|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice 2009 - 4.del...
17.12.2008 11:51:32   
Ajvy
oj....jem zajtrk...mi je zdejle oči kruhka prinesel user posted image user posted image user posted image

BarbaaraGs.....joj...a veš da jst tudi mau komaj čakam razprodaje....ampak ne vem več kolk se mi bo dalo takrat...bo pa moj užival...on ponavadi še lepše cunjice privleče domov.....

A res....to je treba pa mau razmislit..glede izvornih celic...sem že razmišljala o tem, samo nisem vedla da je tudi tale zastonjska varianta......in kaj ...se samo prijaviš in potem....bi te prosila za malo več informacij,.....

Katjuša...ti si pa danes fejst zajtrk storila...njami,....
Upam, da uživaste na potepu.....

Balonchy..nič ti ne more škodit pašteta , razen tega da  se je mogoče preveč naješ user posted image user posted image

Kolumbo.....samo še 8 krat user posted image user posted image user posted image
Jst sem letos zminimanizirala voščilnice.....pol mi pa itak vse sms-e pošljejo...pa moram še jst nazaj...pa je dvojno delo....

Shuka..a veš, da jst tudi razmišljam o kaki mini košarici...ker se , če bo vse po sreči in bomo našli kako stanovanje z nizko najemnino tudi selimo....tako da sem o tem razmišljala....da bi kar na RR vprašala, če mi jo ktera podariuser posted image

Jst pa po mojem danes nam nič naredila,,,razen počivala.....ne gre mi ...pa se man silila....

Zwer...bogica user posted image user posted image user posted image  nič ti ne zavidam prejšnje noči...me pa izredno veseli, da je bila tale boljša user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi bomo za NOvo leto doma.....tko kot vsako leto....samo da bomo najbrž..ne , najbrž...kr sigurno zdej zadnjič.....

Majchy...vidva si kar privoščita slončkanje...še za tiste, ki si ga ne.....

Cita...jutro....lepo opravite v Celju.....

Maksi.....sploh ne morem verjet kako mi dnevi letijo..pa ko bi vsaj kaj pametnega storila medtemuser posted image

Sunny...čestitke za 31.teden user posted image user posted image user posted image

lilcha..super za zadnji delovni dan user posted image user posted image user posted image

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
17.12.2008 11:52:56   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

lilcha, ja, lahko pokoristiš tudi vsega do porodniške. Jst si ga bom pustila 13 dni 2009 in ga bom pokoristla takoj, ko končam porodniško, pol mi pa itak ostane še cel dopust 2010-24 dni, pa še na polovičnem del. času bom (sam sobote in nedelje), tko, da bom lahko lepo koristla tisti dopust...user posted image

Aja, kaj boste koristle po porodniški polovični delovni čas al ne?

zwer, kdaj pridete v Gorico?

Meni bojo verjetno vzeli polovico dopusta v 2009 ker itak začnem s 13.1. že porodniško in pol ni časa, da bi še novega koristila, ko sem pa starega imela toliko veliko še za pokoristit.
Meni polovični delovni čas ne bi koristil, ker imam tako naravo dela in še nobene zamenjave, sam čakajo da pridem, da nekdo gre, dvomim, da bi se uspela zmeniti. Sam to je še daleč, bomo videli kako bo.

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
17.12.2008 11:57:06   
Ajvy
Zwer...glede kuhanja..nimam pojma...ne vem ...če nam kar kake rižote skup spacala....

Urša...super za toplice...to bo fino user posted image user posted image user posted image
jst pa vsak let lovim zadnje minute z voščilnicam....enkrat so mi vse ostale....sem jih lahko samo še stran fliknlauser posted image

Sunny...mi tudi vedno februarja podiramo smrekico user posted image user posted image

ne,..jst ne bom koristla polovičnega časa....ker ga nekak ne morem....

A da je taka razlika za vrtec????Kako pa to??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
17.12.2008 11:57:25   
claud
Jutro!

No pa mi je ratal ustat....user posted image
Spet en tak čudn dan,tale vreme me čist uničuje no....

No sj sam še 3 urce pa moj pride iz službeuser posted image pol gremo pa h mojim da mal načrte nardimo, ker se nam spomladi res začenja gradnjauser posted image user posted image ....

