|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
4.12.2008 14:02:11   
blackcoffee
tako drage dame.. nekaterim sem spremenila PDP datum.. seveda tistim, ki ste to omenile, da boste šle rodit... 
mamabranka - glede na to, da imaš dogovorjen porod, si zdaj pod 5. 12. user posted image držimo pesti, in bomo z mislimi pr teb.. tuki pa bomo navijale!! user posted image

mam32
-  10. 12.  - v kateri P boš, v mb??? (mogoče se vidima...) user posted image user posted image

b - ti itak nimaš kaj za mrdat.. 16. 12. noge skupi pa lepo pridna bit! user posted image

Suni:
Blackcoffee: ker si enkrat nazaj govorila o položaju na boku - imaš mogoče kak link kako to zgleda, ker si ne predstavljam čist kako držiš tisto ta drugo nogo...?

A mislite, da si moramo povštre tudi s sabo prinest, al jih imajo v porodnih?

žal.. nimam linka. ti bom pa skušala zdaj ponovno razložit.
torej... ležeš na bok, pokrčiš noge. dvigneš zg. del telesa, podpolcaš povšterje (tri, štiri) pod pazduho. upam, da premorejo toliko povštrov v P. in se pri tem tudi opiraš na roko. povštri so nameščeni pod roko ob bočnem delu telesa.  povštri pripomorejo k temu, da boš čim bolj v dvignjenem stranskem položaju. skoraj v pol sedečem! opiraš se na roko in na pokrčeno nogo! drugo roko imej dvignjeno in napol pokrčeno, s katero se boš držala partnerja, ki bo za tvojim hrbtom ob postelji. z njo ga lahko vlečeš, stiskaš... skratka.. (lohk pa maš tud glavnik v rokah.. tehniko o držanju glavnika pa sem tud že lonji opisala par strani nazaj..).
v glavnem.. glej, da boš že skoraj v pol sedečem položaju, in da bo otrok pritiskal na vagino in ne toliko na presredek. to seveda ni garancija, da bo ostal presredek cel, je pa garancija, da se bo otrok lažje porodil, saj se v tem položaju lahko umakne trtica nazaj, med tem, ko če ležiš na hrbtu, se trtica nima kam umaknit. tako otrokova glavica in sama teža otroka avtomatkso pikira direkt na presredek.
še položaj nog:
noge so pokrčene! ena leži na postli, druga je dvignjena in tudi pokrčena - (kot 45°) tako, da sta stopala eden poleg drugega. le da je eden usmerjen v jogi, drug pa prosto leži zraven. 
s tisto nogo, ki bo fiksirana in s podplatom usmerjena v ležišče, se boš lahko nanjo opirala, ko boš pritiskala!

pritiskaj zgolj s trebušnimi mišicami!! ne vdihuj preveč zraka v pljuča, ker se otrok tako ne bo pomikal navzdol.. ti pa boš imela premalo moči za potisk in bosta crknjena oba, babica pa se ti bo drla: "globoko vdihnte in pritisnte!!" nikar pregloboko ne vdihni, ker ti bo šel ves pritisk v glavo, namesto v trebuh!

pikola.. kak naj ti bolje opišem?user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.12.2008 14:03:56 >

(odgovor članu Suni)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
4.12.2008 14:04:01   
december28
spletKa: JAZ BI TUDI TAKOOOO! user posted image

Čestitke!!!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
4.12.2008 14:10:43   
Splet.Ka
Še fotke:

Tole sta sestrici...
user posted image

Takole pa obožujemo kopanje:

user posted image

Cvetim...

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
4.12.2008 14:15:38   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

tole me je odneslo 9let nazaj... približno tako kot si opisala sem se sama naštimala in "delala", kar se mi je zdelo da moram....  babica pa...
Blackcoffee:

............. babica pa se ti bo drla: "globoko vdihnte !"
sem se spomnila na "mojo babico" , ki se je tudi drla naj diham, diham, diham... jaz pa nazaj.... daj mir, sama dihaj!

joj, grozna sem!

user posted image

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
4.12.2008 14:31:11   
mam32
Sorry za ne popolne podatke. Ja, V MB bom rodila. Hvala za spremembo.

