|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 10.del
4.1.2009 21:09:07   
tana7
piškot... riž... ja, mogoče pa res - v sadje
bi morala najprej nabavt piškote
pa s kruhom bi lahko kaj pogruntali, a ne? sem danes poskusla ji dat mal za "grickat" kruh, pa je ni zanimaluser posted image

estrella, za meso še ne vem čist - če bi bilo čisto po mojem prepričanju in dojemanju mesa, ji ga ne bi dala
tudi P ni bila nič apriori proti, ko smo ji omenili (rekla je samo, da je treba pazit na B12, folno kislino in železo) - če se odločimo za to, naj ji povemo, da bomo bolj kontrolirali kri
nisem pa taka, da bi šla v to za vsako ceno, za ceno njenega zdravja
moram še malo sestrično zaslišat - ona ne papa in njen sinko tudi ne, pa moja bivša soseda (to jo bo moja mami zaslišala), pa še eno poznam, je farmacevtka, pa se je verjetno mal bolj poglobila v zadevo

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 926
4.1.2009 21:09:11   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Pri tej 6. bolezni pa mi ni jasno ali vsi otroci dobijo po celem telesu pikice ali je tako kot pri drugih boleznih, da imajo eni več pikic eni pa manj. Maja jih je imela samo po trebuščku in hrbtu pa malo je šlo proti nogam in riti.

pri nas isto, ni šlo po celih rokah in nogah, po trebuščku in hrbtu pa celem

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 927
4.1.2009 21:09:58   
hijenca
Večer punce!

Vidim, da ponekod hudo mraz stiska, tudi pri nas trenutno kaže -7 C.

Eno vprašanje imam. Videk je dobil pri očeh oz. okrog obrvi preko noska in pri drugem očesu takšne drobne pikice, kot en osip rdečih pikic. Kaj bi to bilo ima katera kakšno izkušnjo s tem?user posted image Sem mu sedaj oprala s kamilicami in namazala z Bepantenom.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

Neposredna povezava do sporočila: 928
4.1.2009 21:11:06   
tana7

IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

barbaw: volna je zaščitena s polivinilom, pa tudi če ne bi bila je tolk na debelo, da ne bi smel biti problem. Videli bomo pa ju3 zjutrajuser posted image Že sedaj je -10stuser posted image user posted image

Ok. Pri nas je bilo včeraj ob 22,30 -11 in je bilo čisto dovollj. Ne rabimo več.

Pri tej 6. bolezni pa mi ni jasno ali vsi otroci dobijo po celem telesu pikice ali je tako kot pri drugih boleznih, da imajo eni več pikic eni pa manj. Maja jih je imela samo po trebuščku in hrbtu pa malo je šlo proti nogam in riti.

ni po celem telesu
brina je imela največ po trebuhu, hrbtu, pa po obrazu, po nogicah skoraj nič

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 929
4.1.2009 21:11:11   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

pri nas isto, ni šlo po celih rokah in nogah, po trebuščku in hrbtu pa celem

Ni imela niti po celem hrbtu in trebuščku pikic. user posted image  Nekje pod bradavicami se je začelo in na hrbtu je bilo do iste višine.  Ma Jaka tega nikoli ni imel in nimam pojma, lahko pa pričakujem da bo zdaj imel, če še ni prebolel. Mogoče je pa imel, pa nismo opazili. user posted image

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 930
4.1.2009 21:11:17   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: mafi

barbaw: volna je zaščitena s polivinilom, pa tudi če ne bi bila je tolk na debelo, da ne bi smel biti problem. Videli bomo pa ju3 zjutrajuser posted image Že sedaj je -10stuser posted image user posted image

pa a maste zdej vodo???
nekje sem slišala, da je baje fajn nalit v školko in odtoke malo soli, da ne zmrzne

