Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:00:06
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihaela01 Ojla Že dolgo se vam nisem javila, ampak enostavno nimam časa...ampak vsake toliko pa najdem, da vam kaj napišem . Vidim, da ste vse super in to mi je všeč. Včeraj sem imela pregled pri G...Naše dete je super, veselo brca in raste...Drugače pa nič kaj posebnega. Naslednji pregled imam: 14.1. 2009 Zredila sem se za: 0,4 kg= skupno 6,4kg Obseg 90 cm Sem še kaj pozabila?? Zanima me če ste seznanjene o bakteriji streptokoki B- okuženih je nekje 20-30 % nosečnic in pri porodu okužene ženske se lahko okuži otrok. Posledice pa niso optimistične... Skratka, če ne veste za kaj gre, si malo preberite... Jaz sem danes mojega G vprašala o testiranju in v splošnem pregledu nosečnic ne jemljejo brisa za to bakterijo, ampak je zopet samoplačniško in sicer stane nekje 35eur, in če je ženska pozitivna, dobi pri porodu antibiotik in s tem zaščitijo otroka ko se rojeva... Poznam eno punčo, ki je stara eno leto in bila mamica okužena- nihče tega ni vedl in je punčka prizadeta... Zdaj pa grem malo jest in se javim kasneje Najprej za pregled! bakterija streptokok B - kaj to torej pomeni, da moramo same opozoriti G, da vzame bris?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:04:29
|
|
|
|
čebeica maja
|
Aja sem pozabila povedat mi je možek kr včeraj dal darilo, pa sem rekla zakaj pa že zdej, je rekel da ga itak že rabim, je pa spletna kamera, tako da če me kera hoče videt kako ležim naj sporoči
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:06:24
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: mihaela01 Ojla Že dolgo se vam nisem javila, ampak enostavno nimam časa...ampak vsake toliko pa najdem, da vam kaj napišem . Vidim, da ste vse super in to mi je všeč. Včeraj sem imela pregled pri G...Naše dete je super, veselo brca in raste...Drugače pa nič kaj posebnega. Naslednji pregled imam: 14.1. 2009 Zredila sem se za: 0,4 kg= skupno 6,4kg Obseg 90 cm Sem še kaj pozabila?? Zanima me če ste seznanjene o bakteriji streptokoki B- okuženih je nekje 20-30 % nosečnic in pri porodu okužene ženske se lahko okuži otrok. Posledice pa niso optimistične... Skratka, če ne veste za kaj gre, si malo preberite... Jaz sem danes mojega G vprašala o testiranju in v splošnem pregledu nosečnic ne jemljejo brisa za to bakterijo, ampak je zopet samoplačniško in sicer stane nekje 35eur, in če je ženska pozitivna, dobi pri porodu antibiotik in s tem zaščitijo otroka ko se rojeva... Poznam eno punčo, ki je stara eno leto in bila mamica okužena- nihče tega ni vedl in je punčka prizadeta... Zdaj pa grem malo jest in se javim kasneje Najprej za pregled! bakterija streptokok B - kaj to torej pomeni, da moramo same opozoriti G, da vzame bris? jaz sem šla malo brat tole zadevo in jaz bom zatežila da testirajo. Se pa delajo testi nekje med 35 in 37 tednom... http://www.vestnik.szd.si/st11/623-626.pdf tukaj je en članek če se bo kateri dalo brat...
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:08:35
|
|
|
|
Pupa7
|
še en link za streptokok B http://www.dhpe.org/infect/strepb.html sicer v angleščini...
