dolenjka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky* IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: jencili IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka IZVIRNO SPOROČILO: bamby IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka Sem še zasledila dober recept od CARJA , in da je Anaja zobek dobila , dva zobka naenkrat je dobila ! Glede računov za gretje: sem šla malo prej čekirat naš števec in sem ugotovila, da bomo ob taki porabi kot jo imamo do sedaj, dobili račun preko 200 € . Tempreature se ne dvignejo nad 0°. IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka Imam eno ? za vas: Tiste, ki nimate otroka v olajšavi čez leto, a se mora nekaj sedaj do konca meseca oddat na DURS? Da potem olajšavo uveljavljaš pri dohodnini? Ja, do konca meseca moraš na davčno nest na posebnem obrazcu člane, za katere uveljavljaš olajšavo. To olajšavo naj da eden izmed vaju, ki več zasluži, tako, se namreč najbolj splača. Potem dobiš dohodnino že izračunano s to olajšavo. Lahko pa dohodnino dobiš vseeno, tudi če tega ne vložiš, samo potem imaš isto pot in čakaš verjetno do konca leta, da ti spet naračunajo in vrnejo morebiten preveč plačan davek. ella, za čez leto pa na svoji firmi prijaviš otroka, da ti upoštevajo olajšavo. mlavla, če se ne motim otroški dodatek v dohodnino ne gre. Starševski pa verjetno gre, pa štipendija tudi možno. Jaz sem stuškana, otroci so se najedli in so že v postelji, jaz vas pa tudi zapuščam, da se še malo možeku posvetim, predno gre od doma. baje ni vedno tako jst mam tud info, da je tko, da se splača unmu k ma višjo, ne bom pa trdila, da je moja informacija pravilna Saj ima blacky prav. Možnih je več variant, kako se najbolj splača uveljavljat olajšave. Samo so nas že lani s tem ful zaje***, ker je treba olajšave že prej oddat, predno dobimo letno izplačane dohodke, da ne moreš tega izračunat, kako se najbolje izplača. Največkrat pa res drži najbolj enostavna formula: olajšavo naj uveljavlja tisti, ki več zasluži! bamby saj lahko zračunaš kasneje, a moraš vložiti pritožbo, kar zavleče za par mesecev... so pa seveda očitno računali na to da se nekaterim ne bo dalo vložiti pritožbo ali pa bodo spregledali kakšno pomanjkljivost... ker ne mi rečt, da ti lahko npr. priznajo olajšavo od 1.1. do 30.4. pa od 1.6. do 31.12.... zakaj že... in če dobro ne pogledaš piši kuči propalo ma dej to je ena taka banda ušiva, da bi jih vse v kamnolom poslala z najmanjšimi krampi delat, tut v tem minusu, da bi se začel mal obnašat