem kupila zaščitno blazino v Ikei. Je za posteljo 120x60 in pride okrog in okrog. Ne vem pa, če imajo tudi večje. Stane pa 10 oz 13€.
Tiste od Galeba so zelo lepe. Izberi kaj tam.

Kar se pa otrok tiče, nam nikoli ni dolgčas. Ne morem si predstavljati življenja brez njih in zelo mi je težko, kadar sta pri babici. Res pa je, da je na začetku hudo. Samo dokler se ne sprostiš in začneš uživati v drugačnih radostih od tistih v samskem življenju.

Pa imam spet delo. Pred nekaj dnevi je rodila moja sokrajanka fanta in mu je dala ime Samo. In to je bilo ime za enega mojega dvojčka. Zdaj pa ne bo nič. Res da je bolj redko, samo dva v enem razredu pa že ne bosta.  user posted image   Saj ni ona nič kriva, je pa res škoda user posted image .

Porodniška se nam začne 28 dni pred PDP ali z dnem, ko rodimo. In se podaljša za toliko dni, kot rodiš pred uradnim začetkom porodniške. Pa še za tri mesece za dvojčke in tiste, ki imamo že dva mlajša od 8 let še za 30 dni. Če bodo pa kakšne težave (Bog ne daj) pa je možno podaljšanje še za vsakega otroka po tri mesece. In čez dve leti bomo vprašale "kaj pa je že to, služba?" user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1157
23.1.2009 12:35:36   
rmmaja
Taškica, sva istočasno "klofale".

Ja, saj tudi če bi avto naročili zdaj, ga ne bomo dobili pred rojstvom dvojčkov. Mislim, da bo moj z naročilom še malo počakal, da bo 300%

Pa veš kaj, nismo pogumne. Glavne smo user posted image user posted image . Poskrbele bomo za to, da bo imel kdo delati še za tiste, ki si ne upajo imet otrok niti za povprečje. In znali bomo deliti, ljubiti, usklajevati, se prilagajati in živeti polno življenje. Poglej dodi in njene. A jim kaj manjka? A ima ona razvajene otroke, ki se prekladajo po hiši sem in tja, hodijo po igračah in stokajo da jim je dolgčas? Se mi zdi, jauser posted image

Ko bo pa treba še malo bolj šparati, bomo jedli žgance pa zelje, pa malo ocvirkov. In še bolj zdravi bomo. Samo mislim, da nam ne bo tako hudo. Se bomo že znašle.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
23.1.2009 12:41:08   
emaa
rnmaja porodniška se podaljša za toliko kolikor je otrok rojen pred 37. tednom, se pravi do donošenosti, rojeni pred 37. tednom so nedonošeni. 

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
23.1.2009 12:43:37   
pikatara
Taškica sem se že en dan prej obširno javila, pa me je ven vglo in sem šla od jeze na kavč. Bodi brez skrbi, saj bo začel jest. Vedno se nasmejim tvojim izjavam. Vašga očka pa res skrbi, če je kar doma žogo tapkal. Košarko sem tudi sama 2 leti igrala, ampak takrat ne zaradi športa, ampak fantov. Sem pa še vedno članica IO kluba Ilirija.

Maja nič ne skrbi, celo življenje se nisem ukvarjala s športom, nikoli telovadila, ker smo bili totalno nešportna familija. Moja mama ni nikoli marala telovadit in mi je skoz opravičila pisala. V življenju nisem preskočila koze ali preplezala droga. Ko sem pa na faks prišla , sem pa začela plavat in v fitnes hodit. No pred dvema letoma, ko me je pa moj dragi v roke dobil, sem pa postala prava športnica. Skoz bi migala, najbolj obsedena sem pa s tenisom. Poleti sva vsak dan tenis igrala. Mi je dober kolega, ki je teniški trener, rekel da si ni nikoli mislil, da bom tolk dobro tenis igrala za motoričnega kripla, kakršna sem bila na začetku.

