mama11
|
Pozdravljene, hvala za odgovore glede mečave - ne vem, kje sem imela v glavi idejo, da naj bi zarasla do 1. leta. Sem ji pa in ji še kapljice dajem kar vsak dan (z izjemo tistega izpada 1,5 meseca v novembru/decembru); vitamini škodit ne morejo, čeprav verjamem, da rahitična zaradi pomanjkanja D3 ne bo. Čestitke Mklks, to je pa ena super krasna novica, ni lepšega kot tisti prvi metuljčki v želodcu, pa vse je še sveže in novo . Pa bravo za odločitev glede dude. Pri nas jo ima za spanje ali kadar je ful tečkasta v avtu, pa sem jo že hotela ukinit, ampak kaj, ko radi spimo Javi, kako gre. Kahlica - imamo eno, ki ima spredaj glavo račke in ročaja (deluje, kot bi sedela na motorju) in jo ima ful rada. Zadnje čase jo dajemo na kahlico bolj pogosto, ker se polula praktično vsakič, kaka pa tudi kar pogosto nanjo. Mora pa dobit še kakšno igračko v roke, da se malo zamoti. Kaka sicer rada gor, ampak ponavadi rabi malo zasebnosti - npr. da jo za kakšno minuto samo pustimo na kahlici v kopalnici. Se pa ne obremenjujem z odpravljanjem plenic, ker je za to tako ali tako poletje najboljša sezona, naši so pa še tako majhni. Mislim, da je ponavadi otrok suh nekje med 2-3 letom starosti, tako da je časa še večkot dovolj. Je pa, vsaj pri naši, najbolj optimalno, da jo damo na kahlico po obroku (baje naj bi se takrat sprožali refleksi za odvajanje). Aja, pa še ena za anekdote - je očija videla stoje lulat in se naslednjič tudi sama vstala v kahli in stoje lulala. Sem skoraj dol padla od smeha - še dobro, da ima kahlo z igralom spredaj, sicer bi imela polulano kopalnico . Danes popoldne gremo malo po razprodajah - sem videla, da imajo v Hoferju spet bodije v akciji, pa bo pupa dobila kakšnega, v HM pa moram po kakšne za novo pupo, ker se spomnim, da so mi bili prve mesece najljubši tisti na preklop, v Hoferju jih pa nimajo. Tiste, ki ste že imele kakšne bolj spomladansko/poletne novorojenčke (moj rok je 20.5.) - kdaj ste jih dale v kratke rokave - pri kakšnih temperaturah? Se mi kar nasmeje, s kakšno grozo sem oblačila mojo pupiko za odhod iz porodnišnice, ko je bilo potrebno konec novembra navleči gor en kup šare, nje pa komaj kaj skupaj Spanje - bom držala pesti, da deca čim prej začnejo bolj konkretno spati. Saj s starostjo se obdobja globokega spanja podaljšujejo in prej ali slej bodo spali celo noč. Je pa še ena stvar, ki sem jo opazila pri naši pupi - če jo kaj čez dan "stravmatizira" (če jo kakšen otroček udari ali da ne dobi kaj, kar si zapiči v glavo, ipd in da ful joka), jo potem med spanjem to preganja in se tudi večkrat zbudi in zahteva dudo. Ajtak WB, povej kako je Tjašu všeč novo stanovanje. Čestitke za zaroko Ninočka in veliko veselja pri načrtovanju poroke.
|