![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 16:23:17
|
|
|
|
mavo
|
Evo, punce, še ena odpoved za danes zvečer. Meni ga pa mali čukec nekaj biksa, je tako bogi, kot še nikoli. Pa sploh ne vem, kaj mu fali. Neutolažljivo se joče, pa jest noče, pa samo pestoval bi se. Šele zdaj mi9 je uspelo, da sem ga malo spat spravla, da lahko vsaj malo zadiham. Pa kaj pojem. Upam, da so to samo kaki zobi, da ne bo kaj hujšega. Pa ravno zdaj, ko ga jutri zjutraj prvič pustiva za dalj časa v varstvu pri tašči in tastu. Midva z M. greva pa v šoping v Avstrijo. Tako da, punce, mene žal ne bo zvečer. Saj bi se že prej javila, ampak včeraj smo bili cel dan od doma, danes sem pa šele zdaj uspela do računalnika. Enostavno mi ne bo zneslo vsega pripravit za jutri in pospravit stanovanje, da bodo lahko jutri sploh kje sedeli in se igrali. Pa še sama sva z malim do večera, ker je M. na faksu. Jančika, hvala za ponujeno vožnjo, bom naslednjič izkoristila . Saj naslednjič boš pa menda že zato ti peljala, ker itak ne boš več smela piti, bosta s Skuštrano skupaj goste sokove po slamci cuzali Žanek, hvala za povabilo, ostalim pa lep pozdrav in uživajte zvečer. Aja, Marjana, je bil pa res že skrajni čas.... se vidmo v ponedeljek
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 18:34:30
|
|
|
|
Ropotuljica
|
no, kaj pa je zdaj to? vse nekaj zbolevate. ajd, mejte se fajn danes, jaz bom pa najbrž šla kar s tamalima spat, sem tako crknjena .... vrem je pa tud ubitačno. jutr pa spet v LJ, mamo dedka mraza pa lutkovno predstavo v gledališu papa
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 21:02:37
|
|
|
|
HuAnita
|
Sem se po dneh obsojenosti na tale flat odpavila na svež luft za 10 minut, ker otroka sta bila ves dan takooooo tečan,a da se mi je mešalo. K sreči je bil dopoldne še ati doma, da je Capinko zraven peljal po opravkih, potem pa se je njena dobra volja tudi končala. Meni pa se še vedno vrti Nos se mi tako čisti, da me vse boli, gor po sinusih mi kar poka, vročine pa nimam več. Rit, ta pa še vedno boli No, ko sem prišla na zrak, sem pa teh 10 minut samo kašljala, sem šla mimo enega avtomata s sladkarijami, ki se jim nikakor ne morem upreti, evo, zdaj sem se pa sislila, da bi si kaj vzela, pa ne - nič mi ne paše. Domača goveja juhca, ki nam jo je skuhal včeraj ati, je zakon, pa mandarine, drugo mi pa kar obrača. Ko bom malo pir sebi, se bom še stehtala , če bo vsaj kaka dobra stvar te viroze... Pismo, sem natvezila. Babe, načvekajte se!!!!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 21:19:15
|
|
|
|
Janeja
|
O HuAnita, midve lahko pa tule en bolniški čvek nardiva. Pa si ti sigurna, da imaš samo virozo. Meni je vse skupaj tudi tako delovalo, pa sem šla vseen mal kri dat in je izvid pokazal vnetje in bakterijsko okužbo. Po 3 dozah AB sem že kot prerojena. Itak me še vedno vse boli, pa utrujena sem,... Ampak v primerjavi s sredo zvečer in četrtkom , sem kot rožica.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 21:23:08
|
|
|
|
Janeja
|
A pri tebi so sladkarije znak, da si zbolela. Pri meni pa je to kava. Ko sem zdrava in OK, je kuhanje kave prva jutranja stvar, ki jo naredim. Druga je seveda pitje , potem pa sem toliko budna, da lahko začnem z ostalimi opravki. Zdaj sem pa že dva dni brez jutranje kavice, ker mi prav smrdi. Komaj čakam, da mi zjutraj spet zadiši, ker vem, da bo to tisti prvi znak k izboljšanju mojega zdravja.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 12.12.2008 21:54:00
|
|
|
|
Janeja
|
Vidim, da ne bo nič z bolniškim čvekom, imam kar monolog Nič, punce upam, da uživate (oziroma vem da!). Načvekajte se še zame, jaz grem pa spat. Pa upam, da mi bo zjutraj že kavica zadišala.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 13.12.2008 7:04:17
|
|
|
|
snorlax
|
Sorry, ker me ni bilo, pa tudi javila se nisem. Domov smo prišli ob 22.00, s tamalčkom sva samo še padla v posteljo in zaspala. Pa drugič.