Neposredna povezava do sporočila: 3655
4.12.2008 14:35:19   
lonja
SpletKa, joj kaki luštni pupiki user posted image user posted image user posted image , iiiiiiiii!!!

Tole ste pa ekspresno opravili, super, jst bi tudi.

Fino se cartajte še naprej in stiskaj pestke za nas, ki smo še tle gor in čakamo na svoje male zakladke user posted image .

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
4.12.2008 14:36:38   
wildfire
ojla,

če gremo skupaj rodit v Celje? sem takoj za (itak mislim it v Celje)... samo ne vem, če bo naša mala hotela kaj kmalu ven? ampak si vidve predstavljata kak user posted image  bi bil v porodnišnici? bi mislili, da je prišlo do skupinskega upora user posted image user posted image . pa mislita, da sploh imajo 3 pručke v celi porodnišnici?? bomo mogle nest s seboj svoje user posted image

ja, sem prebrala par komentarjev žensk s foruma, pa kako jih je strah poroda... da bojo od straha kar umrle... ne vem no... ljudje smo res različni, ampak porod je pač nekaj naravnega, tako da res ne vem zakaj bi se ga morala katerakoli ženska bat?
meni je že zaradi mojega poklica jasno, da v primeru ko gre vse ok, ni noben bav bav, in iz tega naslova tudi, da se v potek poroda čim manj posega (razen, če nastopijo komplikacije, ampak to je že druga zgodba)... NARAVA sama najbolje ve kako in kaj!
je pa jasno da boli... po moje mnogo mnogo bolj, če si že vnaprej pripravljen, da se ti bo zgodilo nekaj groznega in (pod)zavestno zakrčiš vse mišice. če pa ga vzameš kot pozitivno izkušnjo, ki ti prinese nekaj najlepšega v življenju... ne vem no.
sam porod me ne skrbi, skrbi me samo kake načrte bojo imeli z menoj drugi v porodnišnici??

ne, plana si verjetno ne bom napisala, jim bom sproti težila iz glave. pa zahtevala, da mi vsako stvar prej povejo. po potrebi jim bom pa navedla še zakonodajo, ki jim to nalaga (upam, da so dovolj prisebni, da to ne bo treba). če se moramo vsi držat zakonodaje, se je naj pa še oni user posted image . ne me razumet narobe, ne nameravam zvenet kot Hitler, ker bi rajši videla, da bi se z osebjem dobro ujela... če ne bo šlo, pa pač ne bo. se bojo pa uresničile Martkine sanje, ker sem tudi v resnici koga pripravljena nagnat iz sobe. navsezadnje so oni tam zaradi nas in ne obratno!! pa za zdravstvo nam tudi kar lepo odvajajo od plač...
Tale zgodba o Martkini teti je pa tudi dobra in ji še kako verjamem... tudi sama jih nekaj poznam, pa ob pripovedavanju zvenijo prav zabavne- ko pa začneš razmišljat kaj ti je ženska pravkar povedala, se ti naš sistem še toliko bolj zagnusi.

Tudi sama sem svojemu dragemu že povedala kak potek poroda hočem, pa upam, da ga ne bo strah ukrepat, pa kaj reč, če bo kdo kaj hotel sruser posted image po svoje. za večjo motivacijo pa sem mu povedala, kaj pomeni prerezan presredek... pa da bo na škodi tudi sam. user posted image

eh, bo že... se pa počutim malo potolaženo, ko vidim, da ne bom edina "težakinja".  mogoče se bo tako tudi v naši državi premaknilo kaj na bolje?? upajmo.

