terida
|
Evo, končno sem spet do računalnika prišla. Eriki se je zdaj zvečer kar trgalo od energije - sem mislila, da je sploh ne bomo mogli spravit spat. Pa jo je potem še vso evforično nesel v posteljo in je v par minutah zaspala. Kar nisem mogla verjet! Jaz sem pa zadaj s komentarji, tako da se bom poskusila spomnit čim več: Uf, berem, da imamo spet bolančke. za vsakega, da bo čim prej bolje! Likanje: Likam vse razen nogavic in spodnjega perila (spodnje majice pa likam!), brisač in posteljnine. No, Erikino posteljnino tudi likam. Kaj vem, meni likanje res ni pretežko, ker to delam zvečer pred televizijo in mi hitro mine. Sem pa od doma navajena, da se vse lika in tako tudi sama delam... Obdarovanje: Glede tega smo pri naših dveh družinah k'r neki. Pri obeh je tako, da Miklavž nosi malenkosti in skoraj izključno hrano (sladkarije, mandarine, čaje, ...). Seveda je letos Erika dobila nekaj igračk, a to se bo spremenilo, ko bo enkrat jedla čokolado in mandarine. Potem pa je tako, da pri nas, ki nismo verni, nosi darila Božiček, pri možu, kjer pa so verni (ne ravno fanatično, a vedno postavljajo jaslice in hodijo k polnočnici) pa si darila izmenjujejo za novo leto. Vam pravim, da smo čudni... Midva se pa po navadi zmeniva kdaj si bova dala darila, da imava oba pripravljeno. Navadno sem darilo zanj dala pod jelko že takoj, ko sem ga kupila, da ga je potem en teden matralo Zdaj, ko je pa pri hiši, pa še ne vem kako bomo. Z darili pa ne pretiravamo radi, upam, da se bomo znali tudi pri Eriki brzdat, ker meni to, da ima otrok polno hišo igrač, ni preveč všeč... IZVIRNO SPOROČILO: Vilma Sam še to, vidim da se menite o vodi. Jaz ne prekuhavam že dolgo. Jo dajem Juliji iz Britta vrča. Voda: Jaz tudi delam tako kot Vilma. Britta je zakon! Mi je pa še patronažna pri zadnjem obisku rekla, da naj ji vodo kar dajem takšno, kot jo pijem sama. Torej da od pol leta naprej ni treba več prekuhavat. Piškoti: Tudi jaz bom pekla piškote. Verjetno ta vikend. Delam jih pa po naslednjem receptu: FINI KEKSI 50 dkg sladkorja 5 jajc 15 dkg masla 1 dl smetane 1 kg moke 1,5 pecilnega praška 1 vanilijev sladkor Po mojih izkušnjah je treba vedno še dodajat moko, sicer se ne da zvaljat. Piškotke pa narediš s pomočjo kovinskih modelčkov in jih pečeš na 200 stopinj. Mmmm zdaj sem si pa predstavljala kako fajn je, ko so še topli in cela kuhinja diši po njih... komaj čakam, da bodo pečeni! Zadnje čase tako hitro zmanjkajo, da jih vedno naredim kar več naenkrat (masa za 8 jajc). Zimska obutev: Zofy, mislim, da je bil največji problem ta, da ste Julijo imeli v nahrbtniku, kjer ji potem noge bingljajo na mrazu. Ko jo jaz dam v nahrbtnik, jo vedno prav pretirano obujem, ker vem, da ji je sicer mraz. Dej ji takrat več nogavic, pa visoke čevlje. Lahko ji pa nogice še dodatno zaviješ s kakšno dekco, če se ti zdi, da bi se to lahko nekako izvedlo z nahrbtnikom, ne vem... No, v "normalnih" razmerah pa jo imam v vozičku z žabicami, toplimi nogavicami in čeveljčki, ki so kot eni gojzerji in so še kar topli. Pa potem nogice zavijem še v deko. Danes je bilo to dovolj, je imela tople noge, ko sva prišli s sprehoda domov. Zimske vreče ali pa kombinezona pa jaz (še) nimam. IZVIRNO SPOROČILO: Špela100 Roke imam do tal, joške pa do Koroške. za Maksa, da se čim prej pozdravi in da se bodo joški ustavili na Notranjskem IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka Kegl. To si se pa super spomnila! Sem začela delat vaje takoj, ko sem prebrala - sploh brez mislit Evo, še eno rundo za zvečer: Kegl Za konec pa še vse najboljše Lan! Da bi še naprej bil tako fejst fant in da bi kmalu dobil bratca ali sestrico! Tina50, glede na tvoj "opis težav" se meni tudi zdi, da so zobki. da bodo čim prej ven pokukali!
|