|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Božičkovi pomagači 2008
10.1.2009 14:18:32   
Detece
Jaz sem pa zbolelauser posted image , ali kaj že to je. Zvečer sem si namerila 38 vročine. Mi je pa čudno da pa ostalih znakov prehlada nimam. Upam, da se mi po CR rezu ni kaj vnelo in zato vročina, ker tudi take čudno boleče krče čutim zadnje 3 dni. 

Kapljice sem jaz našemu dajala kar po žlički, ker 1. mesec dude ni poznal. Zdaj mu jih pa sploh ne dajem več ker ga pretirano ne šraufa. Tisto malo kaj ga pa zvije, ga pa po mojem mnenju v vsakem primeru.

Tudi z našim sprehodom danes ne bo nič , ker je mami bolj boga.
Grem zdaj kar k Ruju ajat.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 751
10.1.2009 14:20:19   
Detece
Blackcoffee dober avatar!user posted image user posted image

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 752
10.1.2009 14:37:31   
žabic@
Pozdravljene!

Tudi jaz imam doma božičkovega pomagača in imam eno vprašanje glede kolcanja: ali se vašim malčkom/malčicam po hranjenju tudi kolca? Če se jim, kaj storite?
Moj mali včasih še uro po tem kolca in se mi prav smili. Posteljica (vzglavje) je dvignjena, pa tudi kupčke podirava vsaj pol ure.

Hvala za odgovor.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 753
10.1.2009 15:10:16   
Anonimen
Halo!

No z veseljem sporočam, da je danes boljše, kot je bilo včeraj ... ja blackcoffee res ni fino ko ima malček tak jokav dan in pojma nimaš zakaj joka ... pa grozno težko je miren ostat, ker ko rataš živčen je vse še slabše. No zdajle sva se vrnili iz skoraj dvournega potepanja po bližnji in daljni okolici, je tak fin sonček da bi bil greh not ostat ... no mala je zaspala in nisem hotela tvegat, da bi jo s prenašanjem v stanovanje zbudila, zato sem jo samo zapeljala v spodnjo vežo (kjer je en radiator) odkrila eno dekico in zraven nje postavila prenosno varuško ... tak da hudega ji ni, mami ima pa tudi še par minut miru.

A veste mogoče kako bi tamalo počasi navajala, da bi zvečer prej zaspala. Ker očitno je zanjo 11 zvečer ena magična ura, ko zaspi kot da bi jo izklopil in spi do 4ih ali 5ih (vedno). Pa ne mi svetovat, naj jo čez dan probam budno obdržat, ker čez dan tako ali tako skoraj nič ne spi user posted image .

No grem zdaj kosilo kuhat, likat, pospravljat, ... pa še bi se kaj našlo ... user posted image

(odgovor članu žabic@)
  Neposredna povezava do sporočila: 754
10.1.2009 15:15:57   
blackcoffee
  žabic@ - tudi se mu kolca, vendar ne toliko časa, kot tvojemu - le nekaj minut. jaz ga imam v naročju.

Detece - hvala! čeprav bi v zadnjih mesecih, ko smo bile še user posted image ,  bil avatar večja fora, kot zdaj. user posted image

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu žabic@)
Neposredna povezava do sporočila: 755
10.1.2009 16:14:24   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

žabic@ - tudi se mu kolca, vendar ne toliko časa, kot tvojemu - le nekaj minut. jaz ga imam v naročju.

tudi gaji se kolca- velikokrat po podrtem kupčku - imam jo v naročju, ali pa jo še malo pristavim k prsim (saj veš, tebi tudi svetujejo, da nekaj popiješ, če se ti kolca)...

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

Neposredna povezava do sporočila: 756
10.1.2009 17:26:26   
zverinca
dan!! al pa že skor 'br večer!

user posted image blackcoffe za avatar.. kako ti je uspelo?
in pa ne, men je pa še zdej to prava slikica zateuser posted image

naš tudi precej kolca in ga enako kot martka še malo pristavim.. druge ideje nimam...

detece, kakšne krče to omenjaš? deh nehi, me je kar zmrazilo! kako si?

pike:
Blackcoffee - kje si naročila kapljice koroških lekarn?