Lara je res tako, kar se tiče porodniške, sem pri ginekologu vprašala. Tako da se meni začne 20. marca, pravijo da že dve letni ni več avtomatsko 45 dni prej. Daj malo formum od dvojčkov 2008 in 2007 preberi, tam imaš podrobno napisano kako zgleda začetno spanje. TUdi jaz razmišljam, da bi bila za začetek skupaj. Se pa strinjam s Taškico, že od začetka jim je treba pokazat kdo je glavni in jih zmanirat (pol bosta pa ona dva mene).

Sedaj pa še glede mojega pregleda. Mer mi ni napisala v knjižico, sem sedaj videla. Je pa rekla, da ne bosta med manjšimi imata v 28 2/7 že vsak čez kilo. Pred 4 tedni sta bila pša oba pod najnižjo mejo. Rekla je, da pričakuje sprožitev poroda v 35. tednu, da lahko hodim plavat do 33. tedna, če se bom vredu počutila. Sem ji rekla za MV in je rekla, da se ji sicer ne zdi potrebno merit, ampak da sploh ni problema in je to anredila je skoraj 6cm. Tako da smo spet nekaj posebnegauser posted image . Je rekla, da sem pridna, ker sem ena redkih nosečnic, ki se sploh hočejo gibat. Pregled čez tri tedne. Dobila sem inekcijo za rh- v rit, moram pa it en dan za sladkorno. Šibam jest

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
23.1.2009 13:08:39   
rmmaja
Emamair, hvala za popravek, me je malo zaneslo.

Pikatara, super rezultati s pregleda. Zakaj bi ti pa sprožili porod v 35 tednu, če ne bo nobenih težav. Tale tvoj MV kaže, da bi zdržala do 40. In potem bi vsak od malih dveh tehtal 4 kg user posted image . No ja, ne bi bilo ok.

Tudi jaz v OŠ in SŠ nisem preskočila koze ali česarkoli višjega od 30 cm. Na faxu je šlo že bolje. Sem pa po prvem porodu začela z aerobiko, malo pilates ipd in sem kar dobila kondicijo. Pa pred otroci sem kar lepo vrtela kolo, zdaj pa moj pravi, da bo kar sobnega kupil. Nimam nič proti.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
23.1.2009 13:10:53   
rmmaja
Še malo smeha za tiste, ki poznate Mujota. To so njegovi zapiski s tečaja angleščine:

Mnogo sam se sekirao. I AXED MYSELF VERY MUCH
      Pricam sam sa sobom. I'M TALKING ALONE WITH THE ROOM.
      Racunaj na mene. CALCULATE ON ME
      Cekanje u redu za hljeb. WAITING ALL RIGHT FOR BREAD
      Ko te sljivi. WHO PLUMS YOU
      Ko te sisa. WHO CUTS YOUR HAIR
      Nosi se. CARRY YOURSELF
      Od malih nogu. SINCE THE LITTLE LEGS
      Malo prije SMALL BEFORE
      More bre SEA, BROTHER
      Voditi racuna TO LEAD THE BILL
      Samoubica ONLY KILLER
      Napet sam I'M ON FIVE
      Hajde da igramo karte LET'S PLAY TICKETS
      Dijelim vase misljenje I DEVIDE YOUR OPINION
      On je svjetla tacka HE IS A BRIGHT FULL STOP
      Spetljao se s njom HE LOOPED HIMSELF WITH HER
      Zelim da se naslonim na tebe I WISH TO ELEPHANT ON YOU
      Sta ti pade na pamet WHAT IS FALLING ON YOUR BRAIN
      Pijan je ko majka HE IS DRUNK AS A MOTHER
      On je velika marka HE IS A BIG STAMP
      Iz cista mira OUT OF CLEAN PEACE
      Fotokopije FOTO-WHO-DRINKS
      Upala misica THE INFALL OF A LITTLE MOUSE
      Supruga ARE-RAILWAY
      Blago tebi TREASURE TO YOU
      Veni Vidi Vici FADE SEE JOKES
      Sve, sto je izgubljeno, moze se povratiti EVERYTHING THAT IS LOST CAN BE
      THROWN UP
      Pop-pjevac PRIEST-SINGER
      Sve je gore i gore EVERYTHING IS UP AND UP
      Sranje kroz gusto granje SHITTING THROUGH A DENSE BUSH
      Sarajevo SARA IS AN OX
      Dedinje HE BELONGS TO GRANDFATHER
      Mali losinj LITTLE BAD CITY
      Skoplje CASTRATION CITY
      Neda Ukraden NO YES STOLEN
      Ruzica Sokic LITTLE ROSE LITTLE JUICE
      Slobodan Milosevic FREEMAN GENTLEFUCK
      Alija Izetbegovic BUT I AND BROTHER-IN-LAW ESCAPE
      Mirjana PEACE I ON
      Tugomir - SADPEACER