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:11:18
|
|
|
|
trezika
|
Dan! Še kr sneži tasa, kje je zdaj tvoj dež? Ta menjava nama ni najbolj uspela O tej bakteriji sn ravno včeraj v ambulanti brala in o tem sploh ni za razmišljat...na naslednjem pregledu bom rekla G, da bi se rada testirala...pa če tudi kr 100 evrov plačam...no, toliko vem, da ravno ni, ampak nekaj pa le...pa ni važno...kr kolikor sn videla, so posledice res lahko hude Kaj je z jutrišnjo kavo? Še velja ob petih???? Aja, je bla prej ena ženska pri nama, v okviru te Varne prihodnosti...nama je razlagala o varčevanju za otroka in teh forah...za razmislit...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:12:51
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: trezika Dan! Še kr sneži tasa, kje je zdaj tvoj dež? Ta menjava nama ni najbolj uspela O tej bakteriji sn ravno včeraj v ambulanti brala in o tem sploh ni za razmišljat...na naslednjem pregledu bom rekla G, da bi se rada testirala...pa če tudi kr 100 evrov plačam...no, toliko vem, da ravno ni, ampak nekaj pa le...pa ni važno...kr kolikor sn videla, so posledice res lahko hude Kaj je z jutrišnjo kavo? Še velja ob petih???? Aja, je bla prej ena ženska pri nama, v okviru te Varne prihodnosti...nama je razlagala o varčevanju za otroka in teh forah...za razmislit... kaj pride kera k men na kavo, lah na balkonu sedimo, je tak sonček pa 15 stopinj
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:16:09
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa spps, daj zamenjaj to novejšo sliko s tastaro. A se men sam zdi al mam tak mali trebuh? Ko ga gledam v živo, se mi zdi pa tako veliiiik! bom popoldan al pa jutr prestavla vse skupi in ostale,podatke,ki jih še bom dobla,pa še tvojo slikco bom dala zraven na seznam,če ne imam potem vse povsod ta sezbanmpa ga iščem,ko tele
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:18:01
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: mihaela01 Ojla Že dolgo se vam nisem javila, ampak enostavno nimam časa...ampak vsake toliko pa najdem, da vam kaj napišem . Vidim, da ste vse super in to mi je všeč. Včeraj sem imela pregled pri G...Naše dete je super, veselo brca in raste...Drugače pa nič kaj posebnega. Naslednji pregled imam: 14.1. 2009 Zredila sem se za: 0,4 kg= skupno 6,4kg Obseg 90 cm Sem še kaj pozabila?? Zanima me če ste seznanjene o bakteriji streptokoki B- okuženih je nekje 20-30 % nosečnic in pri porodu okužene ženske se lahko okuži otrok. Posledice pa niso optimistične... Skratka, če ne veste za kaj gre, si malo preberite... Jaz sem danes mojega G vprašala o testiranju in v splošnem pregledu nosečnic ne jemljejo brisa za to bakterijo, ampak je zopet samoplačniško in sicer stane nekje 35eur, in če je ženska pozitivna, dobi pri porodu antibiotik in s tem zaščitijo otroka ko se rojeva... Poznam eno punčo, ki je stara eno leto in bila mamica okužena- nihče tega ni vedl in je punčka prizadeta... Zdaj pa grem malo jest in se javim kasneje Najprej za pregled! bakterija streptokok B - kaj to torej pomeni, da moramo same opozoriti G, da vzame bris? Baje to res ni kr tako, če si pozitven dobiš antibijotik, se pa lahko ponovi pa sploh neveš, to je en začaran krog, se pa pri porodu okuži , po moje bi blo to rešitev če bi vsak dan bris jemali in preverjali, seveda pa to nimogoče. Ponekod proti koncu naredijo bris, pa recimo je negativen, lahko se pa zadni dan okužiš- nevem kako naj še razložim- zaćaran krog mogoče pa pesike pa pomagajo, da se ne okuzimo me i naši . ZA VSE se kej preberte o tem
< Sporočilo je popravil čebeica maja -- 18.12.2008 12:25:56 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:24:42
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!!! Eno lepo dobro jutro, vse Vam in vašim !!!! Jaz sem se danes naspala, čeprav ko sem ugotovila, da še kar pada dež sem ....Včerja sem si Velenju kupla tako dobro trenerko, da bom šla še eno iskat (7€),, ampak ugodje pa to je.Se mi vsaj rit ne vidi ko se sklonim. spps jaz sem skor ziher, da boš ti rodila, bližje datumu, ki ga imaš po menzi, kot pa onem, po Uz, ne vem tak filing imam, sej motim se pa lahk. včasih pa videz vara-jaz tud ne bi rekla,da sma sam en dan razlike v PDP,prej kak mesec Katera je potem na slabšem oz. zaostaja???? boma vidle,a ne kaj ti mislišš? Po resnici, se mi malo dozdeva!!!! Sicer pa naj ostane skrivnost!!! naj ostane skrivnost-marca bo pa itak vse jasno
