ronja
|
ploha, si bila pa tudi ti blizu - skoraj bi šli nenapovedano k očetu na Primorsko - moj najljubši bratec je namreč tipičen moški - in tipični moški pozabljajo, zalagajo, .... zgubljajo ključe (vsaj ti, ki jih mam jaz rada: torej lubi, brat in oče, ma, čist vedno iščejo ključe...) No, pa da vam razložim, kaj vse mojemu bratu rata: je šel na en strokovni izpit iz ekonomije, ki ga pišejo po celem svetu približno ob istem času in nam najbližje ga lahko polagaš v Milanu. Torej sta šla s punco v pet. v milano, v soboto pa je mel izpit - in popoldne ko smo se mi že vsi raztepli po svoje (prej smo meli skupno kosilo, potem je šla mami k prijateljici, oče pa v savno, midva malo pelat k njegovim in v štacune...), no, takrat pa on ugotovi, da je sredi Milana zgubil ključe od avta! Mislim, enim pa rata, a ne? no, potem je bila cela panika, kako mamine rezervne ključe od avta spravit do njega... Bi jih dali očetu, ker je itak iz Primorske, pa bi jih peljal v Trst (mimogrede, Italijani imajo zdaj neke praznike in nič ne dela, med drugim tudi DHL ne dela ), no, ampak oče se ni javil, ker je bil v savni (ampak prej ni bil ziher, če bo šel, tak da nismo meli pojma, ali je še tu ali ne. skratka, cela štala. no, na koncu je vse ok ratalo, oče je bil še tu, sta se z mami spet dobila in šla skup na železniško postajo gledat kako grejo kaj vlaki, da se bosta z bratom dobila v Trstu... Prava romantika, hehe. Mojadva sta tak hecna: za očetov rd se dobimo pri njem dol (razen če meni ne bi bilo za it, mam pravico, da prestavim kraj in čas, hehe) in ker nas je ko rusov (3 froci, pa jaz mam že svojega froca, pa midva z bratom mava še svoje lube), pa bi vsi ostali tam doli pri njem, se je oče spomnil, da naj lepo mami spi v njegovi postejli, on bo šel pa k punci spat, hehe Ma, morte priznat, da sta face! sem pa 100%, da sta vsaj 1x že spala skup po tej njuni ločitvi... Saj nimam nič proti, sam mal si včasih zakomplicirata življenje... saša, saj je dobro, da se zmeniš, pa da poveš, kaj ti leži na duši, sicer se sam nalaga. pa prav je,d a se otroci navadijo na red, probaj mu lepo razložit - se tudi otroci počutijo bolj varne, baje... Saj ne zdaj da bojo vstajali in hodli spat na zvonec, ampak tak, približno pa... je pa tak, da moški dejansko pozabijo stvari. Moj lubi se ful strinja, da pospravimo igračke zvečer vsi skupaj oz. pač tisti, ki daje malo spat + tamala. Ampak se ne spomni. Mu pač rečem, dajta še igračke prej pospravit, predno se gresta kopat, pa je. Sem pa tudi jaz lubiju rekla, da naj mi je čez vikend ne razvadi, da naj je ne vzame vsakič, ko mrdne, v roke. Ker je to res najlažje, takoj je zadovoljna, samo ko se Lejla rodi, tega ne bova mogla delat, predvsem pa jaz tega ne morem delat in potem dobim dvojno dozo ob ponedeljkih. Najprej je bil tudi mal užaljen (čeprav sem res lepo rekla), ampak je očitno ugotovil, da mam point, pa se ful drži . itak da ne vejo, kako je to, če niso nikoli sami cel da z njimi,... Sem pa sicer tudi jaz bolj za permisivno vzgojo, ampak v nekih mejah - otroci tudi rabijo meje, sicer imajo občutek, da ti ni mar, kaj je z njimi. NO, sej če se 1x na 4 m. skregata, še ni tak ohudo sonček, VSE BO OK! moraš se zavedat, da majo tu ene punce že veliko prej rok kot ti - je tudi 1 mesec razlike... Pri 33 tednih navadno še ne delajo CTGja, to ni nič narobe. To, da ne čutiš popadkov, je samo dobro, le naj ostane tako do PDPja. ne se sekirat, če gre kaj narobe, tako čutiš - boli ko . ploha, meni tudi ni jasno tole, kako grejo tile dojenčki ven - no, mal mi je . Ampak jaz mam včasih problem dat tampon not, potem naj bi pa čez isto luknjo tistale glava od 35 cm prilezla ... ja, itak da mora bolet, ehhe Lubiju tut ni blo nič jasno, hehe. Me prav zafrkava, če se matram s tamponi, ko grem plavat . danes grem, jupiiiiii!!! Glede tiščanja na vodo - če z glavo na mehur pritiska valjda malo bolj čutiš, ker je pač glava trda, ritka pa mal mehkejša. Ampak večja je razlika v tem, da si ti še ful mlada in maš še zelo čvrste mišice medeničnega dna, starejše mnogorodke pa že malo uplahnele. Jaz tudi ponoči ne grem na wc, res pa da ne spim 8 ur, ampak manj... lunica, normalno rodiš lahko kadarkoli, prej je še lažje, ker je plod manjši. Ampak je manj verjetno, da preživi. Sicer pa v Lj. p. je preživela ena punčka, ki je ibla rojena v 24 , se mi zdi. Ampak samo ta, pa je zdaj že polnoletna... Sicer