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
23.1.2009 13:20:57   
lara light
Sem malo v gužvi, zato bom kratka.
Super ste, hvala za nasvete vsem.user posted image

Taškica, greš na Moja Ringaraja, Moj Profil, poišči na levi Moj Avatar: naloži mojo sliko avatar, pa se ti odpre prebrskaj:  poiščeš tvojo na desktopu in klikneš, da se naloži. Pazi, da ni prevelika. Komaj čakam da vidim ali si izbrala kako torbico Louis Vuittonauser posted image , ne vem kako se napiše, je videt, da jih jaz ne nosimuser posted image

Pika, super za otročka in za MV, vidiš, prej prelahka, zdaj med težjimi, ni niti za upoštevat teh njihovih meritev preveč in se obremenjevat...super res!user posted image user posted image

Grem s5 na lov!user posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
23.1.2009 14:12:26   
rmmaja
Tole morate videti. Še posebej tiste, ki imate že dva komada doma.

http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mw&feature=channel_page

Pošteno sem se nasmejala. Pardon, se še smejim. user posted image user posted image In se kar vidim čez nekaj let, že zdaj mi gre dobro.

Neposredna povezava do sporočila: 1164
23.1.2009 14:39:06   
pikatara
Maja jaz sem si sobno kolo omislila, ko smo načrtovali otročka. Sem že takrat nekje prebrala, da je to med nosečnostjo priporočljivo. Do sred oktobra ko sem začela plavat, sem vsak dan malo gonila. Pa to lahko tudi pri dveh majcenih, mam upanje da bosta kaj skupaj spala. Glede poroda bom pa videla. Pred meseci je rekla, da ju pričakuje 25. marca v 37. tednu, danes pa glede na težo v 35. Bomo videli, če bo šlo tako naprej bomo 3 v 1 še dolgo. Mi je pa res žal, da mi tokrat mer ni vpisala v materinsko knjižico.

Sem pa v sredo na zavodu za transfuzijo hotela podpisat papirje za javno darovanje izvornih celic. Sem na foromu malo brala o tem, pa mi je privat malo predrago, ker ne veš če boš sploh kdaj rabil, pa še za dva in sem si rekla, zakaj bi kri iz plodovnice vrgli stran, če bi pa lahko nekomu koristile. Je pa zdravnica, ki se ukvarja s tem rekla, da pri dvojčkih večinoma tega ni dovolj, tako da ne bo kaj iz tega. Privatniki bi ti pa denar vzeli ne glede na.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
23.1.2009 15:10:48   
šmarnogorka
Dekleta, živjo!

Rmmaja - upam, da se nama s Taškico pridružiš na materinski šoli, te obvestim glede urnika - prihodnji teden, ko bom na pregledu pri prim.Cerarju, če ga bodo že imeli.

Pikatera - hvala za info o olivnem olju. Meni je ful dobro in že od prej večinoma uporabljam le olivnega. Mi pa diši bučno, ampak se ga trenutno vzdržim.

Taškica, Lara Light - tudi jaz sem dobila iz ZZZS, da moram poslati fotokopijo najnovejših izvidov gin.pregleda (z dne 20.1.) in fotokopijo materinske knjižice. Včeraj sem šla k svoji ginekologinji in mi je naredila kopije, ki sem jih poslala na ZZZS po faksu. Sedaj čakam, kakšna bo njihova strokovna odločitev. Očitno so vse poostrili. Mi je pa moja ginekologinja rekla, naj še prim.Cerarja prosim za kakšno mnenje, če bodo komplicirali glede bolniške. Tudi jaz se ne počutim več sposobno za delo. Sploh pa, ker imam službo 25 km oddaljeno od doma.  Pa še počitek mi je Cerar predpisal.
Moja osebna zdravnica je 14.1. poslala mnenje ginekologinje na ZZZS, njihovo pošto sem dobila pa včeraj (po enem tednu). Tudi mene malo skrbi, ker moram do konca meseca v službo poslati bol.list.
Upam, da nam rata!!

