|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
14.1.2009 23:01:52   
Lsica
Lep večerni pozdravček vsem junijkam...

najprej da povem tebi July08, da sem vesela, da si se javila z dobrimi novicami, da je s tvojim dragim vse OK. Se pa tudi ti ne smeš zdaj naprezati namesto njega, čuvaj sebe in svojo bebiko.

Ker imam jaz bolj proti koncu junija rok, še ni nobenih brcik..., še ful časa do takrat. Mam pa 22. pregled, takrat bomo spet videli kako je z malim.

Glede spola sem se zdaj trdno odločila, da ne bom nič vprašala. Bo oblečen v roza in modro...

Me pa matra že kupovanje za dojenčka. Kadar grem v trgovino pasem oči na bodijih, kapicah, nogavičkah. Ker bo to moj prvi dojenček nimam prav veliko pojma koliko obleke rabi, še manj pa kako hitro preraste te zadeve. Od začetka naj bi ga oblačil le v dolge rokave (ker še nima razvite termoregulacije), ampak ko sem jaz gledala te bodije se mi zdijo še preveč debeli, da bi jih kupovala za junij. Pojma nimam.

Prav tako je s plenicami. Zaenkrat sem ful navdušena nad bombažnimi (racman, štorklja, bambinomio, roda...). Moti me le, ker mora potem imeti še tiste prekrivne hlačke- ki so pa PVC. Pa ne vem, kako se bo meni obneslo tole s pranjem (nabiranjem plenic 2-3 dni, da jih bo za stroj). Moram en dan v trgovino, da si jih od blizu ogledam in malo prešlatam. Po drugi strani pa si spet mislim, zakaj za vraga si kompliciram stvari, cena? ekologija? v dobro otroka?

Pohištvo sem že nekaj nagledala, sva se z dragim odločila da kupiva posteljico, ki se jo da spremeniti v otroško (znižati, brez ograje,...), tako da bo za enih 6-7 let. Previjalna mi je pa všeč velika, bom raje vrgla pisalno mizo ven in si nabavila pravo previjalno. Edino za v kopalnico ne vem še kako bom uredila, je relativno majhna...

Ja, načrtujemo s polno paro. Za dojenčka pa nimam še čisto nič. Ker sploh ne vem s čim začeti. Najbrž bom šla v Domžale v Tosamo, da vidim, če majo tam kaj bolj ugodno... Če ma katera kaj več izkušenj na dan z njimi. Prepričana sem, da bodo tudi druge, ki so 1. nosečke vesele vaših izkušenj.

No to naj bi bilo dovolj za zvečer. Se slišimo spet ko bo kaj novega. Do takrat pa uživajte...LP Lsica.

Per aspera ad astra.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
15.1.2009 8:36:03   
Janci F
Dobro jutro, drage souser posted image .

Tudi jaz si že pridno ogledujem kaj vse je potrebno kupiti.
Vozičkov sem pogledala že ogromno in sedaj sploh ne vem katerega bi kupila.
Previjalno mizico imam namen kupit eno večjo, leseno, da bo zdržala par otrok in ne samo enega. Rada bi pa še, da bi lepo pasala skupaj s posteljico. Vem, da malo kompliciram, ampak imam namen potem vsaj še enega otročka in sem mnenja, da je bolje da dam prvič malo več denarja in je potem pri drugem ali celo tretjem še vse lepo.
Za posteljico se pa še nisem popolnoma odločila saj še ne vem ali bo taka, da jo spremenim v mladinsko ali ne. Saj če bo vse po sreči bomo imeli že drugega dojenčka predenj prvi prerase posteljico, ampak to so za sedaj samo najine želje.

Tudi jaz bi bila zelo hvaležna, če bi kakšna mamica napisala spisek kaj vse je pametno kupiti predenj pride dojenček domov.

Jaz sem sedaj spet nazaj na bolniški in imam čas malo raziskovat.

Lep dan vam želim in upam, da vas ni zasnežilo. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
15.1.2009 8:55:58   
bačko
No to je en seznam ki ga imam!