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:24:44
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Skoz pozabim vprašat.Na kakšne dude in flaše prisegate?To bo na programu pri nas takoj po novem letu.Mi trije mormo bit malo prej pripravljeni .Če ,pa ne bomo rabili dude,bo ,pa za spomin. . duduo bom še vidla kakšno bomo nabavli,flaška bo pa verjetn kr od Aventa-se mi je dopadla prvič
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:24:47
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: spps tasa-dobro jutro,in seveda,vse ostale,ki še pridete - no jaz bi danes še spala pa sem spet imela blesave sanje,pa mi ni ratalo,da bi se naspala-danes sem sanjala,da sem začela krvavet že par dni imam ćist zanič sanje,pa se potem čist blesava zbudim zdaj,da bidim al bo Tasa kaj komentirala,jaz pa grem birokratske zadeve rihtat DOBRO JUTRO-zame je še jutro SPPS-sem prebrala nek, da imajo nosečnice res žive sanje in več sanjajo kot ponavadi in da so te sanje čist nepovezane z resnico. Primeni je že tako, tud prmen so ble grozne, ma skoz kej čudnda. ma še dobro,ker zadnje čase ful velik sanjam- pa še to same bedarije ,prej pa so bile bolj poredke
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:24:52
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m ...sem plesala pa plesala za sneg pa ga kr ni in ni.. zdaj pa ne vem če sem narobe plesala, bi verjetno mogla v drugo smer.. upam,da te še niso kam odpeljali
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:24:57
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Eno vpr.Ali katera načrtuje oz. razmišlja o epuduralni anasteziji???OZ. ali sploh razmišlajte, da bi imele porod z kakšnimi olajševalnimi sredstvi? V prvo so mi dali inekcijo, kr sami od sebe, ko me je vidla G. rdečelaska-( baje imamo nizek prag bolečine)-pri meni to drži), pa dolgo je trajelo, vse skup, inekcija nevem če je kej nucala. Tako da se bom kr odločila za epiduralno, sm moram prvi torek v januarju it na predavanje, tam se vpišeš in potem če si na seznamu ga kličejo tud domov in pride, kadar koli, je pa zastonj. Vsekakor bomo pa vidl kako se bo odvijalo. men so tud dali nekaj v žilo,5min sem bila mal omotična,pa jezik se mi je zapletal,potem pa je čar injekcije popustil -to so mi tud dali sami od sebe v P
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:25:04
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihaela01 Naslednji pregled imam: 14.1. 2009 Zredila sem se za: 0,4 kg= skupno 6,4kg Obseg 90 cm Sem še kaj pozabila?? čestitke za pregled in hvala za podatke
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:25:49
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: trezika Dan! Še kr sneži tasa, kje je zdaj tvoj dež? Ta menjava nama ni najbolj uspela O tej bakteriji sn ravno včeraj v ambulanti brala in o tem sploh ni za razmišljat...na naslednjem pregledu bom rekla G, da bi se rada testirala...pa če tudi kr 100 evrov plačam...no, toliko vem, da ravno ni, ampak nekaj pa le...pa ni važno...kr kolikor sn videla, so posledice res lahko hude Kaj je z jutrišnjo kavo? Še velja ob petih???? Aja, je bla prej ena ženska pri nama, v okviru te Varne prihodnosti...nama je razlagala o varčevanju za otroka in teh forah...za razmislit... kaj pride kera k men na kavo, lah na balkonu sedimo, je tak sonček pa 15 stopinj pošlji letalo po mene
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:26:34
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja Aja sem pozabila povedat mi je možek kr včeraj dal darilo, pa sem rekla zakaj pa že zdej, je rekel da ga itak že rabim, je pa spletna kamera, tako da če me kera hoče videt kako ležim naj sporoči lepo,lepo
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:27:13
|
|
|
|
spps
|
SRCCEK ,a boš pustla podatke?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:28:54
|
|
|
|
spps
|
no,jaz se dane nisem mogla upret skušnjavi in sem šla za celo uro in pol ravnat križ je pasalo in bi še,sam moram res pospravit,pa še seznam za v trgovino narest,če ne bomo začeli stradat od lakote pridne bodite in veliko načvekajte,dam bom imela kaj za prebrat
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:36:07
|
|
|
|
PERSIDA
|
Pupa7 - če ,pa si skoz tak pridna ,pa štrikaš jaz ,pa se tak težko spravim kaj delat,ko se tak težko premikam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:41:49