VETROVNE KAPLJICE
kar preko telefona: LEKARNA 02/875 07 02
v dveh dneh so prispele!

a ti jih kar lekarna pošlje al kako? jaz pa si iščem veze na Koroškem... kako je pa s plačilom?

Jaz kapljice dam po žlički, ko je buden in ko ga tako šraufa za kakat ali pukat da joka.

IZVIRNO SPOROČILO: martka

hvala vam za hitre odgovore! naš kakec je tudi bil na začetku tekoč-driskast- zadnji teden pa je še bolj. skoraj vse gre skozi mrežico plenice, le malo ostane na vrhu.

Jernej je imel tudi par dni nazaj drisko drisko, ne pač novorojenčkov kakec ampak drisko. In sem klicala drugi dan k P, pa so rekli enako kot tebi, če bi bilo večkratna dan bi bil problem. In trajalo je tri dni, potem pa se je umirilo. Kaj je to bilo ne vemuser posted image

otroški dodatek: mi smo oddali pred novim letom in ravno danes dobili odločbouser posted image
kaj pa tam pisat.. pa ne vem iz glave, bom pozneje pogledala...

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Punce, sej dojenčke merijo enako kot odrasle? Od vrha glave do pet?  Ker če ja, je mojo  sestra narobe zmerla (kar se mi je že takoj zdelo). In to za 3 cm premal!!!!

ja, tako kot odrasle! ne, resno me zanima, kako so ti ga izmerili, da je 3cm manj?

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Punce moje, danes je pa bil dan za bogove  ... Neži je nekdo okrog 12ih preklopil gumb na tečkasto in je celo popoldne jokcala ... pa se mi zdi, da je niso krčki dajali, ker se ni nič zvijala in napenjala ... samo jokala in jokala in jokala ... pa sem jo previla, nahranila, crkljala ... nič ni pomagalo ... komi sem načakala mojega, da je okrog 6ih domou prišel in jo je še on malo v roke vzel, jaz sem šla pa malo v šoping za špecerijo, da sem si možgane zluftala ... pa pridem nazaj in jo že na hodniku slišim ... no jokcanje je traalo potem do pol 11ih zvežer, ko mi jo je končno uspelo umiriti, potem smo se še malo pocartali in točno ob 11ih, tako kot vsak večer, je zaspala ... jaz sem čist aut. Nič grem zdaj spat v upanju, da bo jutri boljši dan.

Nočka!

jaa, pride kdaj... upamo da nikoli... lepo da sta danes ok in te čisto razumem, da je težko ostati mirnih živcev.

zverina - s katerim programom se ti igraš, da take fotke ustvarjaš?
ta tvoj Jernej pa je pravi pozer v malem.

sama kr s fotoaparatom delam ČB ali sephia. Na računalniku pa s photoshopom.

martka user posted image za 1200g!! wauu!!

Drgač pa smo imeli včeraj praznovanje, torta je uspela, s taščo se nisva pobili user posted image in predvsem Nika je bila presrečna. Tukaj še slikica torte, pa prosim ne se smejat, nisem slaščičarka, sem pa s srcem naredila za mojo princesko...
user posted image

Lep miren večer, vas pridem še kaj pogledat, če mi uspe...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 757
10.1.2009 17:38:33   
čebeli
Ojla!

Da se še jaz končno pofočkam tle... user posted image

Sem še vedno čist povožena od poroda in sploh vsega novega...naša mala Doroteja spi največ 3 urce skupej, tko da so podočnjaki kar konkretni...

Mal sem brala za nazaj...in vidim, da uporabljate kapljice proti krčem...A to kar sama mami ve, kdaj otročku dajat, al ti jih kak dohtar predpiše? Ker js sem svojo patronažno kar nagnala pri 2. obisku, ker nima pojma. Mi je šla prvič malo čist narobe previjat, kot bi prvič plenice vidla, pa popek ji je s 70% alkoholom spulila...user posted image damn ji! Dobr, de ma moja teta 10 let izkušenj s patronažo in mi ona pride kaj porihtat, ko jo rabim (šive pobrat, Tejko skopat...)

