|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrski sončki 2008 - drugič :)
10.12.2008 19:41:11   
gloria
Z Marijo sva prišli s pregleda
veliki smo 60 cm in imamo 5.170 kg

dobili injekcijo in fejst tulili
zdaj spančka
upam, da ne bo kakšne reakcije

jst sm se pa tut skor razjokala zraven ko so jo špiknili

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 151
10.12.2008 19:52:47   
lana17
midva sva pa sama...oči je spet na koncertu...baje zadnjič...letosuser posted image ...

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 152
10.12.2008 19:54:34   
lana17
...sem gledala posnetke, ki sem jih naredila v porodnišnici s telefonom...čist sem pozabila, kako nebogljeno bitje je bil...kr solzice sem v očke dobila...kako lepo je biti mama...user posted image

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 153
10.12.2008 19:56:49   
Lara Croft
Sem zvagala Laro... oblečena je imela 5500g... bom potem zvagala še plenico in pajacka.. Pri šestih tednih pa je imela 4300..... Nekam lahko je to moje dete.. 

< Sporočilo je popravil Lara Croft -- 10.12.2008 20:00:20 >

didnnn.. kudnnn.... go... duju...

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 154
10.12.2008 20:32:35   
lana17
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Sem zvagala Laro... oblečena je imela 5500g... bom potem zvagala še plenico in pajacka.. Pri šestih tednih pa je imela 4300..... Nekam lahko je to moje dete.. 

če te skrbi pojdi v posvetovalnico...drugač pa imaš kmal cepljenje...men je rekla, da je lih na meji, ker se je v enem mescu zredil le 750g

Rousseau

Neposredna povezava do sporočila: 155
10.12.2008 20:43:36   
meta21

mA Bi se Lara drla.....10 minut, če me ne vidi je kažin v bajti.... ne vem, kaj čmo tle naredit..

Najbrž je tud mal od dojenčka odvisno-jest se nisem kej posebno trudla, v bistvu ga je včeraj prvič dal ati spat, ker ga dam vsak večer jaz. Sem mu pa strogo predpisala cel ritual, ki ga mam zvečer, da ne bi Lovra zmedu-tle sem pa kar trmasta (vsak dan isti vrstni red, ob isti uri, ista lučka, ista muzika...). Prejšnji teden, ko sva se potepala, sem skušala vsaj približno skopirat domače okolje pa je vseeno prvi večer rabil 2 uri, da je zaspal. Naslednje dni je blo pa ok.

Neposredna povezava do sporočila: 156
10.12.2008 20:45:24   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: leda

Jaz sem bla pa ob 6h zmenjena v centru LJ s kolegicami-smo šle na čvek pa na kuhano vino in sem prišla ob pol desetih domov.

tut lara, emi in jst smo malo po štantih pogledali. seveda s prikolicami v roki user posted image in dve od treh sta celo en kuhan vin zvrnili in bili potem malce bolj razposajeni...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mi je ena od kolegic včeraj rekla, da je prej (najbrž popoldne) srečala vozičkarce s kuhancem v roki in da se ji je tok fajn zdel, da so si prvoščle. A je mogoče vas vidla?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leda)
Neposredna povezava do sporočila: 157
10.12.2008 20:48:19   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK

Danes praznujejo 3 MESECE!

VITA, ENEJ, JON IN TIM 

Čestitke, fantje in dekle!user posted image

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 158
10.12.2008 20:49:07   
Bambi D
IZVIRNO SPOROČILO: lana17

...men je rekla, da je lih na meji, ker se je v enem mescu zredil le 750g

Ojla, po dolgem času se malo oglašam...

Glede teže je tako: http://www.pedijatrija.org/Download/2005/01/23/percentilne_krivulje_5-95_(crveno_plave_u_boji).pdf 
tukaj si poglej v tabelo, kako napreduje tvoj otroček glede na njegovo porodno težo.

Kolikor sem jaz o tem prebrala (verjemi, prebrala sem ogromno), je skrajna spodnja meja 450g na mesec, pri pediatrih pa to mejo postavijo višje (pojma nimam zakaj je temu tako).
Meni je pediatrinja rekla, da je minimum 650g, medicinska sestra pa 730g (torej dve različni informaciji na istem mestu).

