Naša črtica koraka
|
zdaj sem pa na tekočem sem vas tolk časa brala, da me že trebuh boli od lakote, oči mi škilijo, vrat me boli, pa še posoda je začela odločneje protestirat s smradom, jp jo bo treba v stroj nafilat. Spet. Kot da ne bi bilo vsaj že tretjič danes ... najprej čestitke naši prvi noseči marčevki!!!! jeee, kar pogumno in veselo pa veliko uživancije ti želim!!! Ko si spraševala za babico, vem, da je san našla eno ... a ti je že pisala o tem. Sicer pa nobene druge bejbe ne poznam, k bi imela že kakšno babico v paci, žal. ZOFY: ali je mož potem polizal kable? Pa muci, kaj se je zgodilo z mucijem? TIMOTY: je zdaj s Timijem vse ok? IGRSČE: jooooj, kaj ste vse predlagale! Js sm pa že kupla kar je terida predlagala! Pri nas se začuda igračke ne valajo in jih je premalo. Mi pa ni všeč vsaka igrača. Sploh te, ki kar nekaj z lučkami bliskajo in pojejo ... anja se zelo rada igra s smrkovlekom, kabli, vrvicami, vse kar šumi, se vleče ... seveda gre vse v usta. igra se pa tudi s pametnim kužkom, k ji ga je miklauž prinesu (je potem ceneje, če prej pride a ne veste tega ). Pa knjige rada bere. Še vedno so ji črke tooolk zanimive ... mam eno novo knjigo čist poslinjeno . Vilma, bom šla pa prav k ribnčanu pogledat za te igračke ... PRANJE: ma, tega ni konca. to je sizifovo delo. Na srečo mi pere stroj. Joooj kolk sem hvaležna, da ga imam! SILVESTROVANJE: to je kr nekaj. tukaj na planini je pa itak tako, kot na spški fronti ... ki jo je do lani moj prvorojenec mirno prespal. PRAZNOVANJE: tA mesec je tako vznemerljiv. Posebno zato, ker se ustvarja neka družinska rutina, oz. običaj ... pri nas sem za letod določila tak vrstni red: najprej prinese miklavž. on pusti palico ali pa majhno darilo (seveda bo darilo!!!!) ki ni igrača (kakšni štumfi, gate in orehi ). Toliko, da s tem pove ali smo bili pridni al ne. potem okrašujemo jelko in krasimo stanovanje, obešamo venčke ... potem dedek mraz nosi na vsaka 2 dni (ali pa vsak dan) kakšno majhno darilo, a ne za vse naenkrat ... potem je božič, postavljanje jaslic, petje pesmi, potem sledi pečenje piškotov in nato velikooo daril pod jelko in pismo DM, da je to to. Potem je pa čez par dni silvestrovo, še prej pa seveda obiski ljubljane ... Jelka bo pa umetna, na balkonu. Bo nedotakljiva. Se je tako izkazalo za najbolje. So bile drugače jaslice skupaj z ninđami in ubogi jezušček se je enkrat zgubil in smo ga v košu za perilo našli. jutri je velik dan, gremo gledat miklavža, potem pa takoj domov spat, da nam bo, ko bo šel mimo, kaj lepega v peharčku pustil! Js si ne morem pomagat, men je tako super, ko matija to tako željno pričakuje in me s takimi okroglimi okicami gleda, ko mu js nakladam in nakladam o miklavžu in o teh praznikih in sploh vsem. Še sama sebi verjamem! ohhhhhh, posodo grem pospravit v moj prečudoviti stroj.
|