Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 7:52:02
|
|
|
|
blaža
|
mesecnica pridna si ki vse tako pokomentiraš, pa hvala za razlago za histamin. No glede smokija, mi Blažu še nismo dajali. Ne tolko zaradi arašidov, ampak, ker mislim, da je še cajt za take packarije. Naš matija tudi vsak dan poje dozo sladkarij,. Na žalost. Smo vsi sladkosnedi in pol ne moremo mi jest, njemu pa ne dat, ko je lih tak kot mi. No drugače pa smokijev in čipsov niti ne kupujem. Občasno mu jih kupi moja mama al pa tašča. Mi mamo bolj kakšne obmbone, al pa čokoladice. No na srečo ima najraje Frutabelo, ki je še kar ok, ker ma suho sadje, pa žita. Vem, da ni lih zdravo, ... No Blaž ma za te stvari še cajt, pred drugim letom, pa mislim, da bo zelo malo tega. Pol, pa če bo sladkosned kot mi, mu verjetno ne bom moglča preprečit.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:04:17
|
|
|
|
mala_pikica
|
Dobro jutro! Bom najprej napisala, pa bom šla potem malo brati za nazaj. V glavnem Luka ima še zmeraj visoko vročino, svečke mu dajem šele, ko je vročina čez 39 ali 39.5 st. Sem pa malo pomirjena, ker imava danes kontrolo, pa tudi svečka mu je ponoči držala dalj časa. Upam, da je antibiotik začel delovati. Drugače pa je bilo prav grozno punce, sem shujšala 2kg, katasrofa mi je ta borba z vročino, sem mu prejšno noč merila na 10 minut, ker Lukcu v 15 minutah naraste iz 38st na 39.8st., pa še svečke mu nisem smela dati, to z ohlajanjem pa pomaga 15 minut, pa še joka se ful zraven. V čeraj zjutraj ob 6h je bil tako apatičen, da bi ga najraje nabasala pa v bolnico peljala . Me zanima, a imajo vaši tudi take visoke vročine in, če jim tudi tako hitro narašča? No pa, da je bilo še bolj pestro si je včeraj dva prsta porezal, tako, da je moral iti na šivanje. Pa, da ne bom samo jamrala, moram povedati, da je imela Lana včeraj plesni nastop v vrtcu in je tako lepo plesla , sem mislila, da ne bo hotela, ker doma noče nič pokazati.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:24:16
|
|
|
|
Februarka08
|
Jutro. Sem prišla samo comp prižgat, greva na zajtrk, vas berem kasneje
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:25:44
|
|
|
|
blaža
|
mala_pikica, maš pa res psetro! Upam, da bo vročina popustila in antibijotiki prijeli. Bravo za tvojo Lano, da je mela fajn nastop! Pa eno za tvojga , da se mu rani čim prej zacelita. A bo na bolniški? Pol boste pa lahko skupaj!
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:41:54
|
|
|
|
Stipe air force
|
Jutrooooo, spanje standardno do pol osmih in vmes standardno ob 4ih 180 aptamila... . To je res super ker zdaj se ne prebudi vec s klasicnim jokom ampak se zacne pogovarjat v svojem jeziku in potem ko to spije takoj zaspi... . Clovk bi lahko ze uro navil po tem nocnem ritmu in proceduri . mala_pikica, Carica se ni imela "prave visoke" vrocine, tako da ti ne znam odgovort na vprasanje... me je pa vsekakor strah ko jo bo prvic imela... berem tvoje izkusnje in izkusnje Februarcic, ki bodo takrat sigurno prav prisle... . Upam pa, da jih ne bo treba uporabit... ker je Carica do zdaj imela le dva rahla prehlada po en teden ter vrocino max 37 .