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos
avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x
bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!!
grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.  

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
15.1.2009 9:47:45   
majana79
Bačko, tole je pa super seznam, si bom kar shranila. user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
15.1.2009 9:56:22   
biba14
Jutrček...
Hvala bačkouser posted image ..lepo si to napisalauser posted image .
Sam človeka kar malo prestraši..kok je vsega tega potrebno za user posted image .
Vidim, da se menite okrog sobic...mi2 bova kupila kar pohištvo za mladinsko sobico,le da bova stene malce poslikala in namesto postelje kupila posteljico oz.zibelko. Tako ima človek več prostora za oblekice in igračke...no,pa še tako hitro ni treba spet po nakupihuser posted image .
Imejte se lepo,jaz sem še vedno cela prehlajena.
Ja,in mislim, da sem včeraj zvečer začutila brciko..user posted image
papa

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
15.1.2009 9:59:10   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Me pa matra že kupovanje za dojenčka. Kadar grem v trgovino pasem oči na bodijih, kapicah, nogavičkah. Ker bo to moj prvi dojenček nimam prav veliko pojma koliko obleke rabi, še manj pa kako hitro preraste te zadeve. Od začetka naj bi ga oblačil le v dolge rokave (ker še nima razvite termoregulacije), ampak ko sem jaz gledala te bodije se mi zdijo še preveč debeli, da bi jih kupovala za junij. Pojma nimam.

Prav tako je s plenicami. Zaenkrat sem ful navdušena nad bombažnimi (racman, štorklja, bambinomio, roda...). Moti me le, ker mora potem imeti še tiste prekrivne hlačke- ki so pa PVC. Pa ne vem, kako se bo meni obneslo tole s pranjem (nabiranjem plenic 2-3 dni, da jih bo za stroj). Moram en dan v trgovino, da si jih od blizu ogledam in malo prešlatam. Po drugi strani pa si spet mislim, zakaj za vraga si kompliciram stvari, cena? ekologija? v dobro otroka?

user posted image user posted image user posted image Lsica glede pleničk, menda se splača jit na izlet v Poljansko dolino, direktno - glede Racmank - svetujejo, vse razložijo,...Tudi jaz razmišljam o njih in sem že dobila mnenje iz prve roke in nasvete katere pleničke se splača imet; pa po netu že veliko o njih prebrala. Naj te ne moti glede nabiranja plenic - jih lahko pereš z ostalimi belimi cunjami na 95 stopinj. user posted image da razmišljaš - gre se za ekologijo in tudi v dobro otroka. Lahko se tudi skupaj zapeljemo v Poljansko dolino, ko bo sneg skopnel in ko bo kaj denarja nasulo na bančni račun user posted image ; plenice se pa tudi na obroke dobijo; tko kot vsaka stvar user posted image .
Aja - nimam nič proti ostalim, ki boste uporabljale plenice za enkratno uporabo; da ne bo nesporazumov in prepirčkov.

Glede nabiranja stvari za dojenčka - bolje še malo počakati; da se roba po trgovinah nafila s spomladansko; tudi meni se zdijo nekatere stvari res predebele, da bi jih kupovala. Opažam, da so bodiji res zlo ok - tisti na preklop (pri 1.user posted image jih še ni bilo). Pa res ne kupovat premajihnih številk.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
15.1.2009 10:59:27   
manna
Živjo.
Uuuu vidim da smo že pri nakupih!! No, jaz še ne razmišljam o teh seznamih, bom pa po morfologiji (ki jo imam 27.1.) počasi začela. Menda je to najpomembnejši pregled !! Me že skrbi :(
Pri nas bomo mogli kupit čisto vse od prve do zadnje stvari. Zaenkrat me ne skrbi, se veselim zbiranja za otročka...joooj kako bo lepo. No, v denarnici malo manj najbrž, ampak se ne sekiramo. Bodoče babice, prababica, teta in ostali so že v nizkem štartu za nakupovanje user posted image   in se tako zelo veselijo ...po moje bo tole dete najbolj razvajeno na planetu...hihi

LP

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
15.1.2009 11:26:17   
maycha
hej loveforever,
zgleda, da bova skupaj v celjski porodnišnici:) jaz sem samo 3 dni za tabo...si iz celja?

