Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:20:49
|
|
|
|
corti
|
Zgleda da bo res treba potem hranit...zdaj mi je pojedla 100, ko ponavadi 200 Ja ni kaj talle mamo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:25:12
|
|
|
|
maja_sunny
|
kako je pa s cuclji, flaškami, dudami Js cuclje kr vržem. Sej zadeva ni tolk draga. Sem ugotovila, da ko se sterilizirajo dude so še vedno rahlo mastne od mleka. Flaške pa daš v pomivalni in je OK za naprej.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:28:41
|
|
|
|
afnica mala
|
Barbara33- Nega dojenčka in malčka- sem si jo malo izposodila v knjižnici, mogoče bi morala kakšno nabavit, pa ne vem katero; saj men je tud patronažna in na mat. rekli, da od zinaj navznoter- no, še dobro, da sem zjutraj to naredila in ne kot v knjigi piše
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:40:30
|
|
|
|
Tejčika29
|
Hojla, eto, mi smo iz razvojne in sem ful vesela. Alina lepo pridobiva, ima 4.300g in je dolga 56,5 cm. Naredi vse kar je potrebno za dojenčka pri danes točno treh mesecih. Pregledala je reflekse, sledljivost, gibčnost, pokazali so nam pravilno pestovanje in rekli da naj bo poleg tega da je v ležalniku tudi kar na tleh, da se lahko giba tudi z rito in ne samo z rokami in nogami. Naša sicer noče biti v super lepem igralnem centru, jo bomo pa začeli malo navajati. Sedaj bomo imeli samo preglede na 3 do 4 mesece. Jupi, samo da je vse ok in da se normalno razvija. Najbolj strah me je bilo, da ne pridobiva dovolj. Zdaj vas grem malo prebrat. Pri nas je kar nekaj snega, je pa sedaj jasno, po tleh pa polno brozge in bom spet tiščala voziček in topila zadnje 3 kg ki so mi ostali .
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:41:33
|
|
|
|
vianne
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja_sunny Dobro jutro. Madona, me ni 1 dan pa so 3 nove strani. Z Arlanom sva imela borbe za hranjenje. Kr ni hotu jest. Sva poskusila 3 luknje pa se mu je zaletelo in potem pri naslednjem obroku sploh ni hotel flaše. Sva ga pa na foro dobila. Dudo ima rad in prvo duda, potem sva pa hitr zamenjala in je šlo. Samo je pa velika razlika - prej je pojedel 180 ml včerej 100, 110 in 60 ml. Sem bila že v skrbeh. Pa še kakat ni hotel. No danes je bolje, zjutraj sva pojedla 150 ml in takoj je kakal. V Velenju imamo pa tolk snega, bi bilo super če bi že hodil. Bi ga zapakirala v kombinezon in buce pa bi se šla valat po snegu. A si mu že začela dajati Oleovit D3 ... ker moj je isto začel delati že pri Plivit D3. Meni je pojedel od 140-160 ml po doziranju kapljic pa vedno manj, pa jok med hranjenjem, na koncu sem mu samo flaškico pokazala pa se je začel jokat. Kot, da bi se jo bal. Pa tudi zaprtje nas je mučilo. Da o krčkih ne govorim. Sedaj pri Oleovitu D3 je bilo s hranjenjem bolje vendar je cucelj kar nekam čudno vlačil po ustih in občasno tudi jok. Kot da ni lačen ... ne vem. No in kot sem napisala sem opazila spremembo razpoloženja: pravi tečko, veliko joka, razdražen, žalostne učke ... sedaj smo brez kapljic že dva dni. včeraj je bil že boljši ... bomo videli kako bo danes.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:43:10
|
|
|
|
Lucka1
|
Barbara33 - kam pa bosta hodili na telovadbo s kolegico? A vključuje s sabo, al jih pustita doma? Čeprav potem verjetni itak nima smisla telovadba - Jaz zaenkrat plavam in občasno doma naredim malo pilatesa....nekak nikoli ne vem, kolk je prevec, da ne bi izgubila mleka, pa da bi vseeno kondicijo ohranjala in dobivala....sploh ker kmal načrtujemo še enega , pa ne bi rada se potem čisto razlezla - pravijo v drugo si bolj okrogel?? kake so vaše izkušnje, tiste ki imate več ? Je pa res, da se je meni do 6-7 meseca komaj kaj opazilo, da sem noseča, pa tudi proti koncu nekateri niso mogli verjet, da sem že za rodit - ko bi vsaj tudi v drugo tako.....no, seveda ko bi vsaj v drugo kakorkoli, samo da bo v drugo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:44:59
|
|
|
|
Lucka1
|
pa UZIVAJTE VSE TISTE, ki ste ravno na poti na telovadbo al pa že tam....če se prav spomnim, jo imate dans ob 10h - GO GO GO (bo moral bit sloncek ok tud zanavadno telovadbo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 9:46:04
|
|
|
|
vianne
|
Pri nas je pa tak žled in nihče ni prišel posuti, se sploh ne da iz hiše ... sem klicala kar župana kaj si mislijo. No na koncu so prišli s posipanjem ... ne boste verjele ... so posuli sosednjo ulico naše pa nič. Ne vem ali se naj začnem smejat ali jokat.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 10:51:45
|
|