LP 

Neposredna povezava do sporočila: 3657
4.12.2008 14:46:17   
wildfire
Oprosti Blackcoffe sem ti pozabila odgovorit: itak, da me lahko date na seznam. ne vem sicer katere podatke vse rabite?
stara sem 27, pričakujemo user posted image  (upam, ker imamo bolj kot ne vse v roza barvi user posted image ), rodit nameravam v Celju. zredila pa sem se zaenkrat 15 kg (upam, da teža zadnja 2 tedna res ne narašča več... ampak glede na to da bi vse pojedla kar mi pride pod roko, se na to ne bi preveč zanašala user posted image  bomo že pol hujšali)

čav čav.

Neposredna povezava do sporočila: 3658
4.12.2008 14:49:17   
katja_p
Pa sm iz pregleda. Seveda nč novega user posted image

user posted image  je spet čist razganjalo na CTG-ju, prot koncu se je uspelo mal umirit user posted image  
Me je pogledla, povedla sm za tist rjav izvedek v nedeljo, preverla je, če mi mogoč plodovnica kaj izteka (ker je bolj močn izvedek kot je bil), a ni nič.

Jutri morm v bolnico na CTG, ker imam rok in če me spustijo domov in se čez vikend nipč ne naredi, se zopet oglasim pr njej v ponedeljek zjutraj.

Povzetek: user posted image  še noče ven user posted image

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
4.12.2008 15:06:29   
blackcoffee
wildfire:

Oprosti Blackcoffe sem ti pozabila odgovorit: itak, da me lahko date na seznam.

heh.. sem te že dodala!! ostale podatke, ki si jih zdaj navedla pa bom vnesla ob naslednjem vnosu, ko bom dopolnjevala seznam.

no, na tole predavanje, ki ga pripenjam spodaj, bi jaz poleg nosečnic, v prvi vrsti kot pogoj in obvezno udeležbo povabila BABICE in PORODNIČARJE!!!!!!!!!!!!
tiste, ki ste iz lj ali okolice... in ki še ne boste šle rodit... pejte pogledat! user posted image

"Moj porodni načrt. Popoln vodnik za varen in izpolnjujoč porod   prav toplo vabita   na javno predavanje avtorja prof. doktorja Marsdena Wagnerja strastnega zagovornika žensko osrediščenega poroda in avtonomnega babištva   ki bo na Miklavžev večer v petek, 5. decembra 2008 ob 19h v Kavarni Union Miklošičeva ulica 1 v Ljubljani.   Predavanju bosta sledila pogovor in podpisovanje knjige. Pogovor bo povezovala urednica Založbe Sanje Tjaša Koprivec, sodelovala pa bo tudi prevajalka knjige dr. Zalka Drglin.   Naši otroci si zaslužijo zdrav in nežen prehod v naročje srečnih staršev. Ženske si zaslužijo dostojanstven porod, partnerji radosten prehod v očetovstvo. Kako do idealnega poroda? Vabljene tiste, ki načrtujete nosečnost ali ste noseče, partnerji, bodoči očetje, starši, svojci, vsi, ki vas tematika naravnega oz. fiziološkega poroda zanima, babice, ki  si prizadevate za napredek v stroki, drugi zdravstveni strokovnjaki in oblikovalci politik.   Še posebej toplo vabljeni vsi, ki vas je lansko leto v isti kavarni že očarala babica Ina May Gaskin. Njena knjiga Modrost rojevanja in čisto svež Moj porodni načrt sta dopolnjujoč par, odlična popotnica v zdravo in osrečujoče materinstvo in starševstvo.   Združenje Naravni začetki bo ob tem predstavilo popolnoma novo zloženko o pravicah žensk in družin med nosečnostjo in porodom ter po njem..  
Tolmačenje iz angleščine zagotovljeno.
Vstop prost"

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.12.2008 15:08:29 >

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
4.12.2008 15:15:49   
blackcoffee
IZVIRNO SPOROČILO: martka
tole me je odneslo 9let nazaj... približno tako kot si opisala sem se sama naštimala in "delala", kar se mi je zdelo da moram....  babica pa...
Blackcoffee:

............. babica pa se ti bo drla: "globoko vdihnte !"
sem se spomnila na "mojo babico" , ki se je tudi drla naj diham, diham, diham... jaz pa nazaj.... daj mir, sama dihaj!

joj, grozna sem!

user posted image

user posted image NISI TI GROZNA!  ONI SOOOOO!!!!