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 13.12.2008 20:55:50
|
|
|
|
Janeja
|
Ja haloooo, kje pa ste vse? A je bilo tako hudo na fešti, da še (ali pa že spet) spite? Ajde, čakam poročilo!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 13.12.2008 22:26:46
|
|
|
|
Jančika_
|
Dober večer! Danes je bil en tak dan, tako da sem se šele zdajle toliko sestavila skupaj, da se malo javim. Včeraj smo se imele kot ponavadi zelo lepo, čeprav nas je bilo manj kot bi si želele. Spat sem šla ob pol dveh, nakar se je moj mlajši otrok odločil, da on bi pa vstal ob 5.45 . Potem tudi čez dan ni hotel spat (dvakrat po eno uro sva imela pevske vaje) in je bil tako tečen in neroden zaradi zaspanosti, da smo imeli cel dan eno samo dretje, pa še Vasjo je znerviral in sta se non štop klofala in skakala en v drugega. Prav na glavno arterijo sta se mi priklopila, majko milo, čisto sta me scuzala . Zvečer sem sem morala it najprej eno rundo odlaufat, da sem se začela počutit vsaj približno normalno. Grem čimprej spat, potem bom pa poskusila pozabit na ta dan.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 19:01:02
|
|
|
|
snorlax
|
Ahoj. Mi smo šli pa danes kar vsi v kino. Za tamalčka je bilo prvič in je kar vredu prestal. Na začetku ga je bilo malo strah (glasno, dretje, ogromna slika..), kasneje se je navadil. Proti koncu se mu je že naveličalo sedet na tistem trdem otroškem sedežu. Gledala sva risanko Madagaskar 2. Ati in tavečji pa sta šla gledat neko akcijo. Lepo se imejte!
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 21:10:35
|
|
|
|
bela vrtnica
|
Halo! No, da se malo oglasim. V petek smo se imele super. Me veseli, da sem vas spoznala in res ste vse super punce. Upam, da se drugič dobimo še v večjem številu. Drugače pa je ta vikend minil kot bi šibnil. Včeraj smo bili v Mb, je tašča imela rd. Danes pa smo se potepali po Lj. Res je lepo okrašena, sam sneg mi manjka. Jančika praviš, da si imela naporen dan. No, naj te potolažim, da pri nas ni nič bolje. Sej čez dan je vse lepo in prav, ko pa je čas za spanje, pa katastrofa. Sploh noče in noče zaspat, tko da naše uspavanje traja in traja. Res ne vem kaj ji je. Al so zobki, luna, pojma nimam. Nič, tolko za zdaj. Se že spet oglaša iz postelje. Pa sem mislila, da se je po uri uspavanja le odločila zaspati, ampak sem narobe mislila . Ta naša mala trma. Nočko in upam, da bo ta noč normalna.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 21:59:13
|
|
|
|
Jančika_
|
Bela vrtnica, saj danes je bilo na srečo že bistveno boljše, tisto včeraj pa res ni bilo za nikamor. Danes je zaspal v minuti, ko sva se opoldan spravila počivat. Punce, povejte mi nekaj, se spomnim, da sta Snorlax in Janeja imeli tudi ta problem pri tamalih: Kajetan ful šepa. Danes dopoldan smo bili za Savinjo, jaz sem tekla s skupino, fantje so pa futrali račke in malo štrenčili naokoli. In ko sem prišla do njih, je hotel bit mali skoz na rokah in je govoril, da ga boli noga. Pa ni bilo kaj ekstra za opazit, popoldan je pa začel šantat, zvečer ga je bilo kar hudo pogledat. Celega sem pregledala in pretipala, pa ni nič videt in tudi pravi, da ga ne boli več. Zdaj pa ne vem . Fintira ne, toliko ga poznam, da lahko rečem z gotovostjo, da ne glumi. Verjetno je dopoldan nerodno stopil ali kaj (Joe ni nič videl, samo glede na to, da je naredil miljvažent fotk od račk, bi rekla, da bi težko kaj opazil, ne), pa se mu je potem razbolelo . Čez koliko časa bi se ve šle pokazat, če ne bo boljše?