ronja
|
in dokler ne bo kdo od mene pričakov kake udeležbe pri cerkvenih zadevah hehe, no, na poroko boš verjetno šla, tudi če se bo Ula ali malo bitje odločilo cerkveno poročit hehe, uršika, res je, mi bomo meli tudi en kup običajev, itak so vsi skopirani od poganskih bogov . Bomo pa dodali še svoje: recimo za 25.12. bomo mi vedno delali karamelizirana jabolka - v čast rojstvu Newtna in tisti anekdoti, da je težnost pogruntal, ko mu je jabolko padlo na glavo . Lubiju je bila ful všeč ideja in zdaj bo tako. 21.12., ko je najdaljša noč pa vedno spečem Julovo deblo (Jul je bil en star germanski bog, se mi zdi, pač je skrbel za svega i svašta, med drugim zato, da se obrnejo letni časi... - no, tak da zdaj delam julovo deblo - saj koliko razlogov pa rabiš, da narediš rolado s čokoladno kremo ) Jajčka bomo barvali in zajček bo nosil, to so simboli plodnosti še od ohoho daleč nazaj. edino ne bomo barvali trdokuhanih jajc, ampak izpihane, ker pri nas nihče ne mara trdokuhanih jajc... Samo krsta pa ne maram, ker s tem otroka vpišeš v to vero - pa ni nujno, da jo bo sploh hotel... Jaz je recimo nočem in me jezi, da so me krstili (pa celo ne starši, ampak me je babica (ki tudi ni bila verna) ukradla medtem ko sta onadava seksala!!! Ne vem niti, kdo je moja botra...) Pa zbiranje žlahte meni ni luštno ampak živa muka, tak da se temu če se le da izognem v velikem loku . hehe, uršika, Ronja se je že odstavila pred kakima 2-3 meseci! Tak da sploh ni problem. sem ji seveda pustila, da je ona tudi probala, pa ji ni bilo več tako všeč in rajši kar Lejli rine joško v usta (dobesedno). Zaenkrat nobenega ljubosumja, ima jo zelo rada - non stop jo lupčka, boža,... samo nima najbolj občutka, kako zelo je že močna... Ampak Lejla je tako potrpežljiv otrok! Sploh se ne sekira, sploh ne začne jokat, če jo kaj preveč pritisne - se očitno počuti varna pri meni, pa je vse ok. sicer včeraj ni več tako veliko spala, pa tudi zvečer je bila malo bolj kriza, bi mela skoz joško v ustih. Ampak potem je bilo pa ok, pa tudi ponoči se ne doji tako pogosto kot se je Ronja - na pol ure... Zdaj je babica ravno odšla, Lejla je umita, previta, podojena in srečno spančka zraven mene, Ronja in Aljaž pa sta šla k njemu v službo po računalnik, da bo lahko nekaj doma delal, ker ga nekaj nujno rabijo - no, meni je prav, čče bo zato še kak dan dlje doma . Tak da imam končno čas, da pojem zajtrk: jogurt, en ogrooomen kos čokoladne rulade z bananami in kos kruha z ne vem še čim gor... ulla, hehe, 2 joški že ok, samo Ronja niti noče joške, ona bi Lejlo! kiara, dobro pospravi in operi. Magari zdevaj vse na razne konce, pa da ti še kdo pomaga, če si zmatrana. niia, vlažilca zraka nimava, že tako dovolj plesni . Sploh je bolj problem preveč vlage - če je suh zrak pač daš kako mokro coto sušit na radiator, pa je. Je pa lubi stanovanje totalno upedenal medtem, ko sem bila v p.! Naštimal je dvoja sušila, ker se kake stvari ne smejo sušit v sušilcu, pa tudi da mam kam mokre plenice za dat, pa nabil je 5 cm stiropora v otroški sobici na zunanjo steno in se fuuuuul pozna!!!! Moram še kdaj it ... NO, takega naravnega poroda, kot sem se šla jaz, lahko verjamete, da se ne moreš it brez lubija zraven (ali pa koga drugega, ampak na enega se moraš naslanjat - dobesedno ). Za iztis pa res ni več potreben, ampak je pa lepo, da mu še to dovolim, če se je že do takrat tako trudil, pa sem se lahko obešala po njem, pa mi je nosil za pit, pa dal brisačo, pa prinesel vrček za polivat z vodo, pa vozil avto, da sva peljala tamalo k babici in potem še mene v p... ne vem, jaz ga ne bi hotela za to prikrajšat - razen če bi sam ne hotel it - ampak on bi bil zelo žalosten, če ne bi smel it... krtexx, čestitam! Kje si napisala, kak oje potekal porod? kathy, saj se namatraš, da se luknjica razširi, brezskrbi .
|