|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
4.12.2008 8:37:29   
Bimba80
Dobro jutro tudi z obale:)
Tu je tako grdo vreme in megla, da sem še jaz taka bolj meglasta......pa še moj kužek je vso noč neki težil, zgaga me je dajala in sem mogla vstat za spit malo Donata, zato sem pa danes zjutraj že bla na wc-ju......

CIPRESA držim pesti.....in itak, da bo vse v redu in da boš kmalu cartala tvojo rožico......jaz bi jo tudi.......

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
4.12.2008 8:40:05   
b
Dobro jutrouser posted image

Blackcoffee ti delaš bolj med porodniško kot prejuser posted image . Jaz bi rodila že zdaj če mene vprašaš, ampak na napotnici piše 16.12. pričakujemo pauser posted image . Ti si pa že čez rok če prav spremljam al ne? Kaj pravijo in imaš kaj bolj goste preglede in kakše?
Včeraj sem na pregledu srečala znanko ki ima že 7 dni čez rok in so jo zopet priklopli na ctg in pa poslali domovuser posted image . Od teh naših zdravnikov res ne veš več kaj lahko pričakuješ, samo da bo vse ok.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
4.12.2008 9:18:24   
Ana Luna
Jutro!
Jaz postajam že neučakana. user posted image user posted image Težko se že premikam s tolikimi kilami, tuširanje mi postaja že pravi projekt, da o ostalih opravilih ne razlagam, apetit pa še vedno zverinski ... user posted image user posted image user posted image

Tiste, ki veste, kako je z umetnimi popadki? A to res bolj boli? A traja dlje? Če se ne bo še nič dogajalo, mi bodo konec naslednjega tedna umetno sprožili porod ... Kaj to pomeni? Da vem, na kaj se moram pripravit.

Kako ste ostale? Upam, da boljše kot jaz.

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
4.12.2008 9:33:20   
blackcoffee
muce, naš mesec kliče!!!!      

Č A K A L N A    L I S T A

user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image     user posted image

user posted image         t o p       a d r e n a l i s t a  user posted image

user posted image PDP  01. 12. 2008  user posted image user posted image user posted image

???   arupnik3   
???   olivija          
???   blackcoffee user posted image        

PDP  02. 12. 2008           
???   tian*zoja       
???   lonja                

PDP  03.12. 
???   Julllija                 
???   tasa.m.                   
???  skorpika                
??? Ana Luna  -  bi rada že rodilaaaa!! user posted image     
     user posted image   BOM DANES MAMICA?!user posted image user posted image

04. 12.
1. CIPRESA    user posted image       user posted image user posted image user posted image

PDP  05.12.   user posted image

10. roal           user posted image       user posted image
11. julika   
  user posted image      user posted image
12. katja_p       user posted image    

**NiNa**   user posted image ..nisi še na vrsti!!!user posted image

Blackcoffee, nimam časa - delam seznam!   user posted image

nič ni zastojn, bote dale za coffee!  user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.12.2008 9:41:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 3604
4.12.2008 9:40:27   
blackcoffee

evo, zdaj vas bom brala od zadaj naprej... sem najprej čakalno listo uštimala... upam, da je pravočasno za našo Cipreso! držimo pesti, da bo vse v najlepšem redu!

Ana Luna - jaz sem slišala, da če ti dajo umetne, da so močnejši, kot tvoji lastni. je pa tako, da če nisi dovolj odprt, da je ravno to t.i. nasilno odpriranje najboleče. to mi je naša 5ra_28 povedala.  sicer pa svoje izkušnje še nimam. in srčno upam, da se bo porod začel pri meni spontano, torej brez njihove 'pomoči'.
glede trajanja pa gre hitreje z umetnimi. baje.

drgač pa imam tudi sama težave s premikanjem.... to postaja res že pravi napor!

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
4.12.2008 9:42:31   
tinca123
Dobro jutro!

Joj kako ti zavidam Ana Luna. Pri meni se še nič ne dogaja. Ni se mi povesil trebuh, ni popadkov, ni še pravih naporov ali pa jaz pričakujem prevelike napore. No občutka nimam, da se sploh kaj premika tam spodaj. Rok imam sicer 26.dec, ampak jaz mu dovolim da pride prej. Sedaj imam vse pripravljeno in lahko se rodi.................PROSIM naj se rodi.user posted image

Dovolj jambranja!!!user posted image Grem mal delat!!

