|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
22.1.2009 8:34:38   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Lenika pri nas je bolj težko kar tako dobiti dopust.Potem bi mogla ena delati cel dan.Delam namreč na pošti!

Ja, kako je bilo pa takrat, ko si bila na bolniški? In kaj boš sedaj, vzela bolniško ali kaj?

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
22.1.2009 8:49:40   
Janci F
deja777 jaz imam tudi krče in mi je najprej ginekologinja rekla naj pijem 300mg magnezija in Magnesol mi je ful zanič in v eni tabletki je samo 150mg magnezija.
Zato pa sedaj pijem FIdiMag 300, ki je od Fidimeda in vsebuje 300mg magnezija in 120 mg vitamina C in še dokaj dobrega okusa je.

Do sedaj sem jemala 300mg na dan, krči so pa še vedno niso prenehali in mi je ginekologinja rekla, da naj podvojim količino in da do 900mg dnevno lahko zaužijem magnezija. Tako, da sedaj jemljem običajno po 2x300mg magnezija.

Zadnjič sem se pa v lekarni pogovarjala z farmacevtko v lekarni in mi je povedala, da magnezija ne smeš jemati pred 5 tedni nosečnosti, ker naj bi škodoval otroku, vendar to velja samo do 5 tedna nosečnosti.
Po 5 tednu pa je priporočljiv zaradi krčev in da moraš magnezij nehat jemat 2 tedna pred PDP, ker na koncu pa potrebuješ krče, da lahko normalno rodiš.
To me je zelo presenetilo saj nisem vedela in se mi prav zdi, da veste tudi vi, saj se mi zdi kar pomembno.

Lep dan vam želim in ne pozabite božat vaših trebuščkov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
22.1.2009 8:58:15   
fragola
Punce jaz sem pa včeraj kupila nekaj za našo bebico.
Kupila sem 2 bodija enega zelenega in enega zeleno oranžnega in nekaj rumenega, se prav nisem mogla ustavit in sem jih mogla kupit. Joj kako lepouser posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
22.1.2009 9:03:44   
lenika
Jaz bom po morfologiji tudi sigurno kaj začela.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
22.1.2009 9:26:09   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Jaz bom po morfologiji tudi sigurno kaj začela.

jaz se nisem mogla upret in sem kar kupla!!!!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
22.1.2009 9:39:33   
lenika
Jaz sem tudi v prvi nosečnosti že zelo zgodaj začela.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
22.1.2009 9:54:02   
biba14
Jutrčekuser posted image .
Pozdravljene vse novinkeuser posted image user posted image user posted image .
Deja777-tudi jaz včasih še user posted image , ko mi kakšna hrana ne paše...meni npr.ne odgovarja sladoled in testenineuser posted image .
Kar pa se tiče magnezija, za to, da ga pre 5.tednom nebi smel uživati mi je čudno...ker itak je v vsakdanji hrani..pretiravat res ni dobro..ampak to je tak al tak z vsako hrano. Je pa veliko Mg v Donatu,tako da če na dan spijete pol litra,dobite kar nekaj dobrih stvari: boljšo prebavouser posted image , 515mg Mg in še nekaj kalcija...jaz ga redno pijem in zaenkrat nisem imela krčev, pa še prebava se je uredila.

Lep danček
papa

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 2982
22.1.2009 11:10:41   
luši
Tut js pijem po pol litra Donata na dan pa morm rečt da tut men paše... začela sm ga pa pit zaradi zaprtosti... tko da zdej tut s tem nimam več problemov user posted image
Men pa nobena hrana ne pašeuser posted image sm v 3h tednih (od takrt k sm prebolela un 24ur virus) shujšala za skor 3kg user posted image zdej se morm pa dobesedno silt da sploh kej pojem, ker mi je med jedjo ful slabo... sej pol je dobr ampak drugač mi pa vsa hrana smrdiuser posted image nobenga apetita...

