|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 19.1.2009 9:47:39
|
|
|
|
Jančika_
|
Dobro jutro. Evo, jaz sem skuhana, ponoči sem se pošteno spotila, tako da gre na bolje. Zbudila sem se brez vročine, ampak sem morala menjat posteljnino, ker je bilo vse mokro, pa sem od hudega spet zakuhala . Mavo, tule ti kopiram, kar sem napisala na enem drugem forumu: Torej recimo zajtrk: polnozrnati kruh lahko kombiniraš z marmelado brez sladkorja (ali slajeno samo s fruktozo). Jaz ga pogosto jem s surovim korenčkom in olivami, kadar mi ni do sladkega. Ali pa s kruhom ješ navadni lahek jogurt. Pri mleku in jogurtu je treba edino pazit, da tega ne ješ prevelike količine, primerna sta recimo dva jogurta ali dva kozarca mleka na dan (neka fora z inzulinskim indeksom, ki je pa tudi ni treba ravno poznat). Seveda se lahko za zajtrk je tudi beljakovinski obrok, recimo kakšne klobase in sir, zraven pa kakšna paprika ali kaj takega. Za OH obrok lahko recimo ješ pz testenine ali pz kuskus z raznoraznimi zelenjavnimi omakami, jaz včasih naredim pico, seveda brez sira, samo z zelenjavo. Paziti je treba edino na to, da ne daš preveč maščob. Olivno olje v normalnih količinah je OK.S kašami si nisem prijateljica, tako da niti ne vem, katere so priporočljive. Beljakovinski obrok je sploh za mesojedke mala malca. Meso na tak ali drugačen način, samo brez panade in podmeta iz moke. Zraven pa zelenjava in solata in nič krompirja ali testenin. Jaz mesa ne jem, tako da imam večinoma ribe, tofu in jajca. Pa ogromno zelenjave. Za poobedek lahko ješ sir, malo mastno skuto (tudi z malo marmelade bs) ali čokolado z nad 70% kakava. Aja, zjutraj je treba (oz. je priporočljivo) na tešče spit sveže stisnjen sok citrusov in/ali pojesti kako sadje. Šele 15 minut kasneje sledi zajtrk. Za večerjo se lahko je podobno kot za kosilo, pač mogoče manj in ne prepozno. Lahko ješ tudi samo sadje za večerjo, jaz ga pogosto, ker sem še sita od kosila. Zraven včasih jem pistacije, ker mi noro paše kombinacija okusa mandarin in pistacij. Čar tega načina je za moj okus v tem, da nisi res nikoli lačen. V bistvu NE SMEŠ biti lačen. Vsakič se najem do sitega, imam redne obroke (ne smeš jih spuščati, ker telo začne skladiščiti, ko dobi premalo hrane). Pa po takem obroku nisi nikoli nažrt do slabosti, nobene napihnjenosti ni, prebava je redna. Skratka jaz sem pogruntala, da mi Monti zelo ustreza in se ga držim že dolgo in nimam namena tega spreminjati, ker se tako neprimerno boljše počutim. Skuštrana, za ta mesec ti dam voljno za navijanje. Jebeš 32-dnevni ciklus, če dobiš menstruacijo na 27 dan .
|
|
|