Lep dan vsem...

Neposredna povezava do sporočila: 3606
4.12.2008 9:48:54   
mavrica72
IZVIRNO SPOROČILO: b

Ali katera od vas tudi misli  rodit z epiduralno in če je tudi že katera, če se bo odločila ponovno za njo?

b- jaz mislim roditi z epiduralno samo s to razliko, da ti boš imela naravni porod, jaz pa CR. Me je g. nekakako prepričal, da je to veliko varnejša metoda kot pa popolna anestezija, čeprav priznam, da me je grozno strah. Saj vem, da menda nič ne čutiš bolečine, samo že tisti občutek ko si buden in ti "šarijo" po trebuhu user posted image  verjetno ni prijeten.

Cipresa - držimo pesti, da boš čimhitreje držala user posted image  v rokah

Jaz sem pa danes spet ponoči spala kot angelček, samo en obisk WC-ja na pol v spanju (niti luči ne prižgem, da se čisto ne prebudim user posted image ). Upam, da bo tako ostalo do konca.

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
4.12.2008 9:50:17   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

Jutro!
Jaz postajam že neučakana. user posted image user posted image Težko se že premikam s tolikimi kilami, tuširanje mi postaja že pravi projekt, da o ostalih opravilih ne razlagam, apetit pa še vedno zverinski ... user posted image user posted image user posted image

Tiste, ki veste, kako je z umetnimi popadki? A to res bolj boli? A traja dlje? Če se ne bo še nič dogajalo, mi bodo konec naslednjega tedna umetno sprožili porod ... Kaj to pomeni? Da vem, na kaj se moram pripravit.

Kako ste ostale? Upam, da boljše kot jaz.

prvič sem rodila z umetnimi popadki, ker mojih ni bilo nič!
v tretjem popadku sem rodila.
sem pa bila pred tem že en teden 3cm odprta, ne vem pa koliko sem bila odprta na dan D in po klistiranju. plodove ovoje mi je predrla kr med porajanjem med zadnjim popadkom in to sem čutila, kot bi ga odplakniko ven...
mene ni bolelo. (ni blo enako kot doma gledat film... nekaj pa valjda moraš vedet in čutit, da se dogaja... sem pa reidno dihala in še bolj pridno druga dva popadka pritiskala... je pa tako... vsak se sam odloči koliko in kaj mu bo porod in porodna "bolečina pomenila")! toliko od mene...

CIPRESA... vse dobro!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
4.12.2008 9:52:48   
julika
dobro jutro tud od mene....

danes že svet lepši izgleda,kot včeraj.je bil včeraj preveč stresen dan.jutri pa me še en čaka.pa še PDP imam jutri in se noče  nič dogajatuser posted image user posted image .

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
4.12.2008 10:01:21   
blackcoffee
b:
Blackcoffee ti delaš bolj med porodniško kot prejuser posted image . Jaz bi rodila že zdaj če mene vprašaš, ampak na napotnici piše 16.12. pričakujemo pauser posted image . Ti si pa že čez rok če prav spremljam al ne? Kaj pravijo in imaš kaj bolj goste preglede in kakše?
Včeraj sem na pregledu srečala znanko ki ima že 7 dni čez rok in so jo zopet priklopli na ctg in pa poslali domovuser posted image . Od teh naših zdravnikov res ne veš več kaj lahko pričakuješ, samo da bo vse ok.

ma ni mi neka panika... to urejanje seznama zna bit prav zabavno! sicer pa prašanje časa... kolk dolgo še bom to počela, pol pa se boste lohk ve dalje igračkale..
a tako, 16. 12.???? ja zdaj pa res ne razumem, kam se ti tako mudi??? no, odslej boš na seznamu pod PDP 16. 12. lepo pridna bit in saj veš kaj moraš: noge skupi držat!!  user posted image

naslednji pregled po ponesrečenem PDPju imam po 4 dneh. torej jutri. kakšne vrste pregled bo ne vem. zagotovo bo CTG, pa morda še UZ.

tinca123
... Rok imam sicer 26.dec, ampak jaz mu dovolim da pride prej. Sedaj imam vse pripravljeno in lahko se rodi.................PROSIM naj se rodi.