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 22:01:45
|
|
|
|
HuAnita
|
Janeja, sorči, sem se šla potem raje premetavat po postelji. Danes sem bila boljše, vtrenja v glavi je manj, ampak čutim, da še nisem ok. Tako da bom videla, če si bom v službi še lahko izgovorila dan bolniške Jančika, pri nas sicer (HVALA BOGU!!!) kako uro kasneje, to je pa tudi to. In potem ves ljubi dan eno samo cufanje, klofanje in vse tisko, čemur se ljubkovalno (in zelo zavajojoče!!!!) reče otroški živ-žav. Pismo, sem ga že sita. Sploh ko nisi zdrav, jej, jej. Sem hotela včeraj do mame, pa nisem upala voziti, tako se mi je vrtelo v glavi, podobno danes, ampak sem se potem približno najedla, pa sem zdaj boljše. Tako da upam na ozdravitev... Ostalim pa lepe pozdrave, grem počasi v mižule....
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 22:03:02
|
|
|
|
HuAnita
|
Naš zločko je šepal, ko so mu bili pretesni čevlji. Ne premajhni (v smislu št.), ampak prav preozki
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 22:04:00
|
|
|
|
HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Naš zločko je šepal, ko so mu bili pretesni čevlji. Ne premajhni (v smislu št.), ampak prav preozki Aja, Jančika, pa malo mu nohtke poglej, Petja je takrat imel tudi zanohtnico na eni nogici. ni pa nič jamral - čudno zanj, ko mu kar naprej nič ne paše
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 14.12.2008 22:32:22
|
|
|
|
Jančika_
|
Anita, hvala za ideje; šepal je v treh različnih obuvalih (čevlji, copati), še najbolj pa bos, tako da šuhi niso. Bom jutri še nohte pogledala; Joe mu jih je postrigel dva dni nazaj in takrat še ni bilo nič posebnega.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 5:01:52
|
|
|
|
snorlax
|
Tavečji je 2x šepal. Enkrat po prometni nesreči in enkrat, ko smo se kopali v Savinji in je dobil vnetje kolka. Ampak to dvoje pri vas ne pride v poštev. Tamali pa večkrat jamra, da ga bolijo nogice, ampak tako kot je prišlo, je tudi minilo. Lahko, da je Kajči samo nerodno stopil in ga zdaj boli. Če je to, ga bo bolelo samo še kak dan, potem bi moralo it na bolje. Kaj pa naša Darja pravi na to?
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 7:13:54
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Hojla! Ja, fajn je bilo v petek, čeprav sem bla zaspana, da me je skor zmanjkalo! Je pa res, da sem cel vikend bolj ko ne preležala, ker mi je bilo slabo ko... (po moje je krivo pomanjkanje počitka) Huanita - tole tvoje vrtenje v glavi - a je to čist ok? Men se kr malo sumljivo zdi. Kaj so ti pa dohtarji rekli? Lep pozdravček - se mi ne da kej pisat...