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:45:01
|
|
|
|
itata
|
jutro, danes sicer moram priznat, da je jakob spal celo noč z mano v zakonski... sam je dol padu včeri že ob 19h, pol sem se pa matrala z njim od 20h do 20:30 k se je zbudu in ni mogu takoj nazaj zaspat in sem z njim ležala in valda zaspala pol ga pa nisem prekladala. spala pa jaz pokrita s kovtrom, jakob pa odkrit čist. mal čudn zgleda, ampak mali spi bolš. prvo rundo 4 ure, pol se je pa enkrat zbudu in pil, enkrat pa k je mel nosek spet mal zamašen... pol pa skor do 7h... mal bolš je. sem posledično tud jaz bolj naspana danes in jutri delam sam 4 ure dop, pol sem pa frej, ker imam seminar na sodišču danes in jutri. za vikend gremo pa na morje. upam, da ne bo skoz dežval. gremo dojenčka od mojega bratranca pogledat mala pikica: jakob je imel sam enkrat vročino pa še takrat 38,5 tko da ni blo krize. pa ni tko hitr zrasla pa sem mu sam s svečkami zbila in to je blo to. tko da upam, da boste čimprej bolš.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:46:03
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Blaza, kaj dogaja v velemestu Sm slisu da mate nov semafor evo prvo moram sam to pokomentirat. Nismo dobili novega semaforja, to v western ne spada, mamo pa bordel in to čisto resno v Gabrčah, ki spadajo pod Senožeče. Aja pa verjetno bojo začeli gradit SN, samo ne vem še kdaj. Ma sm vedu da so Senozece bolj napredne kot prestolnica... Tam je itaki samo SN, o bordelu Laibach lahko samo sanja... ... Jankovic je sposoben odpret samo "kafanu s uzickim kolom in pevaljko"...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:47:25
|
|
|
|
pina-1
|
Jutro. No naša noč super. Nobene budnice, nobena vročina. Ana se je sicer zbudila ob 4 za jest, ampak sem to pričakovala, ker je včeri čez dan zelo slabo jedla ( beri, je jedla sao mleko v flaši). Je pa bla ob 6:30 že auf. Ob 7:30 je pa že šla prvi rundo odspat. Je ravnokar vstala. Sem pa jaz ta cajt posesala in pomila po tleh. sedaj pa kavo žulim. Se pa jaz počutim iz minute v minuto slabše. ME kar pošteno pljuča bolijo in kašljam kot zmaj. Pa še oči so me začele pečt . Za povrh bom pa še dobila. Prvič v življenju bo prišla točna kot suza. Pa sedaj, ko je več ne rabim Mala pikica, vi ste tudi še kar bogi. Upam,d a se luka hitro pozdravi. Glede vročine, je pa moja Mia taka, da ji vročina zeloooo niha. Samo z AB je pa pol v redu. Uh, kaj bi zdej dala, da bi lahko peglala kavč. No a bomo kako rekle, ker meni se nič drugega ne da delat, kot tipkat..
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:50:10
|
|
|
|
misar
|
mala_pikica kar se tiče visoke vročine, je naša lana nima, tam do 38.5 še zraste, več pa ne, zaenkrat. sem pa jaz model, ki mi v pol ure z 37 naraste na 40˙C. načeloma ni to nič groznega, je pa počutje ob taki rasti temperature divje. sama sem kar v nekem transu, sploh se ne zavedam okolice, pa povsem apatična. včasih vem, da mi je mami zbijala vročino z mrzlimi oblogami pa s krompirjem. če otroček nima vročinskih krčev ni panike taka temperatura, problem je, če pride do vročinskih krčev. nič panike, vi kar pridno zbijajte vročino. aja pa vročinski krči se pri nekaterih pojavijo pri razmeroma nizki temperaturi, pri drugih pa imajo lahko visoko pa sploh ne.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 8:50:49
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Blaza, kaj dogaja v velemestu Sm slisu da mate nov semafor evo prvo moram sam to pokomentirat. Nismo dobili novega semaforja, to v western ne spada, mamo pa bordel in to čisto resno v Gabrčah, ki spadajo pod Senožeče. Aja pa verjetno bojo začeli gradit SN, samo ne vem še kdaj. Ma sm vedu da so Senozece bolj napredne kot prestolnica... Tam je itaki samo SN, o bordelu Laibach lahko samo sanja... ... Jankovic je sposoben odpret samo "kafanu s uzickim kolom in pevaljko"... glih vse pa ne morete v prestolnici in na dolenjskem met stipe, super si ti to carico "sprogramiral". Pa sej meni anin urnik tudi paše. No bolj mi bo pasal, ko bo treba v vrtec. Boo namreč vstajali ob 6, da bomo ob 7 v vrtcu.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:04:35
