Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:22:05
|
|
|
|
yania
|
Felix- spraševala si me nekaj glede tosame, ane...nisem ti nič javila, ker nisem našla računa, zato nimam pojma koliko je kaj stalo....kdaj pa je odprto pa tudi ne vem...no sej zdej si že poštimala... glede LANOLINA pa sem ga tudi v lekarni nabavila, pa piše, da se namaže bradavico pred in po dojenju, pa da ni potrebno izpirat....da ni nekega okusa...zdej pa ne vem no..no itak, ne smeš umivat dojke, samo ko greš pod tuš, drugače, pa pravijo da je boljše da čistiš to kar tako , da malo mleka stisneš in obrišeš....ja ker voda izsuši, a ne...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:24:51
|
|
|
|
yania
|
Pupa,jaz sem na RR prebrala, samo kak teden nazaj, da zdej se pa začnejo vezi tam okrog mehčat, pa medenica širiti in to, mislim da je bilo to za 31.teden...nisem ziher, kot priprava na porod, zato ne skrbi, vse bo uredu,,,, preberi si malo no...tam kjer je nos.koledar po tednih, kako je z mamo po tednih...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:35:43
|
|
|
|
Pupa7
|
nina00 in yania hvala za odgovor, zdaj grem spet vse brat, ker zmer vse pozabim je pa boljše če pr mir ležim
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:38:40
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania glede LANOLINA pa sem ga tudi v lekarni nabavila, pa piše, da se namaže bradavico pred in po dojenju, pa da ni potrebno izpirat....da ni nekega okusa...zdej pa ne vem no..no itak, ne smeš umivat dojke, samo ko greš pod tuš, drugače, pa pravijo da je boljše da čistiš to kar tako , da malo mleka stisneš in obrišeš....ja ker voda izsuši, a ne... DAN yania glede prsin lanolina si čist prov napisala, sploh pa milo izsuši šebol
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:41:53
|
|
|
|
Pupa7
|
ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:43:40
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 vprašanje: ali ima katera občutek, da ji močno pritiska dol, "občutek kot da bo zdaj zdaj padel ven" in jo poleg tega zelo boli sramna kost in vezi? V prvi nosečnosti večkrat. Posebno, če sem malo več hodila. Po počitku je bilo navadno boljše. Sedaj me pa zaenkrat le vezi okoli sramne kosti bolijo. skrbi me zato, ker več ali manj skoz počivam, danes pa se mi to dogaja odkar sem vstala in že ponoči ko sem se obračala v postelji... zdaj lepo ležim in občutek "tiščanja dol" je izginu, boli pa me še vedno, sam da se premaknem... no ja bo že boljše ane Verjetno te bolijo vezi, ki se raztegujejo in pripravljajo na porod ja verjetno je to, počitek, pa bo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:44:35
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 vprašanje: ali ima katera občutek, da ji močno pritiska dol, "občutek kot da bo zdaj zdaj padel ven" in jo poleg tega zelo boli sramna kost in vezi? V prvi nosečnosti večkrat. Posebno, če sem malo več hodila. Po počitku je bilo navadno boljše. Sedaj me pa zaenkrat le vezi okoli sramne kosti bolijo. skrbi me zato, ker več ali manj skoz počivam, danes pa se mi to dogaja odkar sem vstala in že ponoči ko sem se obračala v postelji... zdaj lepo ležim in občutek "tiščanja dol" je izginu, boli pa me še vedno, sam da se premaknem... no ja bo že boljše ane Verjetno te bolijo vezi, ki se raztegujejo in pripravljajo na porod ja verjetno je to, počitek, pa bo delam na tem
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 13:53:35
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas ja pupa, prov počasi. Drugač pa sm kr nekako, razen tega, da je sestra pri zdravniku mi zmutila pa ni poslala papirje na komisijo za bolniško, in me je že direktor včeraj klical pa me napizdu ko , sem tulila ko zmaj, me je moj komal pomeru, pol je pa še on bluzu da ga bo napizdu, sem ga komaj prepričala, ker pol bi bila cela štala, js sem pa kriva ker sem očeta poslala da ji je nesel papirje, ko pa sama nesmem okol vandrat. Sej se je opravičla, upam da bo v ponedeljek vse zrihtano.upam
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:00:29
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas ja pupa, prov počasi. Drugač pa sm kr nekako, razen tega, da je sestra pri zdravniku mi zmutila pa ni poslala papirje na komisijo za bolniško, in me je že direktor včeraj klical pa me napizdu ko , sem tulila ko zmaj, me je moj komal pomeru, pol je pa še on bluzu da ga bo napizdu, sem ga komaj prepričala, ker pol bi bila cela štala, js sem pa kriva ker sem očeta poslala da ji je nesel papirje, ko pa sama nesmem okol vandrat. Sej se je opravičla, upam da bo v ponedeljek vse zrihtano.upam bošček , je pa tud kreten tale šef da se gre tko dret... pa smotana sestra... no glavno da se bo vse uredilo in se tudi bo!!! ti pa lepo odmisli te stvari, pa se sprosti pa bo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:02:34
|
|
|
|
Nina00
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas ja pupa, prov počasi. Drugač pa sm kr nekako, razen tega, da je sestra pri zdravniku mi zmutila pa ni poslala papirje na komisijo za bolniško, in me je že direktor včeraj klical pa me napizdu ko , sem tulila ko zmaj, me je moj komal pomeru, pol je pa še on bluzu da ga bo napizdu, sem ga komaj prepričala, ker pol bi bila cela štala, js sem pa kriva ker sem očeta poslala da ji je nesel papirje, ko pa sama nesmem okol vandrat. Sej se je opravičla, upam da bo v ponedeljek vse zrihtano.upam Se probaj čim manj sekirat. Se bo že uredilo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:10:44
