Srčekgirll
|
Za tiste, ki radi pijejo laško pivo, molitev: 1. V imenu Piva in Laškega in Svetega Zlatoroga. Amen 2. Pir naš, ki si v Laškem posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja kakor v Laškem tako v Murski Soboti. Daj nam danes naš vsakdanji pir in odpusti nam naše dolgove v gostilnah, kakor tudi mi odpuščamo našim dolžnikom in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega! Amen 3. Verujem v Boga Očeta Vsemogočnega, Stvarnika nebes piva. In v Laškega Zlatoroga, Sina njegovega edinega Laškega Piva. 4. Sveti Pir, varuh moj, bodi vedno ti z menoj; stoj mi noč in dan ob strani vsega Uniona me brani! Prav prisrčno prosim te, varuj me in vodi me! Amen 5. Tebe ljubim, Zlatorog moj, ti si me ohranil nocoj; tebi spanje posvetim, dušo in telo izročim. O Pivo, vodi me po nedolžni poti in ob smrti pridi mi s sixpackom nasproti. 6. Slava Pivu in Laškemu in Svetemu Zlatorogu,- Kakor je bilo na začetku, tako zdaj in vselej in vekomaj. Amen 7. Moj Pir, žal mi je, da sem grešil in žalil tebe, ki si moj najboljši Oče. Trdno sklenem da se bom poboljšal. Pomagaj mi s svojo milostjo. Amen 8. Molitev pred jedjo: Zlatorog, blagoslovi nas in te darove, ki jih bomo po tvoji dobroti prejeli. Po Zlatorogu, našem Pivu. Amen 9. Molitev po jedi: Zahvaljujemo se ti, Vsemogočni Pir, za tvoje dobrote, ki živiš in kraljuješ vekomaj. Amen Na zdravje!