|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009-II.del
11.1.2009 19:52:48   
malcekvita
ojla še iz moje strani! Miška2006 in Rea držim pesti, da bo vse dobro. Pa sej drugače ne more bit kot samo dobro, ker smo aprilčice 2009!!!!user posted image
Sem hotla it v petek na predavanje o epiduralni anesteziji, pa sem šla raje po nakupih za našega prihajajočega sončka user posted image . Kupila sem kompletek in žabice pa bodi, pa majčko, pa kapico, pa rokavičke, pa tisto pleničko, ne vem, keko se ji reče user posted image . V glavnem, poskrbela sem, da bo naš otrok imel za oblečt vse novo, ko bo šel iz porodnišnice, ostalo sem pa VSE dobila. rabljeno seveda.

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
11.1.2009 19:53:21   
rea27
IZVIRNO SPOROČILO: anca

Miska- drzim pesti, da bo vse okej z malim skratom..user posted image
Rea - tudi nate se velikokrat spomnim in drzim pesti, da bo tvoj bejbi dobil vse kar potrebuje in cim dlje zdrzal tam kjer je zdajuser posted image

hvala anca..lepo od tebe :)

rea27

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
12.1.2009 8:50:41   
Pat74
Miška2006user posted image user posted image user posted image prepričana sem, da bo sedaj še vse dobro in da ne boš rodila pred koncem marca! Poskušaj bit optimistična in se ne obremenjuj, temveč si v mislih ponavljaj: rodila bom na rok! Sej vem, da pametujem, toda prepričana sem, da ima pri porodu pomembno vlogo naša psiha. Močno držim pesti zate in tvojega user posted image , da še vsaj 2 meseca ostane pri tebi v trebuščku.

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
12.1.2009 10:07:34   
sonček85
Jutro!Javim se samo na hitro ,saj sem že 2-3 dni za nkamr.Glava me boli k nora in se mi nič ne da.

Vsem ,ki imate danes preglede vso srečo in javite se z lepimi novičkamiuser posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
12.1.2009 10:29:36   
Blueeyes
hojla aprilčice...  dons pa kr sneg pada... sem bla zjutri kr presenečena k sem v Ljubljano pršla... no, ne vem če še vedno sneži, ampak ob 7.30 zjutri je kr naletaval...

mene tud glava boli že neki dni.. sem mislila da sem dehidrirana - samo je to nemogoče, ker spijem tok vode, da se mi bojo še žabe zaredlile v želodcu user posted image

sem pa včeraj prvič pozorno opazovala svoj trebušček, pa sem vidla, da se od user posted image  že vidijo brcike... kok fajn... user posted image  user posted image  user posted image  sem se 1 uro skupi smejala ko sem gledala...

tud jz želim velik sreče vsem ki imate dons pregled...

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
12.1.2009 10:44:27   
rea27
hej!

tudi jaz sem že nazaj iz ZD..so mi dali tisto glukozo za spit...pa ni bilo tako hudo, kot sem sprva mislila..hehe, zdaj pa ne vem, ali to pomeni, da je slabo, če mi je bilo dobro za pit...hehe..sem res sladkosneda...
Drugače pa tudi na Dolenjskem naletava sneg..je pa mrzlo ko user posted image ...samo, nimam kaj, zdajle šibam nazaj v laboratorij po izvide...pa bom šla kar peške, ker je noro za parkirat. Še dobro da živim v centru in mi ni treba čisto za vsako figo pržigat avtomobila.

A sem vam povdala..psssst...sem že vozička kupla...zdej samo upam, da bo vse skupaj vzdržalo vsaj do 30. tedna...

Sončica pozdravi se..čajčkaj in limoncaj..
Malcekvita...sem bila pa jaz na predavanju od EA..kaj naj ti rečem...vse so bile max navdušene in izgleda da sem le jaz slišala, da si lahko dejansko hrom, če stvari ne grejo prav...meni, športniku take stvari pomenijo več, kot pa ko bom rojevala brez bolečin. Namreč tudi v prvo so mi dali protibolečinske injekcije in je bilo sicer NORO a, sem preživela...seveda, jaz sem imela umetne popadke..Je pa res, da zdravniki sami povedo, da kjlub EA porod ne poteka povsem brez bolečin...
Morda ti bo to kaj pomagalo...

vsem ostalim nosečkicam pa želim veliko toplih nogavičk in šalov user posted image user posted image user posted image

rea27

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
12.1.2009 12:06:29   
Blueeyes
IZVIRNO SPOROČILO: rea27

hej!

tudi jaz sem že nazaj iz ZD..so mi dali tisto glukozo za spit...pa ni bilo tako hudo, kot sem sprva mislila..hehe, zdaj pa ne vem, ali to pomeni, da je slabo, če mi je bilo dobro za pit...hehe..sem res sladkosneda...

čao eno vprašanje,... v katerem tednu se ga kao dela ta test?? men moja G nič ne omeni... pravi ena prijateljica, da so očitno vsi izvidi krvi in urina ok, in da mi mogoče sploh ne bo treba delat tega... a je to drugač nujno??