Ja imamo in sem že stuširanauser posted image user posted image user posted image Ma kako je bilo fajn, sem tako hitela, da ja ne bi zmanjkalo vodeuser posted image Ja sol znižuje zmrziščče vode; Bolj kot kuhinjska sol Na Cl, je Ca Cl2, ki je še bolj učinkovit. V našem primeru ne bi igrala nobene vloge, ker ni problem v odtokih ampak v dotoku vode iz štirne

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 931
4.1.2009 21:11:43   
jana81

A je možno, da otrok dobi vročino kljub AB zaradi druge bolezni?

ja po moje je, ker Nejc je tud bil na hiconcilu in je dobil visoko vročino, posledica 6.otroška bolezen.

Najhujš mi je, ker je že tako fejst bolana pa še potem nekaj po vrhu pobere pa je čist user posted image . Če je ne bi tako zmatralo in udarilo na počutje bi še šlo, samo tole pa ni več za nikamor.

men je tud blo to najhuje, ker se je vse zgrnalo na njega, ampak HB ni bil siten, mogoče je mal jokcal občasno, ampak drugače pa nasmejan, in nama se je vleklo 3 tedne, najprej kašelj, potem nosek, pljučka in na koncu uho, aja pa vmes še 6.otroška...saj bo minilo, bodi optimistka in bo tudi Maja prej zdrava.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 932
4.1.2009 21:12:06   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: hijenca

Večer punce!

Eno vprašanje imam. Videk je dobil pri očeh oz. okrog obrvi preko noska in pri drugem očesu takšne drobne pikice, kot en osip rdečih pikic. Kaj bi to bilo ima katera kakšno izkušnjo s tem?user posted image Sem mu sedaj oprala s kamilicami in namazala z Bepantenom.

Jaz ti ne morem pomagat. Nimam pojma kaj bi lahko bilo.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 933
4.1.2009 21:12:39   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: mafi

Hvala vsem za pikapoke in upam, da hitro pridejo do nas. Imam poln kufer zdravil in pumpic. Ponoči se vstajam zaradi zdravil in nimam miru tudi čez dan ne, ker mi skos budilka za zdravila zvoni. Jaz upam, da bo P pogruntala kaj user posted image  je narobe in kako to čim prej rešit.

Estrella a se ne bojite, da bi se kovtri in volna navlažile in bi vse skupaj zmrznilo. user posted image  

Ja mislim, da je možno, da dobi vročino kljub AB, odvisno od spektra antibiotika. Če pa je bolezen virusna, pa lahko tudi virus povzroča vročino in AB ne igra tu nobene vloge

evo naše Dr. Estrelleuser posted image user posted image , jst sem tudi takega mnenja sam si me prehitela pri pisanju

se strinjam z estrello
če je zadeva virusna, to nima nič z AB

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 934
4.1.2009 21:13:17   
kasso

tana, a ji boš ti dajala meso, glede na to, da si vege?

moje kolegice, ki so vege, so vse dajale otroku meso...
saj ni otrok kriv, če so starši vegeterijanciuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 935
4.1.2009 21:13:21   
kasso

Hvala vsem za pikapoke in upam, da hitro pridejo do nas. Imam poln kufer zdravil in pumpic. Ponoči se vstajam zaradi zdravil in nimam miru tudi čez dan ne, ker mi skos budilka za zdravila zvoni. Jaz upam, da bo P pogruntala kaj user posted image  je narobe in kako to čim prej rešit.

Estrella a se ne bojite, da bi se kovtri in volna navlažile in bi vse skupaj zmrznilo. user posted image  

zate in za tvoje bolančke en kup user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 936
4.1.2009 21:13:26   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: tana7

punce, ima katera kakšno idejo za naše papanje?