A veste kaj me je najbolj pretreslo tisti teden v porodnišnici? Kako sem vse začela drugač dojemat.  Kako hitro sem odrasla in hotla bit samostojna...čist sama zase z možekom in bebico...smo prvi dan kar zaklenil vrata in vse odpodil!

Aja, Zverka, krasno tortico si naštimala! Še meni je zapasala...user posted image

< Sporočilo je popravil čebeli -- 10.1.2009 17:40:40 >

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 758
10.1.2009 17:45:17   
Detece
Zverinca torta zgleda odlično!!!!user posted image user posted image user posted image  Tudi sama sem "pekarica", ampak tako lepe torte mi še ni uspelo narediti. Zdaj ko imam otročka bom verjetno tudi to natrenirala slej kot prej.
Krčev ne znam opisati. V bistvu na čase začutim v trebušni votlini nekakšno bolečino, ki traja nekaj sekund in to recimo na 1 uro. Še sama ne vem ali je to maternica ali morda prebavni sistem. Ampak glede na to, da vsak dan normalno odvajam. Da bi bila viroza zdaj tudi že sama dvomim, saj nimam drugih znakov, razen vročine. No saj sem včeraj klicala v porodnišnico in mi je rekla naj še malo počakam, ker glede na to da je čišča že skoraj gotova je manj verjetno, da bi bila težava ginekološka. Čez dan zdaj nisem imela več vročine, upam da tako ostane tudi zvečer. Se pa zelo slabo počutim.

Tudi našega velikokrat kolca in zna trajati kar nekaj časa. Jaz ga ponavadi držim v rokah, da mi ne bruha.

Jutri pa nedelja! Jupiii...se je veselim, ker bomo vsi s5 končno doma (mislim atija)....

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 759
10.1.2009 17:55:44   
martka
user posted image ZELO LEPO TORTO SI NAREDILA!

joj punce, jaz nisem bila nikoli volk na sladkarije, čokolade nisem jedla, kakšen košček na pol leta- ni mi ne vem kaj.. (gumi medvedki so zakon, ostalo pa ne)... zakaj to pišem?!? ker bi sedaj, ko dojim, pa tega ne smem, pojedla vsako čokolado, ki bi jo videla... doma imam seveda polno sladkarij, peciva, piškoti, raznorazne čokolade... joj, pa ne smem... (sem danes dragemu rekla, komaj čakam, da bo Gaja stara 7-8 mesecev, da bo še kaj drugega jedla, da si privoščim čokolado. je pa rekel, takrat pa ne boš več imela skomin po njej). sam jo bom vseeno pojedla- celo riževo Dorino!!! zanalašč!

ja saj jaz sem tudi dala na žličko kapljice, pa ne vem, če je to 1x na dan ali pač vedno, ko jo zvija... zato sem dala tri kapljice na dudko in potem čez dve uri, ko je spet jokala in brcala z nogicami, spet tri...  no, da pride tistih 10, ko tam gor piše. so pa dobre, sladkeuser posted image . kaj če bi se kr kapljic napila, da potešim željo po sladkarijah? user posted image user posted image

ju3 bom delala odtis stopala v das maso! in dlani!
za v spominsko knjigo o dojenčku sem že tiskala- s tempera barvo, je imela na roki, še kar nekaj dni rdeče za nohtiuser posted image , stopalo ni bil tak problem očistit- pod vodo in čistilni robček, pa je šlo... na roki je pa kar pest hotela stiskat, pa je bilo malo težje. kot rečeno ju3 bom delala odtise v das, da bo imela v svoji sobi na steni- v prvem letu, kako ji raste nogica- vsake 4 mesece.

Pralni stroj se mi je pokvaril, gumb za vklop! a se ni mogel v ponedeljek, ko delajo servisi?!? pa dve leti je star! no, saj to ni merilo (pere pa tako vsak ali vsak drugi dan).

