Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 22:53:41
|
|
|
|
ellena
|
Punce, eno vprašanje... kako pa masirajo mv? Z roko, kakšnim aparatom... meni se tole zdi malo neprijetno, ali ni? Me je kar stisnilo, ko sem tole prebrala. Želim vam mirno, prespano noč. Ali pa rodit!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 22.12.2008 23:16:24
|
|
|
|
nadya
|
Noup, pri men še nič ne dogaja . Upam da bo kej začel, ker zdej bi pa res že rada vidla tega našga dojenčka . Ellena: men je mv z roko masirala, je bilo neprijetno ampak ne pa boleče. Je pa po moje odvisno od trdote MV. Eno mojo prijateljico je full bolelo ker je mela čist trd MV, njej so tudi med porodom precejkrat masirali, ker se ni odpirala tko kot je blo treba. Jaz sem se medtem probala full sprostiti in sem se naredila "mehko" in je kar šlo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 8:26:28
|
|
|
|
*nina*
|
dobro jutro...jeeej prva sem...dobro sem spala zdaj grem pa malo v center še zadnja darila skupi spravit pol pa na ctg...me zanima če bo danes kaj več pokazal nadya kako je bila pri tebi noč? si že kam odjadrala?
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 8:47:13
|
|
|
|
čebeli
|
Dobro jutro! Joj, jaz sem pa komaj prebila noč...skos se mi je zdelo, da imam popadke in, ko sem jih začela štet, se mi je zdelo vseskup brezveze, ker itak ni nič kaj bolelo, jaz pa zaspana...in sem šla spat...pa nisem mogla ...zjutraj sem malo zadrnjohala, pa je spet vse po starem. Edino malo slabo mi je spet...od straha najbrž .
< Sporočilo je popravil čebeli -- 23.12.2008 8:48:24 >
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:21:19
|
|
|
|
ninica04
|
ku ku, evo me še sem tu Sicer sem tud jst prebedela noč - skor sem znorela. Zdej pa če kmalu ne bom šla v Rim, me bo kap!!! Itak grem pol v Celje v bolnico, se moram tam malo pokazat ker moj g. ne dela več. Pa danes je moj PDP, men se pa zdi da je čist isto kot po navadi. Neki špikanja, pa mal bolečin, pa nič resnega.... No, javim pol kk pa kej.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:23:01
|
|
|
|
tinca123
|
Dobro jutro! Jaz sem tud res lepo spala. Dons pa CTG in pregled. Bomo vidl če bo kmalu kaj akcije. Oba že nestrpno čakava.... No še malo shoppinga danes, da malo pomagam......pol pa pregled. Zanima me če katero ful srbijo joške. Mene so ful srbele že včeri in dons tud.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:39:38
|
|
|
|
jesensko listje
|
Oj! Očitno imamo danes skoraj vse pregled. Tudi jaz. Moj mali se pa ne premika več tako intenzivno zadnjih nekaj dni. Saj naštejem dovolj gibov, ampak takih zelo okornih in počasnih. Upam, da je še vse ok. Trebuh imam pa še vedno kar visoko. Tinca mene joški nič ne srbijo... Me pa trebuh včasih, ko se pojavi kakšna nova strija. Očitno jih bom imela prav po celem trebuhu . No, saj to mi ni tak problem. Trebuh kažem približno kakšen teden na leto (ko sem na morju), to je pa tudi vse. Želim vam mirne živce, lepe porode in zdrave štručke!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:39:48
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123 Zanima me če katero ful srbijo joške. Mene so ful srbele že včeri in dons tud. Ja, mene tut občasno...ko so me prvič, sem skor znorela, zdej sem se pa že kr navadla...Pa skos sem se prepričevala, da se ne smem praskat, sam včasih ni ratalo...mogoče bi bilo pa sedaj fajn tut to počet, ker menda to spodbuja krčenje maternice (prej sem se bala prezgodnjega poroda)...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:44:23
|
|
|
|
jesensko listje
|
Še nekaj: Ali je res kaj na tem, da če imaš daljši menstrualni ciklus, potem rodiš čez rok, če pa krajšega (kot 28 dni) pa prej? Meni se zdi, da tole kar malo drži, vsaj pri nekaterih mojih kolegicah je. Kaj pa vaše izkušnje? Moj bi potem glede na krajši ciklus moral malo prej na svet. No, nima prav veliko časa več. PDP bo kmalu!!
