nanka
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa govejo juhico (samo juho, brez mesa, prikuhe) je še nisem dala, pa jo bom kmalu ( takoj ko sprobava vso zelenjavo) gris (je to gluten?) Ja to je gluten in meni je p. svetovala uvajanje šele po koncu 7. meseca breskve sem ji že dala v obliki Hipp in frutka rozine (prekuhane, za sladkanje kakega obroka) po mojem lahko jogurte skutke in katere to? meni je p. svetovala takrat kot gluten, se pravi pri 8 mesecih lahko solim? jaz solim, ampak čisto malo in dodam olivno olje maslo ali margarina ? to mislim, recimo v pire krompir jaz že dam, ampak samo maslo, margarine ne uporabljam keksolino ?? piše po 6 mesecu, ampak notri je sladkor, med, gluten... a so te stvari tak obdelane, da niso alergijske, al kako je lahko po 6 mesecu, če pa naj ne bi teh stvari jedel? Takrat ko boš uvedla gluten jagodni frutki? glede na to, da so jagode alergene? dam šele po 1 letu, kurjo juhico ? Ja, z veliko zelenjave in vse zmiksam v kašico, ker se pri koščkih davi pa meso? ja počasi bom tudi s tem začela, na mojem seznamu, ki mi ga je dala p. piše v 7. mesecu vse ima zelo rad, razen krompirja, se je tak napravlal, da mu je slabo ratvalo, sem mislila da bo bruhal... Krompir ji dam jaz skupaj z zelenjavo in razredčim z vodico, kjer se je zelenjava kuhala, tako da je tekoče, lahko pa dodaš malo več mleka in je tudi bolj tekoče. Natki dajem kot en obrok GH ob 17 into je Milupina mlečna kašica z okusom banane. Jaz kupujem vse mlečne kašice z že dodanim mlekom, tako da jih zmešam samo z vodo in ima vse rada. Sem pa kupila tudi riževo kašico od Hippa, ki nima dodanega mleka in jo je potrebno pripraviti z AM, jaz pa jo dodam tudi med zelenjavo, če jo preveč razredčim, da jo malo zgostim. Tako jaz delam in to so samo moje izkušnje.
|