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 760
10.1.2009 22:25:25   
Anonimen
Čer!

No danes je bilo pa bolje ... je imela očitno spet en malo bolj zaspan dan, saj je zaspala okrog enih, ko sva šli na sprehod in spala do petih popoldne.
Pa ugotovila sem, da ji očitno paše, če pojem in to ker sem jo danes za več kot pol ure zamotila, ko sem dala gor CD Sto kosmatih kakšna scena (ful luškane otroške pesmice) in sva potem plesali po dnevni sobi, jaz sem pa pela zraven im ne je ful skos opazovala user posted image .

Blackcoffee ... user posted image user posted image za avtar, super je in kolikor te po pisanju na RR poznam, ti prav paše user posted image .

Žabic@, tut Neži se včasih kolca, samo je očitno ne moti, ker mi je med kolcanjem tudi že zaspala ... tak daji dam dudico, pa če zgrabi ok, če pa ne se pa tudi ne sekiram.

Zverinica ... uau, ful luškana torta!!! Tole s poslikano hostjo je ful fina ideja, kje pa to delajo?

Otroški dodatek ... midva še kar nisva nesla user posted image . Sicer imava do 20. februarja čas, a bi se vseeno lahko malo zmigala. Jaz sem svoje tako ali tako že vnesla not, ker prav veliko nimam ... zneske od štipendij in tisto kar sem preko študenta zaslužila sem prepisala iz izpiskov od klika, to je pa to ... moj bo pa obrazec računovodkinji nesel, da vpiše še njegove zneske ... mora itak zdaj podatke za bilanco oddat in bo ob enem še to popedenal.

Čebeli, jaz sem v porodnišnici tudi komaj čakala da grem domou in da bova z mojim končno lahko sama skrbela za najino štruco. Tisti njihov urnik, pomanjkanje zasebnosti pa razni že skor očitajoči pogledi nekaterih sester so mi šli že močno na živce. Tak da ko smo mi po 9ih dneh bolnice (5ih z Nežo) rekli, da grem lahko domou, sem bila najsrečnejši človek na svetu!

Detece, upam da se ta zadeva s tvojimi krči umiri ... če se pa ne, se pojdi pa kar brez slabe vesti pokazat v P ... za to so pa tam.

Martka, smola tole s pralnim strojem. Nama je tudi, ko sem bila v največjih pripravah na prihod Neže, crknil 2 leti star sušilni stroj in sem bila čisto nesrečna, ko sem imela toliko cunjic za oprat, osušit in zlikat ... da bi mi pa zdajle pralni ali pa sušilni stroj šel, si pa sploh ne predstavljam, ko pa tamala šeenkrat več cunj opaca, ko midva user posted image .

Posvetovalnica ... mi gremo v torek prvič ... no midve greva sami, ker oči ne more manjkati v službi user posted image ... pa me je že kar malo strah, da me bodo okregali, da ne skrbim lepo za malo, ko ima po glavi polno temenc, pa za ušeski in pod bradico se ji je koža malo vnela, kljub temu da jo tam najmanj 2x na dan očistim s toplo vodo, zbrišem in namažem z bepantenom. A imate ve kaj težav s tem?

Plenice ... sem se včeraj malo uštela glede tega kako super so Mullerjeve Beauty Baby pleničke ... danes ji je 2x zapovrstjo vse premočilo. Prvič je kakec zadaj na hrbtu ven prišel, pa se sploh ni tako močno pokakala, drugič ji je pa lulanje zadaj ven pripšlo ... tak da jih ji pomoje ne bom več kupila. Bom zdaj še probala te Babylove pleničke od DMa, ko jih tako hvalite, pa če še tiste ne bojo kul, bomo pa pač kar na Pamprskah ostali. Kolk pa stanejo te DMove pleničke po paketu? In ali so mehkejše od Mullerjevih?

No tamičkena je zaspala, oči je šel na eno pivo, jaz si bom pa zajle malo pršuta in brie-ja privoščila ... se je treba malo pocrkljat user posted image ... a je kaj pametnega po TVju?