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
12.1.2009 12:09:08   
copka
Miska- joj, mocno mocno drzim pesti, da bo minilo se kar precej tednov predno se spoznas s svojim malckom. Me je kar zmrazilo. Ti samo pocivaj in vizualiziraj cimkasnjesi in lep porod, kjer bosta ti in otrocicek v redu.

Rea- tudi tebi zelim, da zdrzis cim dlje. Enako kot za Misko ti svetujem, da si predstavljas, da bo porod potekal brez problemov in da bosta ti in malcek v redu.

obema posiljam mocan objem in poljub!

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
12.1.2009 12:22:27   
rea27
copka najlepša hvala in objem ter poljub vračam!!!
Blueeyes koliko je meni znano, delajo ta glukozni test vse nosečke. Tudi meni ni v krvi niti v urinu nikoli pokazalo nič odstopanj, pa sem vseeno morala it. Baje je to že kar nekaj let praksa. Je sicer novejša zadeva, ampak, že utečena. Greš pa na ta test tam okol 25. tedna (dva tedna gor ali dol)..

to je to..

pozdrav argojuhici!saj me bereš, a ne? Si bom tudi zate vzela čas in ti zs napisala!

rea27

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
12.1.2009 12:24:28   
anchika
Pozdravljene

Jaz sem pa prav jezna na mojo G. 08.01. sem šla dat kri in vodo v laboratorij in so mi rekli če bo kar koli narobe me pokličejo. Pol pa v petek 09.01. dobim domov po pošti recept za neke tablete. Vsa sem bila jezna in mal panična kaj pa zdaj. Tolažila sem se da če bi bilo hudo bi me poklicala. Ampak jaz mislim da bi me morali četudi ni nič takega informativno obvestit kaj mi bodo poslali. Pol pa mi je moja tašča povedala ker je znala prebrati in ker je poznala te tablete da so samo za železo. Vseeno sem bila jezna ke mislim da četudi je samo železo bi me morali poklicat!!!
Takrat ko sem jaz dobila recept moja G ni več delala da bi jo poklicala. Danes sem šla po tablete in so tres le za železo. Čakam pa 14:00 uro da začne G delat da jo pokličem da mi kaj pove .

lp

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
12.1.2009 12:25:31   
frutolina
blueeyes, mene ginekologinja tudi ni dala na ta test.... baje ne dajo vseh, če je drugače vse vredu.

grem zaj malo nazaj brat...

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
12.1.2009 12:47:21   
ella.
rea, copka, jest tut velikokrat na vaju mislim. Vama pošiljam en koš sreče in zdravja in držita se. Hrabre itak spremlja sreča!user posted image user posted image

punce, ne vem, ali ste to že našle/poskusile, ampak je fino za primerjati (seveda z rezervo):

http://babymed.com/tools/ultrasound/second_trimester/Default.aspx

papa

Srečna sem s svojima fantoma!

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
12.1.2009 12:51:06   
sonček85
rea:hvala ,ga pravkar pijem user posted image super za vozek in seveda bo do 30t zdržal
blueeyes:okoli 25t,ne vem pa če vse

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
12.1.2009 12:57:13   
Blueeyes
ella. hvala za ta link,... sem že vtipkala svoje, samo zdejle žal nimam materinske pr seb... bom pol doma še enkrat preverila... pa sporočim rezultate...

sonček85 in frutolina hvala za odgovore... no sej če je pa tko, pol bo pa kmal... sem dons v 24t 1/7, pa mam naslednji pregled 5.2. - samo ni nič omenjala, tko da mislim da ga pol ne bi mela... a pa morš bit na tešče pr tem pregledu??

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
12.1.2009 12:59:08   
frutolina
Miška2006 in Rea držita se!! Vse bo vredu in še letos bosta svoji lepi štručki ponosno držali v svojih rokah! user posted image

Trenutne STAVE:
Sonček: 2user posted image (Frutolina, nmag):0user posted image
Detelja: 2user posted image (frutolina, janja):3user posted image (nmag, sonček85,Nalini)
Junona: 0user posted image :3user posted image (nmag, mišk, frutolina)
Nalini: 1user posted image (frutolina):1user posted image  (Junona)

Nalini, za tebe mislim da boš mela fantka, Junona  za tebe pa, da bo pupa. user posted image   zdaj samo upam da ne bom vseh tortic jaz častila user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
12.1.2009 13:30:18   
anca
Pozdravček vsem skupaj!

Najprej, koončno, tu je filmček naše princeske, posnet pred 4 tedni, zdaj imam končno malo več časa, da se hecam s tem user posted image

[url=http://www.shrani.si/?D/O7/3lNlbFQz/pozira-vi2.avi][img]http://www.shrani.si/t/D/O7/3lNlbFQz/p

Tu je stara šele 22 tednov, tako da me prav zanima kakšna je že zdaj....

