rovar_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mirjam80 no, če bom mela čas napisat, ta mali namreč leži tu poleg v ležalniku in ga guncam z nogo torej, zanimajo me predsem lucidne sanje. meni je to strašno zanimivo, sem si prebrala verjetno vse kar obstaja na temo, kako dosežt lucidne sanje, kako se prepričat, da sanjaš in kako pobegnit iz sanj. ful rada bi se s tem ukvarjala, ampak me zaenkrat odbijata od tega, STRAH in pa lenoba. zakaj strah? baje, da v lucidnih sanjah prestopiš mejo normalnega, oziroma padeš v eno drugo dimenzijo, kjer so demoni in ti vzamejo življensko moč in te lahko v sanjah ubijejo. zdej, tko pravijo tisti ki se s tem ukvarjajo, jaz se bolj nagibam k temu, da je to eno igračkanje z možgani, ko prvič ne ločijo več reale od sanj, drugič pa uporabljaš tisti del možgan, ki naj se v polbudnem stanju ne bi uporabljal. ampak ja me zanima, kako je s tem v resnici. druga stvar: spalna paraliza... ok pač ko preideš v REM fazo, se telo odklopi, nič takega, če se takrat zbudiš, si pač nasrkal, ker se hrom... se je že zgodilo enkrat in sem hvala bogu vedla, za kaj gre in lepo počakala, da je minlo. ampak zakaj ljudje (in tudi sama sem to čutla) opisujejo, da ob tem čutijo kot bi jim nekaj težkega sedelo na prsih, v resnici pa se to upodablja kot nek demon, zla sila, ki ti sedi na prsih in ti jemlje zrak. in pa da ne začnem o duhovih... skratka te teme so mi ful zanimive in me zanima kaj več. o lucidnih sanjah nebi vedla nič, v bistvu prvič slišim zanje. to, da te je strah, mi je pa kar ok: hehe, ne resno. pri teh stvareh gre za to, da popolnoma sprostiš svojo zavest in podzavest in v takih primerih je tvoj um tudi bolj dostopen za vstop raznih sil (demonov al kakorkoli že hočeš to poimenovati). tako ponavadi pride do obsedenosti. to ti pa pišem zato, ker poznam sama primer. so prijatelji klicali duhove (kao popolnoma nedolžna zadeva ane) in je eno punco popolnoma obsedlo...bila odsotna, budna, a kot da bi padla v komo. ji zdravniki niso mogli pomagati, nato so starši poklicali eksorcista, in je bilo ok. OMG Sem misla, da se te stvari "dogajajo samo v Ameriki". Ker še nisem slišala da bi se komu pri nas. Grozno