Pa pa!

< Sporočilo je popravil Otika -- 10.1.2009 22:33:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 761
10.1.2009 22:39:33   
blackcoffee
čebeli
Sem še vedno čist povožena od poroda in sploh vsega novega...naša mala Doroteja spi največ 3 urce skupej, tko da so podočnjaki kar konkretni...

A veste kaj me je najbolj pretreslo tisti teden v porodnišnici? Kako sem vse začela drugač dojemat.  Kako hitro sem odrasla in hotla bit samostojna...čist sama zase z možekom in bebico...smo prvi dan kar zaklenil vrata in vse odpodil!

jaz sem še do danes praktično bila več ali manj sama z otrokom. dobro, bilo je nekaj obiskov, toda otroka se nihče ni dotikal, kaj šele da bi ga po rokah vlačili.
prelevila sem se v mačko, ki skrije mladiče pred drugimi plenilci. dobro.. dobesedno tega nisem storila, je pa res, da ga je moja mati imela danes v naročju šele drugič! jaz pa še razmišljam ali je že pravi čas, da ga dajem v roke še komu drugemu razen atiju. (seveda, če odmislim sestre in zdravnike v P).

podočnjaki?
Thor je star mesec in tri dni pa se še zdaj hraniva na dve ali tri ure ponoči, čez dan pa bi tud visel na zizi po par ur z vmesnimi pauzami, če bi lahko.
skelnila sem, da bom odslej evo, nocoj, od polnoči dalje, bom vodila seznam koliko in kdaj ga hranim. potem pa se bom držala tistih ur, ob katerih več poje in začela uvajat neki red, saj drgač tako več ne bo šlo naprej! če pa bo hotel dojko tudi ko ne bo čas za to, pa mu jo bom dala le toliko, da ga bom umirila, ne pa, da se bo napokal.
kopava se vsak drug dan, s tem, da bom tudi pri kopanju postala dosledna kar se časa tiče. partonažna je rekla, da najbolje, če ga kopam med 19 in 20h.
huh, ta doslednost bo tud pri meni terjala nekaj napora in orng disciplino.  pa mislim, da se na dolgi rok splača.
       v P so mi rekli, da naj ga mesec dni kar pridno pristavljam - kadarkoli bo želel in da se bo red sam vzpostavil. ne vem, ne vem... malo sem skeptična. po moje bo tako jajcanje trajalo še naslednjih par mesecev, preden bo do tega prišlo. jaz pa sem utrujena in druga nič več ne napravim, kot samo čakam kdaj se bo gospodu 'gromkemu' zahotelo, da mu ustrežem. user posted image kaj ve menite?

martka -  odtise z DAS maso?? men se zdi pretrda. pa sem kupila efa plast light, ki je mehkejša in mi tudi ni uspelo odtisa napravit.  otrokovih nogic si ne upam preveč pritisnit vanj, če pa hočem z občutkom odtsinit pa se nič ne pozna. najbrž bom tudi jaz kar po temperah segla ali pa se bom res lotila in napravila odtise iz slanega testa.

zverina - a ti si po poklicu slaščičarka?
Otika -  avatar in jaz   ja-no.. user posted image če mi je na kožo pisan, tolk bolše! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 10.1.2009 22:47:59 >

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 762
10.1.2009 22:57:10   
blackcoffee
ejte, sem vas že zadnjič hotla prašat.. pa vedno ppzabim.
kako spijo vaši malčki? namreč.. Thor ima glavico čisto nazaj nagnjeno in je z obrazom gor obrnjen proti vrhu povštra.  ali kako naj povem..  user posted image   men se zdi nenavadno in tudi sama sem probala v tem položaju držati glavo in ležat nekaj časa pa nisem zdržala dolgo. pa mu jo dostikrat popravim, da nima tako fejst nazaj nagnjene. ste zaštekale kaj sem hotla povedat user posted image user posted image če ne, ga bom fotkala, da bote vidle.

CEPLJENJE DA ali NE?

