slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tatly v porodnisnici ptuj sem rodiloa 1.9.2008 in so res zakon vsi po vrsti..zelo so prijazni Jaz sem rodila malo prej, poleti, pa ne bi glih rekla tako, sem kar razočarana. Če bi šla bolj natančno premišljevat, kako sem bila obravnavana, bi jih itak tožila. Sem imela zmenjeno ultivo, pa sem jih klicala med popadki kot nora, naj mi že priskrbijo ultivo, pa so rekli, ja, gospa, to pa ne gre kar tako, je treba zdravnika prej poklicat, da odobri... Skratka, sama sem čakala v porodni sobi, skupaj s še eno revico, ki je bila na umetnih popadkih, ko sem se vlegla, se mi je ulila voda in beba začela pritiskat, bolelo me je za znoreti, sem se komaj za posteljo držala, mojemu niso dovolili, da je ob meni, ker je bila pač še ta druga punca v sobi, tako da sem bila sama, drla sem se tako, sama štela dihanje, ena babica pa se je od nekod s hodnika ali kje drla, ja, ja, kaj se derete, vi še do večera ne bote na vrsti, vaš dojenček je še v nebesih. Čez eno uro me pride ena pogledat, pa pravi, ja, gospa vi boste pa takoj rodila, potem pa panika, kličejo moža na hodnik, 4 babice ob meni... Torej sem ta hujše dala skozi sama, brez ultive, čeprav sem prosila... No, zdravnik pa me je potem tudi tako zašil, da me je bolelo, prva dva šiva nisem čutila, potem me je pa fejst bolelo. Ta druga v sobi je rodila eno uro za mano, ko smo bili še bili na opazovanju, in jo je tudi ful bolelo med šivanjem, zdravnik pa je samo rekel, gospa, dajte bit pri miru, mi boste še iglo zlomila - pa ne vem, ali je katera od vas videla, kakšna igla je to, ne kot šivanka, kar poštena kljukica debela... Mislim... Potem v porodnišnici pa tudi ne vem, kaj bi rekla - Unicef - zakaj, zato da te od daleč gledajo, kako dojiš in če te kaj boli, samo rečejo, ja, gospa potem pa ne znate nastavit - da bi pa kdo prišel in kaj pomagal, pa tako ne... Sem si potem sama pomagala s kremico in nastavki, oni mi niso nič pomagali. Sem komaj čakala, da grem domov. Bedno. Ne vem, kaj bom pri naslednji nosečnosti.