Am....sj sm vse prebrala pa mi je vse spet ušlo.....user posted image
In kako ste kj drugač?

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
17.12.2008 11:59:31   
Shuka
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

oj....jem zajtrk...mi je zdejle oči kruhka prinesel user posted image user posted image user posted image

Shuka..a veš, da jst tudi razmišljam o kaki mini košarici...ker se , če bo vse po sreči in bomo našli kako stanovanje z nizko najemnino tudi selimo....tako da sem o tem razmišljala....da bi kar na RR vprašala, če mi jo ktera podariuser posted image

Jst pa po mojem danes nam nič naredila,,,razen počivala.....ne gre mi ...pa se man silila....

Bravo za očija user posted image user posted image in kruhkauser posted image user posted image

Glede na našo kvadraturo bo za kaj drugega čist premal placa, sem pa razmišljala, da bi prve mesece dete spalo kar v košari od vozička, da ne kupujemo dveh košar, eno za doma in eno za ven, in tko prihranimo denar in plac. Ne vem, sanja se mi ne kako pa kaj bomo naredili, ampak nekje bo dete moralo spati, ker pri nama ne bo moglo, je postelja že tolk zdelana, da še midva se lomiva. Ampak bomo tud to preživeli, vse se da.user posted image

A si šla mogoče pogledat na www.podarimo.si , tam se kar nekaj stvari najde.

Ti kar počivaj, še mesec in pol pa nauš mogla več.user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
17.12.2008 12:00:07   
Ajvy
Punce...dejte mi lepo prosim povedat....kam se mi najbolj splača it...v Celovec, v Graz...al v Villach....šla bi pa v Toys R us ( to je prioriteta), pa H&M, pa C&A, pa V Ikeo..pa MUllerja. če tam sploh obstaja..........

prosim pomagajte....

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
17.12.2008 12:02:15   
Ajvy
Shuka...bom šla res tja pogledat....hvala.....sej bi jo jst potem naprej podarila....a veš...samo tolk ,da rešimo tole stisko,...ker bo res mau smotan...ne bi pa rada zdej full stvari spreminjala zaradi Tarje....pol bo p spet sprememba, ko se bomo selili.....samo zato mi gre....že tko bo po mojem kriza k bo kar en dojencl.....

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
17.12.2008 12:06:27   
rebeka84
cao! kako kaj? jaz letim na pregled! a mi lahko ena razloži kak je s tem polovičnim delovnim časom? prvič slišim! papa

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
17.12.2008 12:07:06   
Shuka

Punce...dejte mi lepo prosim povedat....kam se mi najbolj splača it...v Celovec, v Graz...al v Villach....šla bi pa v Toys R us ( to je prioriteta), pa H&M, pa C&A, pa V Ikeo..pa MUllerja. če tam sploh obstaja..........

prosim pomagajte....

Zdej jest se tolk ne spoznam na vse te lokacije, ampak se mi zdi da je Toys R Us v Grazu zraven Ikeje, pa tud če se ne motim je vse bliz tud H&M, no tm vem da je na kupu kr enih trgovin, v Celovcu še nisem bila ampak bo povedala kera k je že bla tm pa boš mela iz prve roke informacijo.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
17.12.2008 12:10:03   
zwer
Ajvy nažalost niti ne poznam teh lokacij, tak da ti ne morem svetovat glih, čepa kaj izvem pa ti sporočim ...

Kaj je še kak danes čist zaspana?

Love Zwer

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
17.12.2008 12:18:41   
Shuka
Jest mam zmer več energije pa vse bi počela, pol sem pa tolk zmedena k ne vem kaj naj najprej začnem, da na koncu nič ne počnem, sam zaspana pa nisem, to pa ne!

(odgovor članu zwer)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
17.12.2008 12:20:16   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: Shuka

Jest mam zmer več energije pa vse bi počela, pol sem pa tolk zmedena k ne vem kaj naj najprej začnem, da na koncu nič ne počnem, sam zaspana pa nisem, to pa ne!

hi hi....to mi je pa znano.....in potem naslednji dan vse istouser posted image user posted image user posted image

s tem da se meni še spi zraven user posted image user posted image

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
17.12.2008 12:34:24   
zwer
sej jst mam tut ogromn energije pole k pridem dam .... sam tle v pisarni se mi pa samo spi in sem tak utrujena.