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
15.1.2009 11:38:12   
luši
jst pa o nabavi za dojenčka sploh še nism razmišlala... najprej se bom jst selila k njemu (ker trenutno živiva ločeno) pa bo treba najprej stanovanje kompletno preuredit predn bova sploh začela razmišlat o otroški sobici, previjalni mizici itd ipd... - to so vse posledice tega da on non-stop dela če pa že ne dela si pa delo najde user posted image
moj dečko je pač izredno pridn... (vsaj edn v familji ker js sem doma in se intenizvno pripravljam na prihod novorojenčka - kar pomeni da ZABUŠAVAM NA VELIKO) Ampak po eni strani zdej še lahko mal žuram (v mejah normale seveda) pa se naspim za naprej ker bom pol za ta luksuz prikrajšana...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
15.1.2009 12:05:55   
Tina111
Jutro nosečkeuser posted image user posted image user posted image

Upam da se imatr lepo na ta zimski dan. Meni osebno zima ravno ni najlepši čas ampak ker sem doma na toplem in mi ni treba nikamor hodit mi kar znese. Drugače pa že komaj čakam toplejše mesece, saj takrat pridejo na svet tudi naši mali pikciuser posted image .
Počasi že načrtujeva z dragim kako nas bomo razvrstili v našem malem gnezdecu. Nimava ravno vileuser posted image , mava malo stanovanje in maks ter user posted image , bosta zaenkrat oba pri nama v spalnici. mene to ne moti, ker mali se še vedno zbuja parkrat na noč in mi kar ustreza da mi ni treba hodit v drugo sobo ponoči. Zadevo bova rešila s pogradom. Vem da je dveletni otrok mogoče še malo premajhen za na pograt ampak druge rešitve zaenkrat nimava,-prostoruser posted image . Bo pa narejen po meri in z varnimi ograjicami tako da mislim da ne bo panike. Ne bo klasična velikost. Ležišče bo 160, 70 in tudi po višini bo nižji. To je vse kar morava poštimat pred prihodom novega člana. Ostalo imam še vse od prej. No kakšna malenkost se bo še našla. Dodatna posteljnina, kozmetika, brisača... Vse to pa mislim nabavit v ikei. Se splača zaradi cen in tudi stvari za bebice imajo lušne.

metimenka - bolečine v križu so mene dajale pri prvi hčerki. Čisto nič mi ni pomagalo razen to da sem iskala primerno pozo toliko časa da je blo boljše. Mogoče res lažji sprehodi. Tokrat me občasno zagrabi ampak ni take krize. Se kar da zdržat.

Brcike - res naj vas ne skrbi preveč če jih še ne čutite. Še ni prišla krizna meja 24t. Če mate maternico v taki legi da se ne čuti toliko potem mora user posted image  postati malo bolj močen da ga boste začutile. Zaenkrat je še prenežen v gibih. Pa tudi kilce -odvečne-user posted image , igrajo vlogo pri tem. Kar brez skrbi in čim manj se obremenjujte.

July08 - čestitam za uspešen pregleduser posted image user posted image user posted image . Tudi moj kar noče razkrit kaj ima med nogicami. Komi čakam naslednji pregled 30.1., kaj morem sem firbčnauser posted image user posted image user posted image . Pa res poskusi da ne boš ti kidala, ni glih priporočljivo. Tiste polne lopate so kar malo težke za nosečnice. Sigurno imaš koga ki bi to naredil namesto tebe. Naj ti ne bo zoprno prosit. Vsak bi te razumel da rabiš pomoč. Čuvaj se.