|
|
maja_sunny
|
Kašice - Laknerš full hvala tudi zame je to bilo koristno. Pa ti si super! Mandek - biti na svojem je kot bi se na novo rodil. timnala - no po tvojem prispevku sem pa še bolj v skrbeh. Mislim tole... Jolly123 - naš tudi prav fino prdi, še posebej med tem ko je. Prav jak. Sem pa poskusila držanje v lunici po tem ko pojeva in je bila full razlika. Nič ni polival in še kakal je po hranjenju. PikicaStonoga - jaz bom otroške doklade tudi dobila za nazaj, ker sem šele 2 meseca po rojstvu dala vlogo. Zato. Drugače pa mislim, da prihajajo za tekoči mesec. Kolk dober da delate hiško, je res tolk boljš za otroka. evelin - babi in dedi sta tudi našemu malčku odprla račun, tako da bo nekej. Drugače pa imava vsak svoj varčevalni račun + zavarovanje (zelo podobno kot Pšemek). afnica mala - tile naši veliki otroci. Moj se tudi komaj sam zbudi. Vedno moram preverit ali je res vstal. sončnica 24 - hvala za link Dream - za enkrat jim je tako ali tako zanimivo samo to, da je čim bolj pisano in da cingla. Jih bomo kasneje naučili kakšne so prave barve. Žalostno je samo, da bo živali spoznal v živalskem vrtu. In ja Arlan je prvič ko smo potegnili ježka imel grozno velike učke, je že hotel jokat, ampak je zdej ok. corti - danci imajo to že narejeno. Vse toplovode imajo speljane pod cestami. Kje smo še mi? Mislim, da bi se država sesula če bi kir v naprej mislu. vianne - danes je 2 dan z Oliovit pa mi je nekam sumljiv. Kr neki joka. Ne vem če ne bom nehala za 2 dni z vsem pa bomo potem videli.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 11:08:05
|
|
|
|
suzy124
|
Dober dan Danes je pa bila malo boljša noč , zdaj pa spet spi. Sem se prej šla mal ven razgibat in sem pucala sneg, ki ga je ful, babici pa sem pustila v varstvu. Za vneto učko je men tud P svetovala naj kr svoj mleko stisnem kaplico ali dve v učko, ampak tisto mleko na začetku, ko je bolj vodeno. Mojmu je to pomagal že po enem dnevu in je mel ful gnojno oko. čao
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 11:37:57
|
|
|
|
alis
|
Mene pa zanima, kdaj so vaši otročički začeli "pasti kravce". Naša je stara dva meseca in pol in se niti približno noče postaviti na roke. Samo leži na trebuhu, malo obrča glavno - uglavnem direkt v jogi, da komaj diha - iz izteguje jezik. Vse hoče polizat, imam skoz čist mokre majce, če jo imam v naročju. Zdnjič je ena od vas pisala, da njena skoz gloda miško, ki jo ima na roki. Sem jo šla tudi jaz kupit v Pikapolonico in morem rečt, da ji je ta igrača še najbolj zanimiva doslej. Miška ima že čist moker nosek
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 11:41:26
|
|
|
|
sončnica24
|
Hojla se še jaz malce oglasim, sedaj spimo upam da en čas, ponoči je bilo bolj tako ga dam ob pol enajstih spat, se ob enajstih zbudi in roko v usta čez 10 min pa jok, pa ni bil lačen očitno mu je bilo dolg čas. Zaspi ok. pol dvanajstih ob treh začne spet jokat ga dam malce k sebi in oba skupaj zaspima do pol šestih se najema in sma potem potegnila do devetih. Tako da dokaj dobra noč, čeprav sem bila navajena že na boljše. Zdaj pa tuhtam če ga te plenice za široko povijanje motijo, tako da ga danes ne bom s temi povila zvečer pa bomo videli kaj bo. Drugače pa pri nas tudi sneg, sem ga še včeraj malce metala je prav pasalo.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 11:46:51
|
|
|
|
Barbara33
|
Lucka: ja obvezno mora biti s pokovčkom - si moram pa še malo ogledati na netu kam in kdaj - en teden imam še časa, potem pa akcija - bom sporočila, kako je s tem dodajanje čaja: madona, a vse dodajate čaj - midve se 2 x na dan dojiva, ostalo dodajava - sem se čist zasekirala, ker jaz ji ga nisem dajala - če ga dodajate, ali ga kaj sladkate - jaz sem proti temu, a ko sem ji ga dajala zaradi krčkov ga ni hotela ravno piti, pa mi je tašča svetovala naj ga malo sladkam, vendar jo nebi rada navadila na to alis: nič zato, vsak teden se pozna - naša se je stalno dvigovala, ko je bila na hrbtu, kravic pa ni hotela past - pa probam čez en teden jih pa tako pase, da se skoraj prelomi - stara je 3 M in 4 dni
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 12:01:00
|
|
|
|
Lucka1
|
barbara33 - jaz ne dodajam čaja - imam ga skuhanega in ko mu dam D3 kapljice na žličko, dam še par kapljic čaja zraven in ko to pogoltne, mu dam še 3-4 požirke čaja za poplaknit. In to je to. Ga je pa mami 2x čuvala in takrat mu je pa dala mal več, ker saj veš "ko smo bili mi majhni, se je dojenčkom dajalo čaj" in ne more iz svoje kože Pravi, da se ji je zdel žejen in m je dala .