Dovolj jambranja!!!

ja, nič ne jamrat babe!!
jaz pa nočem prej rodit,ker sem zvedela, da so človeški otročki itak še premalo časa v nas mamicah in to za celo tromesečje!!! fora pa bi naj bila v tem, da se je človek skozi evolucijo tolk razvil, da ima že dojenček možgane v velikosti jabolka in če bi še ostal naslednje tri mesece v  nas, da bi ne mogel skozi medenično okroglino, ker bi enostavno to glavica zavirala.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 4.12.2008 10:17:25 >

(odgovor članu b)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
4.12.2008 10:05:54   
blackcoffee
mam32 - hehe.. tako torej?! 10. 12.????? ja pol pa si bova morda midve delali družbo v P.  user posted image (če me kaj ne prehiti). user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3611
4.12.2008 10:08:46   
pumpkin23
Jutro babuske:)
Hvala za kavico je bla res dobrauser posted image .
Jz se tudi pocasi pridruzujem vsem, ki bi rade ze rodile, ceprav je moj PDP 17.12. Premikanje postaja vedno bolj otezeno in vedno bolj sm zmatrana. No pa tud vse mam postimano ze za nasega user posted image . Danes greva z mojimuser posted image v gledalisce in na kuhanca v mesto, jutri dobiva kuhinjo, potem pa cim prej v P rodit nasega sinekauser posted image . Vse splaniran! Sam kaj ko se moji plani nikol ne uresnicjouser posted image .

No en lep dan vsem, pa se se kej beremo

Neposredna povezava do sporočila: 3612
4.12.2008 10:09:43   
Bimba80
Ja blackcoffee si pa predstavljaš kakšne bi pa mi ble, če bi še tri mesece bile noseče?
Še tako se težko premikamo in smo kot eni balončki, potem pa kaj bi nas mogla vlečna
služba okoli prevažat?user posted image

Joj meni manjkata še dva dni in nil kaj preveč ne kaže......čeprav pravijo, da se lahko kar naenkrat obrne vse skupaj........malo več me špika kot me je prejšnje dni, ma bomo videli kaj bo........v soboto gremo ponovno na ctg........

Neposredna povezava do sporočila: 3613
4.12.2008 10:30:10   
mam32
Dans pa je kar zatišje tukaj. A se jih večina pripravlja/ odpravlja na romanje user posted image .
Kofi, računam na tebe.

Grem kuhat kosilo- zelenjavno mesna juha, puding.

Pol pa bom se lotila (upam)  izdelovat voščilnice.

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
4.12.2008 10:35:11   
tasa.m
Oj,

čestitke novim mamicam user posted image user posted image user posted image , pri meni se še nič ne dogajauser posted image , bi pa rada imela svoje popadke, tako da upam, da se bo do ponedeljka kaj zgodilo, drugače mi bodo sprožili porod, no do četrtka bom že imela svojo pupo v naročju.

Cipresa; želim ti vse dobro in da bo ta porod lepši kot prvič user posted image user posted image user posted image .
Sva danes z mojim nabavila še banjico, tako da imava najboljnujnejše stvari doma.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
4.12.2008 10:38:00   
wildfire
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

ATENCIONE!!!  POZOR!!!!!!!!!! 
user posted image
CIPRESA in vse ostale!
tistim, ki se bodo popadki najprej začeli in vam voda ne bo odtekla... popadke pa boste že imele na 5 minut, da bo treba počasi it v P, naj vam tam, ko vas bodo pregledali koliko ste odprte, ne predirajo mehurja preden ne boste 6 cm odprte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STE ČULE!! navadno kak pameten zdravnik to napravi, sam od sebe in niti ne pove porodnici tega... zato, bodite ve tiste, ki boste prve rekle, da naj še počaka s predrtjem!!!!!!!!!!

user posted image ti bedaki pri nas, kr na veliko predirajo mehurje, pol pa začnejo šibati umetne popadke.. ne tega dovolit!
otrok je najbolj na varnem, čim dlje je v plodovnem mehurju! in dostikrat itak mehur sam poči.  četudi malo kasneje..