Drugače pa sem danes napolnila 20tuser posted image user posted image user posted image . Jupiiiiiiiii....... sm že na polovici

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
15.1.2009 12:23:20   
kalanteja
tina1111 midve sva pa kar na istem, pa tud morfologijo bova imeli skupaj 30.1, brcike se mi zdi, da čutim, so kar pogoste, glede na to, da pijem magnesol in nimam problemov z prebavo, mislim da je to to, me je fant danes že poklical in opomnu, da sva v 20 tednu, res se zelo veseli naraščaja, včeraj so me spet bolele noge, mi je naredu masažo, fajni je

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
15.1.2009 12:40:56   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: manna

No, jaz še ne razmišljam o teh seznamih, bom pa po morfologiji (ki jo imam 27.1.) počasi začela. Menda je to najpomembnejši pregled !! Me že skrbi :(
Pri nas bomo mogli kupit čisto vse od prve do zadnje stvari.
Bodoče babice, prababica, teta in ostali so že v nizkem štartu za nakupovanje user posted image   in se tako zelo veselijo ...po moje bo tole dete najbolj razvajeno na planetu...hihi

Manna jaz tudi - se bova skupaj veselile pregleda 27.01.; ne skrbi vse bo OK. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Sorodnikom pa kar sezname v roke user posted image user posted image   oz.naj gredo oni s teboj in dragim v šoping, pa da ti podarijo tisto kar ti pride prav, da ne boš na koncu dobivala 2 enakih zadev in jih prodajala po polovični ceni. user posted image
Moja mami mi je kupila posteljico in skoraj vse kar spada zdraven, njegova mami pa voziček user posted image ; tko da imam vsaj nekaj preskrbljenega od 1.
Znancem sorodnikom bom pa naročala darilne bone, da si sama izbiram stvari. user posted image  Da ne bo 100 nepotrebnih pliškotov in cunj za napačen letni čas.....user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
15.1.2009 13:22:42   
Tina111
Kalanteja - S kerga konca pa si. Kje pa imaš morf.?

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
15.1.2009 14:27:04   
lenika
Pozdravljene!

Ste pa res pridne s pisanjem. Sem porabila kar nekaj časa, da sem vse prebrala.

July08 o bolniški trenutno ne razmišljam, ker delam šele 2 tedna po novoletnih praznikih. Upam, da bom lahko delala pe 4 tedne, potem imamo pa en teden zimskih počitnic, po počitnicah bomo pa videli kako bo.

Lsica nič ne skrbi, v 2-3 dneh se ti bo gotovo nabralo plenic in bodyev za en stroj.

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
15.1.2009 15:27:36   
manna
Mala_princeska; absolutno za vse večje nakupe se je treba najprej posvetovat in nato odločit in res upam da ne bo kakšna zavzeta sorodnica kar kupila kaj brez da bi sploh vprašala/omenila.. Najbrž so darilni boni res najboljši v takem primeru. Razen morda za kakšno malo lepo cunjico za dušo..ali pa mini čeveljčke... menda moja teta že štrika nekaj za naše dete :)

Neposredna povezava do sporočila: 2765
15.1.2009 16:07:22   
skuštrana
Hojla...

Plenice - po moje odločitev za bombažne plenice ni predvsem zaradi ekologije, ampak bolj zaradi zdravja otrok, ker plenice za enkratno uporabo vsebujejo ne najbolj prijazne stvari (natrijev poliakrilat - to je tista supervpijajoča stvar v notranjosti, ki se ob dotiku s tekoćino spremeni v gel in so ga pred leti nehali uporabljati pri proizvodnji tamponov, ker povzroča sindrom toksičnega šoka, pri proizvodnji plenic pa se še vedno uporablja; dioksin, ki je ne najbolj strupenih stvari, ki jih je človek naredil in je stranski produkt pri beljenju celuloze, kancerogen;kemikalija TBT,..) Ena je napisala da se morajo čez dat itak plastične prekrivne, kar ni res- prekrivne se delajo iz PUL-A, ki je neprepusten za tekočino, prepušča pa zrak, tako da koža diha...Da ne govorim o pregrevanju otroških spolnih organov, kar povezujejo z neplodnostjo, sploh pri fantkih...Lahko pa se uporabljajo volnene prekrivne hlačke, ki so moj favourite.

