wildfire
|
ojla, če gremo skupaj rodit v Celje? sem takoj za (itak mislim it v Celje)... samo ne vem, če bo naša mala hotela kaj kmalu ven? ampak si vidve predstavljata kak bi bil v porodnišnici? bi mislili, da je prišlo do skupinskega upora . pa mislita, da sploh imajo 3 pručke v celi porodnišnici?? bomo mogle nest s seboj svoje ja, sem prebrala par komentarjev žensk s foruma, pa kako jih je strah poroda... da bojo od straha kar umrle... ne vem no... ljudje smo res različni, ampak porod je pač nekaj naravnega, tako da res ne vem zakaj bi se ga morala katerakoli ženska bat? meni je že zaradi mojega poklica jasno, da v primeru ko gre vse ok, ni noben bav bav, in iz tega naslova tudi, da se v potek poroda čim manj posega (razen, če nastopijo komplikacije, ampak to je že druga zgodba)... NARAVA sama najbolje ve kako in kaj! je pa jasno da boli... po moje mnogo mnogo bolj, če si že vnaprej pripravljen, da se ti bo zgodilo nekaj groznega in (pod)zavestno zakrčiš vse mišice. če pa ga vzameš kot pozitivno izkušnjo, ki ti prinese nekaj najlepšega v življenju... ne vem no. sam porod me ne skrbi, skrbi me samo kake načrte bojo imeli z menoj drugi v porodnišnici?? ne, plana si verjetno ne bom napisala, jim bom sproti težila iz glave. pa zahtevala, da mi vsako stvar prej povejo. po potrebi jim bom pa navedla še zakonodajo, ki jim to nalaga (upam, da so dovolj prisebni, da to ne bo treba). če se moramo vsi držat zakonodaje, se je naj pa še oni . ne me razumet narobe, ne nameravam zvenet kot Hitler, ker bi rajši videla, da bi se z osebjem dobro ujela... če ne bo šlo, pa pač ne bo. se bojo pa uresničile Martkine sanje, ker sem tudi v resnici koga pripravljena nagnat iz sobe. navsezadnje so oni tam zaradi nas in ne obratno!! pa za zdravstvo nam tudi kar lepo odvajajo od plač... Tale zgodba o Martkini teti je pa tudi dobra in ji še kako verjamem... tudi sama jih nekaj poznam, pa ob pripovedavanju zvenijo prav zabavne- ko pa začneš razmišljat kaj ti je ženska pravkar povedala, se ti naš sistem še toliko bolj zagnusi. Tudi sama sem svojemu dragemu že povedala kak potek poroda hočem, pa upam, da ga ne bo strah ukrepat, pa kaj reč, če bo kdo kaj hotel sr po svoje. za večjo motivacijo pa sem mu povedala, kaj pomeni prerezan presredek... pa da bo na škodi tudi sam. eh, bo že... se pa počutim malo potolaženo, ko vidim, da ne bom edina "težakinja". mogoče se bo tako tudi v naši državi premaknilo kaj na bolje?? upajmo. LP
|