Svojeglava
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: tana7 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* tana, men so praktično vsi prazniki odveč Enostavno ne uživam v njih. Pa to mrzlično nakupovanje se mi bruha ko grem v štacuno. Pa verjemi mi, da nisi osamljen primerek, jaz jih kar nekaj poznam jaz jih pa ne poznam, pa se zato še bolj bedno počutim recimo 1. november - grob mojih starih staršev več ali manj ga itak jaz urejam, rožice posadim, operem... zadnja leta se samo jaz ukvarjam s tem, kar raste tam ampak to, da se vijejo kolone na pokopališče in ne morem sploh do groba prit, pa miljarde sveč, toliko plastike, samo onesnaževanje, samo zapravljanje in duvanje, kdo ma več sveč če želiš, lahko kadarkoli prideš tja... v miru... blabla...saj veš, o čem govorim velika noč... zelo podobno - tile določeni dnevi, ko moraš določene stavri počet.. grrr ne gre mi ta folklora mogoče je problem v moji posvetnosti Jaz tudi 1. nov. ne maram. Sicer ne rabim skrbet za noben grob in če bi bilo po moje jih sploh ne bi bilo. Meni se zdi čisto dovolj, da se spomniš na nekoga večkrat in ga imaš v mislih. Da pa moraš imeti novi pelc mantelj (krznen plašč ali pač kaj takega) pa milijon rož in sveč, ker te drugače vlačijo po zobeh, je pa zame svetovna bedarija. Veliko noč še prenašam, ker mi tistih 6 jajc ni težko pobarvat, pa Jaka uživa ob tem. Drugega pa se itak ne dogaja. Prenažiranje mi je ob vsakem prazniku odveč, ker se lahko tudi tako nažrem, če mi paše. mi gremo zadnjih par let za 1.nov. kar od doma, letos smo šli v terme olimija za par dni, na grob grem (kot ste že rekle) rajši med letom, ko grem vsaj v miru...
|