PA ŠE TO!
če vam voda odteče, ne paničarit! če vam odteče sredi noči recimo, se do jutra še komot lahko naležite in naspite!! imam informacije iz prve roke!! zjutraj pa lepo pod tuš in v bolnico - to velja v primeru, če se popadki še ne bodo pričeli!!! če pa vam odteče voda, in se začno popadki pol pa jasno, da je treba odromat.
pojasnilo:
če vam, ko vam voda odteče, ste lahko še 6 do 7 ur doma... in ni nevarnosti za otroka. le ležite in počivajte pridno, da ne boste tancale oz. šetale.
pol pa v bolnico. navadno se v teh urah začno popadki sami od sebe... če pa boste šle takoj v P, pa ni nujno, da bo osebje čakalo z vami.. pa bodo šibali popadke in bolečine bodo večje, saj se boste na silo odpirale, med tem,  če se bodo vaši lastni popadki sami od sebe sprožili
, bo bolj znosno.

Lep pozdrav vsem decemberkam!

Mene pa bolj skrbi koliko nas bojo dejansko upoštevali v porodnišnici???
PDP imam 13.12., pa sem si napravila cel plan kaj jim dovolim narest in česa ne... hmmm. iluzija?
po moje bom doma čakala do zadnjega (upam, da ne rodim že domauser posted image ), ker je tako manj možnosti, da si podvržen "ustaljeni praksi". od prediranja mehurja in vsem nadaljnjim posledicam le-te neumnosti: od umetnih popadkov, protibolečinskih sredstev in na koncu seveda ne pozabit- rezanje presredka. včasih se vprašam kje živim? državi tretjega sveta? kako smo iz ene tako naravne stvari, kot je porod uspeli narest  tazga user posted image ??? kako pa mislijo da so včasih ženske rojevale? pa človeštvo še kar obstaja...
pa mi sploh ne gre za moje počutje (jaz bom že preživela), kot za to, da enostavno želim moji pupi vse najboljše v življenju, ne pa da že ob samem rojstvu pride totalno "zadeta" na svet! in po možnosti s kakšnim zlomom zaradi premočnih umetnih popadkov!

moje mnenje kaj dovoliti in kaj ne?

NE dovolim prediranja amnijskega mehurja (če ne bo že sam prej počil), ker ima le-ta svojo funkcijo. kar brezveze ni tam,a??  ženska se lepše odpira, porodna pot se lepo in postopno širi, otrok je zavarovan v tekočini- ob tem je tudi manjša verjetnost, da si navije popkovino okoli vratu, sam porod manj boli, ker vam ne rabijo dat umetnih popadkov... etc. etc. etc. takoj ko vam ga predrejo vedite, da je treba porod treba dokončat v nekem doglednem času, ker je otrok "na suhem"... zato vam pa začnejo šibat oksitocin, ki sicer sploh ne bi bil potreben! če še vedno ne gre, se vam lahko gladko zgodi, da končate z urgentnim CR... seveda bojo čakali tako dolgo,da boste že popolnoma hin, pa bog ne daj, ko bo že tudi z otrokom kaj narobe! 
tako da... tega ne dovolim niti ko bom popolnoma odprta- ko bo počil, bo počil.
NE dovolim da me vržejo ležat v posteljo na hrbet. naravni položaj se itak ve kakšen je in, da z njim porod poteka hitreje, manj boleče, odpiranje je hitrejše. poleg tega ne vem katera je še sposobna ležat na hrbtu v 9. mesecu??? meni je to misija nemogoče že od 5., 6. meseca nosečnosti dalje. še posebno, če imaš že od prej težave s hrbtenico... izjema: če mi že prej odteče voda, pa še v tem primeru nameravam ležati vsaj na boku.
NE dovolim da mi dajo umetne popadke preden je to nujno potrebno! in dokler imam svoje dovolj močne. Če sem čakala 9 mesecev, bom pa še kak dan ali dva, a ne? meni se nikamor ne mudi, če bi pa kakšna izmena šla raje prej domov... pa naj.