Brina bi živela od mlečnih kašic, vsaj s tem nimam problemov, za sadje in zelenjavo jo moram pa prosit - ja, sadje iz kozarčka ji gre bolj v rit, ampak se poskušam izogibat kozarčkov
se mi pa zdi, da bi ona še kaj več pojedla, če bi ji dala - kaj, kar bi ji bilo všeč, seveda
kaj zraven zelenjave npr.... ali pa mogoče zraven sadja... pa ne vem točno, kaj

ampak ne mlečnih zadev in rumenjaka - čakamo 8. mesec in ne mesa

sploh ne vem, kako se lotit te hrane - vidim, da so v kozarčkih poleg sadja tudi druge zadeve, recimo riž - a ji naj primešam v sadje kaj, da bo bolj sita??
se mi zdi, da premalo poje čez dan
okoli 17.00, ko papamo mlečno kašico, se mi zdi, da je že čist sestradana, ker kar popade kašico
ampak res ne vem, kaj naj ji še dam čez dan
k zelenjavi pa dodajam kvinojo/krompir (ki se ga sedaj malo izogibam)/riž/lečo

do 9.00 se dojiva, potemm okoli 11.00 sadje, okoli 14.00 zelenjava in okoli 17.00 mlečna kašica, po kopanju okoli 19.30 spet dojenje - pa še eno dojenje ponoči
in to je vse
se mi zdi, da bi ona več pojedla, samo ne vem točno, kajuser posted image

jaz ti zelo težko svetujem, ker Varja je že vse živo...zelenjavi primešam hrenovko, testenine, riž, sirček, polento, meso...
sadju skutko...same skutke ali jogurta pa ne mara
danes je za kosilo jedla špagete carbonara (s šunko, smetano in maslom), in banano.... za večerjo pa sem na maslu prepražila malo čebule, dodala na kocke narezan krompir, malo zalila z vodo in skuhala..na koncu pretlačila in dodala sirček...je zmazala ko velikauser posted image
včeraj je za kosilo jedla slivov cmok. Imam pa srečo, da je nobena hrana ne matrauser posted image
Mlečnih kašic pa odkar sem ji začela dajat konkretno hrano, ne mara več.

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 937
4.1.2009 21:13:53   
barbaw

ja po moje je, ker Nejc je tud bil na hiconcilu in je dobil visoko vročino, posledica 6.otroška bolezen.

Najhujš mi je, ker je že tako fejst bolana pa še potem nekaj po vrhu pobere pa je čist user posted image . Če je ne bi tako zmatralo in udarilo na počutje bi še šlo, samo tole pa ni več za nikamor.

men je tud blo to najhuje, ker se je vse zgrnalo na njega, ampak HB ni bil siten, mogoče je mal jokcal občasno, ampak drugače pa nasmejan, in nama se je vleklo 3 tedne, najprej kašelj, potem nosek, pljučka in na koncu uho, aja pa vmes še 6.otroška...saj bo minilo, bodi optimistka in bo tudi Maja prej zdrava.

Me je optimizem minil ko sem ji zmanjšala količino inhalacij in se ji je drastično poslabšalo, tako da sem spet mogla povečat količino. user posted image   Bomo videli jutri kaj bo rekla gospa P.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 938
4.1.2009 21:14:28   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

user posted image kriv pa res niuser posted image
saj ne bo trpela, brez skrbi

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 939
4.1.2009 21:14:54   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: hijenca

Večer punce!

Jaz ti ne morem pomagat. Nimam pojma kaj bi lahko bilo.

tudi jaz žal ne vemuser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 940
4.1.2009 21:16:05   
mafi

Tana: kokr jaz razumem si ti vege in pol nočeš da bi otrok jedel mesa???user posted image
ali je mogoče tamala na kaj alergična??

