|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
22.1.2009 15:16:23   
Anonimen
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Me je neki šraufalo po trebuhu, sem šla na WC in glej ga vraga, sem že teto s Krvavca na obisk dobila!!! Grrrrrrrrrrrrrrrrrr

user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Otika -- 22.1.2009 15:17:59 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1076
22.1.2009 15:43:16   
teja2008
Hojla!
Tud jaz sem rodila decembra, tako da upam da se smem mal priključit vaši debati. Sem brala vaše pogovore, vendra ni bilo časa se vključit, ker smo mel kup bolezni in komplikacij...
Otika, kdaj si pa ti rodila. Me zanima po kolkem času si dobila teto????
Sprašujem ker sem nekaj strani nazaj prešpricala, tak da vam je ostalim verjetno jasen, kdaj pa kak. Se oprtavičujem ko se kar sred debate vključujem...
Pa brez zamere. Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
22.1.2009 16:23:27   
Anonimen
Madonca teja2008 ne opravičuj se tolko user posted image !!! Dobrodošla med nami!!!!
Rok sem imela 4.12., pa je Neža prijokala na svet že 20.11., tak da je bila v torek stara že 2 meseca. Je pa res, da se midve že kakih 14 dni ne dojiva več in sem potemtakem lahko pričakovala, da se bo teta v kratkem oglasila ... sam kaj ko je bilo tako fletno brez nje user posted image .

(odgovor članu teja2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 1078
22.1.2009 17:46:31   
Suni
Oj...
Evo, še moja porodna, če katero to sploh še zanima : v ponedeljek zvečer so se začeli popadki, taki na uro, pol ure, deset minut - ne po vrsti, pač pa malo mešano. Vmes je bil tud kakšen na 5 minut. Se mi je zdelo, da to še ni to, šla spat, spala tiste minute med popadki, vstala - in torek cel dan isto, s tem, da so okrog poldneva popadki čisto prenehali. Zvečer v torek so se spet začeli, spet zmedeni časovni intervali do okrog 20h, ko so bili na 10 minut in potem na 5 pa spet na 10 pa tako dalje... Sem bila že čisto živčna, ker nisem vedla, ali naj greva ali še ne. No in moj mi je potem naredil en mali progranček za na mobi, da sem štopala popadke - v porodnišnco sva prišla ob 2h ponoči, popadke sem mela že več kot eno uro na manj kot 5 min. V sprejemni me je babca pogledala - odprta sem bila 4cm, na ctgju kar močni popadki (čeprav se meni ni zdelo tako grozno) poslali so me direkt v porodno (nič klistirja), povedala sem, da bi rada bila na pručki ali vsaj v polsedečem, pa je rekla, da na pručki prvi porod skoraj nikoli ne gre ok user posted image . Pridem v porodno - odprta 7cm, predrli so mi mehur in plodovnica je bila mekonijska. Ker je bilo treba tamalo spravit čimprej ven, so mi dali še umetne in nekaj proti bolečinam. Ko je blo treba začet pritiskat se je pa začel žur - ni in ni šlo, jaz sem hotla bit bolj pokonci, babca je težila, da moram ležat, nisem se mogla sprostit sploh, baje sem renčala user posted image , ena sestra se mi je obešala na trebuh, potem je šel presredek (bolelo kot satan, baje se me je slišal iz porodne - mi je potem rekla cimra), potem je šele naša pupa prišla ven. Od sprejema do rojstva je minilo malo manj kot 3 ure.   

No, našo malo čebelco sva poimenovala Živa. Potem na oddelku sva imeli s tamalo 2 ful fajn cimri, sta mi bili v večjo pomoč kot porodnišnično osebje...

Tako, drug teden imamo prvi pregled, upam da se je mala dovolj zredila - prvih 14 dni sva se malo lovili glede dojenja... Me zanima, tiste, ki dojite, koliko časa imate vaše priklopljene na 1 podoj? Moja se je zdaj - včeraj in danes - začela nekaj bunit - po 10 minutah na eni strani in kake 5-8 mintah na drug strani ima kar dovolj user posted image - prej sva se dojili tudi po 40 minut user posted image . Pa vmes krili z rokami in se preteguje... No, imamo tudi polno mozoljev po obrazku in malo vneto ritko (trenutno mažemo z bepantenom)... če ima katera kak nasvet glede tega - na dan z besedo!