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force Blaza, kaj dogaja v velemestu Sm slisu da mate nov semafor evo prvo moram sam to pokomentirat. Nismo dobili novega semaforja, to v western ne spada, mamo pa bordel in to čisto resno v Gabrčah, ki spadajo pod Senožeče. Aja pa verjetno bojo začeli gradit SN, samo ne vem še kdaj. Ma sm vedu da so Senozece bolj napredne kot prestolnica... Tam je itaki samo SN, o bordelu Laibach lahko samo sanja... ... Jankovic je sposoben odpret samo "kafanu s uzickim kolom in pevaljko"... glih vse pa ne morete v prestolnici in na dolenjskem met stipe, super si ti to carico "sprogramiral". Pa sej meni anin urnik tudi paše. No bolj mi bo pasal, ko bo treba v vrtec. Boo namreč vstajali ob 6, da bomo ob 7 v vrtcu. S Seflo se res ne smeva pritozevat ker je zares pridna in zdrava... . Jaz imam navado povedat, da takih kot je Carica mas lahko 10 , vem pa da niti en otrok ni in ne more biti "copy-paste"..., poznam pa eno druzino v kateri imajo 3 hcerke in so vse pridne copy-paste... kar je mogoce en primer na 100 tisoc... Ana je itak pridna... tako kot Pino
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:10:20
|
|
|
|
ella79
|
jutro Zoja še spi, jaz se pa z vitaminčki filam vas grem mal prebrat, predno grem na teren sami zoprni opravki
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:12:25
|
|
|
|
blaža
|
Glede vročine. O vročini govorimo, ko je telesna temperatura , merjena pod pazduho preseže 37,2, merjena v ušesu 37,5 in izmerjena v ritki 38 stopinj celzija. V otroškem obdobju je uravnavanje telesne temperature nestabilno in to tem bolj, čim mlajši je otrok. Novorojenček in majhen dojenček do tretjega meseca starosti je lahko zelo resno bolan ob normaln telesni temperaturi, otrok v starosti dveh do petih let pa ima vročino 40 C že ob običajni virusni prehladni bolezni. Šele po osmem letu starosti opažamo, da je temperaturni odgovor podoben kot pri odraslem človeku. Zaradi vseh razlogov je nesmiselno zbijati vročino za vsako ceno. Večina strokovnjakov je mnenja, da sicer zdravi otroci brez škode prenesejo tudi zelo visoko vročino ,npr. 40-41 C. Vedeti morate, da vročina po antipiretiku pade šele v roku 30-60minutah.Praviloma hitreje in občutneje pade pri virusnih okužbah kot pri bakterijskih, kar je za zdravnika pomemben podatek. Če vročina ne preseže 38.5-39C in je otrok ob tem živahen in neprizadet, dovolj dobro pije, dovolj lula, lahko počakamo z zdravljenjem in otroka le popazujemo. Če se otrokovo stanje slabša bodite na to pozorni. Običajno ne znižujemo vročino do 38.5C ali celo do 39C, merjeno pod pazduho, če bolnik pri tem nima posebnih težav. Če ima otrok vročinske krče vse navedeno ne drži, ampak se mu znižuje temparaturo že prej pri 38 stopinjah celzija. Tako knjižico smo mi dobili v ZD Koper, to je samo povzetek, kar je bilo z debelim tiskom.
< Sporočilo je popravil blaža -- 22.1.2009 9:13:05 >
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:20:31
|
|
|
|
blaža
|
No v glavnem vročina sama po sebi ni nevarna, nevarna je bolezen zaradi katere je nastopila vročina. Mi smo pa vedno v strahu, ko ima otrok vročino, ko pade pa si oddahnemo. Če vročina ni zelo visoka, jo je nesmiselno za vsako ceno zbijati, ker tako otroka ne zdravimo, ampak z paracetamolom le ublažimo npr. bolečine v sklepih, pa glavobol, pa v glavnem samo izboljšamo počutje. zato piše v tej knjigici, da moramo predvsem dobro opazovati svojega otroka in oceniti kdaj je vidno prizadet in kdaj mu moramo dati paracetamol za znižanje telesne temperature. Lepo piše tudi da gre najverjetneje za virusne okužbe, če je temperatura nižja tja do 39. Pri tem ni panike, ponavadi je tri dni vročina pa pol počasi neha, če je pa bakterijska okužba, se pa vročina zelo visoko dvigne in ponavadi rabi takrat otrok zdravljenje, najverjetneje z antibijotiki. No to bo to o vročini.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:23:18
|
|
|
|
katka37
|
Dobro jutro! mala_pikica, pa imate res samo smolo. za srečo od danes naprej. Pa Lani. Itata, super za boljše spanje. Pina, zdaj pa le še za sebe malo bolj poskrbi. Blaža, hvala za podatke o vročini.