Neposredna povezava do sporočila: 763
10.1.2009 23:07:10   
Anonimen
Kavica ... glede Thorovega načina spanja ... tuki na RR sem zasledila, da je ena govorila o glavici, ki jo otrok drži bolj nazaj v zvezi z nekim prevelikim ekstenzijskim vzorcem, ki se ga baje porihta s pravim hendlingom ... da boš za 100% omeni to spanje v posvetovalnici ... upam da te nisem kaj prestrašila, ker mogoče pa samo tamalemu paše tako spat user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 764
11.1.2009 8:53:26   
čebeli
Dobro jutro!

Tudi naša čebelica mala ima kar hude krčke...ponoči se na vsako uro zbudi in jo zvija...potolaži jo edino ziza, na katero je prikloplena ene pol ure, pol podirava kupčka že napol v spanju...in ko mine urca od prvega dretja, pa spet vse jovo na novo! Za crknit! Sam pol se mi pa možek nekej pritožuje, da ne more spat, pa se sam 2x na noč zbudi...prižge lučko, obrne in zaspi naprej..user posted image ma, sem kar jezna!

Kavica: tudi naša punca spi včasih z glavco nagnjeno nazaj. V P so nas opozorili, da tako ležijo, če jim podložiš s strani hrbet in glavico...zato jaz "zakajlam" sam hrbet, da leži postrani...

In evo spet dretje na višku...sem jo začela kar malo puščat, da si pretegne glasilke in sčisti noska...user posted image

< Sporočilo je popravil čebeli -- 11.1.2009 8:56:53 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 765
11.1.2009 10:39:51   
martka
blackcooffe- tudi Gaja da včasih glavico nazaj, pa ji jo popravim in potem spi naprej tako kot mora in podložim jo samo v medenici, ne cel hrbet. imaš na utube o pravilnem handlingu posnetek (9minut) iz lj porodnišnice, pa tam to pove.
vem kako vam je, ko bi vaši mladički skoz na zizi viseli. Luka je bil tak! vsako slabo uro!! sicer samo 5 minut. a komaj sem se obrnila stran, je že postokal in evo ziza ven in Luka gor, za par minut, kot da me je čekiral, če sem ves čas ob njemu. in sem bila-KAR SE ZDAJ POZNA! razcarkljanec! no, pa mi ni žal. bi storila še enkrat enako.
tudi jaz si pišem čas spanja in budnosti- pa pri Luku sem si tudi.
moje Gaje tudi ne dajem rada v roke komu drugemu kot atiju in včasih Luku. no, moj ata, se z veseljem z njo pogovarja, ji poje in ... se pootroči... mama jo je pa včeraj prvič!! držala v rokah odkar sva doma. saj pride skor vsak dan k meni, a takrat pospravi posodo iz pomivalca, perilo iz stroja in sušilca, pomije po tleh, zlika... in gre! Gaje pa ne prime- jo jaz takrat skrbno držim v naročju, pa čeprav spi kot polhek. res sem taka mama koklja, ki ima svoja piščeta pod perutničkami. Luka bi morala že en mal spustit- mi dragi to ves čas govori, pa tud luka že postaja kr fajn upornik. joj joj, kaj me čaka.
danes smo spali od 23.30 do 4.30 in od 4.50 do 8.20 in od 9.20 dalje spi...
kaj bi jaz danes kuhala? hmmm... (čokoladouser posted image - to moram naredit eno terapevtsko meditacijo, da se mi ne bo več prikazovala ta presneta čokolada).

zadnjič mi je ena svetovala, če noče podret kupčka, jo daj na mizo (spodaj samo tetra plenico) ležat na trebušček.. jaz to poskusim- res kupček prej kot v minuti- a kaj ko mala dvigne glavo in drži oporo na rokah. prav pase kravce... to se pa mani zdi zelo prehitro!!! a ne delajo tega šele v drugem mesecu? in potem ko ne more več spiusti glavo in začne protestirat.
ne vem kaj ji je tako zoprno, da mora bit v položaju podiranja kupčka? pravite, da jih potem še nekaj časa -tudi pol ure- po podrtem kupčku, držite tako? pa moji čebeli se trga! pleza z nogami, stoka "renči" in godrnja, včasih tudi jokat začne. seveda je potem ne mučim. a še ima katera take izkušnje?