Drugače je midva ne bova dala krstit, pač nisva te sorte.

< Sporočilo je popravil Suni -- 22.1.2009 17:48:55 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
22.1.2009 18:44:43   
teja2008
Hoj!
Pri naši za rdečo ritko ful pomaga krema Bebica za rdečo,prizadeto kožo, dobra pa je tud od nivea za rdečo kožo...
Glede dojenja pa,kolk je stara tvoja pupa? Naša pri 5 tednih tud je približno 15-20 minut pa ma dovolj?
Kako pa jedo vaši otročeki stari približno tolk-kolk minut in kolikokrat na dan. Ali že imate kak ustaljen ritem-pri nas se je že kar stabiliziralo, tako da je vedno bolj dan podoben dnevu.
Prosim opišite mi kako zgleda to pri vam, ker vem da je tu veliko mamic ki imate približno tolk stare dojenčke?
Pa lep pozdrav!

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
22.1.2009 18:55:33   
pike
Ojla,

ja naša pupa bo v ponedeljek stara 2 meseca in se še uspešno dojiva. Običajno najprej poje mlekca z ene dojke nato jo ponavadi previjem pol pa dobi še z druge. Je pa običajno po 10 - 15 min z ene. Včasi niti ne tečnari več in ji pol po previjanju ne dam več zize, ker je verjetno sita. Je pa res, da večji, ko so malčki hitreje se najedo. Kolegica ima 5 mesecev staro punčko in pravi, da malička se v 5 minutah naje.

spanje: zdaj že en mesec ima isti ritem in hodimo spat ob polnoči in spi do 4 zjutraj, se nahraniva in spi do pol 7.

Danes se je vreme že izboljšalo tako, da smo lahko šli ven celo 2 x in je celo sonce posijalo.user posted image

Pleničke
- Mi bomo čez kakih 10 dni prešaltali na Pampres št. 3. Se mi zdi, da ji je 2 že malo premajhna.

Otika - tvoja je skoraj enako stara kot moja. Katero št. pleničk uporabljaš?

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
22.1.2009 18:59:30   
pike
aja pa še to. V četrtek prejšnji teden sem imela prvi pregled po več kot 6 tednih pri G. Vzel mi je bris in me je tako bolelo. Drugače pa je vse o.k.
Je pa rekel da bodo odnosi bolj boleči ker dojim in ima ženska baje čisto suho nožnico. No smo pol doma sprobali in res me je bolelo ko user posted image . Mene še šivi zdaj malo bolijo, ko grem na potrebo pa je od tega 2 meseca.
Kako je kaj pri vas stanje tiste, ki ste bile šivane? Še vas kaj boli. Meni se celo zdi kot bi me preveč zašiliuser posted image .

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
22.1.2009 19:18:33   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: arupnik3
drugače pa katja_p veš da je najinima user posted image enako ime user posted image

Lepo ime, ne? user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: arupnik3

midva pa ne razmišljava o cepljenju za rotavirus
bo že drugih cepljenj dovolj

Midva bova dala cepit jo proti rota virusu. Ziher je ziher. Je prejšnji teden ravno fantov nečak ga fasal v vrtcu (ni bil cepljen).

Črnkofe: js si kanem ene 4 kapljice mleka na žličko, pol pa dam tistih 7 kapljic gor (tolk jih morm dat) in v usta. Pa lepo pogoltne.

Pike: a si mela ti zunanje al notranje šive? Na kak način boli? Peče? Ker js sm mela notranje in me včasih še mal zapeče, ko grem lulat.

Kopanje in masaža: joj, naša se pa tk začne cmerit, ko jo dam iz banjice ... user posted image  V vodi je super fino fajn, pol, ko jo pa položim na brisačko pa joj. In je ful težavno pol ji namazat pazduhe pa za ušeski ... ker se zlo težk umiri. Razmišljam, da bi jo pred kopanjem kaj zmasirala pa namazala, ker takrat je pa mirna.

bujenje čez dan: kak smisel ima otročke čez dan budit? Naša po hranjenju ne zaspi, ampak je vsak kako uro pokonc. IN po cca. dveh urah ji rata mal zaspat in pol nimam srca po treh urah (njeni eni urci spanja al pa še manj) jo budit.