|
|
|
|
KOKICA32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 Zanima me če ste seznanjene o bakteriji streptokoki B- okuženih je nekje 20-30 % nosečnic in pri porodu okužene ženske se lahko okuži otrok. Posledice pa niso optimistične... Skratka, če ne veste za kaj gre, si malo preberite... Jaz sem danes mojega G vprašala o testiranju in v splošnem pregledu nosečnic ne jemljejo brisa za to bakterijo, ampak je zopet samoplačniško in sicer stane nekje 35eur, in če je ženska pozitivna, dobi pri porodu antibiotik in s tem zaščitijo otroka ko se rojeva... Poznam eno punčo, ki je stara eno leto in bila mamica okužena- nihče tega ni vedl in je punčka prizadeta... Zdaj pa grem malo jest in se javim kasneje jaz sem šla malo brat tole zadevo in jaz bom zatežila da testirajo. Se pa delajo testi nekje med 35 in 37 tednom... http://www.vestnik.szd.si/st11/623-626.pdf tukaj je en članek če se bo kateri dalo brat... Super, pupa, jaz sem si že sprintala...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:53:03
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 IZVIRNO SPOROČILO: trezika Dan! Še kr sneži tasa, kje je zdaj tvoj dež? Ta menjava nama ni najbolj uspela O tej bakteriji sn ravno včeraj v ambulanti brala in o tem sploh ni za razmišljat...na naslednjem pregledu bom rekla G, da bi se rada testirala...pa če tudi kr 100 evrov plačam...no, toliko vem, da ravno ni, ampak nekaj pa le...pa ni važno...kr kolikor sn videla, so posledice res lahko hude Kaj je z jutrišnjo kavo? Še velja ob petih???? Aja, je bla prej ena ženska pri nama, v okviru te Varne prihodnosti...nama je razlagala o varčevanju za otroka in teh forah...za razmislit... kaj pride kera k men na kavo, lah na balkonu sedimo, je tak sonček pa 15 stopinj pošlji letalo po mene letalo je zasedeno, helikopter je fraj
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 12:58:30
|
|
|
|
čebeica maja
|
Pupa- pri nama piše še tri mesce , si vidla, jaz že komaj čakam, se je tvoj potolažil, ko je vse okej pritebi. kuha pa naj kr, bo vse prov prišlo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 13:04:37
|
|
|
|
Najaa
|
Ooo, jaz sem se pa tako najedla špinače, da se grem kar malo dol počt. Pa nekaj sladkega zraven (po kosilu, a ne tasa? ) in knjiga in sem zmagala. Likerja sem toliko naredila, da ga bom lahko še prodajala. Tale bakterija streptokok. Poznam eno, ki je bila okužena in nezdravljena in je mali komaj preživel. Poleg tega so ga odpeljali v drugo P in sta bila kar nekaj dni ločena... take strese po porodu doživljat... Se bom kar testirala, kaj pa je tistih nekaj evrov za mir pri bajt.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 13:07:23
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7 Zanima me če ste seznanjene o bakteriji streptokoki B- okuženih je nekje 20-30 % nosečnic in pri porodu okužene ženske se lahko okuži otrok. Posledice pa niso optimistične... Skratka, če ne veste za kaj gre, si malo preberite... Jaz sem danes mojega G vprašala o testiranju in v splošnem pregledu nosečnic ne jemljejo brisa za to bakterijo, ampak je zopet samoplačniško in sicer stane nekje 35eur, in če je ženska pozitivna, dobi pri porodu antibiotik in s tem zaščitijo otroka ko se rojeva... Poznam eno punčo, ki je stara eno leto in bila mamica okužena- nihče tega ni vedl in je punčka prizadeta... Zdaj pa grem malo jest in se javim kasneje jaz sem šla malo brat tole zadevo in jaz bom zatežila da testirajo. Se pa delajo testi nekje med 35 in 37 tednom... http://www.vestnik.szd.si/st11/623-626.pdf tukaj je en članek če se bo kateri dalo brat... Super, pupa, jaz sem si že sprintala... Jaz se bom tudi testirala, se ne splača po toči zvonit.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 3. del 18.12.2008 13:08:30
|
|
|
|
SRCCEK
|
SPPS kakšne podatke pa rabiš od mene? Danes imam pregled, drugače sem pa že 8 kg nabrala vse skupaj..je pa naš mucek zelo živahen v bušiju. Vidim, da ful debatirate, se vidi da ste na bolniški....jaz komaj čakam, da bom malo doma, ker sem bateri low in ne morem več.....sploh sm pa čist na tleh, ker me je moj hani klical, da se je nekdo zaletel v njegov kamion in da je umru in je čist na dnu....sploh ne vem kaj naj naredim...ne morem več delat, najraje bi šla kar k njemu, pa je 100 km stran...grozno
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......