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.12.2008 15:16:41 >

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
4.12.2008 15:21:59   
blackcoffee
wildfire
..bomo že pol hujšali

hja... ne vem no, če se v zadnjih dveh tednih nič ne redimo. mene je v zadnjem mesecu dobesedno razneslo. me je skoraj kap, ko sem stopila na tehtnico! konec 8. meseca sem imela +15kg. zdaj pa zračunaj še +6, kr me je sram navajat cifro. user posted image
sem polna vode. upam, da po porodu čim prej polulam vse iz sebe. user posted image

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
4.12.2008 15:34:39   
wildfire
user posted image user posted image  vse za naše user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3663
4.12.2008 15:37:17   
blackcoffee
wildfire - pejd gledat, sem ti zs poslala! user posted image  user posted image

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
4.12.2008 15:41:12   
Ana Luna
wildfire, blackcoffee in martka - bravo za tako odločnost! se popolnoma strinjam z vašim načinom razmišljanja, saj gre konec koncev za naše telo in našega otroka, mar ne?
tudi sama mam izdelan porodni načrt, ki sem ga dodala kar v materinsko, vendar bolj ko se približujemo dnevu D, manj samozavestna sem in v svojih mislih že 'popuščam' določena stališča, ki sem jih imela še do nedavnega. Zakaj? Ker pravzaprav res ne vem, kako porod zgleda in do neke mere zaupam strokovnemu osebju, da ve, kaj dela in kaj naj bi bilo dobro za žensko, ki rojeva.
glede na to, da sem že prekoračila svoj PDP in da sem še vedno zaprta, brez popadkov itd., me zna doletet tudi umetni porod. ja, blackcoffee, se strinjam, da bi lahko tudi še čakala, ko bo otrok pripravljen iti na svet - (če sem že toliko časa okorna, sem lahko pa tudi še kak teden več, vem), ampak znano je tudi dejstvo, da se po 36. tednu nosečnosti posteljica začne starati in otrok več ne dobiva toliko hranil kot prej. zato je strokovno osebje po 42. tednu primorano umetno sprožiti porod. vsaj tako jaz razumem to stvar.
želim pa si seveda vse čim bolj naravno in spontano - kot verjetno večina med nami.

Neposredna povezava do sporočila: 3665
4.12.2008 15:46:28   
Ana Luna
Aja, blackcoffee, pa hvala za info - ju3 grem, če ne v P, pa v Union na predavanje! 

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
4.12.2008 15:49:29   
blackcoffee
a se bo ktera poslužila nošenja otroka v traku?????
http://www.didymos.de/didy.pl?sling_naehanleitung.htm

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
4.12.2008 15:54:09   
Ana Luna

a se bo ktera poslužila nošenja otroka v traku?????
http://www.didymos.de/didy.pl?sling_naehanleitung.htm

da, definitivno! moj sling je že kupljen kot darilo moje svakinje in ga nameravam uporabljat takoj od začetka.