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
22.1.2009 20:07:32   
teja2008
Jaz sem tud prvič bla šivana. Pol pa sem res mela ful suho nožnico, tak da sva pri odnosih uporabljala gel MULTIGYN in je ful dober občutek. Kupi pa se v lekarni na prosto-svetoval pa mi ga ginekolog.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
22.1.2009 20:32:59   
tasa.m
Jaz sem bila v ponedeljek pri G in dobila zeleno luč, ampak ko mi je vzel bris je bilo kar boleče, tako da z mojim še nisva probala, imam kar en strah, pa zaradi šivov.
Jaz svojo pupo ne zbujam za hranjenje, ker v redu pridobiva na teži, tako da ni nič hudega če prespi kakšen obrok, ker je že pravi pujsek user posted image , če bi imela pa probleme s pridobivanjem teže pa verjetno bi jo zbujala, tako je bilo prvi teden, ker je z P zgubila 10 % teže, pa še dojenje ni zalavfalo, pa sem jo na dve ure pristavlala, potem smo prišli na 1 uro, na željo user posted image , zato pa smo zdaj že na 5 kg, zdaj se je pa hranjenje nekako razporedilo na 2 do 5 ur, Uh, Otika je že prišla user posted image  , je kar luksuz ko je ni

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
22.1.2009 21:49:05   
m a j c i k a
Pozdravljene!
Nas še vedno dajejo krči in to standardno vsak večer nekje med osmo in deseto in to je tak grozn jok da bog pomagiuser posted image user posted image user posted image  , zdejle jo moj mal nosi  okrog ker men se že preveč smili!!!

dojenje: midve se že od začetka dojima sam po tri, štiri minute, maksimalno pet, pa mi sprazni celo zizo in nikol ji ne dam še druge, normalno se je zredila v šestih tednih in to celo za kg in pol, tak da tu ni nekega pravila, bolj se gre za kvaliteto mleka baje, tak so mi na posvetovalnici razlagale.

menstruacija: jaz sem rodila 25.11. tetko sem pa fasla že 29.12. jeeeeeeee!!! Pa naj je ne bi doble dokler polno dojimo, tak ko tud kao naj ne bi zanosle dokler polno dojimo, ne se hecat, take sreče kot sem bo sigurno takoj zanoslauser posted image !!!

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
22.1.2009 22:15:06   
*nina*
hojla, kako smo...no danes je bila patronažna pri nas, mala ima plenični izpuščaj? ima kera izkušnje...kako ste ga pozdravile? jaz sem nabavila praško pasto pa rito ji sušim na zraku.

(odgovor članu m a j c i k a)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
22.1.2009 22:59:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pike
Otika - tvoja je skoraj enako stara kot moja. Katero št. pleničk uporabljaš?

Uporabljamo dvojkico in jo bomo še kar nekaj časa, saj smo komaj 3 tedne nazaj preklopili iz 1 na 2 user posted image . Se je pa v 7ih tednih zredila iz 2370g na 4680g.

IZVIRNO SPOROČILO: pike
Kako je kaj pri vas stanje tiste, ki ste bile šivane? Še vas kaj boli. Meni se celo zdi kot bi me preveč zašili .

Sem dobila 3 notranje šive (presredek je ostal cel), pa so me 3. in 4. dan ornk boleli samo po 3h tednih pa nisem več vedela, da sem jih kdaj imela. Pa tut ko sva prvič user posted image , je bilo vse ok. Nič ni bolelo in čisto lepo mokro je bilo user posted image .

(odgovor članu pike)
  Neposredna povezava do sporočila: 1088
23.1.2009 8:02:51   
katja_p
Naša user posted image  je pa prav trmasta ratala! Najprej je iz ene zize in ko ne teče več samo, ampak je treba se mal bolj pomatrat, da priteče še tisto zadnje mleko, ona odklop in histeričen jok. Pa išče in išče in bolj ko ji tišiš, bolj bo jokala! user posted image
Ji daš drugo, spet lepo je naprej, dokler fajn teče. In pol spet jok! Pa se mal pomiri z dudo, jo mal nosiš okol, misliš, da bo že zaspala, pa se kr neki premetava in klati z rokami in nogami ... če pol ure se pa odloči, da bi še le mal pojedla in je tk, kot da že tri dni ne bi nič dobila! user posted image

