martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: wildfire Lep pozdrav vsem decemberkam! Mene pa bolj skrbi koliko nas bojo dejansko upoštevali v porodnišnici??? sem si napravila cel plan kaj jim dovolim narest in česa ne... hmmm. iluzija? TUDI JAZ SEM SI GA. A SI GA BOŠ NAPISALA IN JIM GA DALA ALI IZ GLAVE ZATEŽILA?? včasih se vprašam kje živim? državi tretjega sveta? kako smo iz ene tako naravne stvari, kot je porod uspeli narest tazga ??? kako pa mislijo da so včasih ženske rojevale? pa človeštvo še kar obstaja... NE NE, V TOTALNO RAZVAJENI CIVILIZACIJI, kar preberi ostale tu gor kako jih je že zdaj vse strah in jih že zdaj samo od tega vse boli... pa mi sploh ne gre za moje počutje (jaz bom že preživela), kot za to, da enostavno želim moji pupi vse najboljše v življenju, ne pa da že ob samem rojstvu pride totalno "zadeta" na svet! moje mnenje kaj dovoliti in kaj ne? NE dovolim prediranja amnijskega mehurja (če ne bo že sam prej počil), ker ima le-ta svojo funkcijo. kar brezveze ni tam,a?? tako da... tega ne dovolim niti ko bom popolnoma odprta- ko bo počil, bo počil. kolegici, ki je rodila doma sploh ni počil, so ji predrli potem v porodnišnici, ko je porodila še posteljico - je šla z otročkom potem tretji dan domov, tko kot vse ostale- NE dovolim da me vržejo ležat v posteljo na hrbet. naravni položaj se itak ve kakšen je in, da z njim porod poteka hitreje, manj boleče, odpiranje je hitrejše. izjema: če mi že prej odteče voda, pa še v tem primeru nameravam ležati vsaj na boku. NE dovolim da mi dajo umetne popadke preden je to nujno potrebno! in dokler imam svoje dovolj močne. Če sem čakala 9 mesecev, bom pa še kak dan ali dva, a ne? meni se nikamor ne mudi, če bi pa kakšna izmena šla raje prej domov... pa naj. POGOJNO: protibolečinska sredstva- no ja, glede tega si mogoče še malo premislim , bom pa poskusila rodit s čimmanj kemije. rezanje presredka- samo če mi povejo, da je moj otrok velik ko cel . moja teta je pred 20 leti rodila 5,4kg težkega in 60cm dolgega otroka, brez rezanja presredka... je pa res, da je s popadki na 8 minut šla peš do porodnišnice, ki je od nas oddaljena ravno toliko, da je z normalno hojo ujela ritem med enim in drugim popadkom... potem je tam v eni uri rodila. sicer pa si želim rodit na pručki ali pa sede in upam, da uidem temu pohabljenju. pa upam, da ne bo babica prehitro in z velikim veseljem konkretno zarezala, da pokaže celega vraga še eni nadležni pacientki!!! SICER PA: po zakonu o pacientovih pravicah, so vas dolžni seznaniti z vsakim postopkom, še preden ga izvedejo. na vas pa je, ali ta postopek sprejmete ali ne... (tudi za prediranje mehurja). Me pa prav zanima koliko se tega držijo?? NIČ , kaj boš le ti govorila, ko itak nimaš pojma- ona je pa v pravo šolo hodila (hmmm, mogoče bo pa njen otrok v moj razred hodil... haha...)in zdaj hoče čez dve uri domov, zato... In kako me bojo že čukasto gledali, ko bom izrazila željo glede SVOJEGA poroda? v materinski šoli ti seveda napletejo lepe zgodbice kako se vse da, v praksi je pa verjetno malo drugače... v materinski šoli, ti celo film o porodu pokažejo, da si potem ne moreš svojega predstavljat- tko kot sem včeraj napisala za ameriške filme, ko se ženska dere do onemoglosti, medtem ko se ji nekaj LEPEGA dogaja. upam, da vam nisem preveč zatežila. JAZ SE RESNO SPRAŠUJEM, KJE SI BILA DO SEDAJ... BI LAHKO BLACKCOFFEE, TI IN JAZ KAKO REKLE... me pa zanima, če imate tudi ve kake želje kako naj bi vaš porod potekal ter, če jih boste v porodnišnici tudi izrazile, ali boste rajši tiho, zdaj doma dragemu težim, kaj vse nočem in kaj hočem, da ne bo slučajno tiho, ko bom kaj težila, da me bo jasno in glasno podprl!! da ne boste deležne nesramnih opazk s stani osebja? se mi je sanjalo - DANES - da sem zahtevala drugo babico, ker mi je ta (ena pač v naši P) zoprna, in mi je rekla, da naj si kar ne izmišljujem, ker bo pač ona tu in nimam kaj težit... pol me je pa hotla pogledat, kolk sem odprta in sem jo tako brcnila, da je padla do vrat sobe in se zadrla Hočem drugo babico! sem zjutraj dragemu opisala sanje, pa me je vprašal in si kaj dosegla?...- ne zbudila sem se! je pa pol rekel, no ... jaz sem jo potem še samo čez prag potisnil in zagotovo je prišla potem druga in takša, kot ti bo všeč... želim vam lep dan in, da boste čimprej v svojem naročju držale . tudi jaz že komaj čakam... no zdaj sem pa tudi jaz PONOVNO zatežila. grem dalje kuhat... pečene rebrce z zeljem in slan krompir ter veeeeliiika skleda mešane solate... (saj rebrce se same pečejo, a solata se nikakor noče sama oprat!! )