Jaz jih perem na 3-4 dni, vmes pa jih skladiščim v kanti s pokrovom. Ne smrdijo, pa jih imamo v kopalnici. Perem jih na 60 stopinjah, malo praška, lahko se doda tudi malo kisa da so bolj mehke. Ma, nič ni dela z njimi...Jaz sem res full zadovoljna. Lahko jih malo pošpricate z oljem čajevca ali lavande.

Če se splačajo finančno, ne vem..Sicer izračuni kažejo da, ampak jaz svojega domačega izračuna nisem delala nikoli. Porabi se elektrika za pranje, pa za sušenje, če se suši v sušilcu, pa prašek...Kaj pa vem, verjetno se - vsaj malouser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
15.1.2009 16:11:04   
skuštrana
Tina111, moja prijateljica ima takšen isti pograd in se ji super obnese, s tem da najem spita 4 in 2 letnica, ta malega ima pa v posteljici. Je pa bila mala stara cca 1,5 leta ko je začela spat na njem, tako da se vse da user posted image
Mi še ne vemo kaj in kakao bomo uredili s spanjem, ker Arsen trenutno spi pri nama, se še full zbuja ponoči..Ga misliva prestavit v otroško sobo, ampak sem jaz bolj lene sorte in se mi ne bo dalao ponoči milijonkrat vstajatuser posted image Liza je pa v svoji sobi, samo tudi pride k nama ponoči...Bo že...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
15.1.2009 18:47:10   
kalanteja
Tina111 sem iz Mislinje, morf. pa imam v Velenju pri dr. Mhorkotovi

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
15.1.2009 19:15:36   
Tina111
Skuštrana - Hvala za te besede. Si me kar mal pomirila da nisem edina s tako situacijo. Tudi moj mali se zbuja in mi bo kar fino met oba malčka pri sebi, pa čeprav ne vem kdo se bo sploh naspal. ampak bo že, važno je da smo skupaj in da se imamo radi, vse ostalo pa že pride. Tudi večja stanovanja. Meni je v bistvu še boljše če ni preveč sob ker potem se vsak zadržuje v svoji in družina ni več veliko skupaj. Tako je bolj domače, pa še za pospravljat je manjuser posted image user posted image user posted image . Moja hči ima svojo sobo in kar naprej tiči notri. Jo komaj uspem zbezat k nam v dnevno. Ampak ji hitro rata brez veze. Je 12 letnica in po eni strani jo razumem. Ravno zato ji bova pustila naj ima sobo zase. Tako ima mir pri učenju in ima vsaj malo zasebnosti. Maksi bi bil kar skos pri njej če bi mu pustila. On bo novega člana še najbolj vesel. Bo dobil družbo za igrouser posted image user posted image . No zdej sm pa že mal zašla s teme, aneuser posted image .

Kalanteja - Midve se pa ne bova kar tako srečaleuser posted image . Sm z ljubljane in tudi g imam tukaj. Bova pa mogoče obe zvedle spol otročka poleg tega da bo itak vse uredu, aneuser posted image . No pa naj nama čim prej mineuser posted image . Pa vsem ostalim tudi do naslednjih pregledovuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
15.1.2009 21:58:21   
Mala_princeska
Skuštrana hvala še za dodano mnenje o pralnih pleničkah - zdaj si me pa čist prepričala. user posted image Upam, da do nakupa ne bom pozabila katere ste mi RR-jevke svetovale.