Pa sploh mi ne zaspi več po hranjenju! Je kr budna. Včasih še celo tarna kaj, ampak noče pa več jest, tk da predvidevam, da je sita. Ampak kr stoka. Pol se pa čez čas umiri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
23.1.2009 8:04:39   
katja_p
Aaaa ... sem bla dans prva user posted image  Torej:

dobro jutro babuške! Vreme danes sicer ne bo bohvejkaj, ampak si naredte lep dan!
Mal user posted image , mal user posted image  in bo dan kr user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
23.1.2009 9:19:47   
martka
dober dan!

moja čebela se je ob 6h najedla in zdaj še kar spi!!! meni pa dolgčas... likat se mi pa ne da!

zvečer je zaspala ob 22.30, spala do 6h in ... še spi...

katja_p meni tudi včasih tako dela na prsih... a jaz mislim, da jo takrat zvija....

ko se bo zbudila, se nahraniva, potem bo budna nekaj časa in potem greva ven... gre katera z nama?

lep dan vam želim!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
23.1.2009 9:28:30   
zverinca
Dobro jutro, dober dan!!

Mi smo tudi že eno rundo pokonci, mali spi, jaz sem pa že pozajtrkovala tačas, se stuširala in polikala eno rundo tetra plenic. Sedaj pa čakam da se mali zbudi, da greva čim prej ven, dokler še ne dežuje...
Je pa mali bolje, glasek ima že počasi nazaj, le še kašlja in kiha. Bo, sej bo...

Otika, kar že M? ja user posted image meni se tudi zdi da jo bom kar hitro dobila, sploh sedaj, ko sem začela jemat KT, bomo videli...

spanje na trebuhu: jaz spim na trebuhu čim lahko, to je ko ni Jernej ob meni.

čas dojenja: Jernej se tudi naje v 5-7min. Potem podiranje kupčka p atraaaja in traaajaa, včasih mu potem še malo ponudim, da zaspi na zizi, sploh ponoči, da se tako uspava...

črnkofe
, kr preberi si nazaj kaj in kako s kapljicami user posted image
jaz mu dajem 3 (imam plivit D3 in mali je polno dojen), kar na jezička pa je ok, če ga kej potem šraufa mu dam malo vetrovnih kapljic in ga masiram da preide, pa kr gre...

oh, sem pa sprejela zame drastično odločitev: odrekam se čokoladi, saj malega res šraufa. Ker če jem čokolado mora biti to 100g, da mi kaj zadostuje, to je pa očitno zanjga preveč .Z drugo hrano ni problemov...

tako, lepo bodite!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
23.1.2009 9:51:10   
ninica04
hej hej

da se še jst malo javim...

Smo super, končno nama je čist steklo dojenje in sedaj samo jemo in spimo, na 3-4 ure-ful noro! Mala na polno pridobiva na teži tk da superca.user posted image user posted image Smo pa vsi neki bolani, tako da je še vedno nismo kopali. Pa ni panike, itak jo vsak dan umivam.

*nina* - moja je mela sicer rdečo kožo pri luli in ritki, pa sem kupla v Milerju kremo Weleda, za rito in ful sem ji luftala ritko, pa se je v enem dnevu popravilo. Prej sem pa mela tole navadno mazilo za rito, pa zgleda da ji ni odgovarjalo. Zdej je pa super. Sicer gre malo težje dol s kože, ker je ful belo in gosto samo nima veze, glavno da nima rdečo. Če pa pomaga tudi za plenični izpuščaj pa ne vem, ko ne vem kk to zgleda user posted image Aja pa še tole: mala je ful cuker user posted image user posted image

masaža  - kk pa jih masirate sploh, pa kdaj? Ko moja pupa se zbudi ful lačna, pa je itak že ful problem ji plenico zamenjat ko tk nori za zizo. Ko se zjutraj umivama tudi nori. Drugače pa itak skoz spi? user posted image Mogoče moram počakat da še malo zraste, pa bo več časa budna?