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 12:01:55
|
|
|
|
Lucka1
|
aja - ga pa ne sladkam Naredila sem 1x fajn sladkega samo, ko par dni ni šel kakat, pa je bilo potem kmalu "sranja" za cel teden nazaj in naprej
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 12:01:57
|
|
|
|
taly82
|
IZVIRNO SPOROČILO: alis Mene pa zanima, kdaj so vaši otročički začeli "pasti kravce". Naša je stara dva meseca in pol in se niti približno noče postaviti na roke. Samo leži na trebuhu, malo obrča glavno - uglavnem direkt v jogi, da komaj diha - iz izteguje jezik. Vse hoče polizat, imam skoz čist mokre majce, če jo imam v naročju. Pri nas je isto, tudi kaj preveč ne dviguje glave..včasih celo zaspi..toliko o pasenju kravic potem je pa tudi star dva meseca in pol.. tudi jaz sem se spraševala ali kaj delam narobe, da se ne postavlja na rokice, samo baje, da nekateri prej drugi kasneje..ni nič narobe meni je pediatrinja rekla, naj ga na previjalni vsakič, ko ga previjem obrnem za 5-10 minut na trebušček, da se navadi, pa to delam in ni nič bo že ko bo čas
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 12:25:02
|
|
|
|
Anonimen
|
O kako hitro pišete, vas komaj berem. Lučka1 že drugega načtuješ? No midva ga nisva in sem nenačrtovano zanosila ko je bila prva stara 5 mesecev, poleg tega sem samo dojila?! Pri drugem nisem bila nič bolj okrogla, res sem se zredila za tri kg več kot pri prvi, sem pa imela manjši trebuh. Pravjo da se ti trebušček hitreje pozna, pri meni se je trebušček poznal v 20 tednu pri prvi pa malo kasneje, nekje v 25 tednu. Sem imela pa malo problemov ker sem tako hitro zanosila. Je pa super ker se bosta lahko skupaj igrala in ni ljubosumja. Naš pri 2 mesecih in pol že nekaj časa pase kravice?! Je pa že od rojstva držal glavo pokonci. Čisto odvisno od otroka. Barbara33 jaz čaja ne dodajam ker polno dojim in s emi ne zdi potrebe. Če pa dodajaš pa moraš tudi čaj dajat.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 13:13:30
|
|
|
|
Dream
|
Čaja mu ne dajem redno vsak dan, temveč po potrebi. Včasih ga hoče piti, včasih noče, čisto odvisno. Če je žejen bo spil vse, pa ni važno, a je kej sladkorja ali ne. Načeloma mu dajem brez sladkorja, razen če res ne bi šel kakat kake 3 dni. Je pa tako, da nazadnje ga potem jaz spijem, ker ga Matic noče Kravce je pričel pasti pri približno 2 mesecih in pol, ampak še to ne tako dobro. Kar naprej je hotel jesti, ker je mislil, da je podlaga za polizat in pojest Je pa P rekla, da je treba ročice čisto pred njega stegniti, da se potem lepo dvigne. Je na sistematskem naredil s 5
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 13:33:47
|
|
|
|
janja 27
|
ojla mi smo s posvetovalnice in mal pohajanja po trgovinah je bil moj doma tko da je šel z nami v glavnem vse je ok ,najprej smo meli metko čez, težka 6400 g velika 61 cm, glavca 40, vse ok velika 3 mesece stara pupa, lih prav je bla mal pikasta zjutraj tko da je P vidla in je sam suha koža sej potem je zginlo čez 1 uro...no v glavnem vse ok, je dobila pikico v stegno in nismo nič pojokali k smo mamo gledali in se smejali se je tud zdravnci in sestram smejala k je pasla kravce potem jih je pa še par stvari povedala z guu in aaa čvekica po mami pol smo imeli pa manco težka 17 kg, velika 96cm obseg glave 50 cm, pritisk ok, vidla je superca tud tiste majhne stvar, narisala mamo (sicer z velikimi nogami in full suho ), narisala krog, križ, edino