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
22.1.2009 11:18:16   
biba14
Luši, jaz sem tudi tako dnevna s hrano...en dans se mi npr.ful lušta riž,tko da jemo rižoto za kosilo,pa mlečni riž za večerjo...pol pa 2 dni niti slišat nočem o njem...včeraj mi spet nič ni pasalo razen mesa, dans bi jedla le piškote...user posted image user posted image ,ma kr neki...ampak moje kile kar gredo gor,sicer ne prehitro ampak vztrajnouser posted image ...čebo šlo tako naprej, bom mojega kmalu prehitelauser posted image .
Viroza pa v želodčku tudi pusti posledice...poskusi zjutraj spiti kamilice..ti naredijo taki filter v želodčku in mora dobiš tudi apetituser posted image .

< Sporočilo je popravil biba14 -- 22.1.2009 11:19:19 >

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
22.1.2009 11:35:47   
lino

Pozdravljene drage souser posted image

No, ko smo glih pri hrani vas lepo prosim za čim prejšnjo pomoč-please, že cel dan namreč razmišljam, da bi jedla ribe za kosilo, kupila sem že krompir, limone, peteršilj...potem pa sem se pred ribami ustavila in nisem vedela katere naj kupim, ker sem nekoč nekje prebrala, da niso vse ribe o.k.v nosečnosti, oziroma so ene boljše in ene slabše in nekaj jih sploh nej ne bi jedli tako, da lepo vas prosim za nasvet, katere naj kupim in pa po možnosti še kako bi jih lahko pripravila, ker jst vem samo eno variano (jih napolniš s peteršiljem, limono in jih soliš pa v folijo zaviješ in pečeš v pečici???).

V naprej - najlepša vam hvala za pomoč in za nasvete...komi čakam, da pridem domov in si privoščim...mmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

Aja, pa danes sem sebi kupila 2 majčkiuser posted image (nista glih nosečniški ampak sta tk narejeni, da imata pod prsmi trakec in se potem nabrano razširita...sej veste, kot so bile v modi poleti ...to je moj nakup po-joj sej si sploh nič ne kupim...se mi tk fajn zdi, zdej jih moram še sam domov "prišvercat" ne da bi me opazili in ne bom poslušala...

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
22.1.2009 11:39:55   
biba14
Lino-js mislim, da ne priporočajo jest samo školjke ( tiste črne...ker vso umazanijo prefiltrirajo) in surovih rib ( suši varianta, prekajene postrvi, prekajeni losos )...drugače jih lahko ješ,saj so vendarle ful zdrave user posted image .
papa

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2986
22.1.2009 11:53:51   
luši
Lino - biba14 ima prav!ješ lahko popolnoma vse ribe in morske sadeže razen dagenj ker res poberejo vso svinjarijo...
Drugač ti pa priporočam kkšno škarpeno (RECEPT:http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6763) k je res ful dobra (vsaj men)... al pa kej tacga: http://www.kulinarika.net/recept/morska_hrana/Brancin_v_soli-3572.html
tole s soljo js prakticiram s celim piščancem... celega piščanca v glineno posodo pa da se peče pb. uro pa pol (odvisno kolk velik je pišek) pa povem da je izredno dobr! sploh ni preveč slano kokr bi po logiki človek pomislu... res dobr!
pa dobr tek

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
22.1.2009 11:57:54   
July08
Pozdravljene souser posted image !
Spet sem bila kar nekaj časa odsotna. Smo bili s fanti na obisku pri očku, ki je na rehabilitaciji v Šmarjeških Toplicah. Imeli smo se prav luštno, tudi kopala sem se, zvečer sem se pa preventivno s Canestenom namazala - tako mi je svetovala G.

Najprej prav lepo pozdravljam nove souser posted image - ne morem verjeti, da se seznam še vedno širi! Super user posted image user posted image

Srečanje junijk - sem absoultno ZA. Mislim, da je to predlagala Mony, tako da še malo organizacija, pa nam morda res uspe. Res bi se bilo super osebno spoznati.