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:25:22
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža No v glavnem vročina sama po sebi ni nevarna, nevarna je bolezen zaradi katere je nastopila vročina. Mi smo pa vedno v strahu, ko ima otrok vročino, ko pade pa si oddahnemo. Če vročina ni zelo visoka, jo je nesmiselno za vsako ceno zbijati, ker tako otroka ne zdravimo, ampak z paracetamolom le ublažimo npr. bolečine v sklepih, pa glavobol, pa v glavnem samo izboljšamo počutje. zato piše v tej knjigici, da moramo predvsem dobro opazovati svojega otroka in oceniti kdaj je vidno prizadet in kdaj mu moramo dati paracetamol za znižanje telesne temperature. Lepo piše tudi da gre najverjetneje za virusne okužbe, če je temperatura nižja tja do 39. Pri tem ni panike, ponavadi je tri dni vročina pa pol počasi neha, če je pa bakterijska okužba, se pa vročina zelo visoko dvigne in ponavadi rabi takrat otrok zdravljenje, najverjetneje z antibijotiki. No to bo to o vročini. Hvala , ... ceprav sem kar dost prebral o tem... si pa napisala res kratko in jasno...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:28:40
|
|
|
|
pina-1
|
stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:28:47
|
|
|
|
ella79
|
mala pikica midve z Zojo močno stiskava pestke, da se Luka končno pozdravi si niti predstavljati ne morem, kako je to, ko je takole bolan zdej pa res že mora posijati sonček za vašega Lukca. Pa za Lanin nastop. To smo mamice lahko potem ponosna na naše sončke itata imate zdej tole spanje. Očitno je Jakob že sam en radiator in ne rabi bit tok zadekan ponoči pina za spanje in zdravje tvojih mladenk. Ti se pa tudi pozdravi Zoja se pa tudi zdej že neki prebuja, pridna spala od 19:30 no, z eno mini napakico ob sedmih
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:31:26
|
|
|
|
blaža
|
Ja sej vem, da ste se tudi že samo informirali glede vročine, ma ponavadi smo vsi trdi, ko otrok dobi vročino, čeprav ni vedno z razlogom. No seveda razlog je , ma ni tako hudo vedno. Jaz sem katastrofa, ko ma kakšen od mojih dveh vročino. ponoči sploh ne spim in karnaprej ustajam , pa jih tipam, po čelu. No mam pa dobro lastnost, ki znam ocint kak je vročina, če naslonim lice na čelo otroku. To dela tudi moja mama. pol takoj vem, če je pod nekje 37,7 al če je 38, al pa več. Na mojga se pa ne morem zanest, ker on ponoči vstane in z roko ne zna ocenit, če je vroč al ne.Pol raje jaz dežuram. No ta knjižica je meni super. me prav pomiri, tako, da nisem v paniki, samo večkrat si jo moram prebrat.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:33:25
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase Slovenija do Braca i Korcule... ...nasa ljudska muzka... Le glej da se pocajtas... se en mesec in prihajamo na svinjarije... in refosk...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:34:38
|
|
|
|
blaža
|
no Blaž tudi lepo spančka prvo rundo. zato pa jaz lahko tle klepetam. Matija se pa igra v sobici. Sem ga pustila doma, pa še jutri bo, pol gre pa za en teden na smučanje. Tako, da bo res imel dolge počitnice.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:36:28
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase Slovenija do Braca i Korcule... ...nasa ljudska muzka... Le glej da se pocajtas... se en mesec in prihajamo na svinjarije... in refosk... zdej kos em vaju brala, sem se spomnila, ko smo šli z paga, ponoči so ble neke dalmatinske in jaz in moj sva pela : Trla baba lan JUH! Ma sva se nasmejala, je pa pav pasalo malo take muzike poslušat.
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:39:31
|
|
|
|
Stipe air force
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase Slovenija do Braca i Korcule... ...nasa ljudska muzka... Le glej da se pocajtas... se en mesec in prihajamo na svinjarije... in refosk... zdej kos em vaju brala, sem se spomnila, ko smo šli z paga, ponoči so ble neke dalmatinske in jaz in moj sva pela : Trla baba lan JUH! Ma sva se nasmejala, je pa pav pasalo malo take muzike poslušat. ma, ta ti je lih dalmatinska...
|
|
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:39:35
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase Slovenija do Braca i Korcule... ...nasa ljudska muzka... Le glej da se pocajtas... se en mesec in prihajamo na svinjarije... in refosk... do takrat bom pa jaz iber zdrava... komi čakam, da pridete na svinjarijo in torto. pa našu muiku navijemo in fešta od zore domraka moram pohvalit mojo mio. JE zdej lepo vzela ano in sta šli v obo se igrat, da mama lahko malo počiva. Zlati moj otrok
|
|
RE: Februarski sončki - 9. del 22.1.2009 9:41:45
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Stipe air force IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 stipe, Mia je bila tudi tako pridna kot Ana. In so mi vsi govorili, da drugi otrok ne bo isti... In res jih, takih imaš lahko 10. stipe, zdej poslušam, pisme naših dalmatinaca No pa sem tudi jaz zakuhala. Vročina je sicer 37,2. glih taprava za zaj****. ZDej bom pa kuhala čaj še zase Slovenija do Braca i Korcule... ...nasa ljudska muzka... Le glej da se pocajtas... se en mesec in prihajamo na svinjarije... in refosk... zdej kos em vaju brala, sem se spomnila, ko smo šli z paga, ponoči so ble neke dalmatinske in jaz in moj sva pela : Trla baba lan JUH! Ma sva se nasmejala, je pa pav pasalo malo take muzike poslušat. ta je bolj slavonska.... miva s stipetom noriva za "Moj lipi anđele, cesarica, ti si mi u krvi, crna ženo najlipša si znaj....""""
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.