|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 29.12.2008 20:27:47
|
|
|
|
Janeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: žanek Janeja, tudi meni je dva dni nazaj "crknil" računalnik, gor pa vse slike od N. (ki jih še nisem posnela), vsi dokumenti ... , pa ga je moj stručko hb rešil. Kok sma snemala, ko je samo malo znaka pokazal da še diha . Jah zdej mi je smešno, takrat mi pa ni bilo. za tvojga stručkota, pa tudi za mojega. Po parih dneh računalniškega mrka vam tole pišem z najinega kompjutra. Saj še zdaj ne morem verjet, da nam ga je uspelo oživit. Smo pa tudi od zjutraj pa do pozno popoldne samo prenašali podatke na zunanji disk. Tako imava zdaj vse varno spravljeno. Zdaj pa če spet mrkne, bova pač šla po novega, važno, da imava vse dokumente in slike na varnem. IZVIRNO SPOROČILO: teta beta Zidna plesen - da ne začnem... od letošnje pomladi naprej je katastrofa. Prej sva imela tri leta mir, zdajle pa je čedalje huje, zdaj udari ven že po enem ali dveh tednih, ko premažemo stene z varikino (pa jupol citro imamo zdaj, prej ga nismo imeli). Pa kaj je potem to u luftu. Midva nikoli nisva imela vlage in plesni, pa smo že 8 let v tem stanovanju. Letos pa katastrofa. Po vseh zunanjih stenah se začenja plesen. Najhuje je bilo pa v otroški, kjer sta dve zunanji steni. Ponosno poročam, da je zdaj sobica kot nova in generalno prebeljena in očiščena. Samo midva se tega nisva lotila z varikino. Najprej sva počistila plesen z Algicidom, potem pa sva še v barvo dala Jubocid, ki zavira nastanek nove. Upam, da bo tole zdaj držalo vsaj do poletja, potem pa pride na vrsto zunanja izolacija bajte in nova fasada. Pa upam, da se bomo pleseni rešili za vedno. Skuštrana, smrdelo je en dan kot , potem, ko sva stene premazala z barvo pa čisto nič več. OK, malo vonja po barvi je še bilo kakšen dan, ampak to je čist znosno. Sva pa otroke "preselila" v druge prostore in imela otroško 2 dni res čist izolirano, da se smrad ni širil po stanovanju. Glede Materinskega doma: Žalski je pod okriljem Mariborske Karitas, tako, da vse, ker bi imeli preveč lahko odpeljejo tja. Vse, ki imate še karkoli za njih - najbolje bi bilo, da se poskušamo nekako organizirat in zbrat vse na enem mestu ter odpeljat tja. Se je namreč treba naprej dogovorit z upravnico, kdaj bo sploh tam, da bi nam odprla.
|
|
|