Love Zwer

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
17.12.2008 12:45:36   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: zwer

sej jst mam tut ogromn energije pole k pridem dam .... sam tle v pisarni se mi pa samo spi in sem tak utrujena.

to je vse vpliv okolja...doma veš, da ti ni treba ...zato vse rajši storiš, kolkr tam kjer ti je nujno user posted image user posted image

(odgovor članu zwer)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
17.12.2008 12:48:09   
zwer

IZVIRNO SPOROČILO: zwer

to je vse vpliv okolja...doma veš, da ti ni treba ...zato vse rajši storiš, kolkr tam kjer ti je nujno user posted image user posted image

to pa itak ... nič letim zdej hitro po mamo v službo, da jo odpeljem domu pol pa nazaj na šiht

Love Zwer

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
17.12.2008 12:53:07   
kayica24
Ej punčike,pozdravljene!!!

Moram vam povedat, da sva včeraj z mojim user posted image selila najino posteljo v drug prostor, kjer sva zraven sestavila otroško sobico za našo bebo...Tako da jo posteljica in omarica z nekaj cunjicami že čakata..Pa previjalna komoda tudiuser posted image

Tak sem vesela, pa tak je smešen feeling, ko leživa v postelji, ob nama pa stoji otroška (zaenkrat še prazna) posteljica...user posted image
V glavnem komaj čakamo na našo Marinelo!!!

Tam kjer pa sva prej imela posteljo, pa si bova zdaj uredila dnevni prostor..Imava sedežno in vse kupljeno, samo mojuser posted image pobarva stene, pa porihtamo še to...Glede na to, da živiva pri naših, sva full srečna, da imava ta dva (spalni in dnevni) prostora svoja, za sebe...

Sedaj smo že krepko zakorakali v 31.teden in ne boste verjele, kako močno me bolijo kolki...Najbolj ponoči, pa čez dan tudi..In čez dan ne sami kolki ampak VSE medenične kosti...In ko grem na Ringarajin nosečniški koledarček pogledat, piše tole:

Telo nosečnice proizvaja hormon imenovan relaksin, ki sprošča medenico in s tem poskrbi za lažji prihod otroka na svet. Sproščanje medenice lahko občutite tudi kot bolečine v medeničnem delu.Čeprav vas zdaj te bolečine motijo ali celo ovirajo,  boste omenjenemu hormonu hvaležne med porodom, saj bo poskrbel za lažji prihod otroka na svet.

Torej: JUHU, ker me vse boli in hodim kot 100-letna bakicauser posted image

V ponedeljek sem tudi uredila papirje za starševski dodatek in paket za novorojenčka- midva sva vzela kar denarno nadomestilo- otroški dodatek pa se lahko ureja komaj po rojstvu-sem mislila da se tudi lahko že prej...

Zdaj, v teh dneh, ko bo imel moj dopust, bova pa šla uredit še priznanje očetovstva, da ne bova imela teh skrbi po porodu...Ker takrat moram dat še vlogo za štipendijo-morda jo pa zdaj, ko smo "nova" družinica le dobim...

Evo-ne javljam se tako pridno kot ve,ampak ko se....sem zmagovalka!!!user posted image user posted image user posted image
HeHeheHeheuser posted image

23.2. nama je polepšala življenje lepotička Marinela...

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
17.12.2008 13:16:26   
kayica24
Pa še eno vprašanje oz. prošnja za predloge, ideje...

imate  kak predlog, idejo za skromna majhna darilca?Morava obdarit okrog 20 ljudi, ampak samo kaka mala pozornost..Pa vsem bi kar isto..aL pa moškim isto in potem ženskam vsem spet nekaj enakega...Upam da razumete...

Kak bi lahko prišla najbolj poceni skozi????