Drugače pa naj vam bo - prepisan seznam iz DM-ove knjižice za user posted image :
PRVA GARDEROBA:
  • 5 mako in 5 tetra majčk številka: 62 ali 68; lahko tudi bodijev
  • 4 - 6 pajackov, ki se zapenjajo na ramenih
  • 4 žabice št. 62 ali 68
  • 2 zgornja dela - srajčka ali jopica
  • 2 - 3 pari nogavičk in ali copatk
  • 2 do 3 spalni pajacki
  • 3 pralni slinčki
  • 2 tanki bombažni kapici št.62 ali 68
  • 1 garnitura za sprehod glede na letni čas
  • seveda lahko seznam dopolnite (je res skromnejši)
Mamice z izkušnjami lahko dopolnite; meni se zdi ta seznam res skromnejši in tiste, ki želite lahko tudi 56. kupite (kakor želite)

Najnovejša novica je, da bom od jutri naprej user posted image očalarka - danes bila pri okulistu in dobila sem jih.....user posted image - zaradi preveč časa zabitim za compom (v službi), doma (študij, čvek na RR), gledanje tv-ja; branja,.....

user posted image user posted image user posted image user posted image vsem......

Aja.....moja sestra ima punčki 4 in 3 leta in že od malega spijo vsi 4. na zakonski postelji. No, zdraven zakonske imajo še eno posteljo - ampak vedno zlezejo vsi skupaj user posted image user posted image user posted image , zato njihov oči včasih kar na kavču v dnevni spi.

Moja princesa pa itak vsako noč k nama prileze; če sploh zaspi v svoji postelji.

Tko da več ko nas je, bolj se stiskamo in imamo radi. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 15.1.2009 22:00:24 >

(odgovor članu Tina111)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
15.1.2009 22:44:33   
*alina*

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                                              

XX.06.

user posted image  frčafelca                   
user posted image  mery15031981                                                   
user posted image lajla                                       
user posted image bozza                               

user posted image borisina                                     
user posted image  Vera*                                                            
user posted image nina16                             
user posted image bambinca                                                                                            
user posted image Tej_a                                         
user posted image salcka                                       
user posted image  Liam                            

01.06.

user posted image  deja777 (24 let, por. PTUJ)  P:         user posted image                   
user posted image pinkiponki                                                      
user posted image Annadriel                   

02.06.

user posted image kakteja                            
user posted image  *alina*   (27 let, por. LJ)  P: 19.01, M: 22.01    user posted image                                  
user posted image  Mucica1     user posted image  

user posted image   Nina16      M: 05.01. user posted image         

03.06.

user posted image  Dreamhorse                                       
user posted image  Lenika (30 let, por. NM) P:        user posted image   1. Matic (12.5.06)       
user posted image Meridaub                      

04.06.
user posted image  tina111   (31 let)  P: 30.1   user posted image
user posted image  Janci F   (27 let)     P: 13.1.    user posted image                    
user posted image  Lajan                          
user posted image frutela                          
user posted image smrketa24   (       )    P: 22.01.      user posted image
user posted image Mony25      (           )      P: 30.01     
user posted image Lauferka    (            )    P: 13.01.  user posted image             

05.06.

user posted image jabolka  (27 let )  

06.06.

user posted image kim09                           
user posted image bačko (29 let, por. LJ)  P: 13.2., M: 22.2.   user posted image                              
user posted image emelly     

07.06.

user posted image   Ribička                          
user posted image  *blu*   

user posted image MK8     P: 22.01                                                         

08.06

user posted image  cesarica13  (31 let, por. MB )  P: 6.02, M: 11.02.   user posted image
user posted image manna    (          )   M: 27.01.   user posted image                                         

user posted image tadejluka                                                        
user posted image Nastyaa      

09.06.

user posted image Metimenka (21 let, por. LJ)                      

10.06.

user posted image    bibi                                                               
user posted image   Mala_ princeska (26 let, por. NM)  M: 27.1.                  
user posted image   Hanuši                                                         

11.06.

user posted image kalateja (25, let, por. SG)    M: 30.1.  user posted image          
user posted image  Lia2006     user posted image                                               

12. 6

user posted image Meti21      P: 16.1.        
user posted image Cally   (28 let)  M: 29.01                  

13.06.

user posted image Julyo8

user posted image princ_princeska           

14.06.

user posted image miškamaška08      

user posted image Mojjaka  (29 let)   P: 3.02.      

15.06.