POGOJNO: protibolečinska sredstva- no ja, glede tega si mogoče še malo premislim user posted image , bom pa poskusila rodit s čimmanj kemije.
rezanje presredka- samo če mi povejo, da je moj otrok velik ko cel user posted image  . 
sicer pa si želim rodit na pručki ali pa sede in upam, da uidem temu pohabljenju. pa upam, da ne bo babica prehitro in z velikim veseljem konkretno zarezala, da pokaže celega vraga še eni nadležni pacientki!!!

SICER PA: po zakonu o pacientovih pravicah, so vas dolžni seznaniti z vsakim postopkom, še preden ga izvedejo. na vas pa je, ali ta postopek sprejmete ali ne... (tudi za prediranje mehurja). 
Me pa prav zanima koliko se tega držijo?? In kako me bojo že čukasto gledali, ko bom izrazila željo glede SVOJEGA poroda? v materinski šoli ti seveda napletejo lepe zgodbice kako se vse da, v praksi je pa verjetno malo drugače...

upam, da vam nisem preveč zatežila. me pa zanima, če imate tudi ve kake želje kako naj bi vaš porod potekal ter, če jih boste v porodnišnici tudi izrazile, ali boste rajši tiho, da ne boste deležne nesramnih opazk s stani osebja?

želim vam lep dan in, da boste čimprej v svojem naročju držale user posted image . tudi jaz že komaj čakam...

Neposredna povezava do sporočila: 3616
4.12.2008 11:07:37   
katja_p
HEj!

Z martko sva se odločili, da bi bil danes najin dan, sam js sm še kr doma ... počutje še boljše kot včeraj, znakov nič ... za martko pa ne vem.

Velik user posted image user posted image user posted image  za Cipreso user posted image user posted image  Joj, sem ji kr mal fauš, da bo dans že mela bebiko v naročju user posted image

(odgovor članu wildfire)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
4.12.2008 11:12:12   
Bimba80
Joj, res Cipresa bo danes že imela njeno rožico ob sebi.......ja bi jo tudi že rada imela ob sebi, ne v sebi:)

Jaz sem se pa odločila, da bi pa jutri, ker mi je bolj všeč 5.12., če pa že njen ni, pa naj mi jo kar Miklavž prinese:)

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
4.12.2008 11:24:18   
mamabranka
Včeri se mi je ful dogajal, dones pa zatišje (mogoče zatišje pred vihatjem? UPAM). Meni je že včeri hotel sprožiti porod, pa smo se nekak dogovoril za jutr 5.12 mi je lep datum. Upam sam, da se bo vse prej samo začelo z lastnimi pravimi popadki.
Pri prvem porodu, cem imela MV še trd, čeprav sem bila odprta 2cm, pa so mi prvo predrl mehur, pa nč, pol so mi dal umetne popadke, pa se je ful počas začel vse dogajat. Še čist pr koncu je babica rekla, da mi mora dati še dodatno dozo protibolečinske inekcije (ki je ne bi smela!) ker sem še vedno trda user posted image , zakaj potem porod? Zato ker je moja doktorca rekla tako (pa še una v sprejemni me je na začetku nadrla, zakaj sem sploh prišla, pol pa vidla da me pošilja moja G).

Zdej se mi vsaj nekaj že dogaja (sm odprta 2cm in mali je že čisto,čisto doli, samo še popadki manjkajo), doktor je rekel, če mi da svečko, bom v eni uri že v porodni in pripravljena, torej, mali prihaja danes ali jutriuser posted image .

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
4.12.2008 11:24:55   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Dobro jutro!

Joj kako ti zavidam Ana Luna. Pri meni se še nič ne dogaja. Ni se mi povesil trebuh, ni popadkov, ni še pravih naporov ali pa jaz pričakujem prevelike napore. No občutka nimam, da se sploh kaj premika tam spodaj. Rok imam sicer 26.dec, ampak jaz mu dovolim da pride prej. Sedaj imam vse pripravljeno in lahko se rodi.................PROSIM naj se rodi.user posted image

Dovolj jambranja!!!user posted image Grem mal delat!!

Lep dan vsem...

