ronja
|
oooo Ronja, kaj bi dala za takšen porod!!! Saj ga komot imaš! jaz sem imela popadke lepo svojih 15 ur... samo v p. se nisem spravila, to je vsa razlika! Mi je bilo pa tole všeč, če bo še kdaj, bom spet tako naredila, mogoče 5-10 minut prej, da si bo babica v miru roke umila, pa mogoče bo še čas za po pručko tečt . lunica, hehe, brez trebuha je super! pa brez slabosti, tudi če povoham postano smetano, se mi sploh ne obrne, noro! Pa brez popadkov, pa brez bolečin (razen krčenja maternice, ampak se ne da primerjat s popadki in tistimi bolečinami od luščenja posteljice), pa brez zgage, pa brez zatekanja, moji gležnji so spet lepo šlank (aja, veste, punce, da sem mela danes zjutraj lepo 59,8 kg - toliko kot pri Ronji, ko sem prišla domov, čeprav sem se tam manj zredila v - res pa da sem po moje tam še v p. kako kilo dobila, ker sem toliko žrla , ampak tudi zatekala nisem toliko in očitno je tole kar ok ). Krvavim tudi fuuuuuul manj kot prvič, tudi pri porodu je bilo baje neprimerno manj krvavo (poročilo mojega lubija). Kar se seksa tiče, bova midva spet nekaj časa na suhem, ampak sva trenutno že blažena, če se nama rata stisnit... Celo noč namreč nismo nič spali, ker starejše dete ni spalo v svoji poteljici in je seveda hotelo bit pri naju in torej lest po mlajšem detetu, ki se je zato počutilo ogroženo, posledično pa hotelo viset ves čas na joški... ulla, rečem ti lahko samo tole: "get ready!" Mi je pa kristalno jasno, zakaj večina da starejšega otroka v vrtec . Torej si želela naravni porod...a za to si se prpravljala? (knjiga,???) ja, komarka, to sem si že prvič želela in v veliki meri se mi je izpolnilo, zdaj pa še v večji (recimo brez predrtja mehurja, oz. ga je počila, ko je glava ven lezla - dobesedno) knjiga, hehe, sposodila sem si jo, podaljšala tudi, pa potem so mi jo na lepe oči oz. bolj verjetno na veliki trebuh še 1x podaljšali - do 12. smo rekli, da bo verjetno dovolj , prebrat je pa nisem uspela . Kako stran tu in tam... Ampak nekaj vem še od prvič in pa po naravi nisem glih paničar... če bi mi odtekla voda, bi zdaj 2. verjetno kar šla v p., ker je precej nevarno tadrugič (ali tatretjič,...), ker se porodna pot drugače pripravlja (spuščanje in širjenje sta v obratnem vrstnem redu kot 1.) in se lahko otrok zaduši, če se zagozdi not. Bi pa vseeno težila, da me pustijo na miru, če se le da... Ampak jaz delam take mehurje, da ne grejo kar tako! Lubi je rekel, da ta zadeva ne bi nikoli počila! ja, sva pa res pravadva skup, se mi zdi - ne poznam nobenega, ki bi me takole gledal doma . Aja, Ronji je bilo pa večino časa smešno, jaz sem seveda pri onih ornk popadkih malo stokala, ampak sem se zezala zraven - tako da sem recimo rekla aaaa - ajaj na koncu in se ji nasmejala, pa se ji je zdelo totalno šponsko! Ali pa ččč-čihapuha, ipd. No, šele čisto na koncu je pa ugotovila, da z mami nekaj ni čisto v redu, pa me je prišla malo potrepljat vsake toliko - ampak takrat sem mela že popadke za iztis in smo šibali malo dat k babici... Se pa ni preveč sekirala, lepo mi je pomahala in vse ok. khurde, ja, drugič je lažje, ker veš, kako zadeva poteka in čeprav 2 poroda nista enaka, so si pa vseeno malo podobni, pa ločiš lažje različne faze, če si jih že 1x dala skoz. Jaz rajši nikomur nisem razlagala,kake imam namene (razen lubiju,s eveda), ker bi me itak meli vsi za prismuknjeno... Se mi ni bilo treba skregat;) Saj vem, kaj delam, mala je vmes brcala, tako da sem vedela, da je živa in tako mislim, da je bilo za vse najboljše. Če bi ležala na porodni mizi, bi gotovo trajalo precej dlje kot 15 ur, če bi me sploh pustili naravno rodit... aja, jaz sem spila mogče kak liter tega čaja v zadnjih dneh (po 2 dcl na dan) in 2. doba je bila res hitrejša - samo je bil tudi 2. porod, za katerega je to na spl. značilno... Slikce je dal lubi v ronjin album, bom probala prenest kako sem. ja, mlajše dete je res pridno, samo je starejša toliko bolj zahtevna . Sicer pa je ponoči tudi Lejla hotela bit skoz priklopljena - ampak ji ne morem zamerit - varno se ob ronji res ne moreš počutit - še midva ne , zdaj ma neko fazo, ko ji je ful zanimivo ščipat lunica, jaz nisem samohranilka, samo poročena nisva. Ampak živimo skup in smo tako tudi prijavljeni. Za masažo presredka sem jaz uporabljala kar olje od Welede - očitno je ok, ker obakrat nisem bila nič rezana - res pa sem tudi sicer zelo gibčna - mislim, mam po naravi taka tkiva. zdaj pa moram šibat...
|