kvadrat ni bil ok je bil bolj krogu podoben, štela kocke do 5, naredila stolp iz 10 kock, potem jo je vprašala kaj naredi če je lačna in če jo zebe pa se je manca odločla da je blo zasdost in gremo domov tko da ji niti htela odgovorit, potem ji je še poslušala srček, pogledala zobke in smo veselo odpeketali domov, moram še v laboratorij odnest blato pa mora dat kri in vodo..no bomo drug teden iz tega diplomirali lučka1 jaz sem se pri obeh nosečnostih enako zredila 9 kg in imela enake trebuhe ..tko da ti kr v akcijo za number 2 se ti pridružujem čepeav sva danes banjico pospravljala pa je moj reku da jo itak ne bomo VEČ rabli pa se nasmehnu zraven....zaščite itak nimam on ne pazi tko da kako je šlo na telovadbi sigurno ste se imele SUPERCA metka se je danes tud zbudila ob 2 h se podojila in zaspala do 7 h pa še takrat sem jo jaz zbudila k smo se mogli odpravit...danes se doji na tri ure tko da upam da bo sedaj tko ostalo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:06:51
|
|
|
|
timnala
|
Heja mamice! Najprej..nisem hotla nobene prestrasit zaradi cepljenja, napisala sem pac podatke, ki jih je dobro vedeti..eno dejstvo je pa najmocnejse - farmacija in zdravstvo sta biznis..in gresta lepo z roko v roki in zato tudi ljudem sibajo zdravila in cepljenja, ceprav niso ravno nujna..tudi primer antibiotika - ta bo zatrl simptome, vzrokov pa ne..za to je pa potrebna malce daljsa obravnava kot 5 minut pri zdravniku in tudi nardit kaksno spremembo, ampak bolj komot je zdravilo vzet.. Danes smo imeli posvetovalnico in je bil nas spet pohvaljen. Lepo napreduje in je pediatrinja rekla, da je razvit za 5 mesecev. Velik je 64 cm in ima 6430 g (ob rojstvu pa 51 cm in 3490g) - dans je sicer ze skor 3,5 meseca star. Lepo je pasel kravice in se smejal pa spet je rekla, da je zelo radoveden. Vse ga je zanimalo, najrajse se pa gleda pri njej v ogledalo maneken mali Dejte mi nekaj povedat prosim..tiste, ki imate posteljico 120x60 - zunanje mere posteljice, kolk so, ker mam jst placa ravno 61 cm pa UPAM, da mi bo sla notr, ker ce ne se bom pozrla Ktere jogije pa mate? Jst sm razmisljala, da bi kupila dormeo, ker bo verjetno ene 2 leti lezal gor pa se potem kaksen bratec ali sestrica in ne bi rada kupla neki slabega..kaksen nasvet prosim. Sva bla pa tud ze zunaj in je prav zanimivo rinit vozicek po tem snegu in plocnikih, ki so al pa niso spluzeni..ma eni so me prav cudno gledali, kaj pocnem v takem zunaj z otrokom. Smo zategli in utrjeni
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:07:43
|
|
|
|
timnala
|
Ups.. 63cm je velik pa 40,5 cm ma obseg glavice
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:14:42
|
|
|
|
janja 27
|
timnala jaz mam posteljico 120 x 60 zunajne mera je počez 67 cm ne vem če boš kje kako dobila da boš spravla v 61 cm ker je sam jogi 60 cm in 1 cm j epremalo za okvir okoli žal midva mava dormeo jogi in tud manca ga ma in sedaj bova tud jupla večjega z amnco dormeo, jaz sem z njimi full zadovoljna
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:15:21
|
|
|
|
janja 27
|
jupla ja jupla bom ja KUPLA
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:16:01
|
|
|
|
janja 27
|
čakam raport iz telovadbe da vidim če so kaj migale
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 15.1.2009 14:25:11
|
|
|
|
Lucka1
|
ja, jaz tud tle "visim"da bi prebrala kako je bilo na telovadbi
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?