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 10:38:29
|
|
|
|
jasna
|
teta beta, v album sem dala slikce razširitve . Blago je nekakšen mehek žamet (sem razrezala svojo staro jopo), spodaj pa 2x podloga za jakne. Dolžina je dolžina zadrge (cca 80 cm), širina 40cm. V zgornjem delu ni podloge, samo zgornje blago je zapognjeno še na notranjo stran. če najdeš enako zadrgo kot je na jakni, je hitro narejeno. Jaz se morala še menjat zadrgo na jakni, ker tako dolge kovinske zadrge nisem nikjer dobila. Skuštrana, gruntam, da bi tale zadeva šla tudi na tvojo jakno, če boš rabila povej, 2 letnice sigurno ne bom več takole okoli nosila . srečanje je bilo luštno, hvala za povabilo . Jančika, mene so pa pustili v soboto spat do pol 12ih . Je rekel A. babici: "daj pusti mamo, veš kako pozno je včeraj prišla"
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 11:49:16
|
|
|
|
Janeja
|
Jaz sem še kar na bolniški. Zdaj je pa že meni ful slabo . Kaj me bo še doletelo. Do srede sem zdaj doma, pol grem pa mal na kontrolo. Upam, da bodo izvidi boljši in da se bom jaz tudi počutila boljše. Ker tole pa ni za nikamor več. Jančika, ko je Lea letos skakala po trampolinu je mal čudno na nogico priletela ampak jo je takoj začela bolet in ni več stopila nanjo. Mi smo šli na slikanje, pa ni bilo nič vidno. Tudi na ven jaz nisem nič opazila. Naslednji dan isto - nič stopit na nogo. Pol mi je pa malo sumljiva ratala, ker res ni bilo nič otečeno. Ko sta se z Janom nekaj zaigrala, je pa popzabila, da bi jo mogla nogica bolet in je kot po čudežu shodila . Tako je bilo pri nas - najprej verjamem, da jo je bolelo, potem je pa mal fintirala. Pa zdaj jo imam tudi malo na sumu, da spet igra. Ne vem no, kaj bi ve naredile: ima vnetje ušes, od četrtka je na AB. Prvi dane je bilo tako hudo, da je cel dan jokala. To se je ponavljalo tudi ponoči. Naslednje jutro sva šli nazaj k Dr. ker ji Calpol sploh ni prijel. Dobila je Voltaren svečke in po njih je bilo malo boljše. Ampak še vedno se vsake toliko časa spomni in začne jokat, kako jo boli ušesek. Pa že 4 dan jemlje AB. Po tem času bi po moji logoki moralo že bit boljše, a ne? Greva danes itak ob 14h spet nazaj pokazat se, vseen pa razmišljam, da je tole vse bolj podobno njenemu fintiranju. Danes zjutraj sem jo na primer peljala za 30 minut v vrtcec, ker so imeli dedka mraza. Ko je zjutraj ustala je jokala, kako jo spet boli ušesek. Potem sem jo vprašala, če je tako hudo, da ne more na dedka mraza in je rekla, da bo že zdržala , ko pa sva šli čez slabo urco domov, je pa ni nič bolelo, ker ji je kao svečka prijela (pa ji je sploh dala nisem danes). Torej, kaj bi si ve mislile?