Biba14 tudi jaz imam občasno napade s kakšno hrano. Navadno z najslabšo možno - kakšen čips, sladkarije al pa podobne neumnosti... Se moram kar zadrževati user posted image user posted image

Vidim, da ste že na veliko razpravljale o vozičkih. Res je mučno kupovanje le-teh, sploh ko dobiš ful različne informacije glede iste zadeve. Mislim, da mora vsak gledati na svoje potrebe, ne pa slepo poslušati drugih. Je pa ful težko. Mi smo imeli prej voziček od PP - varianta marele, ki gre čisto v ležeči položaj. Smo bili kar zadovoljni in smo ga ful uporabljali tud za mal ekstremne razmere - sprehod po gozdnih poteh, poljih,... zato je po dveh user posted image že čist zmahan in bo prišel prav samo še v skrajnih razmerah - za silo.
K sreči mi bo sedaj prodala voziček prijateljica, ki je imela enega user posted image in je res lepo ohranjen. Je pa 4kolesnik (napihljiva kolesa) od Quinyja.
Janči F mi za naša dva user posted image (rojena aprila in maja) nismo imeli košare. Mislim, da ta pride v poštev res bolj za zimske razmere. Jaz je sploh nisem pogrešala, pa predraga mi je bila glede na uporabnost. Je pa res, če misliš imeti še user posted image , ti mogoče kasneje bolj prav pride.

Lenika upam, da si sedaj doma in lepo počivaš! Glede na tvoje zdravstveno stanje mislim, da ti kaj drugega ne preostane user posted image Sej bomo še celo življenje pol lahko delale, a ne. Jaz sem bila prej v obeh user posted image do konca v službi (izkoristila sem edino dopust, ki sem ga imela), sedaj pa ne mislim. Nihče ne ve, do kdaj v user posted image si delala, nihče te za to ne pohvali ali ti nameni prijazne besede in nihče ne upošteva tvojega stanja - vsaj pri nas je na žalost tako. Zato se mislim sedaj malo bolj razvajati doma. Mislim, da je človek res nenadomestljiv le doma, v službi hitro pozabijo nate.....

Gantar upam, da bo tokrat s tabo in tvojo pikico vse v redu. Tvoj strah je seveda povsem upravičen, ampak mislim, da se bo sčasoma razblinil. Sploh, ko boš ves čas čutila otročka v sebi. Kar se tiče nakupovanja še nič ne zamujaš, brez skrbi. Sedaj je glavno, da lepo skrbiš zase in s tem za svojo pikico!

Mala_princeska kako je s tvojimi prstki? Kaj novega?

Evo, še moji podatki, če bo katera obnavljala seznam:
stara 30 let (ob rojstvu 3. user posted image bom že 31), imamo pa dva user posted image : prvi 17.4.2004, drugi 3.5.2006, rodila bom (še 3.) v Postojni, ker sem iz Cerknice in mi je najbližje, pa še naša G tam dela.

Vse lepo vam želim, pa cartajte se s svojimi najbližjimi do onemoglosti! user posted image user posted image user posted image user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu biba14)
Neposredna povezava do sporočila: 2988
22.1.2009 12:18:15   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: July08

.

Lenika upam, da si sedaj doma in lepo počivaš! Glede na tvoje zdravstveno stanje mislim, da ti kaj drugega ne preostane user posted image Sej bomo še celo življenje pol lahko delale, a ne. Jaz sem bila prej v obeh user posted image do konca v službi (izkoristila sem edino dopust, ki sem ga imela), sedaj pa ne mislim. Nihče ne ve, do kdaj v user posted image si delala, nihče te za to ne pohvali ali ti nameni prijazne besede in nihče ne upošteva tvojega stanja - vsaj pri nas je na žalost tako. Zato se mislim sedaj malo bolj razvajati doma. Mislim, da je človek res nenadomestljiv le doma, v službi hitro pozabijo nate.....