Za pospeševanje tvorbe mleka je pogostejše pristavljanje in pravilno sesanje predpogoj. Čaji meni niso prav dosti pomagali, polenta in sezamov napitek tudi ne. Ko sem začela pogosteje pristavljat, pa je zadevca stekla...

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 159
10.12.2008 20:58:50   
pf
Pri nas pravijo nekje da je spodnja meja okrog 600 gramov na mesec, čeprav ko pa sem kaj brala o tem pa piše okrog 450 gramov, tako kot je napisala Bambi. Jaz mislim da 750 gramov ni spodnja meja. Ni nekaj veliko, samo ni pa nobene panike, če je samo toliko. Imate kar lepe kilce za tromesečnika, tak da ste kar dobri kar se teže tiče in pridno rastete.
Marija user posted image user posted image user posted image in Nik user posted image user posted image user posted image

Včasih se naša user posted image tak vstraši kakega giba, ali mobitela, no marsičesa v bistvu. A vaši otročki tudi in zakaj je temu tako? Ne vzpostavljam popolne tišine v stanovanju, da bi ji bil mobitel pa potem joj, ampak če kaj izstopa glasovno ali fizično se kar prestraši in včasih tudi zajoka. Pa je nismo z ničemer strašili boge revice. Se mi včasih prav zasmili, ko se dojiva in zaspi zraven, potem pa se vstraši in joka dokler ne vidi, da je pri meni.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 160
10.12.2008 21:02:56   
meta21

Si si vago nabavla?

Drugač pa, če se je v 6 tednih zredila za dober kg, je to pribl 750g na mesec, kar je nekaj takega kot Jon. Pa jaz ga doma zmerej drugač zvagam kot oni v posvetovalniciuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 161
10.12.2008 21:04:34   
Lara Croft
srečala vozičkarce s kuhancem v roki in da se ji je tok fajn zdel, da so si prvoščle. A je mogoče vas vidla?

Odvisno kje... mi smo ble pred eno cerkvo... blizu, no...user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 162
10.12.2008 21:05:21   
morango
Ojla, da se na hitrco oglasim. Dete me zadnje čase zaposluje 100 na uro. Se vidi, da je že večja, rabi več animacije čez dan. ASe pa kar pozna, da sem zdaj sama in se moram kar zorganzirat. Še sreča, da mama kdaj pa kdaj vskoči in si lahko privoščim male radosti, kot je npr. tuširanje ...
Lepo, da ste se ene že srečale. Jaz na trenutke ful pogrešam Lj, sploh to decembrsko. Zadnja leta sem živela v centru in sem se non stop kje šetala... Kuhano vino je pa zdaj res zakon.

Lena je pa zadnji teden, kar sva sami, prava mala ponočnjakinja in se zvečer nikakor ne more umirit in zaspat. Pa sva pri istih ritualih. Zaspi šele med enajsto in polnočjo, enkrat okol petih poje, zaspi in potegne do osmih, pol devetih. Ne vem, kako naj jo prej uspavam.

A je katera že dala cepit ze rota virus? Zanima me, kakšna je bila reakcija otročka. Ker bo moja morala v vrtec, tud jaz razmišljam o tem.

(odgovor članu Bambi D)
Neposredna povezava do sporočila: 163
10.12.2008 21:06:32   
Bambi D
Ojla, pf,

to, da se ustraši nenadnega zvoka ali hitrega giba je Morojev refleks. Če ob tem trzne in stegne roke narazen, morda začne glasno jokat, potem je to to. Ta izzveni nekje do 5. meseca (če prav vemuser posted image ).
V šoli za starše so nam rekli, da ga ni dobro prevečkrat sprožit, tako da se skušaj izogniti, če se pač da (vedno itak ni možno).

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 164
10.12.2008 21:06:37   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: pf
Včasih se naša user posted image tak vstraši kakega giba, ali mobitela, no marsičesa v bistvu. A vaši otročki tudi in zakaj je temu tako? Ne vzpostavljam popolne tišine v stanovanju, da bi ji bil mobitel pa potem joj, ampak če kaj izstopa glasovno ali fizično se kar prestraši in včasih tudi zajoka. Pa je nismo z ničemer strašili boge revice. Se mi včasih prav zasmili, ko se dojiva in zaspi zraven, potem pa se vstraši in joka dokler ne vidi, da je pri meni.

