Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:27:46
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* barbaw: volna je zaščitena s polivinilom, pa tudi če ne bi bila je tolk na debelo, da ne bi smel biti problem. Videli bomo pa ju3 zjutraj Že sedaj je -10st o kriza, upam, da bo vzdržalo, da ne boš ostala cel dan brez vode Matej je res od 14 do 19 trdno delal, da so rešili zadevo in res upam, da bo sedaj OK
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:29:09
|
|
|
|
hijenca
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:30:00
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:31:42
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne To se odraža tudi na forumu
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:32:27
|
|
|
|
mafi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne važn da je tipkovnica zglancana in da se ne zatika
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:33:15
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 piškot... riž... ja, mogoče pa res - v sadje bi morala najprej nabavt piškote pa s kruhom bi lahko kaj pogruntali, a ne? sem danes poskusla ji dat mal za "grickat" kruh, pa je ni zanimal estrella, za meso še ne vem čist - če bi bilo čisto po mojem prepričanju in dojemanju mesa, ji ga ne bi dala tudi P ni bila nič apriori proti, ko smo ji omenili (rekla je samo, da je treba pazit na B12, folno kislino in železo) - če se odločimo za to, naj ji povemo, da bomo bolj kontrolirali kri nisem pa taka, da bi šla v to za vsako ceno, za ceno njenega zdravja moram še malo sestrično zaslišat - ona ne papa in njen sinko tudi ne, pa moja bivša soseda (to jo bo moja mami zaslišala), pa še eno poznam, je farmacevtka, pa se je verjetno mal bolj poglobila v zadevo Poznam pobča, ki ima starše vege in so tudi njega od malega hranili s hrano rastlinskega izvora. Ko je prišel v vrtec je pa mali popdel meso in je to njegova najljubša hrana Mama pa je čist nesrečna, ker mora doma pripravljat za njega meska Jaz razumem, da eni vege ne pripravljajo meso za svoje otroke, ker se ga niti datknit ne morejo. Moja nečakinja je že ena taka. Niti zavohat ga ne sme kaj šele videt.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:33:17
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Naj te potolažim, da je ta trenutek zglancano, jutri pa ne bo več. Ma ne imej slabe vesti zaradi tega, jaz pač rada malo večkrat zglancam, nisem pa obsedena s tem. Tudi jaz vsak dan nekaj pospravljam pa se ponavadi nič ne vidi oz. se vidi dokler ne pride Jaka domov pa seveda ko moj pride je tudi miza in pult kar naenkrat naloženo.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:34:37
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne To se odraža tudi na forumu Nekje se pa mora poznat. Pa ni forma vse kriva ampak tudi prazniki in otroci rastejo in ..... milijon dejavnikov.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:35:05
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Ojla! Evo, končno s5 doma. Naša se donc šla bolj pozno kopat, ker je imela popolansko rundo spanja zelo pozno, tako je ravno zaspala, in to v svoji posteljici . Joj ko bi vsaj trajalo celo noč, da ne bo ob 11ih al pa polnoči s5 budnica in da bo pri nama spala Je pa tale mraz od . Ko smo prišli domov, je mami najprej povedala, da se z našo centralno in sončno dolgaja nekaj čudnega, saj peč vode ne ogreje več kot na 45 stopinj oziroma vso ostalo vodo šiba gor v kolektorje na steho In itak nam ni bilo nič jasno zakaj. In potem je klicala moža od moje tete, ki nam je tudi delal sončno napaljevo in na koncu smo ugotovili, da je problem v mrazu, ker se ponoči preveč shladi in z.j.e.b.e. računalnik. Računalnik ima možnost od -10 do +100 stopinj, kar je pa odstopanj, ga pa čisto zmede. Uglavnem zdej smo vse skupaj kar je sončne sklopili in bomo počakali, da najhujši mraz mine, pa jo bomo potem nazaj priklopil
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:36:15
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne estrella, ti nimaš nič razmetano...no, razen, ko si dobila nas na obisk, je bilo vse takoj na horuk obrnjeno jaz sem imela lepo pospravljeno in zglancano najemniško enosobno stanovanje in to le dokler nismo dobili psičke..od takrat naprej pa, ne vem več kaj to pomeni. NO, saj v bistvu ni najbolj pomembno, a včasih si vseeno želim spet malo čistoče in da je vse na mestu... mogoče ko grem v penzion bom dočakala
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:36:15
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Matej je res od 14 do 19 trdno delal, da so rešili zadevo in res upam, da bo sedaj OK Priden je tale tvoj možiček!!!! Si zasluži vse pohvale!!!!