To je pa popolnoma res, se strinjam, s tem, da nam v šolstvu niti dopusta ne pustijo koristit, ker ga lahko samo med počitnicami, a to je že druga zgodba.
Vidim pa, da je tvoj drugi sinček samo 9 dni starejši od mojega in sedaj bova spet imeli otročka na skupaj, pa še stari sva enako. Meni manjka samo en otroček iz leta 2004.user posted image  
Pa veseli me, da gre možeku na bolje.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
22.1.2009 12:49:05   
princ_princeska
Najprej pozdravčke vsem
Me zelo veseli in tudi dobrodošle vse naše nove user posted image junijke...
Sama pa komaj čakam jutri, ko imam morfologijo...tik tak tik tak, ura ne gre nikamor...mogoče bova z mojim zvedela tudi spol, saj se je do zdaj našuser posted image kar spretno skrival oziroma je skrival svoje mednožjeuser posted image user posted image user posted image

Tiste, ki že imate izkušnje me zanima, če mi lahko pomagate iz prve roke, kdaj lahko dobim tisti paket za dojenčka ali denaruser posted image

Se čvekamo...pa pauser posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2990
22.1.2009 12:58:07   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: princ_princeska

Tiste, ki že imate izkušnje me zanima, če mi lahko pomagate iz prve roke, kdaj lahko dobim tisti paket za dojenčka ali denaruser posted image

Če se prav spomnim to urediš takrat, ko urejaš porodniško. Torej kakšna 2 meseca pred koncem.

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2991
22.1.2009 13:38:44   
princ_princeska
hvala za odgovor
kar se tiče porodniške, mi ne bo treba urejat, ker sem študentka absolventka in nimam zaposlitve,..... se pravi tam nekje 2 meseca pred koncem moram it na user posted image center za socialno delo?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
22.1.2009 14:00:36   
banči06
Lsica- ja, običajno me je pred pregledom z UZ vprašala, če že vemo za spol, pa sem rekla da ne in da tudi nočemo vedeti. Mi je pa čisto pred rokom, ko je še enkrat gledala, če je vse v redu, čisto nezavedno "razkrila" spol, ko je rekla, da se sedaj pa dobro vidi. Iz česar sem sklepala, da bo fantek. In je bil.

Sedaj bi seveda želeli še punčko, ampak kar bo, punčka ali fantek, bo dobrodošel.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2993
22.1.2009 14:11:50   
luši
princ_princeska - tako je. na centru za socialno delo boš dobila vse potrebne obrazce... maš pa zadni rok za oddajo 28dni pred začetkom porodniške oz. v tvojem primeru pb. dva mesca pred porodom. 

(odgovor članu princ_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
22.1.2009 14:49:11   
majana79
A katera ve, a za paket res lahko urejaš samo v občini stalnega prebivališča? 

(odgovor članu luši)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
22.1.2009 14:50:16   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: lino
Aja, pa danes sem sebi kupila 2 majčkiuser posted image (nista glih nosečniški ampak sta tk narejeni, da imata pod prsmi trakec in se potem nabrano razširita...sej veste, kot so bile v modi poleti ...to je moj nakup po-joj sej si sploh nič ne kupim...se mi tk fajn zdi, zdej jih moram še sam domov "prišvercat" ne da bi me opazili in ne bom poslušala...

Jaz sem ista - nikol si nič ne kupim, pol pa skoz jamram, da nimam nič za oblečt. Ne bi smele bit tko škrt do sebe, a ne?
Še zadnjič, ko sem šla v H&M kaj zase kupit, mi ni blo nič kaj preveč všeč in sem domov prišla z jopicama za user posted image ....

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
22.1.2009 14:56:47   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: lenika
Meni manjka samo en otroček iz leta 2004.user posted image  

Ups, za to je pa mal pozno...user posted image user posted image Bo pa mogoče še eden pri vas 2012. Pri nas ga najbrž ne bo.user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
22.1.2009 15:00:30   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: majana79
A katera ve, a za paket res lahko urejaš samo v občini stalnega prebivališča? 

Mislim, da res samo v občini stalnega prebivališča. Za vsak slučaj preveri na CSD.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2998
22.1.2009 15:08:47   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: July08

Bo pa mogoče še eden pri vas 2012. Pri nas ga najbrž ne bo.user posted image

Upam, da bo res. Zase pa, nikoli ne reci nikoli. Zarečenega kruha se največ poje.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
22.1.2009 15:22:59   
majana79
Bom, hvala. Se mi to sicer zdi trapasto, glede na kvazi antibirokratske programe, ampak nimamo kaj. user posted image

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?