ronja
|
Upam, da je polno zaposlena z izdelovanjem daril in da ni kje v kakšni porodnišnici uršika, hvalabogu prvo . sem delala ko urca, spekla piškotke za vse babice, dedke, strice, tete (od Ronje, seveda, za moje mi dol visi ), take male maslene z vtisnjenimi črkami, tako da je vsak dobil svoje ime in pa sorodnost (torej babi tapata, stric tapapa...), pa miklavže, parklje in angelčke sem spekla (iz kvašenega testa), pa v Ča sem šla včeraj dop. s tamalo na sprehod, da sva kupili čaje za dedija in babico (mojadva), kavico in suho sadej smo pa že prej kupili. No, pa mami sem sešila en fensi miklavžev škorenjček, tak ves bel, pa s čipko na vrh, ji je bil zelo veš, pa vse je bilo v stilu, tisti zeleni in črni čaji, pa jajček za čaj iz ča, pa še ena lepa bela skodelica (ona je čist nora na belo barvo). Skratka, bili so vsi veseli, samo to mi je žal, da mi ni uspelo sešit še škorenjčkov iz filca za drugo babi in dedata. Moj oče itak ni preveč na to usekan, čeprav enkrat mu tudi škorenj ne uide . Mala še ne spi , pa lubi je danes ful slabe volje, ampak je bilo boljše, ko se je malo naspal, ko je šla mala spat. Je crknjen revež... Mi je pa zvratal en kup lukenj v steno in namonitral kaveljčke, da sva obesila vse vrečke in metlico in smetišnico, ki jo je Ronja dobila za Miklavža,... No, midva imava bolj poceni voziček, ker nama je všeč, da se da zložit na marelo. Je res, da ga moraš malo bolj gurat, pa da je izdelava italjanska (kar je -), ampak jaz sem ga vseeno že ful izkoristila, pa še ga bom . mima, a ti ješ tele zadeve, ki jih lepiš, ali jih samo gledaš? Če jih samo gledaš, potem ti svetujem, da rajši nehaš, ker se samo mučiš . Če jih tudi ješ, pa ne vem, kok ubogaš zdravnike . Najdi si kake lepe slikce od kakih šejkov, to lahko brez slabe vesti ješ... Jaz sem danes naredila en tak šejk in je bil lubi čist srečen! Pa domače njoke s sirovo omakco, njami! Ga je kar slaba volja minla Glede trikolesnikov sem pa jaz vidla že dva, kako sta se zvrnila, hehe. Res pa je, da so šibali, če boš počasi šetkala, ni panike. Ampak za moje rolanje mam sigurno rajši 4 kolesnika - sploh zdaj, ko bo zraven še en zic in bo že itak bolj nestabilen... Najin voziček je bil takrat 260 E, je bil na akciji, ker je bil lanska barva, hehe. Lupinico mava pa maxi cosi, ker je boljša po testih in ker itak ne voziva otroka v lupinici okoli, ker to ni zdravo (se ne predihajo dobro). moram pa zdaj naredit še eno hudo zimsko torbo za not, da ne bo mraz. Sicer pa sem jaz prakticirala, da sem dala v voziček pozimi kar grelne blazinice, pa je bilo super. Zdaj moram naredit kakšne tako velike, ronja je bila že večja in jih je rabila samo tam pri nogah, ta pa bo mala in bo ležala, zato moram naredit eno večje dimenzije... vrtnica, razbijanje srca je normalno, zato se tvoj g. ni s tem ukvarjal. NOsečke mamo pač več krvi in če jo hoče naš mali srček spumpat, mora pač včasih malo potegnit, ni druge... Pomaga šport, zmeren, seveda, ampak reden. Isto tudi za dihanje, ker ti pač maternica porine pljuča gor, da majo precej manj placa, delat morajo pa več (za dva...) in se seveda pozna, nimaš kaj. Ni to nič zastrašujočega, to je samo nosečnost . Ampak se da marsikaj . V petek smo šli pa gledat Miklavžev sprevod, pa so nas samo parklji gledali, hehe, oni že vejo... No, meni so itak parklji bolj simpatični, hehe. Pa pri nas so prijazni - sicer rjovejo, ampak talajo mandarine niia, dobro opravi v Tosami! Zakaj pa ti ne smeš sladkega? Maš tudi visok cuker? zvezdica, hehe, pri nas je enako, smo pa tudi ateisti. Hodijo vedno ponoči, ampak dedek Mraz pride pa pozno zvečer in ga lahko počakamo, pa potem pogledamo že isti dan (31.12.), za ostale je pa treba it spat... No, pri nas je Miklvž prinesel: - lubiju slušalke za v službo, ker mu na njegovih ena slušalka ne dela - ja, lahko bi mu služba kupila, samo če bomo na to čakali... je bil ful vesel. Pa karto za Bijelo dugme (se je takoj pritožil, kje je pa tadruga, ker sem mu dala samo eno karto not, hehe - se je bal, da sem samo njega poslala na koncert - pa sem mu pokazala, da sem drugo dobila pa jaz, da ne more nobene druge odpeljat, hehe , zvit Miklavž ), pa suha jabolka, ki jih ima rad in seveda mandarine, parklja in kekse. - jaz sem dobila plišasto pižamo, ker bom januarja rabila kaj za preoblečt (zdaj mam samo eno celo in eno strgano), če bom spet tako lepo mlekarila... In tisto karto za koncert - morava še varstvo za tamalo najt... Pa seveda mandarine, parklja in kekse.;) - mala je dobila seveda največ, ker je bila najbolj pridna : enega plišastega pajacka za spat, ker ima same tanke bombažne, pa je zdaj že malo mraz za to; pa seveda eno knjigico Živali, ji je zelo všeč in pa set metle, smetišnice in metlice, kar je bil totalen hit - samo zaenkrat hoče, da mi s tem pometamo - no, včeraj je bilo vse čisto, ker je babi morala celo stanovanje nama pomest s tisim mini setom (sem povabila očeta in mamo na kosilo, ko je bil glih oče v Lj., pa po predavanjih je lačen in zakaj bi hodil ven jest, če lahko pri nas je... no, potem sem pa rekla, da lahko še mamo pobere, pa oba jesta tu) jn seveda mandarine, miklavža in kekse. - babi od očija je dobila kavo in seveda mandarine, angelčka in kekse. Deda isto. - babi in dedi pa sta dobila čaje, skodelico in seveda mandarine, angelčka in kekse. zvezdica, hehe, veš, da si nalepila mojo slikco? Saj to je recept za vročo čokolado, ki sem ga dala gor na kulinariko, ne? Zadaj vidiš moje ročno poslikane in popisane ploščice, ki jih trenutno gledam v kuhinji . jaz sem mela danes ful krče v mečih, 100x so me zbudili - no, se je že začelo, pri Ronji je bilo potem tako do konca...
|