Fajn se mejte!!user posted image

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
23.1.2009 17:37:32   
hedviga
Ojla pupe... Da še tukile javim (copy paste, ne da se mi še enkrat pisat, hehehehe)

Danes so bli pregledi pa nooooro dolgi. Od pol devetih do pol dveh sem visela v P in GK kot kreten.... Sem zmatrana kot ne vem kaj. In bom šla v leže zdejle.

Torej naši otroc so primerno zrastli. Ata Cerar pravi, da sta že kar zrela, sicer imata še nekak plodovnice in to ampak se že gužvata. Oba sta se obrnila na glavo in me žokata v rebra in želodec. CTG ok, še ne kaže da bi se kej dogajal.
Kontrolo imam danes teden, potem pa mende tam okol 3.2. sledi deložacija.

Pupa ima po današnjih merah 1750, pupek pa 2150. menda ni zastoj rasti, ker rasteta enkomerno, ampak sta očitno taka...
Jaz zdaj upam, da se še pupika poredi na dve kilci, potem pa kar bo bo. Vprašala sem ga za inekcije za pluča, pa je reku da je zdej že čist brezveze in da bi zdej lepo zadihala, če  bi se že rodila. Upam, da se ne moti.

A vidite punčke, še teden in pol in amen.

Zdej pa ajat....

(odgovor članu šmarnogorka)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
23.1.2009 18:08:47   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: rmmaja

Tole morate videti. Še posebej tiste, ki imate že dva komada doma.

http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mw&feature=channel_page

Pošteno sem se nasmejala. Pardon, se še smejim. user posted image user posted image In se kar vidim čez nekaj let, že zdaj mi gre dobro.

user posted image user posted image user posted image

Pika, sobno kolo se mi zdi fajn...je vedno pri roki in tiha zadeva, če recimo spitauser posted image  Hvala za info glede izvornih celic, nisem vedela.

Šmarnogorka, nekaj komplicirajo s temi MK, saj mislim, da boš vseeno uredila z bolniško brez Cerarja in dodatnih težav. Fajn bodi tud ti!user posted image

Hedi, ti si naš vzor čimdalj v enem kosu!user posted image  Super za otočke, velikosti, pljučka, skratka res lepoooo, sem zlo vesela zate, za vasuser posted image user posted image user posted image

Punce moje prekrasneuser posted image , čimdaj v enemuser posted image , pridne lepo na kavču, papat fino fino, se smejkat, nič jezit, nobene finančne krize upoštevat, recesijo spregledat, vse kar vam srce poželi zahtevat...in potem se je zbudilauser posted image

Coelho

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
24.1.2009 9:34:24   
mucka25
Živjo.

No sem že včeraj se hotela malo javit in poročat od pregleda, pa so nekaj elektriko izklapljaluser posted image . Zvečer je pa tud tako lepo začelo snežit, da sva se z mojim raje malo na kavč zleknila in se smejala filmu Napumpana.

No pregled je bil res super, najprej sem se malo načakala ( od 19 do 21:30) in ob 22 prišla šele domov. Mali punci sta pravi dondi, imata vsaka okol 840 g in to že v 25 tednuuser posted image user posted image . Obrnjeni sta tud obe z glavicama navzdol in lepo klepetata. Sem prov pomirjena, da tako lepo raseta in se razvijata. Me je zadnje tedne skozi malo skrbelo. Ampak kot je videt so vse skrbi odveč in zdaj samo še pozitivno naprej in dočakat prelepi 22. apriluser posted image .

Lepo v enem kosu naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1169
24.1.2009 9:39:55   
taškica
Jutro!