tiste ki imate dva otročka (al pa več) prosim za pomoč - mislim da ma naša tavečja kr malo probleme s tamalo. Drugače je ful pridna, mi pomaga, tud tamalo ma ful lepo, jo boža, ji govori.... sam drugače se ji vidi da ji kr malo manjka ko ni več edina. Pa se fuuulll ukvarjamo z njo, sploh jst, ko je drugače kar fejst na mene navezana. Pa jo peljem v vrtec, pa jo jst umivam, pa z njo hodim spat, pa cele popoldneve se z njo igram.... pa se mi zdi da ji še kr neki manjka.... ne vem več kaj še naj user posted image user posted image user posted image pol sem pa itak čist adijo... včeraj je pri meni spala, pol sem pa mogla z eno roko držat veliko, z drugo pa tamali dudo devat user posted image user posted image user posted image skor sem si roke zlomla!!!! Pa sej možek mi drugače ful pomaga, res ne vem kaj bi brez njega, samo tole s taveliko??? Po mojem pa že tud malo izkorišča vse skupaj. Kake mate ve izkušnje?

teja2008 - dobrodošla user posted image user posted image user posted image pa kje si se skrivala tako dolgo...

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
23.1.2009 9:52:40   
tinca123
Dobro jutro!

Spanje in krčki Joj blagor se tisti k ji tamala spi celo noč. Mi imamo krče pa skoraj nič ne spimo. Krči ga tako utrudijo da rabiva eno uro da ga uspavam. Bogi je čisto sesut zvečer. Kapljice malo pomagajo ampak ne kaj dosti. Sedaj je začel še zjutraj - že tri dni zapovrstjo ga tudi zjutraj zvija. Samo hvala bogu hitro mine. Tudi jaz imam težave ko ga zvija - ponavadi ga ima kar moj (meni se tako smili, jaz bi ga kar peljala nekam, da mu nekdo pomaga, ker jaz mu ne morem).

Dojenje  Midva se dojiva 5-7 min na vsako dojko. Aja sedaj ima 4 tedne in je pridobil že 800g glede na težo odhoda iz porodnišnice oz. dobrih 600g glede na porodno.

Nekje sem zasledila, da ena pije čaj iz kumine. Sedaj ne najdem - prosim sporoči kako ga pripraviš?

Hvala in lepo bodte!!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
23.1.2009 9:53:49   
*Mateja
Pozdravljene čveke.
Tok čvekate, da vas komaj dohitevam. Ponoči smo še kar spali, se je zbudu ob 3, potem pa ob 7, zdele je pa tud mal zaspančku. je biv cel teden vsak dan kr dost pokonci, pol ga pa kšn dan kr zmanjka in to je dones. lih prov da jest loh po stanvanju pospravim, zlikam perilo....in si vzamem čas za čvekanje tle pri vas user posted image
Jaz sem tud že dobila user posted image kljub temu da dojimuser posted image pa tok je blo fajn ko je ni blo. tiste ki dojite, katero zaščito boste izbrale? men je gin rekla da KT nikakor, da pa mi priporoča merivo-maternični vložek. sam sem rekla da ne bom zaenkrat nič. se mi trapast zdi ta vložek not dajat, k ga daš za 5 let, če bi pa rada čez kšne 2 leti imela spet dojenčka. tk da zaenkrat nič, sva rekla s fantom da bova bolj pazljiva pa bo.

kako pa ste drugače? jaz sem čist utrujena. včeraj sm šla v šoping po cunje za krst in sm dubla sam srajčko in pulovrček, hlače noben prav, čevljev pa nobenih pametnih. bom mogla še enkrat it.

nič grem naprj pospravljat, da mi jutri ne bo treba.lepo čvekajte

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
23.1.2009 11:08:42   
teja2008
Zdravo!
Tud mi mama probleme s taveliko. stara je pet let. Tud mi se dost ukvarjamo z njo pa je postala čist drugačna. Prej samostojna, hodila sama spat, se oblačla... Zdaj pa kar naprej išče pozornost tak da se obnaša kot da je stara 2 leti in ne pet. Tud sama ne vem kaj delam narobe. Čudno se obnaša predvsem ko mamo obisk in ko rabi pozornost-proti večeru. Pomaga da se pogovorim z njo, pa je za trenutek bolj, včasih pa me tolk sprovocira da čist popiz... Pol me pa moj umiri. Upam da bo boljše, tak da te Ninica povsem razumem o čem govoriš. Kolk pa je tvoja tavelika stara in kolk mala?