|
|
|
|
čebeica maja
|
Mihcu pa je ustnica bolš (v sredo je pov), sm mu kr neki not visi stran , verjetn bi moral jit takrat k zdravniku tasa hvala za pike Je pa tud ratal mali vragec, cist se je spremenu, včasih kr neveva z možem kaj bi, npr. danes ni hotel kosila jest pa sva ga dala kr lačnega spat, v eni uri je eno žlico pojel, skakal-norel pa tako, da joj. Sesliš kruto, nasilo pa nemoreš nič, se prec začne dret, takrat pa itak da nebo nič. Bomo videli ča bo malcal. Pa to ni vse. Me kr stisne kako bom pol sama sfolgala ko bo še , če nebom mogla bo moral pa v vrtec, bo videl tam kaj je red.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:12:47
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas ja pupa, prov počasi. Drugač pa sm kr nekako, razen tega, da je sestra pri zdravniku mi zmutila pa ni poslala papirje na komisijo za bolniško, in me je že direktor včeraj klical pa me napizdu ko , sem tulila ko zmaj, me je moj komal pomeru, pol je pa še on bluzu da ga bo napizdu, sem ga komaj prepričala, ker pol bi bila cela štala, js sem pa kriva ker sem očeta poslala da ji je nesel papirje, ko pa sama nesmem okol vandrat. Sej se je opravičla, upam da bo v ponedeljek vse zrihtano.upam bošček , je pa tud kreten tale šef da se gre tko dret... pa smotana sestra... no glavno da se bo vse uredilo in se tudi bo!!! ti pa lepo odmisli te stvari, pa se sprosti pa bo ja sej danes sem že bolš
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:16:58
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 ooo čebeica, kako si kaj? bova počas lahko začele že odštevat ane ampak prov počas ja pupa, prov počasi. Drugač pa sm kr nekako, razen tega, da je sestra pri zdravniku mi zmutila pa ni poslala papirje na komisijo za bolniško, in me je že direktor včeraj klical pa me napizdu ko , sem tulila ko zmaj, me je moj komal pomeru, pol je pa še on bluzu da ga bo napizdu, sem ga komaj prepričala, ker pol bi bila cela štala, js sem pa kriva ker sem očeta poslala da ji je nesel papirje, ko pa sama nesmem okol vandrat. Sej se je opravičla, upam da bo v ponedeljek vse zrihtano.upam Se probaj čim manj sekirat. Se bo že uredilo. Hvala, ma sej sem vajena direktorja, te napizdi čis brez veze, pol se moraš pa ti njemu opravičevat, je velik , sm mene vse to še bol prizadane kot druge, zdej pa še bol, ma sej škoda besed.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:21:47
|
|
|
|
1hruška
|
Živjo punce! Kako ste? Se moram pohvalt, da sva dans dobila, oz. kupila voziček! Itak sem ga mogla takoj sestavt.. Zdej ga moram pa razstavt, da gre za en mesec ali dva v klet, ker v stanvanju ni placa . Komi že čakam, da bo v njem ena mala štručka . A je katera od vas tut slišala, da se je dobro že zdaj mazat z lanolinom, da se bradavice bolj utrdijo?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:26:53
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška Živjo punce! Kako ste? Se moram pohvalt, da sva dans dobila, oz. kupila voziček! Itak sem ga mogla takoj sestavt.. Zdej ga moram pa razstavt, da gre za en mesec ali dva v klet, ker v stanvanju ni placa . Komi že čakam, da bo v njem ena mala štručka . A je katera od vas tut slišala, da se je dobro že zdaj mazat z lanolinom, da se bradavice bolj utrdijo? hitro poslikaj, da vidmo vaše prevozno sredstvo glede lanolina pa tega še nisem slišala, sigurn pa škodit ne more
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 14:31:29
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: 1hruška Živjo punce! Kako ste? Se moram pohvalt, da sva dans dobila, oz. kupila voziček! Itak sem ga mogla takoj sestavt.. Zdej ga moram pa razstavt, da gre za en mesec ali dva v klet, ker v stanvanju ni placa . Komi že čakam, da bo v njem ena mala štručka . A je katera od vas tut slišala, da se je dobro že zdaj mazat z lanolinom, da se bradavice bolj utrdijo? Čestitke za voziček Za mazanje sem slišala nek, sm nevem če je smiselno prej, jaz sem prvič začela po parih podojih mazat, zdej bom pa prec ko bom utegnila po porodu.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:20:57
|
|
|
|
felix7
|
dober dan evo mene, da se pofočkam, že cel dan neki skačem po hiši in pospravljam. Ne boste verjele, celo smrekico sem podrla sem točno en teden prosila moža, naj gre na podstrešje po škatle, pa je vedno rekel: "ja, ja, boš dobila". No, ko sem pa zagrozila, da bom sama zlezla na podstrešje, je pa takoj šel pupa, ti pa lepo miruj in počivaj, da ne bo preveč bolelo. Sicer pa... noseča si, a veš? In vse takšne tegobe pridejo s tem. spps, strije pa ja morjo bit, da te bodo še kasneje spominjale na teh lepih 9 mesecev Nič se ne sekiraj, če so nam namenjene, pa naj bodo. kje se pa tasa skriva? se mi zdi, da nisem nobenega njenega posta zasledila danes (al sem spet kaj zabluzila?). yaniša, nič hudega za Tosamo, smo že zrihtal. Se mi je pa kar smejalo, ko sem bila potem še v BC, v Mullerju in Tušu, pa so bili povsod identični izdelki kar precej dražji.