< Sporočilo je popravil Janeja -- 15.12.2008 11:54:20 >
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 13:36:37
|
|
|
|
mavo
|
Ojoj, vidim, da ste povsod nekaj bolni in slabotni. Pri nas je bilo najhuje iz sobote na nedeljo. Naš mali je bil celo noč pokonci, vsake pol ure se je zbujal in jokal. Pa oči so se mu vnele in zagnojile, pa nosek je imel poln, da niti dude ni mogel imeti v ustih, ker ni mogel dihat. Pa skoraj 39 vročine...v glavnem, grozno je blo. Sem bila včeraj cel dan kot kak zombi od neprespanosti, pa od skrbi. Predvsem od skrbi, ker je le prvič. No, najhuje smo po mojem pregurali. Gnoja na očeh ni več, vročine tudi ne, nos bomo pa tudi v parih dneh spravili v red. Vmes bo sicer še veliko solz preteklo (fiziološka, sterimar, pa pumpa v nos ), ampak malo bo pa treba potrpeti. Upam, da bova v sredo že prišla kaj ven. Huanita in Janeja, glede na prebrano sta pa vidve trenutno najbolj boge pacientke. Pozdravta se, pa mladina seveda tudi. Na srečanju ste se očitno imele lepo. Sem se zvečer v petek, ko je mali zaspal in je M. prišel s faksa skoraj že premislila in se odpeljala v Štore (se mi je malo od Jančike torte zaluštalo ), samo ko sem se pa na kavč za minutko vsedla, me je pa v momentu pobralo. Še dobro, sem vsaj v soboto ponoči zdržala pokonci. Zdaj grm pa hitro še cote obesit, preden se mali zbudi...
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 19:42:13
|
|
|
|
skuštrana
|
Jančika, ko pereš z oreščki in sodo, kam in koliko sode daš? Si kdaj dajala noter še eterična olja - sivko? Vpetek je bilo super, sem se pa jaz tudi kar zgodaj vstala sva bile z eno RR-jevko zmenjene za mei tai (Chezana, če nas kaj prebereš ti še enkrat želim lep porod )...Pop pa sva z Jasno šli na predavanje Familylaba in vam lahko samo priporočam...
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 20:23:00
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Jančika, ko pereš z oreščki in sodo, kam in koliko sode daš? Si kdaj dajala noter še eterična olja - sivko? Eno veliko žlico sode dam v glavni predal za prašek. Sivko sem pa dajala v predal za mehčalec skupaj s kisom, ko sem prala štorkljice. Zdaj ne dajem nič; če bi, bi verjetno dala v predal za mehčalec, ampak ne na suho, najprej bi dala not malo vode. Meni je pa laptop nekaj crknil, zdaj ga pa moj multipraktik šraufa. Držite pesti, da mu uspe . Prav zgovorne pa niste zadnje dni . Mavo, je mali že boljše? Pa Janeja, HuAnita ?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 20:36:53
|
|
|
|
Janeja
|
Jančika, Joe bo tole tik-tak porihtal. BTW, a radiatorje sta že barvala? Jaz sem po starem . Čeprav sem za večerjo že nekaj malega pojedla in upam, da je to znak, da gre na boljše. Pa kavico sem si tudi že skuhala zjutraj. Ni mi tako pasala kot ponavadi, spila sem jo pa vseeno. A katera ve, kako in kdaj Darja dela? Pa še potrditev mojega suma, da Lea z ušeskom mal fintira zadnja dva dni. Bili sva pri zdravniku, uho se je lepo začelo zdravit in vnetja sploh ni več videt. Veselo se je vrtela po stolu v ordinaciji in se smejala. Ko sva prišli ven do sestre, pa sem jo vprašala, zakaj sva prišli k zdravniku, če je nič več ne boli. In mala mi hladnokrvno in čist resno reče: "Zato, ker se mi štampiljke na rokici nič več ne vidijo."
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.12.2008 20:44:41
|
|
|
|
Jančika_
|
O Lea ! Kajčijevo šepanje je za spoznanje boljše, tako da bo zgleda šlo mimo brez večjih težav. Radiatorjev se še nisva lotila, zdaj pa jaz spet malo fantaziram, da bi poklicala kakega avtoličarja... . Pozna kdo koga? Darja načeloma dela ob torkih in petkih dopoldan, samo za jutri ni sigurna, če bo kaj tam. Jaz sem zmenjena z njpo, da jo pokličem in mi pove. Mi je zmanjkalo zdravil. Računalnik je še vedno v šraufanju . Sicer se kaže nek napredek, ampak me malo skrbi.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiBLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Odlog vpisa v prvi razredStarši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.