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
23.1.2009 13:05:31   
JAPE
Ojla!

Da se spet malo javim po dolgem času...
Sva bili pri pediatrinji in sva se lepo zredili...4875 g in 55 cm.

čišča in M: v ponedeljek bo 6 tednov, jaz še vedno krvavim. zdej pa ne vem kaj je to, ali je še vedno čišča, ali menstruacija. namreč zadnje 2-3 dni krvavim bolj močno in je podobno menstruaciji. Pojma nimam kaj je to. Kri je sveža. Malo me je strah, da ni kaj narobe. Ali se je kateri podobno zgodilo? Čudno se mi zdi, da je čišča sedaj proti koncu ( 6 mesečnega obdobja) tako močna.
Po prvem porodu sem krvavela celih 6 tednov, menstruacijo pa sem dobila šele čez 8 mesecev.

Tudi mi imamo prvorojenko doma in je stara 21 mesecev, pa zaenkrat ne kaže kakšnega pretirabega ljubosumja. Razen če so obiski. Sicer se z njo veliko ukvarjam in imava dojenčico kot za malo igračko...
Upam, da ne postane kaj huje.

(odgovor članu teja2008)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
23.1.2009 13:42:52   
arupnik3
oj
tudi mi smo imeli pediatra zredila se je za 1kg in zrasla 5 cm
ne dojimo se polno ji dodajam AM tko da se lepo redimo
naša se zelo rada kopa tudi po kopanju ni nič tečna tko da jo mal masiram po hrbtu ker uživa ležat na trebuhu in masiram tud po trebuhu in rokice in nogice
no krčkov naša nima samo ene pol urce zvečer se zvija pa ji dam kaplce vendar ni pretirane razlike
spimo mi skoraj celo noč odvisno od dneva tko da HB
mi smo bili pa zunaj čeprov ni sončka in je obema pasalo

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
23.1.2009 14:35:51   
martka
starejši otrok in ljubosumje...
jaz imam 9letnega, pa se zdaj obnaša kot 3!! pozornosti ima pa... preveč! se mi zdi, da SE SAMO Z NJIM POGOVARJAMO, IGRAMO, POSLUŠAMO, GLEDAMO ... HODIMO Z NJIM SPAT!! JP,tko je to.. pa bo prešlo...
uživajte..

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu arupnik3)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
23.1.2009 14:48:43   
čebeli
Oj!

Da se končno spet malo oglasim...mah, vsakič ko začnem brat, ali pa že pisat, se mi dete zbudi in me kliče z milim glaskom...nimam srca, da bi obsedela tu.user posted image

Naša pika je kar velika, pa ni čudno, ker je tudi požrešna. končno sem ugotovila, da ima krčke in jo masiram in dajem koroške kapljice na dudo (kar itak z vso vnemo pljuva ven), pa tudi jaz jih pijem. Drug teden bo stara že 1 mesec in moram reči, da je res pridna in ponoči lepo spi. Včeraj je 2. spala v svoji posteljici in me skrbi, ker ima tam vedno ledene rokice. Drugače je pa topla. Koliko imate ve temperaturo za spat? Pri nas je okoli 20°C (danes je bilo mogoče manj). Drugače smo pa zaenkrat HB še vsi zdravi!

Aja, prav hecna je, ko  so ji začeli odpadati laski na čelu in se ji pleša širi na vrh glavice...pa tako luštkano čupico je mela!

A se vašim user posted image tudi cepijo nohtki? Ker Doroteji  se full in sploh ne uporabljam škarjic za nohtke. Ji sami sproti odpadajo. Se pa bojim, da ji manjka kakšnih vitaminov...user posted image

Pa še to...dobila je full pikic po obrazu. Menda naj bi se to čistila koža...pa tako lepo kožico je imela prej! Uboga revica, upam, da je to nič ne srbi ali kaj podobnega (nič ne kaže da bi jo kaj motilo)...v ogledalo se pa še itak nekej časa ne bo gledala, kot njena mamica..user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj tako obožujemo buckasta lička pri do...
Preberite, zakaj so buckasta lička normalen in zdrav pojav pri dojenčkih ter zakaj starši v večini primerov ne bi smeli ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.