MetiLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi* IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: blaža Ampak je pa res treba na začetku take razvade- če so sploh razvade zatret, ki pol jhe še 100x težje. vem iz iskušenj, da kar sem ga posračkala z možem pri Matiji, sva se pol še enkrat tolko matrala, da sva popravla. Vsaka razvada naju je lopnila po glavi. Jaz sem tudi takega mnenja, ampak na žalost ne mislijo vsi enako . Jaz lahko za svoje otroke rečem, da nobeden ni trpel zaradi tega, sta pa oba hitro ugotovila, da ponoči ne bo igranja in miganja, da bomo ponoči le spali. Saj Anaja se kdaj tudi zbudi, ampak tudi zaspi nazaj. HB! Drugače pa itata, mislim da si že od vsega začetka naredila napako, ker si mu dovolila, da se gresta njegove igrice. V knjigi NEGA MATERE IN OTROKA je lepo napisan postopek, kako ravnati, če otrok noče zaspati ali pa če se zbuja. V njej priporočajo,da če otrok joka, hodiš k njemu, pa ga pokriješ in odideš, pa če ne zaleže, spet prideš nazaj pa ga pobožaš.... dokler ne skuži, da je čas za spanje. Če se fajn razjoče, ga tudi vzameš ven, pa ga pocrkljaš, ampak potem spet nazaj v posteljico in greš ven. Na žalost tako je in pri tem je treba vztrajat. Če pa otrok ne sme nič pojokat, potem so pač kasneje noči porazne. Je pa res tudi vsak otrok svoja osebnost in pri tem ne moreš dva primerjat. hja, teoretično to vem in se čist strinjam s tem. no ampak mi smo imeli res zahtevno tole našo žano, prve 3 mesece je imela ful krče, do polnoči pa od osmih zvečer je pretulila, NE samo prejokala....in kaj čes s takim otrokom kokr da ga nosiš, pa cartaš ker se ti smili, pa mu probaš mal olajšat.....pa še v sobo od anžeja, kjer je posteljica, je pol po 4 mesecu nisem mogla dat zvečer, ker je jokala, da se ni še on zbudil.......no in tako smo se mi tako razvadili kokr smo se, ker takrat jo je EDINO ziza pomirila, ČIST NIČ drugega....in velikokrat je tako tudi zdaj.....čeprav smo zdaj ponoči prešle iz zize na nošenje....nekaj je........je pa še vedno ne morem zvečer dat v postlco in odit, ker itak tuli in zbudi anžeja.....in kaj naj????? jaz nimam ideje. ravno včeraj sva dala anžeja pol kar v spalnico spat, žano pa v postlco....pa je blo tako dretje da joj, pa vsakič ko sem k njej prišla in spet odšla še hujš.....se je mala že kar tresla od ihte, krokodilje solze tekle.....mah nimam srca jo pustit, res, čeprav vem, da mogoče drugač ne bo šlo, da jo navadimo enga reda, da bi sama zaspala v svoji postli. na koncu mi je zaspala v naročju...pa še 2x sem jo mogla dvignit, ker se je pri odlaganju zbudila.....tako da ITATA, jaz te 100% razumem, ker smo mi na istem, edino teh dolgih obdobij budnosti sredi noči ponavadi zdaj več nima. Upam in želim si da nam vsem, ki imamo take živčke ponoči to obdobje hitro mine. Pod vse tole se moram tud jaz podpisat Jencili, jaz sem bla tud pridna in sem odgovorila na anketo Pina ali pa Blaža, mi lahko prosim še enkrat napišeta ta recept za torto (biskvit)? HVALAAAA Kaj se neki menite o skupnem praznovanju, mi lahko katera pove, ker nimam časa tolk nazaj brat ... Jaz tud ne prenesem rozin, sej se spomnite med nosečnostjo, ko smo o tem klepetale Mlavla, mene okus pinjol spominja na avokado zlo podoben mi je tud indijski orešček, so pa pinjole velike kot kak rižek, mogoče malo večje. ah, ti zobki našga zgornje enke matrajo že cel mesec, zdej so pa na koncu ... par dni nazaj je tud Janez enkrat bruhnil v loku, pa mi ni blo jasno zakaj ... sva se mogla oba komplet preoblečt joj če bo za vsak zob tako, smo ga naje**** ker imamo šele dva