Tinca123, res mi nimaš kaj zavidat. user posted image Rok sem imela že včeraj, pa se še nič ne dogaja, razen tega, da imam že vsega poln kufer ... Včeraj sem imela malo več energije, danes pa sem kot povožena snežena kugla ... In če bo šlo tako naprej, me čakajo umetni popadki, ki, kot pravijo nekatere punce, niso med nosečnicami nič kaj zaželjeni ... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Bimba80

Jaz sem se pa odločila, da bi pa jutri, ker mi je bolj všeč 5.12., če pa že njen ni, pa naj mi jo kar Miklavž prinese:)

Bimba80, jaz bi tudi ju3, mah jaz bi že danes ... Ampak jutrišnji datum je pa tudi meni všeč.

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
4.12.2008 11:27:17   
katja_p
Mamabranka: pol predvidevam, da je super predpogoj za odpiranje že zmehčan MV. Nadaljnje dogajanje manj boli?

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
4.12.2008 11:27:53   
vrtnica21

Hej Ana Luna,
če umetni popadki bolj bolijo ne vem, ker naravnih sploh nisem imela. Imela sem jih ravno toliko, da sem se odprla 2 cm.
Sem pa prav vesela, da so mi dali umetne popadke. Tako sem rodila v 2 urah. Drugače pa vprašanje koliko časa bi vse skupaj trajalo.

Mene so umetni popadki začeli ful boleti pol ure po tem, ko sem jih dobila v žilo. Potem mi je 1,5h tako hitro minila, da sem se prav čudila, ko mi je babca rekla naj začnem pritiskat. Sam izstis je trajal kakšne 20 minut.

Umetni popadki bolijo, ampak ne smeš na to misliš. Z mislimi se usmeri na predihavanje in ne misli na naslednji popadek.
Takoj ko bebico ven spraviš, pa v sekundi prenehajo vse bolečine. Občutek je res super.

Držim pesti za vse nosečke.
Še malo pa boste vse držale svoje zaklade v svojih rokah.

GO GO GOuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
4.12.2008 11:29:02   
Ana Luna
blackcoffee in martka, hvala za odgovor! 

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
4.12.2008 11:29:49   
lonja
Uaaaaaaa, jst mam tudi že vsega pouhn kufr. Se skor več zapret ne da user posted image . Sem šla uro nazaj kuhinjske omarice pomit, upam, da bo kej pomagalo user posted image .

Men je glede datuma čist vseeno, čeprav je 05.12. res OK, ampak se ne bi branila niti 04.12. Sam da bi lahk že svojo pupo držala v naročju.

Ana Luna, ti si kandidat za LJ, a ne? A pol se zmeniva za jutrišnji odhod? Še katera v LJ jutri? Da se malo razporedimo čez dan, da ne bo prevelike gužve v sprejemni user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
4.12.2008 11:33:38   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica21

Hej Ana Luna,
če umetni popadki bolj bolijo ne vem, ker naravnih sploh nisem imela. Imela sem jih ravno toliko, da sem se odprla 2 cm.
Sem pa prav vesela, da so mi dali umetne popadke. Tako sem rodila v 2 urah. Drugače pa vprašanje koliko časa bi vse skupaj trajalo.

Mene so umetni popadki začeli ful boleti pol ure po tem, ko sem jih dobila v žilo. Potem mi je 1,5h tako hitro minila, da sem se prav čudila, ko mi je babca rekla naj začnem pritiskat. Sam izstis je trajal kakšne 20 minut.

Umetni popadki bolijo, ampak ne smeš na to misliš. Z mislimi se usmeri na predihavanje in ne misli na naslednji popadek.
Takoj ko bebico ven spraviš, pa v sekundi prenehajo vse bolečine. Občutek je res super.

Držim pesti za vse nosečke.
Še malo pa boste vse držale svoje zaklade v svojih rokah.

GO GO GOuser posted image user posted image user posted image user posted image

vrtnica21, hvala za vzpodbudne besede! V dveh urah? No, sej to je pa tudi fajn, da si hitro konc. user posted image
Ja nič, ne preostane mi drugega, kot da se prepustim dogajanju in poskusim bit čim bolj umirjena ...
user posted image

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

"Pazi"
LinLin

Ali ste zanosile kjub "pazenju"?

Da (28%)

Ne (72%)

Število vseh glasov: 266

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!