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 941
4.1.2009 21:18:19   
kasso

pa s kruhom bi lahko kaj pogruntali, a ne? sem danes poskusla ji dat mal za "grickat" kruh, pa je ni zanimaluser posted image

jaz ji dajem majhne koščke v usta

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 942
4.1.2009 21:19:20   
Estrella*

estrella, za meso še ne vem čist - če bi bilo čisto po mojem prepričanju in dojemanju mesa, ji ga ne bi dala
tudi P ni bila nič apriori proti, ko smo ji omenili (rekla je samo, da je treba pazit na B12, folno kislino in železo) - če se odločimo za to, naj ji povemo, da bomo bolj kontrolirali kri
moram še malo sestrično zaslišat - ona ne papa in njen sinko tudi ne, pa moja bivša soseda (to jo bo moja mami zaslišala), pa še eno poznam, je farmacevtka, pa se je verjetno mal bolj poglobila v zadevo

Poznam pobča, ki ima starše vege in so tudi njega od malega hranili s hrano rastlinskega izvora. Ko je prišel v vrtec je pa mali popdel meso in je to njegova najljubša hranauser posted image Mama pa je čist nesrečna, ker mora doma pripravljat za njega meska

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 943
4.1.2009 21:20:51   
kasso

o kriza, upam, da bo vzdržalo, da ne boš ostala cel dan brez vodeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 944
4.1.2009 21:23:25   
kasso

OJLA

Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno.

Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova.

user posted image user posted image  za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo

ali imaste v vedno vse zglancano? Pa kdaj pucate?
Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam  a o zglancanem ne duha ne sluhauser posted image ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancateuser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 945
4.1.2009 21:23:45   
Estrella*

Ma to je odločitev staršev kaj bodo dajali user posted image . Itak pa otroci posnemajo starše in okolico v prehranjevalnih navadah in kaj hitro začno jesti tisto, kar pač jejo doma.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 946
4.1.2009 21:25:23   
kasso

Poznam pobča, ki ima starše vege in so tudi njega od malega hranili s hrano rastlinskega izvora. Ko je prišel v vrtec je pa mali popdel meso in je to njegova najljubša hranauser posted image Mama pa je čist nesrečna, ker mora doma pripravljat za njega meska

saj, če otrok ne gre v vrtec ni problema, če pa se starši odločijo, da ga dajo, pa zna bit ja...v našem vrtcu dajejo vsem meso.

Neposredna povezava do sporočila: 947
4.1.2009 21:25:40   
Estrella*

OJLA

Dons sem špa Nejca dala spat že ob 20h, je spal nazadnje ob 15h 20 minut, pa je zgleda bil utrujen, upam da bo mirno spal, glede na luno.

Morem pa pohvalit mojega dragega, mi je u nulo pospravil kuhinjo, se sveti kot nova.

user posted image user posted image  za tvojega, jaz sem morala pa kar sama zglancat svojo

Jaz ne vem al sem totalno nesposobna al kaj. Cel dan nekaj pospravljam, sesam, perem, pomivam  a o zglancanem ne duha ne sluhauser posted image ...včasih ratam kar depresivna, sploh pa ko berem, kako vse glancateuser posted image

Ma kaj ga sedaj sračkaš. Jaz pač nimam zglancano in če ti čist po pravici povem, se tudi ne trudim , da bi bilo. Me je vsa vnema minila odkar imam otroke. Prej mi je pes smetil in mama, sedaj pa mulci. Itak je mission imposible

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 948
4.1.2009 21:26:52   
mafi

OJLA

da te potolažim, sem danes tudi jaz glancala k en idiot. Pol sem se pa vsedla in začela razmišlat da sploh ni vredno tega, da skoz neki pospravlam- sej se sploh ne opazi. Zato sem se zdej odločila da bom orenk pospravila na vsake kvatro in da si bom več časa vzela zase

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 949
4.1.2009 21:27:07   
kasso

Ma to je odločitev staršev kaj bodo dajali user posted image . Itak pa otroci posnemajo starše in okolico v prehranjevalnih navadah in kaj hitro začno jesti tisto, kar pač jejo doma.

Ja, saj nisem mislila tako hudo, kot sem napisala. se strinjam, da odločitev v rokah staršev. samo potem ne vem, kako je, ko gredo otroci in če gredo v vrtec.

Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?