tana7
|
IZVIRNO SPOROČILO: buccka IZVIRNO SPOROČILO: tana7 Linoti...hm js dam kar vse kašice pod to oznako. Drugač pa maš keksolino, frutolino, rižolino, gresolino,....ki so že od 6m naprej-vsaj zdi se mi. Drugač naša ma tud od hippa,... Teli od linota so bolj sladki vsaj po mojem okusu. Prednosti pa ni, pomojem so še boljši od hippa, milupe,... IZVIRNO SPOROČILO: buccka IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: tana7 No, pa sem nazaj... če bo še spala, dokler tole nakljocam danes je končno pojedla nekaj več sadnega - sem ji naredila kaki+sveža sliva+riževi kosmiči zavreti v 100%jabolčnem soku - in ko več ni hotela tega papat, sem šla po skuto in za to je pa odprla usta in ker sem želela, da še malo sadnega popapa, sem ji zmešala tisto sadje s skuto in je še pojedla nekaj žličk no, končno sem bila zadovoljna ampak kakšna dobra sadna skuta je bila to!!! sem vse polizala, kar je ostalo - in čisto vse sestavine so bio - bi ji človek že kar malo zameril, če ne bi pojedla, ker je tolk dela s tem Brina, bravo za kosilo je bila pa druga pesem - spet sem jo morala prooooooooooooosit, da je vsaj nekaj pojedla saj bi mislila, da ji ni bilo dobro, ampak na začetku je pojedla nekaj žličk, potem pa zaprla usta - ampak pojedla je ful premalo, zato sva se potem še prosili in čakali pol ure sem ji pa naredila rdečo peso+sladki krompir+polnozrnate testenine+zelena kolerabica+malo cvetače+bučka hokaido To ti vse v eno jed daš? A kot enolončnico ali kako? saj pišem samo zato, če katera kdaj rabi kako idejo - čeprav se mi zdi, da jih ne rabite, ker vidim debate o benkotu in hrenovkah ne, zmiksam ful dobro pride...slastno... sploh ne pomisliš, da karkoli manjka (začimbe, sol, olje,...) vsaka zelenjava ima pač svoje vitamine - trudim se ji dajat raznoliko O, verjamem, da je dobro, so same okusne sestavine notri Postajam lačna A rdečo peso lohl jedo? Kak pa je ta sladki krompir? a ne bi smeli rdeče pese??? ne bi vedla nič o tem - nikol slišala sladki krompir? evo, tukaj ga vidiš: http://images.google.com/images?hl=en&lr=&resnum=0&q=sweet%20potato&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi je pa ful zdrav, ker vsebuje ful vitaminov in mineralo, če razumeš angl.: Nutrition and health benefits Besides simple starches, sweet potatoes are rich in complex carbohydrates, dietary fiber, beta carotene (a vitamin A equivalent nutrient), vitamin C, and vitamin B6. In 1992, the Center for Science in the Public Interest compared the nutritional value of sweet potatoes to other vegetables. Considering fiber content, complex carbohydrates, protein, vitamins A and C, iron, and calcium, the sweet potato ranked highest in nutritional value. According to these criteria, sweet potatoes earned 184 points, 100 points over the next on the list, the common potato.(NCSPC) Sweet potato varieties with dark orange flesh have more beta carotene than those with light colored flesh and their increased cultivation is being encouraged in Africa where Vitamin A deficiency is a serious health problem. Despite the name "sweet", it may be a beneficial food for diabetics, as preliminary studies on animals have revealed that it helps to stabilize blood sugar levels and to lower insulin resistance.[7] Some Americans, including television personality Oprah Winfrey, are advocating increased consumption of sweet potatoes both for their health benefits and because of their importance in traditional Southern cuisine. Hvala za link, bom kupila. Kje pa se da dobit? A ga skuhaš isto kot navaden krompir? to je sicer zeloooo daljni sorodnik krompirja kuham ga na pari, skupaj s cvetačo, bučkami,.... ja, sicer pa enako kot krompir saj najdeš na netu tudi za nas odrasle recepte s sladkim krompirjem kupila sem ga pa v Kalčku v LJ
|