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:48:37
|
|
|
|
abi
|
Dan, no vidim da smo že vse nestrpne . Potem ko bo pa za nami prišlo- beri neprespane noči, utrujenost...... bomo pa kar malo pogrešale tale prosti čas . Zjutraj sem odpeljala malo v vrtec in ko se vrnem , me doma pričaka tako lepo jutranje sonce da se mu nisem mogla upreti. Z mojima kužkoma smo šli na čudovit sprehod ki ti res povrne energijo (sploh če veš da vsi ostali malo nižje v dolini gledajo meglo ) Sicer me je zbadalo v križu, pritiskalo dol ampak saj pravijo da hoja pospeši zadevo. Jutri me čaka pregled in najbrž P, zato me moram priznati dela kar malce živčno - pa nisem cvikator ampak vseeno pride za tabo. Lepo bi bilo še enkrat preživeti teh 9 mesecev, ki so se na začetku zdeli tako dolgi. Nadya morda že carta svoje dete.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:51:15
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123 Zanima me če katero ful srbijo joške. Mene so ful srbele že včeri in dons tud. Jaz imam problem malo nižje Meni bo počil trebuh - ker imam ogromno plodovnice se mi je kar naenkrat full povečal obseg in seveda so zraven prišle strije ki tako srbijo. Kljub mazanju se zadeva samo širi in se vseskozi praskam.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:56:19
|
|
|
|
abi
|
Zna bit nekaj na tem. Jaz imam ciklus na 37-40 dni in so vsi napovedovali da bo zaradi polihidramnija ( preveč plodovnice ) mali prezgodaj rojen - rok imam 28. , pa hruška še vedno ni padla iz drevesa.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 9:57:10
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: jesensko listje Še nekaj: Ali je res kaj na tem, da če imaš daljši menstrualni ciklus, potem rodiš čez rok, če pa krajšega (kot 28 dni) pa prej? Meni se zdi, da tole kar malo drži, vsaj pri nekaterih mojih kolegicah je. Kaj pa vaše izkušnje? Moj bi potem glede na krajši ciklus moral malo prej na svet. No, nima prav veliko časa več. PDP bo kmalu!! Zna bit nekaj na tem. Jaz imam ciklus na 37-40 dni in so vsi napovedovali da bo zaradi polihidramnija ( preveč plodovnice ) mali prezgodaj rojen - rok imam 28. , pa hruška še vedno ni padla iz drevesa.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 10:39:47
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: jesensko listje Še nekaj: Ali je res kaj na tem, da če imaš daljši menstrualni ciklus, potem rodiš čez rok, če pa krajšega (kot 28 dni) pa prej? Meni se zdi, da tole kar malo drži, vsaj pri nekaterih mojih kolegicah je. Kaj pa vaše izkušnje? Moj bi potem glede na krajši ciklus moral malo prej na svet. No, nima prav veliko časa več. PDP bo kmalu!! Ja, tudi jaz sem imela daljše cikle (okol 33 dni) in sem zdej že 5 dni čez rok...
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 10:53:39
|
|
|
|
nadya
|
Jutro Jaz sem še tukej . Me je celo noč bolelo in pritiskalo, ampak se je potem spet ustavilo. Tole je že prav tečno. Upam , da se vsaj še malo odprem, da me jutri obdržijo, ker ne grem več domov. Hočem rodit Tole glede ciklusa: jaz mam pa na 27 ali 28 dni (redkokdaj na 30dni) pa sem že 5 dni čez rok . Zdej si grem pa kofico skuhat. Držim pesti za vse, ki imate dans preglede , upam da vsaj kakšna notri ostane . Drugače pa poročajte kaj dogaja.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 12:04:43
|
|
|
|
Tajka
|