Lara - dobila odločbo ZZZS - do 13.3.2009!!! Zgleda da je tale MK res zgolj formalnost.
Maja - lepo da nas razveseljuješ z vici, super so. Sem se nasmejala, pa tudi video sem si ogledalauser posted image

Hedi - pridna punca in čestitke za tvoja dva mižka, ki imata tudi že lepo težo. Pupa bo dosegla tistih 2kg - boš videla! Javljaj pa se vsak dan večkrat, da ne bomo v skrbeh!user posted image

Aja, na Gorenjskem je soncek, tu v LJ pa bolj oblačno-megleno :(. Lara, kako je z zvončki....?

Neposredna povezava do sporočila: 1170
24.1.2009 9:48:01   
taškica
Mucka - čestitam!!!!! To je lepa teža! Jaz imam v pon. morfologijo - takrat bom v 24t 1/7 - pa me prav zanima koliko bo kilaža.

Lara - naložila sem si avatar. Sem si hotela enega drugega pa je bil prevelik file. Pa naj bo ta. Niti ne vem če mi je všeč. Ma kakšna torbica, ozek passsssssss!!!!!!!

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
24.1.2009 10:06:46   
rmmaja
Dobro jutro!

Sem že nekaj časa pokonci, malih dveh pa še ni, ker sta spala pri babi. Zato je zame še vse tiho in mirno.
Sem pa slabo spala, ker sem včeraj na netu našla rabljen moj "sanjski" avto in zdaj hecam mojega, naj ga gre pogledat in zaarat. Tudi njemu je kar všeč. Upam, da bo tale avtek v kratkem moj.

Mucka25, bravo user posted image user posted image . Res lepo, da punčki tako rasteta.

Taškica, madonca si lušna. tako lepo žmigaš.

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
24.1.2009 11:16:13   
taškica
Maja - madona sem blond! Najprej sem pomislila, če sva se kje srečali. Potem sem pomislila na moj album, če imam kakšno novo fotko gor, kjer se me vidi. Šele nato sem pomislila na avatar. user posted image user posted image . Koza sem. Ampak hvala, je pa za trenutek kar pasalo.........user posted image

Maja - vsaj znamke avto zaupaj - mi zihr ne gremo v lov ampak samo da vidim o čem razmišljaš? Kateri ima še 6 sedežev?

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
24.1.2009 11:20:33   
blanč
Dobro jutro. pridne ste za pisat ni kaj.
Lepo, da je ZZZS vsem podaljšala bolniške, saj si niti zamislit ne morem, da bi me dvojne nosečke še kar po službi tekale, ja od kod bi pa za cunje jemale, ko smo vsak dan širše in težje in....user posted image
Jaz sem dobila pozdravček iz službe in sicer moram podpisat aneks pogodbi, da se strinjam, da mi vzamejo 10%plače. Poznalo se bo kar nekaj. Sem računala okrog 80 eurov neto. Zdaj pa še celo nosečnost na bolniški. Se prav sprašujem, če bo pol sploh kaj porodniške ali bomo strgani in lačniuser posted image .
Rmmaja, kateri avto pa je to? Jaz se še kar ne morem odločit kaj bi imela. Mojemu je fajn ker že zdaj ima sharana in ne rabi o tem razmišljat. Meni se pa dopade "toyota carola versus"- piši kao govoriš, pa je predraga, tako, da bo verjetno padel reno scenic.
Meni se rahla krvavitev še vedno pojavlja in kar malo s fovšijo berem tele vaše debate o rekreaciji. Saj ne, da sem nevem kako dobra športnica ampak jaz bi bila vesela ž, če bi lahko šla na kakšen daljši sprehod, pa vedno, ko sem malo bolj dejavna ta presneta kri na hlačkah.
Taškica, bravo za prvi avataruser posted image .
Muca tudi tebi čestitke za dober UZuser posted image .
Hedviga, naj se pupa še malo poredi in za novičko, da bi se že čisto uredu rodiliuser posted image
Larica, a mlinčkova paše ne upata prit čisto k namuser posted image
user posted image vsem skupaj želim lep in miren dan.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
24.1.2009 11:24:26   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Maja - vsaj znamke avto zaupaj - mi zihr ne gremo v lov ampak samo da vidim o čem razmišljaš? Kateri ima še 6 sedežev?

Fiat multipla- ga ima moj svak in je kar fajn avtek. Malo je hecen za pogledat, samo je pa udoben in prostoren.

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?