< Sporočilo je popravil martka -- 11.1.2009 10:48:32 >

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 766
11.1.2009 10:46:43   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli

Sam pol se mi pa možek nekej pritožuje, da ne more spat, pa se sam 2x na noč zbudi...prižge lučko, obrne in zaspi naprej..user posted image ma, sem kar jezna! ti mu kr reč, da jo je on delal, zato je pa tako! user posted image  mal se hecam!

In evo spet dretje na višku...sem jo začela kar malo puščat, da si pretegne glasilke in sčisti noska...user posted image KAKO VZDRŽIŠ? jaz skočim (pa tudi mož) samo ko malce zagode,(pa potem ugotovim, da gode v spanju). da bi pustila da joče pa ne bi mogla. pa še senzor je ves čas vklopljen in ga nosim za pasom.

nos ji pa jaz s fiziološko in aspiratorjem sčistim.
glasilke pa si čisti ko se pritožuje in godrnja, ko je treba kupček podret. in ko joče, ko jo krči mučijo.

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 767
11.1.2009 10:53:50   
žabic@
imaš na utube o pravilnem handlingu posnetek (9minut) iz lj porodnišnice, pa tam to pove.

Martka, ali lahko pošlješ prosim link. Hvala.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 768
11.1.2009 11:10:14   
martka
http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA 

izvoli!

(odgovor članu žabic@)
Neposredna povezava do sporočila: 769
11.1.2009 11:11:40   
martka
to sem enkrat že prilepla tu gor, pa saj ne škodi 2x ali 5x, kajne?
čao

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 770
11.1.2009 11:20:59   
zverinca
DAN!!

joj kaka megla je v LJ!! za znoretuser posted image

mali je pa danes tečko tečko, skoz nekaj cmevka in neče spat, naj povem da je že od 6h pokonci!! ne v ležalniku, ne ležat, ne na rokah - nič nič nič mu ni prav...
sedaj čakam da pojemo vsaj juho in grem z njim ležat, mogoče bo zaspal... jaz sem tudi koklja, ga imam pod perutničko - se že pozna da je mamin sineuser posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: martka

ne vem kaj ji je tako zoprno, da mora bit v položaju podiranja kupčka? pravite, da jih potem še nekaj časa -tudi pol ure- po podrtem kupčku, držite tako? pa moji čebeli se trga! pleza z nogami, stoka "renči" in godrnja, včasih tudi jokat začne. seveda je potem ne mučim. a še ima katera take izkušnje?

enako moj mali, sam jaz vidim da se pritožuje ko ga še zrak tišči, takrat ga dam na kolena, da se malo pregunca zrak v trebuščku in spet hop na ramo, da še podre kupčka.

evo, spet alarm....

pozneje kaj več napišem, če mi bo mali pustil...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 771
11.1.2009 11:44:50   
Anonimen
Jutro!

Punce, pa ne da ste se tako zaščitniške do svojih otročkov, da jih ne date nikomur? A smem vprašat zakaj ne? Moja teta je bila taka pri enem od svojih otrok, sam njo je dajala neka oblika poporodne depresije in je bila ko ris. Jaz sem pa ful vesela ko pridejo dedki in babice na obisk pa potem prevzamejo malo tamalo, da si midva malo oddahneva. Ena je rekla, da ko pride mama, da ji on potem pospravi ... no pri nas je pa ravno obratno ... pride mami ali oči, ji oz. mu dam tamalo in grem jaz na hitro kaj pospavit ali pojest in smo vsi srečni: dedki oz. obabice za to, ker lahko cartajo svojo vnukinjo, jaz pa za to ker lahko malo možgane odklopim in mi ni treba biti skos na pozor, ker vem da je v dobrih rokah. Tako ali tako naj se čim prej navadijo en na drugega. Pa tudi glede drugih ne kompliciram ... umijejo si roke, čez roko jim dam pleničko in lahko pestvajo tamalo. Res pa je, da sem vsem povedala, da so pri nas dobrodošli, le če so popolnoma zdravi.

