blackcoffee
|
pozdravljene mamice! no, uspelo ni je prečitat kar ste natolkle. dete spava - ima mir. 'niko ga ne dira'. poslušava pa vivaldija. to bo imel absolutni posluh!!! kilogrami od +20 mi jih je ostalo še 8! no, če bo to šlo tako naprej, sem morda res lahko do novega leta na svoji prvotni teži. sicer pa se ne sekiram.. sem si kar všeč taka - mal zalita. edina težava je s stvarmi, saj so mi skor vse hlače premajhne, te, nosečniške pa orng prevelike. zverinca: ..črnkafe, dej si tegale tvojga plesočga rdečga pošastkota v avatar sej je že res tvoj zaščitni znak... al pa kak glavnik, bi tud svoje bistvo zadela sem že poskušala!!! ja, se tudi meni zdi, da mi je tale poskakujoči mupetek na kožo pisan - pa ne znam. mater sem levakinja al kaj?! kak to nardiš, saj te pri nastavitvah avtomatsko vrže v brskalnik, da naložiš slikco iz svojega pc-ja in ne iz spleta. a je potrebno to prej shranit na računalnik? in kak to nardiš, da se bo pol tukaj avatar premikal? Otika: ..čaja iz lekarne (bebival, mislim da), ki baje pospešuje lektacijo ... se mi že kar trga od tega čaja ... sam vseeno bolš kot tisti iz malinovih listov, ki sem si ga samo 1x naredila in nikoli več . hahaha.. men je babica rekla, da če bi kak mesec redno pila čaj malinovih listov, da bi se hitreje odpirala.. hja... sem čakala do konca v porodni pa je res šlo po polževo. Otika .. kako ve prenašate to spanje po etapah? Mene čisto ubija. ..ker prej sem bila prava zaspanka in spala po 9 ur na dan . ...Glede dojenja, jaz sploh ne vem več ... tamala, če ji v 2. ali 3. poizkusu ne uspe zagrabit, rata čisto histerična in se joka in joka ... pa probam bit bolj trmasta kot ona in ji vztrajno ponujam jošk, ampak ne ... ni šans, da bi zagrabila. Tak da zdaj ne vem, a se ji je jošk tolk zameril, ker kokr nič ne priteče ven oz. se mora ful matrat, al pa se je že čisto na flašo navadila . Pa če se je slučajno na flašo navadila, a obstaja pot nazaj, t.j. da bi ji spet jošk zadišal? V ponedeljek dobim oni sprej za sproščanje mlečnih vodov in upam, da bo pomagal in potem če bo res lažje teklo ven, upam da bo rajši zagrabila. tudi jaz od nekdaj rada spim. največ težav sem imela v P. ko ti noben qurac ne pove kolk je treba otroka dojit. pa mi je od utrujenosti dete po parih minutah na dojki zaspalo.. jaz pa sem milsila, da je sit. seveda je hujšal. pol so začeli težit da ga bodo dali na infuzijo in ga šopali z dodatki. sem po-pi-zdila in onemu dr. zabrusila, da se na njegove teoretične izjave ne oziram. da se zavedam, da je bil porod težak in dooooolg in da je otrok preutrujen. pač rabi spanje. nakar sva se zmenila, da mi dajo dva dni, sem rekla, da se bom začela trudit in otroka zbujala, ga pogosteje hranila, da bo začel pridobivat na teži - saj če mislijo skakat z dodatki, da bom 'popokala kufre' in na lastno odgovornost zapustila P. ded je sam gledu. pa še to sem mu rekla, da me noben ni opozoril, na to koliko časa se tako majhno bitje hrani. seveda meni se je zdelo, da Thor dovolj poje! kako pa naj imam občutek koliko je dovolj za tako mičkeno bitje??! ko se je tamali drl, so rekli, da ima kolike. jaooo... revež pa lačen! lačen ob kravi mlekarici!! sama pa sem tudi bila kot en zombi. nenaspana, utrujena in od vsega dogajanja zadeta. dojenje - baje imajo dojenčki od sredine jezika refleks za bradavico. to se tudi nama s Thorom dogaja.. ko ne uspe zagrabit bradavice dovolj globoko, dobesedno znori. in jaz se mu režim. pa poskušava znova in znova pa pol rata. dete se ti mora tak na joško prisesat oz. ti mu jo tako nastavi, da nastane vakuum! jaz sem se že bala, da se bo zadušil, saj je imel svoj nosek čist v joško zarinjenega.. je pa tudi sedeč položaj zelo dober za dojenje. sicer za nas mamice ne tako komot, saj moramo otročka imeti v naročju.. kar pa ni lahko. - dudice zaenkrat še nisem kupila. bomo videli kako bo nanesla situacija.
|