pa je tako, da do 35 tedna grejo navadno še v inkubator, kasneje pa dostikrat ni več potrebno. od 37 tedna dalje pa se ne šteje več kot nedonošenček. Pred 24 tednom pa ni še nikomur ratalo, ker se pljučni krili šele takrat ločita in tega ne znajo kompenzirat (ker pač revček ne more dihat ) Ampak me smo vse že precej čez . Čeprav naj kar lepo počakajo, da ne bo kake zlatenice, pa raznih šumov na srčkih ipd... uršika, ehhe, mene Lejla zadnje čase tako dobro boksa v jajčnike, da se včasih kar zvijem! madona je to bitje močno! Ni mi jasno - tok ornk zna boksnit, pa brcnit, ko pride ven, pa ne upa niti rokice stegnit Punci, hvala za številki, sem si napisala od Plohe in uršike. pa svojo sem vama tudi poslala, tak da zdaj smo na vezi, ne? Me veseli, da si vse to naredila- pa se ti ne zdi, da bi bilo bolj pametno počivat hehe, od kdaj sem pa jaz po pameti delala . Ma, saj veš, kaka sem - čim sem malo boljše, je treba izkoristit - ker zdaj že spet požiram bruhanje nazaj dol že celo dop... Sem pa včeraj zvečer oz. bilo je danes zjutraj (ob 2h) skončala eno oblekco za ronjo, tako za čez hlače, namesto brezrokavnika. luškano ratala . sem mela že vse odrezano še od junija, pa nisem mogla nič delat, zdaj pa s polno paro delam, kadar pač lahko... uršika, še vedno nosi ene bonbončke sabo, čim bolj cukraste in če ti pade cuker, hitro enega pojej, potem boš manj padala skup. Jaz tudi na spl. dostirkat padem, zdaj pa že nekaj časa nisem. Se pa v gl. zdravniki za to ne sekirajo preveč, tak da verjetno ni glih fejst nevarno - edino usedi se dol na tla takrat, da ne pribiješ z glavo kam - jaz sem enkrat tako treščila, da me je še 14 dni glava bolela . saša, kaj si ti tudi poslala cifro, tvoje nisem našla... pikapokica, saša, uršika, ploha, niia in vse ostale, ki vas je skrbelo, se vam pa še 1x oproščam , bom se probala javit vsak dan... Sam nekaj me pa res zanima, tiste ki ste že rodile. Saj ene so že spraševale čas nazaj, kako zgledajo popadki in ste rekle, da tega res ne fališ. Samo, kako zgledajo? Vsaj na približno če mi ena razloži, ti krči maternico zgoraj, spodaj, na sredini, celo? A to se zakrči, traja npr minuto (sem optimist) in potem recimo 10 minut nič, potem pa spet? a medtem ko ste rojevale, a so vaši kaj noreli po trebuhu? al takrat tega sploh ne čutiš? petra, hehe, to čutiš tako DA BOLI, BOLI FEJST, BOLI TOK, DA NE MOREŠ FALIT! Boli bolj kot prelomljena stegnjenica, ki je izpahnjena iz kolka, tak za občutek . Boli vse, cel trebuh, ne veš kje je zgoraj, pa kje je spodaj, ker te boli vse. Boli dostikrat tudi križ, boli cel ta del, skratka, brez skrbi, res veš, da je to to, ker je vse trdo ko kamen, pa boli za pop*. Krči se cela maternica, pa še vse okoli - vse trebušne mišice, za katere nisi vedela, da obstajajo, se skrčijo in pritisnejo dete dol in vse skup boli, da ne moreš ničesar locirat, ker vse boli. "Traja minuto pa 10 minut pavze", hehe, i tata bi sine! ja, veš de. Na začetku mogoče, čeprav pri meni so že cel teden trajali popadki dlje, lepo po 2 min. tudi 3. na koncu pa pavze vmes praktično ni več, popadki pa trajajo in trajajo - ampak takrat verjemi, da nimaš časa gledat na uro, da bi vidla, kok časa maš popadek - takrat se osredotočaš samo na to, da potiskaš ali pa da ne potiskaš (odvisno v kateri fazi si). Skratka, ko te bo zverinsko bolelo, takrat bo to to . Jaz sem mela zadnjič popadke, neredne, pa ne veliko, pa so se mi kar solze ulile - pa sicer ne jokam zaradi bolečine, recimo ko sem mela zlomljeno roko ali pa nogo nisem nič jokala, če mam napad, pa skup padam, tudi ne... Skratka sem kar trdoživa, ampak tole pa boli, nimaš kaj. Res pa da ne boli vsake enako, amapk so zelo redke, ki jih ni nič bolelo... niti pod razno ne čutiš kakega divjanja, niti po moje ne morejo divjat - takrat so tudi tamali našopani s hormoni, ki jih tvoje telo proizvaja in kot ti se tudi oni trudijo prit ven... Tako da med porodom ne čutiš nobenih brc in ne veš, kaj se dogaja s tvojim otrokom... Zato je pa fino, ko maš babico zraven, pa ti reče: lej, se že vidi glavica, potipaj! ulla, upam, da je Ula že ok (mimogrede, saj je ona Ula z 1 im L, ne?) mima, jaz mam vsako zadnjih par mesecev probleme nazaj zaspat, pa za vsako figo se zbudim - to so hormoni, ki nas pripravljajo, da se bomo zbudile na najmanjši trzljaj, ker pač moramo čuvat naše bebice. To je pač naravni mehanizem, hvalabogu, da je tako...
|