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:22:11
|
|
|
|
tasa_m
|
dober dan, kako smo? jaz sem že od 9h po terenu sem bla na nogometnem turnirju, ker je moj bruder igral. Sva z tamalo tak navijali da je bla kr groza. So me vsi tak gledali koda še niso videli nobene nosečke No, mogoče še niso videli nobene nosečke, katera je tak glasno navijala za ekippo svojega brudera Je bila naša tamala kar aktivna ampak ona z brcanjem (mu je pomagala ampak ). Brala vas nisem nič za nazaj ker priznam da se mi res ne da.. mogoče še bom, tak da raje nebom nič komentirala..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:24:02
|
|
|
|
felix7
|
hruška, čestitke za voziček čebeica, ti se pa ne sekiraj zaradi šefa, njegov problem, če se ne zna kulturno pogovarjat aja, midva greva ob 17h še na en rojstni dan, tako da ne vem točno, če bom zvečer še kaj z vami. Odvisno, kdaj se bom naveličala tam viset
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:24:52
|
|
|
|
felix7
|
no, glede na to, da imam monologe, grem pa malo zalegnt pred tv
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:25:15
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 vprašanje: ali ima katera občutek, da ji močno pritiska dol, "občutek kot da bo zdaj zdaj padel ven" in jo poleg tega zelo boli sramna kost in vezi? Ja, predvsem kadar sem veliko na nogah kakor danes. Imam občutek, kot da ena velika kepa pritiska spodaj in hoče ven. Ful zoprno, zato danes samo še počivam. Pupa, kako sta se imela včeraj zvečer? Sta šla kaj ven?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:25:27
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja Mihcu pa je ustnica bolš (v sredo je pov), sm mu kr neki not visi stran , verjetn bi moral jit takrat k zdravniku tasa hvala za pike Je pa tud ratal mali vragec, cist se je spremenu, včasih kr neveva z možem kaj bi, npr. danes ni hotel kosila jest pa sva ga dala kr lačnega spat, v eni uri je eno žlico pojel, skakal-norel pa tako, da joj. Sesliš kruto, nasilo pa nemoreš nič, se prec začne dret, takrat pa itak da nebo nič. Bomo videli ča bo malcal. Pa to ni vse. Me kr stisne kako bom pol sama sfolgala ko bo še , če nebom mogla bo moral pa v vrtec, bo videl tam kaj je red. Koliko je pa star tvoj Mihec? Tole me namreč precej spominja na našo Tijo. Stara je 2 leti in postala je pravi mali lumpek. Trma da je joj!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:28:23
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Koliko je pa star tvoj Mihec? Tole me namreč precej spominja na našo Tijo. Stara je 2 leti in postala je pravi mali lumpek. Trma da je joj!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:28:32
|
|
|
|
Najaa
|
No, primorke smo se dobile. Žal mamaM ni mogla, pa drugič. Bile smo spet v zasedbi jjasna, piruri in jaz. Pa Tija seveda, ki je pokazala kakšna trma je postala. In še ena mala zelo kjut punčka Lana. Tako zelo je pridna, da naš mali še bolj pride do izraza. Lanolin - ni se treba z ničemer mazat pred porodom, res ne. Mati narava poskrbi, da je ko se otrok rodi vse pripravljeno za dojenje. Ali pa tisto, ko se nekatere z brisačo otirajo... Ni treba, sam brez veze vas bo bolelo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 -4.del 17.1.2009 15:29:10
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Koliko je pa star tvoj Mihec? Tole me namreč precej spominja na našo Tijo. Stara je 2 leti in postala je pravi mali lumpek. Trma da je joj! Se ti fajn zdi? počakaj 2 leti, se bom jaz tebi smejala!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?