Neposredna povezava do sporočila: 3668
4.12.2008 15:54:23   
mam32
Ja, jaz user posted image .  Sem se pozabila pohvalit, da smo ga v ponedeljek končno dobili user posted image . Upam, da nisem v temo brcnila. Full cajta sem porabla za prebiranje literature v zvezi s tem. Pa oklevala al čemo met sling ali trak. Pa smo se za začetek odločili za sling, kasneje bomo pa pa vrjetno tud trak sprobali. Za enrat se mi vezanje traka zdi ne mogoče ob novorojenčku. Mam dve levi roki user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3669
4.12.2008 15:57:11   
Ana Luna

wildfire
..bomo že pol hujšali

hja... ne vem no, če se v zadnjih dveh tednih nič ne redimo. mene je v zadnjem mesecu dobesedno razneslo. me je skoraj kap, ko sem stopila na tehtnico! konec 8. meseca sem imela +15kg. zdaj pa zračunaj še +6, kr me je sram navajat cifro. user posted image
sem polna vode. upam, da po porodu čim prej polulam vse iz sebe. user posted image

to je pa tako, kot da bi opisala mojo situacijo. ampak ne popravljaj seznama, ker grdo zgleda ... user posted image
še moja gin. mi je v torek rekla, da sem res 'oblazinjena', ampak, je potem še dodala, da ne od špeha, ampak od vode. uf, mi je odleglo. to bomo lulali! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3670
4.12.2008 15:59:01   
mam32
Jaz sem sicer tud otečena od vode, ampak bojim se, da sem kljub vsemu nabrala redno zalogo špeha.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
4.12.2008 16:31:27   
pumpkin23
Ana Luna tud jaz se strinjam s tabo glede poroda. Mogoce zaradi tega ker je prvi in nimam ne slabih in ne dobrih izkusenj. Ne zelim bit obsojat nekaj kar ne poznam. Seveda pa vedno upam na najbolse in itak vem da bom mela najbolso mozno babico, ki me bo poslusala in skupaj bomo super sodelovali. Upanje vedno ostajauser posted image . Ce se podas s pozitivnimi mislimi na to pot potem ti ne more spodletet. Ce pa ze na zacetku razmislas, da so vse babce iste in neumne in da te noben ne bo poslusu, pol se lahko sam se po trepalnicah meces. Ce ti pristopis do nekoga s pozitivnimi mislimi, potem ti jih bo daju tud on nazaj. Na zalost pa nobenega ne poznam, ki bi lepo in mirno sprejemu kritike in obsodbe.

Pa glede slinga ga mislim tud jaz uporabljat, ce mi bo ratal. Vse je odvisno od nasega user posted image ce mu bo tam vsec. Mam pa tudi kengurujcka. Bomo vidli, kje mu bo bolj vsec.

Drugace pa komaj cakam jutri ko mam spet ctg, da vidim ce se kej dogaja. Nekaj malega spika, sam ne vem kaj je kej. Pustimo se presenetiti.

(odgovor članu mam32)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
4.12.2008 16:45:49   
Ana Luna
pumpkin23, jaz se tut strinjam s tabo.
preveč si tudi jaz ne bi upala 'pametovat' v porodni, saj imajo tisti kakšen porod več za sabo (no, jaz nobenega). hkrati pa isto jaz upam, da dobim najboljšo babico, s katero bova lepo sodelovali. user posted image

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
4.12.2008 16:48:48   
mamabranka
Mam eno dobro zgodbico. Me moj vprašal, če nameravam tudi v porodni štrikat (vsak dan proti večeru obvezno, ker ni nč pametnga na TV)user posted image . Ni slaba ideja. Kako bi zgledal porod?

"Gospa, zdej se bomo pa prpravil na potiskanje."
"Samo malo, glih štejem."
"No gopspa zdej prihaja, no dajmo, pritisnite."
"Samo še malo, da preštejem."
"GOSPA PRITISNITE!"
"Sm rekla, da štejem, no."

user posted image

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
4.12.2008 17:51:58   
Bimba80
Eko, kar sem obljubila.......masiranje za mehčanje MV in odpiranje.......

user posted image

Masirajte, pritiskajte:)))

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Hoja
dejzi

Kdaj ste svoje sončke začele postavljati na noge (tako, da so nosili svojo lastno težo sami) in jih učiti hoje?

8m (35%)

9m (15%)

10m (17%)

11m (10%)

12m (10%)

kasneje (13%)

Število vseh glasov: 343

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!