(odgovor članu frutolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
12.1.2009 13:31:36   
anca
ups, napačna koda..

a bo tale?

user posted image

< Sporočilo je popravil anca -- 12.1.2009 13:32:16 >

(odgovor članu anca)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
12.1.2009 13:41:22   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes
sonček85 in frutolina hvala za odgovore... no sej če je pa tko, pol bo pa kmal... sem dons v 24t 1/7, pa mam naslednji pregled 5.2. - samo ni nič omenjala, tko da mislim da ga pol ne bi mela... a pa morš bit na tešče pr tem pregledu??

Jaz sem ravno v petek spraševala svojega G glede pregleda za sladkorno. Načeloma moj G ne pošilja vseh nosečk na ta pregled, če za to nima razloga npr. izvidi vode, kri, sladkorna v družini, prekomerno pridobivanje teže nosečke ali ploda itd. Če pa sem prav razumela, pregled pripada vsaki nosečki in ga lahko zahtevaš. Ja, pa za pregled moraš biti tešča.

(odgovor članu Blueeyes)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
12.1.2009 14:03:06   
srecka82
Zdravo punce.

Vidim, da pridno čvekate, kar me veseli.

Jutri imam tudi jaz pregled za sladkorno, pa sem po UZ že v 28. tednu nosečnosi, po NS pa v 29. tednu. Očitno se vsi G ne džijo pravila, da se tab test izvaja v 25. tednu. Me je pa strah glede na to, da nimam rada teh injekcij tam me bodo pa piknili kar 3x, pa še injekcijo dobim ker sem Rh-. Baje, da ti je lahko slabo od te silne glukoze.

uf, sama sebi pravim, da če so druge user posted image  to preživele bom tudi jaz...nekakouser posted image .

Drugače pa imam pregled šele 20.1 in komaj čakam. Me pa nekaj zanima. V materinski knjižici G napiše kdaj imate naslednji pregled oz. čez koliko tednov. Meni je na zadnjem pregledu G naročila čez 4 tedne, sestra pa me je naročila čez 6 tednov. In to se mi dogaja že od samega začetka. V primeru, da se to pripeti tudi 20.1 ko bom imela pregled...jih bo pa sestra slišalauser posted image ...mislim od kdaj pa je sestra zdravnica??????!!!!! Dost mam teh njenih for glede naročanja na pregleduser posted image . Uf, sem se morala izkašljat. Upam, da je pri vam kaj boljše.

Uživajte in se tipkamo.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
12.1.2009 14:05:16   
rea27
ella. super link!!! 

rea27

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
12.1.2009 14:06:11   
rea27
frutolina, če pa že izgubiš pri stavah pa hitr kako kuharco v roke...pa bo za vse dovolj hehehe!!!

rea27

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
12.1.2009 14:14:36   
ella.

rea; meni link tudi pomaga.Si pred pregledi vedno izpišem pričakovane mere in že takoj pri G pogledam, če je mali po JUS-u user posted image Ampak ob manjših odstoanjih po tabeli ne smemo biti panične, ker niso vsi otroci, kljub temu, da so čist zdravi, v teh okvirih.

Sladkorna: meni tega še omenila ni, kaj šele, da bi me dala na ta pregled...mislite, da ji moram kaj reči?

Maternični vrat: punce, ali vam je G vsem zmerila dolžino/stanje materničnega vratu ali je to tudi posebna preiskava? Hvala za pomoč.

(odgovor članu rea27)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
12.1.2009 14:34:00   
klavdyk
hej ho!
ella men je na morfologiji zmerla MV, pa na prejšnem pregledu, ko sm rekla, da mi trebuh otrdeva.
drugače smo pa ok, jutr mam pregled tk da več poročam jutri!

lp

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
12.1.2009 14:41:34   
ella.
klavdy,hvala in kakšen je rezultat oz. mera, ki je še OK? Imam pregled v sredo in ji bom kr rekla, naj ga pregleda.

Blueyes; a ti valovi trbušček? :)) Jest pa na youtube-u gledam različne filmče ultrazvokov,da vidim, kaj me čaka na 3/4D slikanju naslednji teden user posted image

anca; tvoja mala frkljica je bila že takrat lepa, danes je pa še lepša verjetno, če je sploh možno user posted image

sonček, pozdravi se!

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
12.1.2009 15:21:53   
rea27
ella. glede sladkorne je tako..pri meni tudi ni bil nihče sladkorni bolnik, to preverijo tako, da vidijo če lahko ti razviješ sladkorno v nosečnosti. Take sladkorne ponavadi, z rojstvom otroka minejo - nosečniške sladkorne..niso pa menda prijetne.
Morda le omeni svoji G, ko boš že tako daleč, ali bi bilo dobro narediti tudi glukozni ali t.i.OGTT test..saj beseda ni konj...

kar se tiče materničnega vratu je pa tako, po navadi ga zmerijo na MF, lahko pa tudi pri običajnem UZ pregledu, sploh če kaj pojamraš ali če težko držiš vodo...takrat to G radi naredijo. Jaz sem ga na MF imela 4 cm, kar je baje dobro. Vem pa od drugih, da je baje tudi 2,8 in 2,5 cm dober rezultat.

čaubau

rea27

(odgovor članu ella.)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?