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:37:08
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* barbaw: volna je zaščitena s polivinilom, pa tudi če ne bi bila je tolk na debelo, da ne bi smel biti problem. Videli bomo pa ju3 zjutraj Že sedaj je -10st o kriza, upam, da bo vzdržalo, da ne boš ostala cel dan brez vode Matej je res od 14 do 19 trdno delal, da so rešili zadevo in res upam, da bo sedaj OK Potem pa bi moglo res vzdržat.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:37:29
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 ko sem ga nazdnje tehtala je imle že 8600g,velik pa 75 cm (smo ga zmerili pri P.)zdej pa verjetno mnaj, ker mi štrajka z GH, zjutraj no ob enajstih-dvanajstih sploh noče žlice.In pol pijeva AM. Danes sva jedla samo kosilo, potem en puding doma skuhan vanilija, pa mal banane in zdej spet AM- Jana: kako pa skuhaš puding? Na navadnem alpskem mleku ali mleko kaj zredčiš z vodo?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:38:44
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne estrella, ti nimaš nič razmetano...no, razen, ko si dobila nas na obisk, je bilo vse takoj na horuk obrnjeno jaz sem imela lepo pospravljeno in zglancano najemniško enosobno stanovanje in to le dokler nismo dobili psičke..od takrat naprej pa, ne vem več kaj to pomeni. NO, saj v bistvu ni najbolj pomembno, a včasih si vseeno želim spet malo čistoče in da je vse na mestu... mogoče ko grem v penzion bom dočakala Takrat pa ne boš mogla več glancat.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:40:17
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: hijenca IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate? Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam a o zglancanem ne duha ne sluha ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancate Jaz tudi ne vem več, kako izgleda zglancano stanovanje. Meni se zdi, da pučem, pa ko se obrnem je zopet za spucat. Očitno smo iz forme in čisto prepočasne estrella, ti nimaš nič razmetano...no, razen, ko si dobila nas na obisk, je bilo vse takoj na horuk obrnjeno jaz sem imela lepo pospravljeno in zglancano najemniško enosobno stanovanje in to le dokler nismo dobili psičke..od takrat naprej pa, ne vem več kaj to pomeni. NO, saj v bistvu ni najbolj pomembno, a včasih si vseeno želim spet malo čistoče in da je vse na mestu... mogoče ko grem v penzion bom dočakala Takrat pa ne boš mogla več glancat. bom pa najela čistilko
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:40:20
|
|
|
|
barbaw
|
ku ku
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:40:22
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 OJLA Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno. Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova. Tudi mi smo imeli danes čez dan spet hajke s spanjem. Vstali smo okrog po 7ih in potem je dopoldan spala dobre pol ure med 10 in 11 uro nekje, potem pa ni bilo šans več zaspati, tako da smo se popoldan po hitrem postopku spakirali in šli od tašče proti domu, da je zaspala v avtu. Potem sva doma dala avto v garažu, priklopila baby fon in jo pustila v avtu in je spala potem uro in pol vsega skupaj. Mene pa skrbi, da bo čez kaki 2 uri spet budnica in bo hotla pri nama spat, drugače bo dretje Opa, tale tvoj možičej je pa res priden , če hoče bit
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:40:48
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw ku ku ku ku
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:41:24
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči o kolk je dober
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:41:30
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: barbaw ku ku ku ku Sem bila malo prehitra.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:42:16
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso bom pa najela čistilko Boš mogla pazit, da je ne boš preveč komandirala, ker ti bo dala odpoved.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:43:13
|
|
|
|
kasso
|
jaz imam non stop mrzle roke, pa si jih moram it segret, da se bom lahko špiknila brez problema mogoče pridem še kasneje kaj pokukat...
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:43:30
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tilči Sem šla Tilna stehtat in ima 8,5 kg.Potem sem šla pa pogledat,koliko je imel Nejc pri 9.mesecih-rezultat:8,200g Se vidi,da smo imeli pri Nejcu probleme s hranjenjem .Je pa sedaj vse noter prinesel za Tilna. Našo sem tud dnes tehtala in ima cca. 8500g in 73 cm. Se mi je kar lepo poredila. Andraž je pa pri 9m imel 11kg in jih Alja ne bo dosegla Zaenkrat smo tolk odtajal, da sem se šla stuširat. Sedaj zavijajo cevi v stare kovre in neko volno in upam, da bo zdržalo ta mraz. Temperatura že pada Madonca ste pridne s tehtanjem. Jaz z mojo sploh ne upam na vago stopit, ker nebi zdržala . Je imela že kar nekaj časa nazaj 8400 g, tako da mislim da smo blizu 10ke . NO bova jutri se zvagale da vidim kolk približno ima Estella: tebi pa res želim, da vam spet kaj ne zamrzne. Potem upam, da vam niso popokale kake cevi?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:43:49
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso jaz imam non stop mrzle roke, pa si jih moram it segret, da se bom lahko špiknila brez problema mogoče pridem še kasneje kaj pokukat... Na koliko časa se ti špikaš?
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 10.del 4.1.2009 21:44:44
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tilči Sem šla Tilna stehtat in ima 8,5 kg.Potem sem šla pa pogledat,koliko je imel Nejc pri 9.mesecih-rezultat:8,200g Se vidi,da smo imeli pri Nejcu probleme s hranjenjem .Je pa sedaj vse noter prinesel za Tilna. Našo sem tud dnes tehtala in ima cca. 8500g in 73 cm. Se mi je kar lepo poredila. Andraž je pa pri 9m imel 11kg in jih Alja ne bo dosegla Zaenkrat smo tolk odtajal, da sem se šla stuširat. Sedaj zavijajo cevi v stare kovre in neko volno in upam, da bo zdržalo ta mraz. Temperatura že pada Madonca ste pridne s tehtanjem. Jaz z mojo sploh ne upam na vago stopit, ker nebi zdržala . Je imela že kar nekaj časa nazaj 8400 g, tako da mislim da smo blizu 10ke . NO bova jutri se zvagale da vidim kolk približno ima Estella: tebi pa res želim, da vam spet kaj ne zamrzne. Potem upam, da vam niso popokale kake cevi? Pa saj nimate vage samo do 70 kg. Ali?
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?