16.06.

user posted image  Mateja***                     
user posted image pika1977     
user posted image   Tanja Grosuplje                                   

17.06.

user posted image Goldy                   P: 13.1.   user posted image

user posted image amaya                         P: 13.1.                       
user posted image  Majana79                  M: 29.1.           

user posted image   ronja1a

18.06.

user posted image tincaminca   
user posted image fejči

19.06.

user posted image  Biba14     (26 let, por. MB ali TRB)  P: 16.01                                             
user posted image  Skuštrana                P: 13.01.
user posted image   Mitmor                                                    

20.06.  
user posted image
loveforever  (23 let, por. CE)  P: 9.02.               1. tjaša 2 leti
user posted image
 Dodi                             
user posted image nenah83            P: 20.1.    

21.06.  
user posted image Lino  (30 let)    P: 3.02.                     2user posted image     1. Mare 10 let
user posted image ulsi25                               

user posted image Bamoocham        P: 02.02.     

user posted image Pomaranči (čeprav navijam za raka)

23.06.  

user posted image fragola                     P: 13.1, M: 10.2                       

user posted image  maycha                    M: 05.02.       

24.06.

user posted image 22zlatolaska19          
user posted image  Gantar  (28 let)       P: 5.02.       

25.06.  

user posted image m2ip                                   
user posted image emmi          
user posted image M2I                      

27.6.

user posted image  Bjondi                 P: 20.1.                    

28.06.

user posted image   Naja*                               
user posted image   Banananjam                                      

29.06

user posted image Banči06                          

user posted image Lsica   user posted image                                                   

30.06.

user posted image  Farmacevtka81           
user posted image  
Nova10ka   (30 let)

user posted image   Luši  (20 let)                                      

SKUPAJ JUNIJSKIH   2009  = 85

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
15.1.2009 22:51:12   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Alina* kje pa si ti? Te že nekaj časa nisem zasledila gor.

Evo me user posted image . Zaposlena kot vedno...ampak sem si vzela nekaj časa in končno malo prebrala o čem čebljate. Ja, tudi seznamček sem malo uredila, sigurno pa sem kaj spustila, tako da kar s podatki na dan. Naslednje urejanje bo čez vikend user posted image user posted image . Po vaših predlogih navajamo leta, porodnišnico, datum naslednjega pregleda (P),  trenutno tudi datum morfologije (M). Pa spol seveda, v kolikor je že znan. Pri tistih ki se boste glede tega pustile presenetiti dodam user posted image .

Drugače pa tudi jaz že konkretno čutim brcike, približno 1 teden. Najprej nisem bila prepričana če je to to, zdaj pa vem da je.

Ok, šibam spat in se oglasim spet jutri. Lahko noč vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 2772
16.1.2009 7:33:31   
maycha

user posted image    user posted image    user posted image

NOSEČKE
                          user posted image

PDP           IME                                              

XX.06.

user posted image  frčafelca                   
user posted image  mery15031981                                                   
user posted image lajla                                       
user posted image bozza                               

user posted image borisina                                     
user posted image  Vera*                                                            
user posted image nina16                             
user posted image bambinca                                                                                            
user posted image Tej_a                                         
user posted image salcka                                       
user posted image  Liam                            

01.06.

user posted image  deja777 (24 let, por. PTUJ)  P:         user posted image                   
user posted image pinkiponki                                                      
user posted image Annadriel                   

02.06.

user posted image kakteja                            
user posted image  *alina*   (27 let, por. LJ)  P: 19.01, M: 22.01    user posted image                                  
user posted image  Mucica1     user posted image  

user posted image   Nina16      M: 05.01. user posted image         

03.06.

user posted image  Dreamhorse                                       
user posted image  Lenika (30 let, por. NM) P:        user posted image   1. Matic (12.5.06)       
user posted image Meridaub                      

04.06.
user posted image  tina111   (31 let)  P: 30.1   user posted image
user posted image  Janci F   (27 let)     P: 13.1.    user posted image                    
user posted image  Lajan                          
user posted image frutela                          
user posted image smrketa24   (       )    P: 22.01.      user posted image
user posted image Mony25      (           )      P: 30.01     
user posted image Lauferka    (            )    P: 13.01.  user posted image             

