PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek IZVIRNO SPOROČILO: Dream Veste kaj me pa prekleto moti pri vseh teh otroških stvareh? Da je npr. krava vijolična, ovčka ima roza in zelene nogice, čebela je rumena, oranžna in zelena in podbno. Kako naj otroci potem vedo, kakšne so te živali v resnici, če pa je sedaj vse tako barvito? OK, saj ne rečem, da jim ni zanimivo, vendar me ne preseneča, da so nekoč v vrtcu vsi mestni otroci, ki še niso videli krave v naravi, narisali vijolično z belimi lisami... Kakšno je vaše mnenje o tem? Sem samo jaz tako čudna, da me takšne stvari motijo? Jaz mislim, da te igračke za novorojenčke niso tak problem. Jih samo bolj stimulirajo in pospešujejo njihov razvoj, ker so tako pisane. Dojenček st tako ali tako bolj malo zapomni vsaj od začetka. Meni se večji problem zdi kasnejša vzgoja staršev. Da si tudi toliko časa ne vzamejo, da bi svoje otroke peljali npr. v živalski vrt, al pa na kako kmetijo, kjer je ogled krave brezplačen, da bi otroci videli, kakšna je krava v resnici. in ne da je edina krava, ki jo poznajo tista iz reklame za čokolado - vsi vemo, katere, da ne bom reklame delala se strinjam, čeprav sem tud jaz že posmilila na te barvaste živali ...mene osebno MOTI, čeprav si dojenčke res ne bo zapomnil, ko bo pa star kako leto pa bo začel gledat živali v knjigcah, pa ne bo več na tej igralni podlogi ...pisane so verjetno zato, da res spodbujajo otrokv vid, odziv ...ne vem kaj vse še ;)