Živjo vsem. Se končno spet oglašam po dolgem času.Zdej sploh nimam nč več cajta na r viset al se mi pa ne ljubi kar me naša Ana zaposljuje, čeprav je zelo pridna.Skoraj nič ne joka, samo spi in je. Sem vam pa še dolžna mojo porodno zgodbo - sem že enkrat vse napisala in kaj se zgodi "we are sorry".Sem samo zaprla računalnik in šla spat. Zgleda da se vsem Anam mudi na svet, kajti moj porod je bil še bolj ekspresen kot martkin. Špikalo me je sicer že cel teden nekaj, samo ko sem šla ležat je vse skupaj nehalo.Tisto jutro 5.12. pa sem zjutrj še pripravila zajtrk ta veliki punci, ta čas pa ko ona je grem jest še malo na kavč, kjer naenkrat samo nekaj poči, se je slišal kr en pok in zaboli, potem pa hitro vstanem in iz mene se vlije velika količina vode. Ura je bila 7.30 min. Takoj sem vedela da gre zares,samo razmišljala sem ali naj pokličem rešilca ali naj me kr moj pelje;do porodnišnice pa imam nekje pol ure. Vseeno sam kr poklicala rešilca.Zelo hitro so se tudi začeli orng krči. In še dobr da so hitro prišli ( v 20 min ), kajti kmalu ko smo se odpeljali od doma (300m od hiše),sem jest rekla da me ful dol tišči, reševalec pogleda in pravi vozniku naj ustavi kajti naši punci se je zelo mudilo in tako je ob 8.12. prijokala na svet v rešilcu. Tako da je bilo res zelo hitro. Tako da vsem ki še čakate, želim čimhitrejše(ne tako hitro kot jaz ) in čimlažje porode, vsem ki pa ste ta čas ko se nisem oglasila postale mamice iskrene čestitke. Zdaj pa moram iti saj me nekdo kliče
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 12:27:36
|
|
|
|
nadya
|
O madona Tajka, tvoji Ani se je pa res mudilo . Sej ne morem verjeti, da si kar v rešilcu rodila, dobr da si ga poklicala . Vseeno mislim, da je full dobra porodna zgodba, hitra in taka drugačna, posebna Tajka čestitke za ekspres porod in malo Ano
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 12:58:20
|
|
|
|
PikicaT
|
Čau punce! Da vas še jaz na hitro malo pozdravim. Vidim, da se vašim otročičkom še nič kaj preveč ne mudi. Očitno jim je res tako lepo v trebuščkih . No, tudi mojemu je po moje kar luštno, čeprav ga kar komaj čakam. Bomo videli kaj porečejo v soboto na CTG-ju in potem v ponedeljek na amnioskopiji. Ma, glede na to, da plodovnice nimam kaj več veliko se zna zgoditi, da bomo pred novim letom že trije . Imam pa tudi jaz danes eno mrzlico za pospravljanje . Mogoče tudi to kaj pomeni... Tako je, če se kakšen dan malo bolje počutiš in bi pol kar gore premikal . Tajka, čestitke za tako hiter porod in tako lepo izkušnjo! jaz le upam, da zdržim do porodnišnice . No, jo imam le 10 minut od doma z avtom. Čebeli in Nadya - vama pa tudi želim, da bosta čimprej cartali svoje štručke. Si ne predstavljam, da bi mogla še tolko dolgo čakat ko že tako čakaš in čakaš. Uživajte še tele sončne dneve! Jaz sem ravno iz sprehoda. Zdej pa veselo kuhat kosilo, če ne bomo lačni . Danes bo kus kus s tuno in zelje v solati. Mnjamsi, komaj čakam !
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:03:30
|
|
|
|
ellena
|
jaz imam ciklus na 21 dni, kar pomeni, da bi morala roditi že včeraj. Uradni pdp pa imam 31.12., vse pa kaže, da bom rodila naslednje leto. Mv trd, nič skrajšan, plodovnica močna in količinsko zadostna. Močno upam, da je kaj na tem ciklusu, čeprav logično gledano: kaj ima razvoj ploda (zdaj že otročičkov) s tem? Ne vem, upam. Moja punčka pa tehta že 3400 g in me že pošteno brca. Ufff, takšne hitre porodne zgodbe vlivajo pogum in nabijajo nestrpnost.
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:06:13
|
|
|
|
nadya
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaT Uživajte še tele sončne dneve! Jaz sem ravno iz sprehoda. Zdej pa veselo kuhat kosilo, če ne bomo lačni . Danes bo kus kus s tuno in zelje v solati. Mnjamsi, komaj čakam ! O Pikica T a lahko napišeš kako pripraviš kus kus s tuno. Jaz tega kus kusa še nikoli nisem kuhala. A je to na podoben način kot riž? Drugače sem pa kar vesela, da vas je še nekej nosečk, ker drugače bi se mi kar zmešalo
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:08:50
|
|
|
|
PikicaT
|
Ellena, tudi jaz imam PDP 31.12. Cikluse imam pa na 25 dni. Torej bo lahko kaj na tem, čeprav zaradi tega jaz ne verjamem, da bi blo. Bomo vidli, sporočim, ko se bo začelo dogajati . Moj otročiček je pa majčken . Včeraj mi ga je namerila nekje 2600g. Čeprav je rekla, da se je lahko malo zmotila pa da je še ultrazvok star in tko in da zna imeti okrog 3000g . Bomo vidli! Glede na to, da mam ful majhen trebušček, ne more imet 4kg .