05.06.

user posted image jabolka  (27 let )  

06.06.

user posted image kim09                           
user posted image bačko (29 let, por. LJ)  P: 13.2., M: 22.2.   user posted image                              
user posted image emelly     

07.06.

user posted image   Ribička                          
user posted image  *blu*   

user posted image MK8     P: 22.01                                                         

08.06

user posted image  cesarica13  (31 let, por. MB )  P: 6.02, M: 11.02.   user posted image
user posted image manna    (          )   M: 27.01.   user posted image                                         

user posted image tadejluka                                                        
user posted image Nastyaa      

09.06.

user posted image Metimenka (21 let, por. LJ)                      

10.06.

user posted image    bibi                                                               
user posted image   Mala_ princeska (26 let, por. NM)  M: 27.1.                  
user posted image   Hanuši                                                         

11.06.

user posted image kalateja (25, let, por. SG)    M: 30.1.  user posted image          
user posted image  Lia2006     user posted image                                               

12. 6

user posted image Meti21      P: 16.1.        
user posted image Cally   (28 let)  M: 29.01                  

13.06.

user posted image Julyo8

user posted image princ_princeska           

14.06.

user posted image miškamaška08      

user posted image Mojjaka  (29 let)   P: 3.02.      

15.06.

16.06.

user posted image  Mateja***                     
user posted image pika1977     
user posted image   Tanja Grosuplje                                   

17.06.

user posted image Goldy                   P: 13.1.   user posted image

user posted image amaya                         P: 13.1.                       
user posted image  Majana79                  M: 29.1.           

user posted image   ronja1a

18.06.

user posted image tincaminca   
user posted image fejči

19.06.

user posted image  Biba14     (26 let, por. MB ali TRB)  P: 16.01                                             
user posted image  Skuštrana                P: 13.01.
user posted image   Mitmor                                                    

20.06.  
user posted image
loveforever  (23 let, por. CE)  P: 9.02.               1. tjaša 2 leti
user posted image
 Dodi                             
user posted image nenah83            P: 20.1.    

21.06.  
user posted image Lino  (30 let)    P: 3.02.                     2user posted image     1. Mare 10 let
user posted image ulsi25                               

user posted image Bamoocham        P: 02.02.     

user posted image Pomaranči (čeprav navijam za raka)

23.06.  

user posted image fragola                     P: 13.1, M: 10.2                       

user posted image  maycha (32 let, por.Celje )   M: 12.02.       

24.06.

user posted image 22zlatolaska19          
user posted image  Gantar  (28 let)       P: 5.02.       

25.06.  

user posted image m2ip                                   
user posted image emmi          
user posted image M2I                      

27.6.

user posted image  Bjondi                 P: 20.1.                    

28.06.

user posted image   Naja*                               
user posted image   Banananjam                                      

29.06

user posted image Banči06                          

user posted image Lsica   user posted image                                                   

30.06.

user posted image  Farmacevtka81           
user posted image  
Nova10ka   (30 let)

user posted image   Luši  (20 let)                                      

SKUPAJ JUNIJSKIH   2009  = 85

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
16.1.2009 7:38:28   
smrketa24
Jutro user posted image !

alina
- hvala za seznamček. Tu so še podatki, ki jih dopiši zame: stara sem 24 let, moj 1. user posted image bo tole, rodila bom pa v Lj. Morfologijo imam 22.1.

(odgovor članu maycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
16.1.2009 8:05:02   
meti21
Dobro jutrouser posted image

Pijem user posted image in se odpravljam na pregled, hodim v leunišče v ljubljano in vedno vsaj 2 uri čakam na pregleduser posted image , tiste ki hodite v leunišče veste da je kar noro za čakat-vedno.
Stara bom pa čez 5 dni 29 let, rodila bom v Postojni ali Ljubljani, doma imamo pa punčko Rubi staro 2 leti, za morfologijo pa danes zvem.

Šibam na pregled, lepo se mejte punce, pa-pa

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?