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
17.12.2008 13:20:37   
Ajvy
Kayica...super za ureditev user posted image user posted image  to je fino zdej ko lahko malo zadihaš...
si bila pa pridna s papirji.....mene ta vojna še čaka user posted image

glede daril pa nimam pojma...kaj bi to lahko bilo....

zwer...počasi po cesti

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
17.12.2008 13:26:26   
Urša08
kayica24 kaj pa kaki štumfki?

Pa super za papirje. Kako pa da si lahko uredila papirje za starševski dodatek? Meni je rekla da lahko to urejam šele po rojstvu otroka, ravno tako kot doklade oz. očetovski dopustuser posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
17.12.2008 13:43:06   
Ajvy
punce...a se vam kdaj zgodi da kupite čistitke in so vam potem prelepe, da bi jih poslale...in potem jih je vsako leto več...teh lepih....user posted image

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
17.12.2008 13:45:35   
Maksi1
Glede polovičnega delovnega časa (ena od vas je napisala, da bi rada vedela kaj več).
Do dopolnjega 3. leta starosti otroka lahko 1 starš dela skrajšan delovni čas. Za opravljene ure na šihtu dobi redno plačo, za preostanek pa mu država poravna prispevke. Kar pomeni, da če delaš 4 ure, dobiš plačo za štiri ure, penzija in ostali prispevki (zdravstvo) pa v celoti. Pri tem ni nujno, da delaš 4 ure, lahko se zmeniš tudi za 6, oziroma ponavadi se določi 20, ali 30-urni delovnik na teden. Kar je potem zaradi same organizacije dela veliko lažje ali ugodneje (kot pravi Sunny). Je pa skrajšan delovni čas breme za družinski proračun, saj potem eden prinese manj denarja domov in je ta zadeva smiselna, če prišparaš pri varstvu.
Jaz se vozim na šiht 1 uro in 15 minut, ker pomeni, da če bo moj otrok v vrtecu, bom prepozna za ga it iskat, zato razmišljam, da bi vzela 30-urni tedenski delovnik. Ampak o tem se bomo odločali na koncu porodniške, saj bo treba videt, kakšne bodo takratne naše finance.

Sunny - nas zaradi vozička še niso klicali, verjetno bo drugi teden, bo pa oranžne barve.

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
17.12.2008 13:50:10   
Maksi1
Ajvi - ja, to se tudi meni dogaja. Ene so res tako lepe. Danes sem glih hotela eno kupit, ki je imela gor malo umetnega krzna na kapi od dedka mraza. Pa sem se prav zadržala, saj sem vedela, da bi potem ostala v moejm predalu.

Kayica - kakšne izvirne ideje nimam. Je pa mi lani kolegica prinesla en velik pisan kozarec (3 dl) v katerem so bili taki miceni sadni bomboni. Si mislim, da je bila cena kozarca cca 2 €, in da je za bombone dala tudi neki takega.

(odgovor članu Maksi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
17.12.2008 13:53:58   
kayica24
Kako pa da si lahko uredila papirje za starševski dodatek? Meni je rekla da lahko to urejam šele po rojstvu otroka, ravno tako kot doklade oz. očetovski dopust

Hm...pojma nimam...Starševski dodatek in za paket sem lahko uredila...Le otroški dodatek se po rojstvu ureja...user posted image

(odgovor članu Maksi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
17.12.2008 13:55:48   
kayica24
Evo še odgovor z interneta (za starševski dodatek):

V katerem roku je potrebno pravico uveljavljati?

MATI:

user posted image mati mora pravico uveljavljati 30 dni pred predvidenim datumom poroda, najkasneje pa 30 dni po rojstvu otroka, da pridobi pravico z dnem otrokovega rojstva, torej v celotnem trajanju 365 dni. user posted image če uveljavlja pravico po tem roku, se pravica prizna od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

OČE:

user posted image najkasneje 30 dni po nastanku razloga za pridobitev pravice; user posted image če uveljavlja pravico po tem roku, se pravica prizna od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge.

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
17.12.2008 13:57:13   
kayica24
jaz imam sicer do poroda danes točno 60 dniuser posted image user posted image user posted image , ampak sem vseeno lahko uredila..Na Ptuju..Mogoče je pri vas kaj drugače..Ampak načeloma ne bi smelo biti nekih razlikuser posted image

(odgovor članu kayica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.