< Sporočilo je popravil PikicaT -- 23.12.2008 13:16:02 >
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:15:01
|
|
|
|
PikicaT
|
IZVIRNO SPOROČILO: nadya IZVIRNO SPOROČILO: PikicaT Uživajte še tele sončne dneve! Jaz sem ravno iz sprehoda. Zdej pa veselo kuhat kosilo, če ne bomo lačni . Danes bo kus kus s tuno in zelje v solati. Mnjamsi, komaj čakam ! O Pikica T a lahko napišeš kako pripraviš kus kus s tuno. Jaz tega kus kusa še nikoli nisem kuhala. A je to na podoben način kot riž? Drugače sem pa kar vesela, da vas je še nekej nosečk, ker drugače bi se mi kar zmešalo Seveda! Nič lažjega! Tole je ravno pravšnja jed za potem, ko ne bomo imele toliko časa . Kus kus je tako ali tako instant, tako da ga narediš po navodilu, ki je na vrečki (zavreš vodo in vanjo streseš kus kus in počakaš pet minut). Omakco pa jaz nardim takole: popražim malo čebule na olju od tune, potem stresem tuno gor pa čez pasiran paradižnik (2dl), začimbice, posoliš in je to to . Včasih naribam še kakšen korenjček noter al pa kaj drugega. Kar imaš pri roki. Pol pa omako prelijem čez kus kus, vse skupaj zmešam, pustim še kakšne 5 minut, da se kus kus še malo napije omake in dober tek! Madonca, sem ratala lačna zdej . Grem hitro dokončat.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:33:17
|
|
|
|
*nina*
|
evo mene s ctgja...dogaja se nekaj...vidi se veliko večja aktivnost maternice in mi je g rekla, da če slučajno ne bi bilo do 29.12 pol naj se še pri njej oglasim v ponedeljek na ctg ampak, da misli, da ne bo potrebno upam da je kaj na tem kar je rekla in da bo res pred 29.12...jeeej to je še sam par dni seveda se pa lahko tudi zavleče, nikoli ne veš, ko teli popadki nas imajo včasih malo za norca
|
|
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:34:42
|
|
|
|
abi
|
Tajka iskrene čestitke za punčko Ano in zares dobro odločitev za klic rešilca.
|
|
RE: Decemberke 2008 - 2.del 23.12.2008 13:36:26
|
|
|
|
*nina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tajka Živjo vsem. Se končno spet oglašam po dolgem času.Zdej sploh nimam nč več cajta na r viset al se mi pa ne ljubi kar me naša Ana zaposljuje, čeprav je zelo pridna.Skoraj nič ne joka, samo spi in je. Sem vam pa še dolžna mojo porodno zgodbo - sem že enkrat vse napisala in kaj se zgodi "we are sorry".Sem samo zaprla računalnik in šla spat. Zgleda da se vsem Anam mudi na svet, kajti moj porod je bil še bolj ekspresen kot martkin. Špikalo me je sicer že cel teden nekaj, samo ko sem šla ležat je vse skupaj nehalo.Tisto jutro 5.12. pa sem zjutrj še pripravila zajtrk ta veliki punci, ta čas pa ko ona je grem jest še malo na kavč, kjer naenkrat samo nekaj poči, se je slišal kr en pok in zaboli, potem pa hitro vstanem in iz mene se vlije velika količina vode. Ura je bila 7.30 min. Takoj sem vedela da gre zares,samo razmišljala sem ali naj pokličem rešilca ali naj me kr moj pelje;do porodnišnice pa imam nekje pol ure. Vseeno sam kr poklicala rešilca.Zelo hitro so se tudi začeli orng krči. In še dobr da so hitro prišli ( v 20 min ), kajti kmalu ko smo se odpeljali od doma (300m od hiše),sem jest rekla da me ful dol tišči, reševalec pogleda in pravi vozniku naj ustavi kajti naši punci se je zelo mudilo in tako je ob 8.12. prijokala na svet v rešilcu. Tako da je bilo res zelo hitro. Tako da vsem ki še čakate, želim čimhitrejše(ne tako hitro kot jaz ) in čimlažje porode, vsem ki pa ste ta čas ko se nisem oglasila postale mamice iskrene čestitke. Zdaj pa moram iti saj me nekdo kliče ne me basat????svaka čast
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?