Jaz sem danes ugotovila, da če ga nosim pokonci-obrnjenega stran od sebe (da gleda naprej) ne smem prehitro hodit po stopnicah, ker razširi rokice in zadrži sapo. Pa steklenička mi je padla z rok pa je tudi začel jokat.

Če se ne motim je to prav en refleks (Morojevuser posted image ), ki kmalu izgine.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 165
10.12.2008 21:07:38   
meta21
Aha, ti je že bambi odgovorila 5 sekund pred manouser posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 166
10.12.2008 21:12:05   
Lara Croft
Si si vago nabavla?

Osebno tehtnico.. ..

Lara se že tri dni/noči zbuja okoli 5ih..... morda zato, ker podnevi premalo je?

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 167
10.12.2008 21:18:19   
pf
Hvala punce za odgovor.
Lara Croft in Morango mogoče pa babike moti polna luna, ki bo v petek. Naša ima par dni prej že malo slabši spanec.

Neposredna povezava do sporočila: 168
10.12.2008 21:20:16   
pf
Lara verjetno bo res luna krivec pri vaši isto, ker če prav razmislim tudi našo nekaj lovi ponoči. Tudi se enkrat več zbudi.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 169
10.12.2008 21:20:31   
Lara Croft
Torej... Lara ima 5000g. Sem zdej odštela škatlo v kateri sem jo vagala, bodi, pajacek in pleničko... V šestih tednih se je zredila 700 g... to je 466 g na mesec... ups... 

Neposredna povezava do sporočila: 170
10.12.2008 21:22:46   
meta21

Si si vago nabavla?

Osebno tehtnico.. ..

Lara se že tri dni/noči zbuja okoli 5ih..... morda zato, ker podnevi premalo je?

Lahko premalo je ali pa več rabi trenutno ali pa jo luna moti ali pa rabi manj spanja... Pojma nimam! Lovro tudi kakšen dan joka že pred 7. uro, spet drugič ga pa ob 9h komaj zbudimuser posted image . Saj vem, da je oboje super ampak hočem rečt, da različno dolgo spi.

Neposredna povezava do sporočila: 171
10.12.2008 21:24:15   
meta21

Torej... Lara ima 5000g. Sem zdej odštela škatlo v kateri sem jo vagala, bodi, pajacek in pleničko... V šestih tednih se je zredila 700 g... to je 466 g na mesec... ups... 

Vseeno počakaj, da ti jo zvagajo pri zdravniku, ker osebna tehtnica ni tak zlo natančna kot tista za dojenčke. 100 g pa tukaj že dosti pomeni...

Neposredna povezava do sporočila: 172
10.12.2008 21:27:33   
Lara Croft

NO, Ma tolk ku miga, brca in se pogovarja, ni čudno, da vse pokuri.... haha

Neposredna povezava do sporočila: 173
10.12.2008 21:31:11   
Lara Croft
Lovro tudi kakšen dan joka že pred 7. uro, spet drugič ga pa ob 9h komaj zbudim . Saj vem, da je oboje super ampak hočem rečt, da različno dolgo spi.

Ma joj... nekam zgodaj je zaspala danes....OB 9ih že..  me prow zanima, al bo zdej spala nočni spanec al se bo še kej zbudila.... matr, če bo uzbuna že ob 3h!!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 174
10.12.2008 21:37:24   
meta21
Lara, to mene tud zanima, kako vejo kdaj spat za ponoči in kdaj samo lepotni spanec. Lovro zaspi okoli 6h, pol sedmih zvečer za 15 min pol ob 9h pa spi do jutrauser posted image . Me je svakinja hecala, ker sem tolk natančna okol teh 6 obrokov dnevno, da najbrž obroke šteje in ko pride do 6., ve, da mora spat celo nočuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očarljiva imena za deklice s francoskim pr...
To je izbor 28 najlepših imen v Franciji - nekatera ste zagotovo že slišali, druga so precej posebna, ampak zvenijo pa z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?