Glede nočnega vstajanja in mojega dragega, sem pa jaz danes malo jezna včasih ... se je ta bizgec tako razvadil, da se mu ponoči tamala lahko na uho dere pa tut trznil ne bo in pol mi zjutraj reče 'ja kolk je pa dons naša punca dolgo spala' in mu odvrnem 'ja prav res ... samo vmes sva bili 2x po pol ure pokonci!!!' in potem me začudeno gleda da kdaj, ker on ni nič slišal user posted image . Bela cesta!

(odgovor članu zverinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 772
11.1.2009 12:06:15   
Detece
Naj se vam še jaz na kratko oglasim. Ravnokar imam malo časa, ker je očka šel s sinekom na sprehod in sem malo sama - kako paše!

Blackcoffe maj sicer ne spi tako kot opisuješ ti, ampak se mi kadar ni široko povit vleče skupaj Ž(če veste kako mislim). Mislim, da tudi to ni najboljše.
Lahko prilepite link iz youtuba za handling?
Ima pa Ruj že svoj ritem prehranjevanja in pribčižno vem kdaj bo jedel. Včasih me samo zmede, ker želi prsi na vsak način, ampak samo za crkljanje in pol ne vem ali je ali ne.
Tudi jaz še nimam srca pustiti user posted image  da se joče predolgo. Verjetno bo pri drugem user posted image  drugače.user posted image user posted image

lepo nedeljo vam želim!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 773
11.1.2009 12:49:36   
blackcoffee
Detece:
Lahko prilepite link iz youtuba za handling?

martka ga je prilepila! nisi opazila? no, naj ti bo... user posted image
tle ga 'maš:
http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA

CEPLJENJE DA ali NE?

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 774
11.1.2009 13:22:36   
YOZIKA
Oj, punce. Sem bla dva dni tako zasedena, da se nisem nič oglasila, smo imeli en kup obiskov, pa Mihata nekaj skoz napenja in ga je treba po rokah nosit,..
Vidim, da ste se kar razpisale, sem kar nekaj časa porabila, da sem vse prebrala za dva dni nazaj. Moji vsi trije moški zdaj spijo, pa sem si vzela malo časa, da tle mal počekiram, kaj je kaj novega.
Hotela sem vas pa vprašat, te ki že dajete AD3 kapljice koliko kapljic jim dajete? Nam  je zdravnica predpisala 8 kapljic dnevno. Sprašujem namreč zato, ker se mi zdi da našega tamalega po teh kapljicah napenja. Sem probala en dan, da mu jih nisem dala in je blo boljše. A bi blo to možno, da je zaradi kapljic.
Pa še nekaj. Ena kolegica mi je rekla, da je njej zdravnica rekla naj kaplice daja postopoma, najprej 2, potem čez nekaj dni 3 ,..in tako naprej. Jaz sem tudi razmišljala, da bi tako probala, če ne bo boljše.

Otika- poplnoma se strinjam s tabo, ko si napisala, da z veseljem daš pocarkljat user posted image tvojim staršem. Jaz isto. Pa tudi če kdo pride na obisk jim ga dam brez problema v naročje. Seveda če so zdravi in z opranimi rokami. Zakaj pa ne.
Tudi glede nočnega vstajanja mojega moža je isto. Ponoči se je vse skupaj 2x previl Mihata. Drugač pa spi kot top. In večkrat mi zjutraj reče: O, danes je pa Miha kar lepo spal.user posted image jaz pa vsa nenaspana zjutraj, ker se vsaj2x ali 3x ponoči hranimo in potem še nosimo dokler se krčki ne pomirijo kar traja po urco ali celo več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Čestitke in verzi ob rojstvu
Kaj napisati v voščilnico staršem, ki so preliti z ljubeznijo do novorojenčka? Da bo pisanje lažje, smo zbrali najlepše ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......